Jump to content

Ce ar trebui să facem NOI ca să schimbăm ceva în România?


dcp100168

Recommended Posts

Oricit ar parea de "paradoxal", la fiecare alegeri sint prezenti si alti candidati decit cei in gura carora se uita toata lumea.

La primarie nu au fost numai Nicolae si Lisinschi, la presedintie nu au fost numai Nastase si Basescu...

Dar in fiecare campanie se mizeaza pe faptul ca la vot se duc numai cei 20% obisnuiti. Daca ar merge si restul de 80%, nu ar putea sa ii mai prosteasca pe toti.

Deci, parerea mea: ar trebui sa mergem toti la vot pentru ca, daca in numar sta puterea, atunci toti laolalta putem da peste cap orice calcule politice. Si sa alegem pe cineva mai vrednic.

Simplu, nu?

Link to comment
Share on other sites

Eu va propun un subiect dificil, care ar putea avea o intindere chiar mai mare de o saptamana: "Ce ar trebui si/sau am putea sa facem NOI ca sa schimbam ceva in tara asta ?"

Să auzim...

Sa emigram in America si s alasam strainii sa ne colonizeze tara, pentru ca Romania este o tara foarte neprimitoare cu localnicii, dar foarte ospitaliera cu strainii, iar toti strainii care se stabilesc aici devin mari vedete. :roll:

Ca sa fim sobri, avem foarte multe de facut, dar nu prea vad ce am putea sa facem noi ca sa schimbam ceva in Romania mai repede de 20 de ani, pentru ca suntem o societate bolnava care nu poate fi tratata, pentru ca sistemul medical este la pamant. Si totusi am putea incepe prin a ne stradui sa ne schimbam atitudinea, sa ne respectam unii pe altii si sa ne debarasam de instinctul primar de a ne razbuna pe cel mai "slab" decat noi, pentru ca in Romania zilei de azi a fi tare inseamna a avea tupeu si a-ti arata "muschii", in timp ce oamenii de valoare sunt modesti pentru ca nu sunt multumiti de ei. Si nu este greu sa ne respectam unii pe altii; insusi banalul fapt de a cumpara produse romanesti in loc sa dam iama-n magazine de second hand ar fi un mare pas inainte.

Link to comment
Share on other sites

sunteti copii daca aveti impresia ca votul reprezinta o amenintare pentru cei de la putere... n-aveti habar de ceea ce se intampla in spatele urnelor... mersurile sunt deja facute fie ca va duceti la vot fie ca nu va duceti si nu ma poate contrazice nimeni pe baza asta pt. ca am stat de vb cu cineva care a fost implicat in asa ceva... deci, pestele mare oricum ar fi il mananca pe cel mic. Suntem legati de maini si de picioare chiar daca e "democratie" si "libertate". Oana gandeste destul de pozitiv insa e convinsa si ea ca nu poti sa schimbi nimic in tara asta impanzita de golani, hoti, demagogi, etc. Oricat ai vrea sa-ti impui respect pt altii, cand iesi afara pe usa te lovesti de realitatea crunta care nu-ti da voie sa etalezi respectul si bunavointa.

Ar fi doar solutia sa emigram cu totii si sa ramana astia sa se fure intre ei... si poate atunci se vor satura si vor incepe sa gandeasca cu creierul nu numai cu stomacul! Unii ma pot cataloga drept pesimist, insa va spun sincer, sunt foarte optimist numai ca in momentele astea nu ai cum sa fii altfel decat realist.

Link to comment
Share on other sites

Ca veni vorba de vot... mi-am permis sa caut o statistica de la ultimele alegeri, cele europarlamentare.

Am gasit ceva care ar trebui sa ne puna pe ganduri !335_ba780aabe5e07ce92b7f51d2e354f91e_thu

Deci...

Din 27% dintre romanii care au fost la vot, jumatate sunt peste 50 de ani !

Din 27% dintre romanii care au fost la vot, jumatate sunt doar cu maxim 10 clase sau cu scoala profesionala !!!! 33 % sunt cu liceul sau postliceala si de-abia 18% au studii superioare !

Concluzii:

Au fost trimisi in parlamentul european niste oameni votati de numai 27% din romani dintre care o jumatate dintre acestia n-au nici liceul terminat !

In aceste conditii e "normal" ca mesajul candidatilor sa se adreseze cu precadere acestora din urma pentru ca ei vin oricum la vot. Promisiunile populiste, demagogice, serbarile cu mici si bere prind si vor prinde intotdeauna la oamenii simpli, cu un grad de educatie scazut !

Ce e de facut ? (Printre multe altele...)

Cred ca ar fi bine de mers la vot si ... astfel printr-o prezenta mai mare a oamenilor de calitate sa se indrepte mesajul politic si asupra lor.

Aproape ca nu conteaza pe cine votezi, insa e bine de stiut de catre politiceni ca exista si un alt tip de alegator, poate mai pretentios dar care poate face ca lucrurile sa se miste in tara asta.

http://www.insomar.ro/documente/exitpol ... entare.pdf

Link to comment
Share on other sites

Eu cred ca votul ar trebui sa fie obligatoriu in Romania. Asa cum este in cateva state europene. Cine nu participa sa fie obligat sa plateasca cheltuielile aferente.

E o parere.

Dar din ce bani se platesc cheltuielile pentru organizarea scrutinelor? Nu tot din banii din taxe si impozite? De ce ar trebui sa mai plateasca o data?

Cei care din motive religioase nu voteaza vor fi cotizanti permanenti, nu?

La acestia se adauga cei plecati din tara (la munca, sa zicem), in concedii, etc., etc.

Cine va sta sa completeze cateva milioane de procese verbale de amenzi? Cine va plati toata aceasta tarasenie? Plus cheltuielile pentru foarte previzibilele contestari in justite - cateva mii sau zeci/sute de mii??

Ce pedepse se aplica in tarile despre care vorbesti? In Grecia nu li se intampla absolut nimic, justita de acolo are destule altele de facut, la fel si politistii, decat sa se lege de cetatenii proprii ca boala de omul sanatos...

Cei care nu merg la vot, dar se plang incontinuu... nici n-ar trebui sa deschida gura !

Zau? Asta de unde a mai aparut? As fi de acord intr-o oarecare masura daca - in cei patru ani (cinci pentru presedinte) - as fi scutit si de plata oricaror taxe si impozite catre diversele bugete, amenzi, penalitati etc.

In SUA voteaza sub 50% din cei cu drept de vot (de regula). Totusi, statul american a pompat bani pentru toti, politia lucreaza pentru toti, armata-i apara pe toti etc., etc. Toti angajatii aia lucreaza pentru toti cetatenii nu pentru ca oamenii s-au prezentat la vot, ci pentru simplul motiv ca tot sistemul, tara, etc. traieste din munca tuturor cetatenilor, indiferent de prezenta acestora la vot. Parerea mea.

Link to comment
Share on other sites

Tot circula pe mail un PPS care mi s-a parut interesant. Am cautat si pe internet si l-am gasit sub forma de text.

Este vorba despre prosperitate si saracie, de atitudine.

"

Nevoile primare ale oamenilor se considera a fi:

Sanatatea

Banii (prin intermediul carora obtinem alimente, adapost, imbracaminte si distractii)

Dragostea

Unul din modurile de a atinge aceste obiective este sa fii bogat si prosper.

Dupa cum exista oameni bogati si oameni saraci, tot asa, exista tari bogate si tari sarace.

Diferenta intre tarile sarace si tarile bogate nu consta in vechimea lor.

Aceast fapt poate fi dovedit daca dam ca exemplu tari precum India sau Egiptul, care exista de mii de ani, dar sunt sarace.

Spre deosebire de acestea, sunt tari ca Australia sau Noua Zeelanda, care pana in urma cu mai putin de 150 de ani erau necunoscute, iar astazi sunt tari dezvoltate si bogate.

Diferenta intre tarile bogate si cele sarace nu este legata de resursele naturale pe care acestea le poseda.

De exemplu, Japonia, care are un teritoriu mic si muntos, care nu este deloc potrivit nici agriculturii si nici cresterii vitelor, si nici nu are petrol sau minereuri, dar este a doua putere economica mondiala.

Teritoriul sau este ca o mare fabrica plutitoare care importa materie prima din toata lumea, o prelucreaza, iar produsul rezultat este exportat apoi in toata lumea, si uite asa, se acumuleaza bogatia…

Mai avem si exemplul Elvetiei, tara fara acces la mare, dar care detine una din cele mai mari flote maritime din lume. Care nu are cacao, dar are ciocolata cea mai buna din lume. Care in putinii ei kilometri patrati creste vite si permite cultura doar 4 luni pe an, deoarece in restul timpului este foarte frig. Care are cele mai bune produse lactate din Europa. Si care, ca si Japonia, nu are materii prime, dar exporta produse de o calitate greu de intrecut.

O tara pe care siguranta, ordinea si munca au transformat-o in “casa de bani” a lumii…

…si nu este nici inteligenta oamenilor cea care face diferenta intre bogatie si saracie…

Aceast fapt este demonstrat de studentii din tarile sarace care studiaza in tarile bogate si obtin rezultate excelente in educatia lor.

Un alt exemplu poate fi vazut la managerii din tarile occidentale care ne viziteaza tara. Vorbind cu ei ne putem da seama ca nu exista nici o diferenta intelectuala notabila.

in sfarsit, putem spune ca nici rasa nu face diferenta intre bogati si saraci…

in tarile Europei Occidentale putem vedea cum “lenesii” (hispanici sau africani) demonstreaza ca ei sunt forta productiva in aceste tari.

Si atunci? Ce face diferenta?

ATITUDINEA oamenilor face diferenta.

Studiind comportamentul persoanelor din tarile bogate, descoperim ca marea parte a populatiei respecta urmatoarele reguli (ordinea nu este importanta):

1. Etica

2. Ordinea si curatenia

3. Integritatea si cinstea

4. Punctualitatea

5. Resposabilitatea

6. Dorinta de perfectionare

7. Respectul pentru legi si regulamente

8. Respectul pentru drepturile celorlalti

9. Dragostea pentru munca

10. Efortul pentru a face economii si cheltuiala cu chibzuinta

Are Romania nevoie de alte legi? Nu ar fi oare de ajuns sa respectam cu totii aceste 10 reguli simple?

In tarile sarace, numai o mica parte (nesemnificativa) din populatie se conduce dupa regulile acestea in viata de zi cu zi.

Nu suntem saraci din cauza ca tara noastra n-are resurse naturale sau fiindca natura este cruda cu noi…

Suntem saraci pur si simplu din cauza atitudinii noastre.

Ne lipseste caracterul pentru a ne comporta dupa aceste principii de baza ale functionarii societatii.

Daca vom astepta ca Guvernul sa ne rezolve problemele noastre, vom astepta toata viata.

O atentie deosebita acordata faptelor noastre, impreuna cu schimbarea de atitudine pot semnifica intrarea tarii nostre pe drumul progresului si bunastarii.

Valorile acestea vor anima fiecare proces de schimbare pe care il impulsionam, fiecare obiectiv care-l vom atinge, si in principal stilul de viata care-l vom avea. Impreuna vom putea modela o tara mai buna.

"

http://nekocika.wordpress.com/2009/01/1 ... oamenilor/

Link to comment
Share on other sites

Tomcat0 spunea ca stie pe cineva care a fraudat alegerile (ma rog, o parte dintre ele). Lasand la o parte afirmatia ca degeaba mergem la vot ca totul e fraudat, sunt curios ce a facut Tomcat dupa ce a discutat cu cel implicat. Stie cumva ca fraudarea alegerilor e un caz penal ? A luat vreo masura, atitudine, a avut vreo initiativa ? Stie cumva ca in unele situatii, chiar neinformarea autoritatilor constituie tot caz penal (bineinteles, daca se demonstreaza asta)? Iar daca stie si a ramas cu "stiinta", cum sa mai avem pretentia sa schimbam ceva in tara asta ?

bun... hai sa va explic cum sta treaba... cel cu care am discutat dupa alegeri (nu mi-e prieten, nu mi-e vecin... e pur si simplu o cunostinta... deci cu atat mai mult nu puteam fi partinitor) mi-a spus in felul urmator... ca presedintii de sectii de votare si nu numai trebuie neaparat sa fie apolitici, chestie pe care o stie toata lumea, banuiesc, din pacate nu toti cei apolitici se inscriu pe listele presedintilor de sectii de votare deci mai sunt cateva locuri strategice in care intra oameni ai partidelor de la guvernare... si atunci, logic vorbind... ca tot ai pomenit Kaisin de atitudine si initiativa... la cine te duceai sa te plangi? la politie? care e institutia cea mai corupta... la primarie? unde se afla cei care i-au pus in functie pe cei din sectiile de votare respective...cand spui autoritati la cine te referi? sau ai impresia ca traiesti in Germania? spune-ne tu ce ai fi facut in cazul respectiv... sa fim seriosi, nu era absolut nimic de facut, totul se musamaliza... la ei o mana se spala pe alta, iar tu, justitiarul care anunti fraude electorale devii o marioneta... multi dintre voi inca n-ati inteles ca in tara asta nu mai e justitie, fiecare face ce vrea si cei care sunt pusi in functii de conducere iau decizii favorabile lor... ce sa mai discutam, e un haos total, nu exista justitie, nu exista politie, nu exista invatamant, nu exista sanatate, nu exista moralitate, nu exista respect... altceva ce sa mai spunem

Link to comment
Share on other sites

Pentru cei care nu cred ca mersul la vot este o solutie, sa facem un calcul matematic simplu.

Pornim de la ce stim in acest moment, anume ca procentajul obisnuit la vot e in jur de 30% si avem 3 candidati anuntati la presedintie care vor aduna marea majoritate a acestor voturi: Basescu, Geoana si cel de la PNL (imi scapa numele).

IN aceste conditii, putem presupune destul de corect ca dintre cei 3, un candidat va cistiga cel mult 20% (mai probabil 15%).

Presupunem mai departe ca mai avem alti maxim 4 candidati si ca se va merge la vot uite-asa de-a dracu', in procent de 80%. Diferenta de 50% votanti vor vota unul dintre cei 4 candidati. Chiar daca se vor distribui in mod egal, unul dintre acestia va ajunge in turul 2 alaturi de unul din primii 3 candidati (cu minim 12.5%) si, in conditiile aceleiasi prezente la vot, il va spulbera pe Base, Geoana sau PNL cu minim 50%vs maxim 30%.

Se poate frauda, dar nu la nivelul asta.

Asa ca parerea mea ramine aceeasi: prezenta masiva la vot poate schimba viitorul.

Cei care nu merg la vot, dar se plang incontinuu... nici n-ar trebui sa deschida gura !...

Absolut corect si de acord. Cind ti-e lene sa mergi la vot dar nu ti-e lene sa comentezi... O meriti.

Link to comment
Share on other sites

kaisin wrote:

Cei care nu merg la vot, dar se plang incontinuu... nici n-ar trebui sa deschida gura !...

Absolut corect si de acord. Cind ti-e lene sa mergi la vot dar nu ti-e lene sa comentezi... O meriti.

Puteti detalia legatura intre vot si dreptul de "a comenta"? De ce persoanele care au votat au dreptul "de a comenta" si ceilalti nu? Spuneti-mi cu ce e mai cetatean unul care nu si-a platit intretinerea de 2-3 ani sau bate la nevasta si copii ca la fasole, fata de unul care a considerat ca nu vrea sa legitimeze prin votul lui niste politruci? Sau de ce un votant care stampileaza buletinul de vot dupa o tuica, un mic si 2-3 kg de alimente e considerat mai bun cetatean decat altul care constientizeaza ca are de "ales" intre un doctor/profesor/functionar corupt, un afacerist cu probleme cu justitia sau altul si mai breaz?

Link to comment
Share on other sites

Pentru ca de aia avem drept de vot. Noi, mai mult decit cel cu o tuica in cap, avem discernamint si din 7-8 posibili candidati, putem sa alegem pe cel mai bun (sau cel mai putin rau, in multe situatii din pacate).

La primarie au fost vreo 7 candidati. Chiar era Nicolae cel mai bun?? Si daca era, de ce il mai injuram saracul?

La presedintie, chiar vor fi cei 3 crai cei mai buni?

Exemplu: la alegerile din 2000 a candidat in baiat tinar, Eduard Manole, om de afaceri si cel care a infiintat primul post de radio privat din Romania. Era mai bun decit Iliescu? Cu siguranta. Cit a avut la vot? 2%. De ce? Pentru ca "baietii destepti" au preferat sa stea acasa.

In 2004, printre altii a candidat Gheorghe Ciuhandu. Era mai bun decit Nastase si Basescu la un loc? ooo, da. Cit a luat la vot? Tot cam 2%. De ce?

In 2009, pe linga astia 3, vor mai candida citiva, iar cel putin unul dintre ei va fi mai valoros. Va avea vreo sansa?

Eu zic ca da, daca vrem sa miscam un deget. Daca stam acasa si iese iar Base sau unul din ailalti doi, atunci chiar nu inteleg: de ce mai comentam?? Ne-am facut treaba ca sa avem dreptul moral? Parerea mea e :nu.

Nu vedeti ca pe asta se si bazeaza viitorii "alesi"? Pe nepasarea, pe blazarea noastra?

Parerea mea :)

Link to comment
Share on other sites

@katman

Respect pentru parerea ta.

Problemele in discutie erau: 1. impunerea votului obligatoriu rezolva aceasta situatie? si 2. Cei care nu voteaza nu au dreptul de a se exprima?

Cu ce drept ma poate obliga statul sa votez? Un exemplu simplu: votez(i) in primul tur cu Radu Duda (sau al Romaniei). In turul doi se "califica" Basescu si Geoana. De ce trebuie sa ma prezint la vot??? Exista varianta sa-i "votez" pe amandoi, anuland astfel votul. Si? Ce am rezolvat? Mi-am exprimat "nemultumirea"?? Pai asta o facusem deja in turul 1 cand am votat pe altcineva, nu? De ce sa fiu obligat de statul roman (la urma urmei reprezentat bine-mersi de Basescu si Geoana) sa aleg intre fiul unui general si cel al unui maior? :twisted:

Si, mai ales, de ce sa fiu mai cu mot ca am votat pe unul sau celalalt fata de unul care si-a dat seama ca nu are nimic de ales sau preferat intre cei doi? Adu-ti aminte inclusiv de actualul prezident, care la o confruntare electorala cu A. Nastase in 2004 a spus ceva de genul: "Adriane, ce ghinion pe poporul asta sa aleaga intre doi comunisti!" ??!! :o

Deci, de ce vot obligatoriu? Pentru a legitima "alesii"??

Link to comment
Share on other sites

@Mikka

ok, am inteles care e optica ta. In parte, opinia ta are un sens puternic obiectiv si acela ca nu vrei sa "legitimezi" pe cineva anume in cazul in care n-ai de unde alege. Exemplul pe care il dai, insa, e doar pentru presedintie.

Pentru parlament, de exemplu, situatia sta in cu totul altfel . Conteaza fiecare procent, si cred ca oamenii inteligenti, cei ca tine si ca multi altii (chiar de aici de pe forum) au un cuvant "mai greu" de spus.

Cum am scris si mai inainte, si s-a vazut si din sondaje, conteaza foarte mult structura participantilor la vot. In sensul asta candidatii isi orienteaza atentia. Daca prostimea vrea "mici si bere"... li se va da... si vor fi votati! Si tot asa... Pensii marite... merge si asa! 20.000 de Euroi pentru fiecare capsunar reintors ??! De ce nu? Politicenii promit si STIU ca vor fi votati deoarece STIU Ca Au o Masa Constanta la VOT !

Daca NOI ceilalti nu ne prezentam (si ei stiu asta) - nici atentia, target-ul politicenilor nu va fi indreptat in directia noastra!

Spui ca :

" Spuneti-mi cu ce e mai cetatean unul care nu si-a platit intretinerea de 2-3 ani sau bate la nevasta si copii ca la fasole, fata de unul care a considerat ca nu vrea sa legitimeze prin votul lui niste politruci? "

Pai tocmai de aia ca politrucii aia ajung acolo prin votul iresponsabil al unuia care-si bate nevasta sau care nu si-a platit intretinerea de 2-3 ani !

sau... " de ce un votant care stampileaza buletinul de vot dupa o tuica, un mic si 2-3 kg de alimente e considerat mai bun cetatean decat altul care constientizeaza ca are de "ales" intre un doctor/profesor/functionar corupt, un afacerist cu probleme cu justitia sau altul si mai breaz? "

Nu crezi ca tocmai TU ai o responsabilitate? ... mai mare decat cel care stampileaza buletinul de vot dupa o tuica sau 2-3 kg de alimente...

Daca puterea votului consta in numar hai sa-i adaugam si ceva calitate, responsabilitate! Caci altfel nu facem nimic, ne plangem de mila doar si ne victimizam incontinuu.

La intrebarea lui Kaisin "Ce ar trebui sa facem NOI ca sa schimbam ceva?" i-as raspunde ca - o revolutie, cel putin in atitudine... dar inainte de toate hai sa incepem sa-i facem sa tina cont si de noi, astia ceilalti, din afara procentelor pe care mizeaza!

Link to comment
Share on other sites

@toto

In primul rand, multumesc pentru raspuns. In al doilea rand pentru argumentele pe care le aduci in sustinerea parerii talePe .

Exemplul cu prezidentialele era pentru fix situatia care va fi pentru urmatoarele alegeri.

Pentru parlamentare situatia va fi aproximativ aceeasi la urmatoarele alegeri. Sistemul actual de vot (acest uninominal struto-camila) nu asigura in niciun fel respectarea votului tau. Sunt destule exemple de la ultimele alegeri, cand, datorita celebrului "algoritm" au ajuns in parlament personaje care altfel nu ajungeau nici macar presedinte de asociatie de locatari (proprietari).

Spune-mi un argument in favoarea prezentarii la vot (mai ales a celei obligatorii!) in momentul in care in prea frumoasa noastra tara se intampla - de ex - urmatoarea chestie: un partid (foarte vocal) isi trece in statut (!!!) faptul ca nu va face niciodata alianta/coalitie cu un altul. Trec apoi cateva luni, statutul se mai schimba, cetatenii voteaza pro-ceva sau mai ales anti-ceva, iar dupa alegeri cei doi adversari ireconciliabili, isi dau foarte gratios mana peste tara, totul binenteles pentru binele natiunii. Cum mai poti sustine intr-un asa moment obligativitatea votului?

Crezi ca poti schimba printr-o masura administrativa ceva in acest domeniu?

Pe cine mai poti pacali in Romania actuala atunci cand spui ca presedintele tarii e independent si echidistant fata de partide?? A fost dl. Iliescu altceva decat reprezentantul partidului sau? Sau actualul presedinte e altfel? Va fi dl. Basescu, Geoana sau Antonescu altceva decat conducatorul formatiunii politice din care provine? Si pentru asta eu, tu, toti ceilalti sa fim obligati sa votam? No way.

Link to comment
Share on other sites

Cu tot respectul pentru ideile mai sus exprimate, nu cred că NOI ... turma (dacă-mi permiteți) putem schimba ceva fără un plan de dezvoltare pe termen lung...

Adică, nici un partid n-a îndrăznit să vină la guvernare cu un plan pe 10 sau 20 de ani. Să traseze o linie. Să spună: „Oameni buni, ăsta e drumul”. Iar oameni care să urmeze acest drum se găsesc. Și care-i pot mobiliza și pe alții.

Link to comment
Share on other sites

Va fi dl. Basescu, Geoana sau Antonescu altceva decat conducatorul formatiunii politice din care provine? Si pentru asta eu, tu, toti ceilalti sa fim obligati sa votam? No way.

Vezi Mikka, deja te gindesti ca batalia e pierduta, dinainte de a incepe :).

Sperantele mele incep cu primul tur, cind ar fi posibil ca un ALT candidat sa sparga cercul (fie si Duda, oricare altul e preferabil celor 3).

In turul doi se "califica" Basescu si Geoana. De ce trebuie sa ma prezint la vot???

Nici eu nu cred ca mai trebuie :) Daca in turul 2 ies 2 din cei 3 pacalici, nici eu nu ma prezint.

Dar la primul tur ma duc, macar sa am constiinta impacata. :) Matematic judecind, daca am face toti la fel, s-ar schimba lucrurile.

Link to comment
Share on other sites

...Nici eu nu cred ca mai trebuie :) Daca in turul 2 ies 2 din cei 3 pacalici, nici eu nu ma prezint.

Dar la primul tur ma duc, macar sa am constiinta impacata. :)Matematic judecind, daca am face toti la fel, s-ar schimba lucrurile.

Asa e... Uitati-va cine s-a dus la vot data trecuta! Politicenii stiu pe cine mizeaza si mesajele sunt indreptate catre acestia!

Haideti sa schimbam aceste procente, sa fim si noi bagati in seama, poate vom avea ceva o cat de mica sansa. Daca nu facem nimic n-o vom avea nici pe aceea!

Pana la urma NU pensionarii, NU asistatii social si NICI cei fara studii reprezinta viitorul, motorul societatii.

Ne miram de cine a putut ajunge in Parlamentul European !!! Si? ...pai "cine se aseamana se aduna" . Cei care ne reprezinta in Europa sunt alesi de catre nici 30% din populatie cu drept de vot dintre care JUMATATE sunt fara studii, educatie... In traducere: Prostii au ales prostii! Dar "asta e democratia", asta e sistemul - nimic nu e perfect... si daca vrem sa schimbam ceva o putem face cu aceeasi arma.

Repet, cum a spus si Katman, matematic vorbind prezenta NOASTRA la vot le poate strica socotelile anumitor politiceni astfel ca pe viitor vor trebui sa tina cont si de altii nu numai de cei usor de manipulat.

Link to comment
Share on other sites

Daca in turul 2 ies 2 din cei 3 pacalici, nici eu nu ma prezint.

Asta e parerea ta... Dar poate te vei trezi obligat sa votezi :evil:

Porcaria cea mai mare mi se pare faptul ca tot pvlimea (scuze pt termen, dar intelegeti-l in sensul populatiei tarii) este facuta mai nou responsabila de "starea" tarii. Nu cei care au furat si au distrus, de sila carora nu mai vrea aproape nimeni sa auda de politica, nu nemernicii care de 20 de ani se tot perinda in diverse functii, nu onor "societatea civila" autopropusi si super-civici, independenta de da in gropi in goana spre avionul prezidential care sa le care inteligenta de la Bucuresti la Constanta, nu mizeriile care fura de la buget pentru partid, nu tot sistemul de justitie care ar tb sa sanctioneze comportamentele astea aberante. Nu, astia nu. Vinovati sunt cei care, iata, nu dau dovada de spirit civic, nu au "principii", eventual cei care si-au bagat ... si au plecat cat mai departe de Romania. Mai mult, nemernicii vor trebui amendati daca nu vin sa voteze gusatii si obezii de prin parlament. Curat constitutional, coane Fanica!

PS Apropo, si conu' Caragiale a plecat la Berlin in ultima parte a vietii... Pentru faza asta ar trebui eliminat de prin cartile de romana, nu?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.