Jump to content

Cabinetele de pe Primăverii, mutate la Judeţean


dcp100168

Recommended Posts

Secţia externă, mutată în Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă

De luni cabinetele situate în cadrul secţiei externe de pe strada Eroilor a Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Urgenţă vor fi mutate în cadrul acestuia din urmă. Practic, pe Eroilor nu vor mai rămâne decât cabinetele luate în concesiune sau comodat şi care, oricum, nu ţineau de Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă. "S-a luat această măsură deoarece cheltuielile de întreţinere ale cabinetelor ce intrau în componenţa acestei secţii externe erau foarte mari. De fapt până în aprilie, când fostul Centru Medical de pe Eroilor a devenit secţie externă a Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă, cheltuielile de întreţinere ale acestuia erau plătite de Consiliul Local. Odată intrat în structura Ambulatoriului Judeţeanului de pe strada Brăilei, proprietarul a devenit Consiliul Judeţului şi decontarea devenea greoaie. În plus, medicii care sunt acum transferaţi de pe Eroilor pe Brăilei au posibilitatea de a desfăşura şi activitate în spital, la patul bolnavului, aşa cum prevede legea, fapt care nu a fost posibil din aprilie şi până acum", a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Costinela Georgescu. Pentru pacienţii care oricum veneau la Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă această măsură e benefică. Vor avea la dispoziţie mai mulţi medici iar cabinetele care până acum funcţionau ori numai dimineaţa, ori numai după-amiaza vor avea program toată ziua. "Deja pregătirile pentru aceste transferuri sunt aproape finalizate. În majoritatea cazurilor este vorba de a adăuga şi o tură în plus în aceleaşi cabinete", a precizat directorul adjunct al Spitalului de Urgenţă, dr. Mihai Debita. Gălăţenii din zona centrală, care s-ar putea considera văduviţi de această măsură, au la dispoziţie clinicile private din zonă, care au şi ele contract cu Casa de Asigurări de Sănătate şi oferă astfel şi tratamente gratuite asiguraţilor.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=10

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Încă se acordă consultaţii în fosta Policlinică Muncipală

* Cabinetele medicale individuale continuă să funcţioneze în aceeaşi clădire ele nefiind transferate la Spitalul Judeţean * Dermatologie, ORL, radiologie, planificare familială şi stomatologie sunt specialităţile medicale pentru care puteţi continua să solicitaţi consultaţii pe strada Eroilor, la numărul 34

La finele lunii august, preluând o declaraţie a directorului Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP), dr. Costinela Georgescu, presa locală anunţa mutarea cabinetelor din fostul Centru Medical, la Spitalului Judeţean. Conform şefului DJSP: „De luni (24 august n.n.), activitatea cabinetelor de specialitate din clădirea pe care o cunoaştem drept «Policlinica de pe Primăverii» se va desfăşura în ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic de Urgenţă”. Ceea ce nu s-a precizat pentru completa şi corecta informare a populaţiei este faptul că nu toate cabinetele din fosta Policlinică Municipală au fost transferate, cele individuale continuând să funcţioneze în aceeaşi clădire. Sunt cabinetele puţinilor medici specialişti din desfiinţatul Centru de Diagnostic şi Tratament, care au avut curajul să le preia în comodat şi ulterior în concesiune şi să închele contracte individuale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Din momentul în care a fost anunţată desfiinţarea „Policlinicii de pe Primăverii”, a scăzut adresabilitatea la cabinetul de dermatovenerologie al dr. Lucia Belea, de otorinolaringologie al dr.Viorel Mitrea, de radiologie al dr. Liviu Tanislav, de planing familial al dr. Carmen Nicolae, precum şi la cabinetele stomatologice ale dr Chiric, Ioniţă, Ionescu, Nistor şi Boazu. Prin urmare, este bine de ştiut că aceşti medici acordă în continuare asistenţă în cabinetele lor de pe strada „Eroilor” numărul 34 şi că se pot face programări pentru consultaţii, investigaţii şi tratamente la numerele de telefon: 0236499093, 0236325052, 0236320978. Locuitorii din zona Pieţei şi cei din Valea Oraşului se bucură de faptul că măcar aceste câteva cabinete din componenţa defunctei policlinici le stau incă la dispoziţie oferindu-le servicii medicale „gratuite” pe baza asigurărilor sociale de sănătate.

http://www.adevarul.ro/articole/galati- ... ipala.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.