Jump to content

Pro şi contra tatuajelor


Recommended Posts

Posted

Atenţie unde vă tatuaţi!

Nu puţini sunt gălăţenii care s-au hotărât, brusc, că antebraţul, gâtul, spatele, gamba sau cine ştie ce altă parte a corpului lor ar arăta mult mai bine dacă ar avea pe ea un tatuaj. Şi cum saloane de specialitate s-au deschis abia de curând în oraş, mulţi şi-au lăsat pielea pe mâna celor care se pricep să „bată” astfel de desene pe piele şi o fac fără nici un fel de autorizaţie sanitară şi fără să ofere vreun fel de garanţie că procesul este unul sigur pentru sănătatea clientului.

E drept că a trecut vremea ancorelor tatuate pe antebraţe sau a numelor de amanţi şi neveste înşiruite pe umeri. Modelele sunt mult mai atractive, dar din păcate şi riscurile acestor bravade clandestine sunt mult mai mari. „Cutare şi-a făcut şi nu i s-a întâmplat nimic” sau „E mai ieftin decât în oraş” sunt motive invocate frecvent de cei care recurg la artiştii de ocazie. Sfatul specialiştilor este însă cât se poate de clar: astfel de practici care nu pot fi în niciun moment verificate de autorităţile de sănătate sunt riscante şi ar trebui evitate, din cauză că nu întotdeauna schimbarea acului care penetrează pielea e garanţia siguranţei celui căruia i se face tatuajul.

Spre exemplu, dacă cerneala nu este introdusă în mod corespunzător sub epidermă, sau dacă organismul prezintă o reacţie alergică la substanţele respective sau la mănuşile de latex ale celui care aplică tatuajul (în situaţia fericită, în care acesta le poartă), la nivelul porţiunii de piele proaspăt tatuate poate apărea o infecţie locală. Dacă tumefacţia şi senzaţia de durere persistă este neapărată nevoie de un consult medical. Din păcate, însă, infecţiile locale nu sunt cele mai mari probleme de sănătate pe care le-aţi putea avea în condinţiile în care aţi ales să vă faceţi un tatuaj în condiţii de igienă precară. Riscurile majore sunt cele de infectare cu HIV, cu hepatită B sau C, cu tuberculoză sau boli venerice - toate transmisibile prin sânge. De asemenea, organismul persoanelor care au avut sau au probleme hepatice, boli ale sângelui, afecţiuni oncologice, diabet sau alte afecţiuni care scad imunitatea ar putea reacţiona negativ la operaţiunea de tatuare.

Ideal ar fi ca, înainte să vă hotărâţi să optaţi pentru un tatuaj, să cereţi şi sfatul unui medic în această privinţă. Acesta nu vă va putea interzice să o faceţi, dar va fi în măsură să vă prezinte riscurile operaţiunii. În plus, dacă apelaţi la specialistul estetician, veţi afla şi care este preţul estimativ - evident mult mai mare decât cel de realizare al tatuajului clandestin - al îndepărtării desenului pe cale chirurgicală, cu laser.

http://www.viata-libera.ro/articol-Aten ... ati_2.html

Destul de "tehnic" textul asta, dar am profitat de el pentru a deschide un nou topic.

Sunteţi pro sau contra tatuajelor? Aveţi sau vreţi să vă faceţi unul? Ce semnifică un tatuaj pentru posesorul lui?

Posted

Cred ca fiecare face ce vrea cu epiderma lui :d

Acum depinde si ce fel de tatuaj si unde il faci.

Mi-am amintit monstrii aia tatuati cu fata de sarpe sau de mitza... Grotesti, oribili, dar... daca lor le place... :d

Nu pot sa pun tatuajul lor in aceeasi barca de ex cu unul finut dintr-un anumit loc al unei femei frumoase...

Posted

Cred ca tatuajul inseamna ca n-o sa ai niciodata un job ok. Nu am vazut niciodata manageri, directori cu tatuaje.

So careful what you wish for!

Posted
Cred ca tatuajul inseamna ca n-o sa ai niciodata un job ok. Nu am vazut niciodata manageri, directori cu tatuaje.

So careful what you wish for!

dom'le, adevarul e ca omul are dreptate:D zau asa...nu as baga in seama in veci(profesional vorbind) un tatuat pe ceafa groasa, cu biceps rasfrant si despicat de o pereche de aripi angelice prea bine desenate...

Nu spun ca nu-mi place ce vad la "Miami Ink" (undeva pe Travel&Living), dar asta e deja alta poveste... :twisted:

Posted
Cred ca tatuajul inseamna ca n-o sa ai niciodata un job ok. Nu am vazut niciodata manageri, directori cu tatuaje.

So careful what you wish for!

Pe o bere ca au? :mrgreen:

Spilul e ca sunt mai discreti si nu isi fac pe gat sau pe antebrat. Iepurele sare de unde te astepti mai putin, vorbesc din surse foarte sigure :lol:

Posted
am vazut niste mosnegi, cu carnurile atarnand...care trebuiau sa-si ridice faldurile ca sa vezi tot tatuajul initial :twisted:

haha..asta imi aduce aminte de un banc.

Era ceva de genul: un mosulica se duce la o sala de forta. Acolo, numai bicepsi, tricepsi fitosi in floarea varstei. cand se dezbraca mosu' nostru la vestiar, unul dintre tinerei ii vede chestia de jos:D si incepe sa rada cu pofta: pai bine mai mosule, dupa ce c-o ai mica si smochinita, ti-o mai si tatuezi cu numele ADAM? La care batranelul plin de sine zice: hehe, puisorule, cand eram de varsta ta scria AMSTERDAM :twisted:

Posted

haha..asta imi aduce aminte de un banc.

Era ceva de genul: un mosulica se duce la o sala de forta. Acolo, numai bicepsi, tricepsi fitosi in floarea varstei. cand se dezbraca mosu' nostru la vestiar, unul dintre tinerei ii vede chestia de jos:D si incepe sa rada cu pofta: pai bine mai mosule, dupa ce c-o ai mica si smochinita, ti-o mai si tatuezi cu numele ADAM? La care batranelul plin de sine zice: hehe, puisorule, cand eram de varsta ta scria AMSTERDAM :twisted:

Tare bancul :d

Sunteţi pro sau contra tatuajelor? Aveţi sau vreţi să vă faceţi unul? Ce semnifică un tatuaj pentru posesorul lui?

Din totdeauna mi-au placut tatuajele..am deja 3.. doua facute de mine, nu au nici o semnificatie,

Dar nu vad pe nimeni sa fi raspuns la a 2 intrebare? chiar nu are nimeni tatuaj/e ? :)

Posted

Copil fiind, am citi o poveste, de pe vremea comuniștilor...

Cică un marinar rus și-a tatuat pe corp stema țaristă. A venit revoluția din 1917, omul a fost un participant activ, a ocupat o funcție politică... Apoi, a fost judecat pentru tatuajul respectiv...

  • 3 weeks later...
Posted

daca nu mi-ar fi fost frica de ace mi-as fi facut un tatuaj,unul micut,m-am gandit si la locurile posibile...asa ca nu am nimic contra tatuajelor,dar de dimensiuni mici,nu imi plac barbatii tatuati din cap pana in picioare cu tot felul de desene

  • 1 month later...
Posted

fiecare e liber sa faca ce vrea cu corpul lor, si eu spun ca vreau sa imi fac un tatuaj... intai am zis ca astept vreo 3 ani sa shtiu daca sunt sigura de model si de ace in piele...au trecut vreo 5.... de model sunt sigura da de ace nu prea....asa ca tot astept... :))

Posted

Asta asa e , dar depinde in mediul in care lucrezi, si sunt oameni care eticheteaza dupa.. tatuaje, pierc-ing si asa mai departe. Relu a scris mai sus ceva interesant

Posted

pai tocmai de asta ma gandesc sa nu`mi fac inca un tatuaj... ca lumea eticheteaza, dar se poate rezolva facand tatuajul intr`un loc mai ascuns..eu mereu am vrut pe centrul spatelui, dar ma gandesc ca peste 20 de ani cand ma vor vedea copii pe care ii voi avea vor sa aibe si ei:D ca nah...mama are...si odata facandu`ti o familie ti se schimba si conceptiile..mai ales cand apar copii.... acum spun da vreau un tatuaj..ca mi se pare normal...dar cand voi avea un copil am sa zic sa nu te prind cu tatuaj ca iti rup picioarele...si exemplele pot continua

Posted

Am un job important si asta nu m-a oprit sa imi fac tatuaj. Nu este vizibil, poate fi ascuns usor si inseamana foarte mult pentru mine. Din pacate traim intr-o societate condusa de prejudecati si lumea inca priveste stramb ceea ce nu intelege.

Posted

lalua de acord cu tine. Un mic tatuaj intr-un loc vizibil doar la plaja nu e nimic deplasat. Dar sunt unii tatuati pe toata mana si uneori pe aproape tot corpul, si unele care au " celebrul " tatuaj deasupra fundului si de obicei un tribal.. Mie imi inspira un singur lucru.. golaneala..

Si nu-mi veniti cu replici gen L.A Ink si alte emisiuni, ca nu ai sa vezi niciodata acolo ca aia sa aiba clienti directori sau alte functii de genu' . Sau le mai vad pe unele, mi-a murit iubitul si imi fac pe mana chipul lui...

Femeie esti asa de batuta in cap???? Mananca o poza de-a lui si poate-ti trece.

Posted

Un mic tatuaj intr-un loc vizibil doar la plaja nu e nimic deplasat. [...]unele care au " celebrul " tatuaj deasupra fundului...Mie imi inspira un singur lucru.. golaneala..

Pai ori, ori. Un tatuaj "deasupra fundului" il vezi teoretic la "unele" doar la plaja. Deci de "de golaneala" sau nu? :d

E o chestie de gust, de educatie, de exprimare a apartenentei la o categorie sau structura, de epoca, de traditii...

Unei persoane care vrea neaparat sa-si tatueze "sirena+ancora+I love Maricica" nu-i vei putea scoate asta din cap nici cu forcepsul, atat il duce capul. Exista in lumea larga suficient de multe popoare pentru care tatuarea sau pictare pe corp a unor simboluri exprima cu totul si cu totul altceva decat pentru noi. Lumea puscariei are si ea "regulile ei". De multe ori si in armata se consfinteste apartenenta la o comunitate prin un semn/simbol.

Ca unora dintre noi nu le place sau ar prefera sa nu le vada e altceva. Poate si multe din actiunile noastre nu plac altora dar din pacate nu putem interactiona numai cu indivizi exact ca noi...

Posted

Un tatuaj mai de bun simt mi se pare un mic fluturas la o fata.. sau ceva de genu' . Este pe Discovery o emisiune care se numeste Vanatorul de Tatuaje. Acolo sunt tatuaje, care dupa cum spui si tu Mikka reprezinta o parte din cultura unui trib. Si cei dornici au de trecut niste teste pentru a fi tatuati.

  • 4 weeks later...
Posted

Alin Oprea a tatuat mii de persoane din toată Europa

La vârsta de 15 ani, a plecat în străinătate unde a obţinut două diplome de tatuator profesionist. Portofoliul său numără mii de clienţi.Alin Oprea a început să tatueze la vârsta de 13 ani, după o incercare nereuşită chiar pe corpul său. „M-am dus la cineva şi mi-a făcut un tatuaj care nu i-a reuşit. M-am enervat şi am construit un aparat de tatuat cu care mi-am refăcut desenul. De atunci, am simţit că asta vreau să fac pentru tot restul vieţii", îşi aminteşte Alin.

Doi ani mai târziu, tânărul a plecat în străinătate unde a reuşit să deprindă arta tatuajului de la un englez care avea un salon profesionist. „La 15 ani, mi-am luat inima în dinţi şi viaţa în mâini şi am plecat în Italia. La început, mi-a fost foarte greu pentru că nu îmi găseam un loc de muncă. Norocul a venit când am întâlnit un cetăţean englez, care deţinea un salon de tatuaj", povesteşte Alin Oprea.

Are două diplome de tatuator profesionist

În cei trei ani cât a stat în străinătate, Alin Oprea a profesat prin zeci de saloane din toată Europa şi a reuşit să "fure" toate secretele acestei arte astfel încât, la vârsta de 19 ani, avea deja două diplome de tatuator profesionist, obţinute în Austria şi Italia. „Practic, nu este vorba decât de o hârtie. Cel mai mult însă contează că sunt recunoscut ca profesionist şi mi-am câştigat dreptul de a tatua în toată Europa", afirmă cu mândrie interlocutorul nostru. Alin Oprea a participat la şase competiţii de tatuaj, iar de la jumătate dintre acestea, a plecat cu câte un trofeu. „Am obţinut de două ori premiul III şi o singură dată, în Norvegia, premiul II", se mândreşte artistul.

Şase luni pentru un tatuaj complex

Alin Oprea îşi aminteşte aproape fiecare tatuaj pe care l-a făcut. Şi asta pentru că, spune el, de obicei află şi povestea care se ascunde în spatele dorinţei clientului de a-i fi imortalizate pe corp diferite simboluri şi însemne. „Oamenii se tatuează cu un motiv, nu doar de dragul de a avea ceva desenat pe corp. Cel mai complex tatuaj pe care l-am făcut a durat şase luni. Clientul era un bărbat din Italia care a vrut pe corp un dragon japonez. Pentru a-l finaliza, persoana respectivă venea la salon câte 5-6 ore pe zi", explică tatuatorul.

Aerografia, a doua pasiune

De câteva luni, Alin Oprea s-a angajat la Magicnails unde a învăţat să construiască unghii. Obişnuit să exceleze pe plan profesional, băiatul nu s-a mulţumit să urmeze exemplul colegilor şi a început să picteze unghii folosing aerograful. „Acesta este un aparat care pulverizează vopseaua fină pe unghii. Îmi place deoarece astfel pot face modele complexe pe care cu mâna libere nu le pot desena", a declarat Alin Oprea.

Profil

Născut: 5 februarie 1988, Galaţi

Studii: Şcoala Generală

Starea Civilă: Necăsătorit

Ce-i place

Îmi place arta grafică: desen, pictură, aerografia, tatuajele. Pot spune că arta grafică este singurul lucru pe care îl pot face fără să fie nevoie să studiez în domeniu, să exersez. Cum pun mâna pe creion, sigur îmi iese ceva frumos. Ca şi culori, îmi place să folosesc albul şi negru, mai ales în aerografie. Mă relaxează muzica lui 2Pac. Doar aşa pot tatua.

Ce nu-i place

Nu-mi plac oamenii ipocriţi şi prostia. Întotdeauna ai de pierdut când ai în preajmă astfel de persoane. Nu-mi plac plimbările. De altfel, nici nu merg pe jos. În general, mă deplasez cu maşina personală sau cu taxiul. Nu-mi place nici traficul aglomerat, zgomotul şi haosul.

Întrebări şi răspunsuri

1.Ce ţi-ai propus pentru viitor?

Vreau să devin foarte bun în ceea ce fac. Chiar dacă vorbim despre tatuaj sau construcţie de unghii.

2. Cât costă un tatuaj?

Preţurile se calculează pentru fiecare tatuaj în funcţie de complexitate, culorile folosite şi durată. În principiu, cel mai ieftin este 50 de lei.

3. Câte persoane ai tatuat?

Nu pot spune cu exactitate pentru că nu am ţinut niciodată o evidenţă, dar cu siguranţă au fost mii.

4. Care a fost cea mai haioasă comandă?

Un bărbat de 35 de ani din Italia mi-a cerut să-i tatuez un craniu pe faţă. Însă, tatuajul care m-a impresionat cel mai mult a fost amprenta unui bebeluş desenată pe pieptul tatălui.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Al ... 83875.html

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.