dcp100168 Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Primarul Galaţiului va desfiinţa Poliţia Comunitară dacă nu primeşte bani pentru a o finanţaPoliţia Comunitară de la Galaţi s-ar putea desfiinţa până la sfârşitul acestui an dacă statul nu va asigura finanţarea acestei instituţii, a declarat luni primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae, în timpul unei dezbateri pe tema descentralizării organizată de primarii din judeţ. "Bugetul Primăriei Galaţi nu mai poate susţine financiar pentru ultimele două luni ale acestui an cheltuielile efectuate cu Poliţia Comunitară. În situaţia în care până atunci nu se va adopta legea privind înfiinţarea Poliţiei Locale, eu mă voi vedea nevoit să propun Consiliului Local desfiinţarea Poliţiei Comunitare", a spus primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, în timpul reuniunii convocate de Asociaţia Comunelor din România, care s-a desfăşurat la sediul Prefecturii Galaţi, transmite corespondentul NewsIn.Declaraţia de luni a primarului Dumitru Nicolae a fost întărită de şeful Poliţiei Comunitare din municipiul Galaţi, Cristian Gâscă. "(Guvernul, n.r.) Ne-a mai păcălit o dată, când era Blaga şi a zis: 'Faceţi legea (Legea Poliţiei Locale, n.r.) că o să vă dăm bani de la bugetul naţional pentru Poliţia Comunitară'. S-a înfiinţat Poliţia Comunitară aşteptând să vină finanţarea, care de patru ani nu mai apare", a declarat, luni, Cristian Gâscă.La Galaţi, Poliţia Comunitară numără 730 de cadre, a căror salarizare presupune un efort financiar de 16 milioane de lei pe an din partea Consiliului Local.
EMIL Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 PAGUBA-N CIUPERCI, SAU CE-AM AVUT SI CE-AM PIERDUT?! :!:
Legumix Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 ar fi cazul...pentru ca, 80% sunt marlani + 10 % prosti. Diferenta o constituie exceptiile.
toto Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 ar fi cazul...pentru ca, 80% sunt marlani + 10 % prosti. Diferenta o constituie exceptiile.CORECT !
dcp100168 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 Primarul Galaţiului spune că edilii municipiilor ar putea desfiinţa Poliţiile ComunitarePrimarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, a declarat, marţi, că sunt mai multe municipii în ţară care vor să desfiinţeze Poliţia Comunitară dacă finanţarea instituţiei nu va fi preluată de Guvern, edilii umând să ia o hotărâre în trimestrul IV, transmite corespondentul NewsIn. "O desfiinţăm (Poliţia Comunitară, n.r.) dacă nu se dau bani, ascultă-mă pe mine! (Guvernul, n.r.) Ne-a promis acum cinci ani: 'Înfiinţăm Poliţia Comunitară, pe care o facem locală, şi Guvernul va da bani pentru şcolarizarea cadrelor, pentru plata salariilor, pentru dotări, pentru tot'. Şi mă trezesc după cinci ani - şi nu ne costă doi lei pe an - că tot o amânăm. La prima şedinţă cu primarii de municipii, din trimestrul IV, hotărâm desfiinţarea ei. Am discutat cu ei, crezi că e vreunul căruia să-i convină?", a afirmat primarul Galaţiului. Dumitru Nicolae a precizat că la fel de vehemenţi ca şi el sunt edilii din Piteşti, Ploieşti, Braşov şi Cluj. "Cine are bani? Sunt primării de oraşe mari în ţara asta care sunt în faliment, n-au bani", a spus Nicolae. Până la luarea unei decizii, primarii municipiilor din ţară aşteaptă un răspuns clar din partea Guvernului. "Eu sper că domnul vicepremier ne va ajuta aici că intră şi în atribuţiunile dânsului. Vicepremierul vrea, la Pogea e problema încurcată, că nu-i ajung banii", a afirmat primarul Galaţiului. În cazul în care răspunsul Executivului va fi negativ, poliţiştii comunitari vor fi trimişi în şomaj. "Păi ce-ai vrea să facem?", a spus edilul-şef. La Galaţi, Poliţia Comunitară numără 730 de cadre. Anual, instituţia consumă 16 milioane de lei de la bugetul local.
katman Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 O desfiinţăm (Poliţia Comunitară, n.r.) dacă nu se dau bani, ascultă-mă pe mine! (Guvernul, n.r.) Foarte bine! Pa!!! 80% sunt marlani + 10 % prosti. Diferenta o constituie exceptiile. Adica unul din 10 ar fi ceva de calitate?? Esti mult prea optimist... PC in actiune: i-am vazut pina acum doar dind amenzi pentru copii care merg cu bicicleta pe trotuar. Plus episodul pe carel-am avut eu cu ei, cind s-au luat de fiica-mea de 4 ani si ma amenintau pe mine ca imi pun catusele si ma duc la sectie...
George Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Bine ca se desfiinteaza si asa nu ii prea vedeai pe strazi si cand ii vedeai se lgau doar de copii de adevaratii infractori le era frica.
dcp100168 Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 Problema salariilor pentru poliţiştii comunitari şi angajaţii Primăriei Galaţi a fost rezolvatăPrimăria Galaţi a anunţat că, în urma rectificării de buget operate de Guvern luna aceasta, va putea asigura salarizarea angajaţilor şi a poliţiştilor comunitari, precum şi serviciile de salubritate şi iluminat stradal în ultimele două luni ale anului, când municipalitatea ar fi rămas fără bani. Primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae, a declarat, marţi, că municipiul a primit 13,865 milioane de lei în urma rectificării bugetare operate de Executiv în septembrie. Cu aceşti bani va putea asigura misiunile şi salarizarea celor 730 de poliţişti comunitari din oraş, capitol care altfel ar fi rămas neacoperit în lunile noiembrie şi decembrie. Înainte de rectificare, edilul-şef ameninţa chiar că va propune Consiliului Local desfiinţarea Poliţiei Comunitare dacă nu va primi bani de la Guvern pentru finanţarea acestei instituţii.Banii primiţi acoperă, de asemenea, cheltuielile cu salarizarea celor aproape 500 de angajaţi ai Primăriei în ultimele două luni ale anului, cu excepţia celor zece zile în care funcţionarii vor fi trimişi în concediu fără plată, a spus Dumitru Nicolae.Fondurile alocate acum de Executiv îi permit Primăriei Galaţi să asigure şi serviciile de salubrizare şi iluminat stradal în noiembrie şi decembrie. Sunt acoperite, totodată, subvenţiile pentru încălzire (5,3 milioane de lei), subvenţiile pentru reabilitarea termică a blocurilor (1,7 milioane de lei), cofinanţarea proiectelor europene (1,2 milioane de lei), precum şi cheltuielile din învăţământ şi sănătate.Rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Galaţi va fi aprobată de Consiliul Local în şedinţa de joi, 24 septembrie.
dcp100168 Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 Dan Nica: Nu sunt prevăzute sume de la bugetul de stat pentru poliţiile localeMinistrul de Interne, Dan Nica, a declarat sâmbătă, la Galaţi, că proiectul de lege privind Poliţia Locală, care ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie, nu prevede alocarea unor sume de la bugetul de stat pentru finanţarea acestei instituţii, responsabilitatea aparţinând exclusiv primăriilor. Ministrul de interne a afirmat că Legea Poliţiei Locale se află încă în dezbatere în Parlament, însă ea trebuie să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2010. "Este extrem de important ca această lege să intre în vigoare cu 1 ianuarie pentru ca noile competenţe ale Poliţiei Locale să poată fi exercitate", a declarat Dan Nica. Întrebat dacă documentul prevede finanţarea Poliţiei Locale de la bugetul de stat, şi nu de la bugetele locale - aşa cum au cerut primarii de municipii în ultima perioadă - oficialul a răspuns negativ. "Această lege spune doar că Poliţia care funcţionează la ora actuală are competenţe extinse. Asta înseamnă că ea poate să aplice amenzi în câteva domenii care au fost solicitate în mod expres de către autorităţile locale. Nu sunt prevăzute sume de bani de la bugetul de stat pentru această acţiune, ea neputând fi luată în considerare atâta timp cât nu există nişte standarde de cost şi cu atât mai mult cu cât decizia de a înfiinţa şi de a dimensiona Poliţia Locală a aparţinut autorităţilor locale", a afimat Nica. Mai mult, ministrul de Interne s-a declarat împotriva ideii de a finanţa, de la centru, poliţiile locale. "Guvernul nu are niciun fel de implicare din punct de vedere al finanţării şi vreau să vă spun că nici nu intenţionez şi eu sunt împotriva finanţării poliţiilor locale automat", a spus oficialul guvernamental. Totuşi, Dan Nica a lăsat să se înţeleagă că varianta finanţării unei cote din cheltuielile de funcţionare a poliţiilor locale nu este exclusă definitiv, Ministerul Finanţelor identificând şi resursele financiare. Însă, pentru ca banii să poată fi trimişi în teritoriu, trebuie determinate standardele de cost.
catilina22003 Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 intr-o zi(acu' freo saptamana), pe la ora 14, cand ma intorceam acasa, in parculetul din fata blocului, un boschetar dormea pe banca.Nimic curios, tot timpul isi fac veacul in zona unde stau. Pe la ora 18 boschetarul in continuare doarmea pe banca. Trece timpul, pe la 22.00 seara, boschetarul in aceeasi pozitie dormind pe banca. Intru in panica, sun la 112. -"Doamna, ma numesc oanusca, si vreau sa va spun ca pe banca un boschetar sta de 8 ore in aceeasi pozitie". - "Eu ce sa fac? nu tine de competenta noastra. Sunati politia comunitara. Daca nu e o urgenta, noi nu trimitem salvarea. Cel mai bine, ori mergeti d-voastra si vedeti daca omul e in stare critica, ori sunati comunitarii". Eu, muta. Cer nr de la politie. Sun, si sun si sun - numar de fax. A doua zi dimineata, pe la 9, boschetarul in aceeasi pozitie pe banca. Noaptea trasese si o ploaie abundenta, din aia ce te trezeste si din morti. Impacientata, sun din nou la 112. Aceeasi doamna - "Nu intelegeti ca nu e de compteneta noastra daca nu e o urgenta, de trimis salvarea??Sunati la comunitari!". Zic "doamna, eu mi-am facut datoria de cetatean. Nu sunt obligata sa sun la ei. Sunt o femeie cu un copil mic acasa, si chiar nu sunt in stare sa ma duc sa iau pulsul unui om strain...Dar totusi am sunat. Dar imi tot intra fuckingul de fax comunitar!!!". Intr-un final, imi face legatura cu politia minicipala. Tipul, plictisit, ma pune sa sun la comunitari Ma abtin de la obscenitatile ce mi vezicau limba... Mno, intr-un final, dupa alte doua ore, apar in sfarsit comunitarii. Constatara decesul...
Relu Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Nu cred că au vreo vină comunitarii în toată povestea asta. Operatoarea ar fi trebuit să aprecieze situația și să anunțe chiar ea salvarea sau poliția. Pentru că așa înțeleg eu serviciul 112: ești prea agitat, poate vorbești incoerent, operatorul extrage informația utilă și anunță pe cine trebuie. Sau nu?
catilina22003 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 112 trebuia sa ia masuri. nu a luat.de acord cu tine.comunitarii aveau telefonul setat pe fax, ca deh..de ce sa fie deranjati...doar asta vroiam sa subliniez in ceea ce-i priveste.
toto Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Relu are dreptate. 112 trebuia sa actioneze in vre-un fel, eventual trebuia sa sune ei la comunitari mai ales ca ai insistat.Ca nenorocitii comunitari aveau telefonul pe FAX nu ma mira.SOLUTIA cea mai rapida: trebuia sa suni la PRO tv si in paralel si la antene si sa le spui ca este un boschetar mort pe banca, eventual plin de sange. Cand aud astia de sange... abia atunci se pun in miscare! :evil: Ai fi constatat ca in maxim o ora boschetarul era ridicat de pe banca si dus la morga...
catilina22003 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Relu are dreptate. 112 trebuia sa actioneze in vre-un fel, eventual trebuia sa sune ei la comunitari mai ales ca ai insistat.Ca nenorocitii comunitari aveau telefonul pe FAX nu ma mira.SOLUTIA cea mai rapida: trebuia sa suni la PRO tv si in paralel si la antene si sa le spui ca este un boschetar mort pe banca, eventual plin de sange. Cand aud astia de sange... abia atunci se pun in miscare! :evil: Ai fi constatat ca in maxim o ora boschetarul era ridicat de pe banca si dus la morga...Si ti se pare normal sa se fi procedat asa? (da, este calea cea mai scurta)Daca s-ar fi luat act imediat de la prima mea sesizare, posibil ca omul sa fi fost inca in viata. Asta ma urmareste de atunci...Nu era datoria mea sa sun la comunitari, dar am facut-o. Odata ce am telefonat o sesizare, consider ca 112-iul trebuia sa si actioneze. Cum credea de cuviinta: nu o considera o urgenta, suna la politia comunitara(cu speranta ca nu intra tonul de fax); considera ca-i urgenta, trimite salvarea...in fine...
dcp100168 Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Primarul susţine ideea autofinanţării poliţiei localePrimarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, a declarat că este necesară adoptarea legii privind înfiinţarea poliţiei locale. "În toate ţările unde am fost, peste tot în Uniunea Europeană, este o poliţie locală şi una a statului, cea care face anchete şi tot felul de minuni. Restul e poliţie locală", a spus Dumitru Nicolae. În plus, pentru buna funcţionare a acestei structuri, primarul Galaţiului este de părere că aceasta s-ar putea autofinanţa. Dumitru Nicolae spune că banii din sancţiunile aplicate ar trebui să rămână la poliţia locală. "Ce e greu când faci la poliţia aceasta locală, legea, să spui că amenzile care se încasează, merg banii la ea, şi nu la bugetul statului? Cu ce îi mai dăm noi e suficient", a mai afirmat Dumitru Nicolae.La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, pentru care premierul Emil Boc a solicitat remanierea, declara că Guvernul nu va acorda sprijin financiar în teritoriu pentru înfiinţarea Poliţiei locale, pentru că legea destinată acesteia, aflată în dezbaterea Parlamentului, nu prevede sume de la bugetul de stat pentru finanţare. Legea privind poliţia locală ar urma să intre în funcţiune începând cu 1 ianuarie 2010. http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=6
toto Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 ...SOLUTIA cea mai rapida: trebuia sa suni la PRO tv si in paralel si la antene si sa le spui ca este un boschetar mort pe banca, eventual plin de sange. Cand aud astia de sange... abia atunci se pun in miscare! :evil: Ai fi constatat ca in maxim o ora boschetarul era ridicat de pe banca si dus la morga...Si ti se pare normal sa se fi procedat asa? (da, este calea cea mai scurta)Nu! Nu mi se pare normal, dar asa stau lucrurile in tara asta! Din pacate (sau din fericire, depinde) romanii sunt printre cele mai adaptabile natii. Noi in loc sa schimbam mediul ne adaptam la el. Intrucat nu suntem in stare sa schimbam ceva trebuie sa alegem solutiile cele mai fiabile...
Recommended Posts