Jump to content

Turbare într-o fermă de bovine din Bălăşeşti


dcp100168

Recommended Posts

Rabie într-o fermă de bovine din Bălăşeşti

Direcţia Sanitar-Veterinară şi de Siguranţă a Alimentului Galaţi a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Galaţi despre confirmarea unui caz de rabie într-o fermă din Bălăşeşti. Este vorba de o tabără de bovine ce deţinea 34 de capete, boala fiind depistată la un animal în vârstă de un an şi şase luni. Proprietarii fermei au solicitat ajutorul medicilor veterinari încă de la declanşarea primelor semne de boală ale animalului. Aceştia au decis eutanasierea animalului bolnav iar pe probele recoltate de la acesta s-au făcut analizele, care în cele din urmă au confirmat prezenţa turbării.

Şi angajaţi ai fermei au ajuns în atenţia medicilor epidemiologi şi a celor de familie. "A fost constatată existenţa unui număr de şapte contacţi umani. Aceştia au fost vaccinaţi preventiv antirabie şi au fost consultaţi de un medic specialist. Li s-a permis întoarcerea la domiciliu, unde sunt sub supravegherea medicilor de familie din zonă", a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Costinela Georgescu. Medicii de familie din zonă trebuie să raporteze imediat către epidemiologii gălăţeni toate cazurile de persoane ce se prezintă la ei având plăgi muşcate.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=6

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.