dcp100168 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Comercializarea becurilor clasice de 100 wati va fi interzisa in UE, incepand cu 1 septembrieBecurile de 100 wati vor fi retrase la 1 septembrie din toate magazinele Uniunii Europene, marcand astfel inceputul mortii anuntate a becurilor clasice in urmatorii trei ani, pentru a fi inlocuite de produse de generatie noua, care consuma mai putina electricitate cu pana la 80%, relateaza AFP. Noile becuri sunt mai scumpe, dar au o durata de viata mai mare. Un studiu german arata ca, prin utilizarea becurilor economice, o gospodarie medie va face o economie anuala de 166 de euro la factura de electricitate. Estimarea Comisiei Europene este insa mai modesta: doar 50 de euro pe an. La scara intregii Uniuni, economia se cifreaza la 5-10 miliarde euro anual.UE a fixat un calendar progresiv pentru interzicerea comercializarii becurilor cu incandescenta. Comercializarea becurilor clasice de 75 wati va fi interzisa intr-un an, cele de 60 wati in doi ani iar cele de 40 wati si 25 wati pana la 1 septembrie 2012. Becurile clasice transforma doar 5% din electricitatea consumata in lumina, restul disipandu-se in caldura. Becurile halogene permit transformarea a 25 pana la 45% din energia consumata in lumina.http://economie.hotnews.ro/stiri-consum ... embrie.htm
katman Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Aici un calculator de savings in caz de inlocuire becuri incandescenta cu becuri fluorescente Philips: http://www.lighting.philips.com/microsi ... /index.php DESI: 1. Nu am auzit inca de nici un bec eco sa tina 6 ani, marea majoritate tin 2 ani, iar durata medie a becurilor (clasice, luate din piata) de la mine din apartament o depaseste binisor pe cea de un an. 2. Pretul unui bec obisnuit este 1 leu vs un bec Philips eco de putere echivalenta 25 lei Concluzie 1. (a mea, supusa erorii personale, hihi ) Nu se prea face economie la nivel de apartament. Nu una pe care sa zici ca o simti la buzunar. Dar, ce nu facem noi pentru sanatatea planetei... Concluzie 2: Sint tare curios cum vor mai fi iluminate scarile de bloc, tinind cont de faptul ca atunci cind se arde un bec de 1 leu ( odata la 1 an) este schimbat dupa minim o saptamina de vecinul care cedeaza nervos primul. In cazul in care becul costa 25 de lei, nu cred ca se mai enerveaza nici unul.... :twisted:
Mikka Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Sint tare curios cum vor mai fi iluminate scarile de bloc, tinind cont de faptul ca atunci cind se arde un bec de 1 leu ( odata la 1 an) este schimbat dupa minim o saptamina de vecinul care cedeaza nervos primul. In cazul in care becul costa 25 de lei, nu cred ca se mai enerveaza nici unul.... Probabil ca becurile "clasice" aduse intr-o veselie din China si de prin zona R. Moldova vor fi la mare cautare in perioada urmatoare prin "piata rusilor", talcioc si alte zone "neoficiale" Povesteste-i unui roman cu salariu minim sau apropiat chestia cu becurile ecologice si incalzirea globala si vezi ce reactie sanatoasa va avea...
catilina22003 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Sint tare curios cum vor mai fi iluminate scarile de bloc, tinind cont de faptul ca atunci cind se arde un bec de 1 leu ( odata la 1 an) este schimbat dupa minim o saptamina de vecinul care cedeaza nervos primul. In cazul in care becul costa 25 de lei, nu cred ca se mai enerveaza nici unul.... :twisted: hahahhaaaa, esti culmea
Legumix Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 eu am folosit becuri d'astea ecologice/economice de ani de zile. si am fost multumit atat din punct de vedere al randamentului cat si al iluminarii. daca durata de viata este, nu de 6 ori, ci doar de 3 ori mai mare decat la un bec normal...eu sunt multumit de investitie. "Povesteste-i unui roman cu salariu minim sau apropiat chestia cu becurile ecologice si incalzirea globala si vezi ce reactie sanatoasa va avea..." i-am pomenit socrului, care are pensie de 900 lei....si a refuzat cu desavarsire - sunt prea scumpe. mentalitatea veche: decat sa dai odata 15 lei, mai bine dai de mai multe ori cate 2 lei
Relu Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Am trecut și eu, din vara trecută, pe becuri economice, în toată casa. Și se cunoaște. Singurul care mi-a cedat, de atunci, a fost cel din baie (se arde des mereu, probleme de fazare). Astă toamnă, am schimbat becurile de pe scară cu de astea, economice. Inițial, mi-au făcut vecinii gălăgie, că sunt scumpe, că nu țin mult... Dar s-a cunoscut la factură, vreo două luni a venit mai scazută. Apoi s-a ars unul. Și a fost înlocuit cu unul clasic Când i-am zis omului, cică e prea scump Pentru celelalte, s-a găsit cineva care să dea un ban să pună iar unul economic... Singurul care a rezistat, de atunci, e cel de pe palierul meu, are înseriat un drosel, ca limitator de curent... Deci, ori mai căutați un drosel ori vă cumpărați o instalație clasică, de neon
George Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 nu sunt multumit de luminozitatea becurilor economice. Am in dormitor un bec economic de 100 dar tot prefer sa il tin aprins pe cel clasic de 100. De ce? Pentru ca becul economic chiar daca zice ca e de 100 e la fel de chior ca unul clasic de 60
webstar Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Eu folosesc de 2-3 ani becuri economice. Problema lor nu este legata de cantitatea de lumina ci de temperatura de culoare. O a doua problema a acestor becuri economice este imposibilitatea utilizarii lor in medii vitrege sau in carcase etanse(au acel citcuit electric care daca se incalzeste se arde, daca mediul este umed face scurtcircuit). In termeni simpli, nu-l poti folosi pe veranda sau la iluminarea gradinii.
AndreiM Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Temperatura de culoarea se rezolva daca ai buzunarul " plin " . Un bec economic de 22 w de culoare calda, este undeva la 30 de lei in timp ce unul de culoare rece este undeva la maxim 10 lei. Legat de scurtcircuit si altele.. am pe fatada restaurantului 4 felinare ce au in interior becuri economice si daca au rezistat la ploile ce au trecut inseamna ca s-a rezolvat si problema asta
Recommended Posts