Jump to content

Premii gălăţene la Olimpiada micilor meşteri populari


dcp100168

Recommended Posts

Final de Olimpiada a micilor mesteri populari, desfasurata la Sibiu

Marţi, 25 august 2009, a luat sfârşit cea de a XIV-a ediţie a Olimpiadei Naţionale „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale", la care au participat tineri elevi din toata tara, transmite Romanian Global News citand Muzeul ASTRA, din Sibiu. Cei 158 de elevi prezenţi în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului şi sub arcadele de la Casa Artelor - în zilele de sâmbătă şi duminică (22 şi 23 august 2009) au concurat la meşteşugurile: icoane pictate pe sticlă, lemn şi piatră, icoane de vatră, pictură naivă, icoane sculptate pe lemn, metaloplastie, încondeiat ouă, potcovit ouă, confecţionat măşti, confecţionat păpuşi în port popular, croşetat, brodat pe piele, brodat cu mărgele, cusut, împletit fibre vegetale (salcie, pănuşi), împletit ciucuri pe lemn, dantelă cu suveica, ţesut la război vertical şi orizontal, confecţionat podoabe, confecţionat opinci, olărit, modelaj, confecţionat instrumente muzicale, prelucrare lemn, os, fier. La final de olimpiadă, au fost încununaţi câştigători şi doi gălăţeni, la secţiunile: ICOANE PICTATE PE LEMN, PREMIUL I - MĂDĂLINA MASGRAS, Galaţi, instr. Ioniţă Bebea; OLĂRIT, PREMIUL I - NICOLAE SORIN RACOVIŢĂ, Galaţi, instr. Marcel şi Maria Mocanu.

http://www.rgnpress.ro/Reportaj/Final-d ... Sibiu.html

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Premii la Olimpiada Naţională „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”

Doi adolescenţi din Galaţi şi-au cultivat o pasiune aparte, uimindu-şi prietenii cu obiectele din lut şi măştile populare pe care le confecţionează. Măiestria le-a fost recompensată de mai multe ori la Olimpiada Naţională „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”. Anul acesta, la concursul desfăşurat în Dumbrava Sibiului, fiecare şi-a confirmat valoarea, obţinând câte un premiu I.

Dragoş Marian Buţă are un maestru chiar în familie, pe cunoscutul creator de măşti populare Paul Buţa. Acum elev în clasa a XII-a, la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”, tânărul a învăţat de mic să deseneze măşti. Tot de la o vârstă fragedă – nici el nu-şi mai aminteşte exact de când – a luat acul în mână şi a confecţionat primele obiecte tradiţionale. De atunci, şi-a pus semnătura pe 20 de măşti. „Întâi împletesc scheletul din pănuşi, adică din frunze de porumb, apoi, din diverse materiale – fasole, coarne de vacă, nuci - adaug ochii, gura, nasul, pălăria şi celelalte accesorii”, povesteşte băiatul, care, la Sibiu, a realizat o mască de Viclean. Dragoş mai spune că lucrul la măşti e numai una dintre îndeletnicirile sale din timpul liber. El preferă activităţile în aer liber, mai degrabă decât pe cele din faţa calculatorului: joacă fotbal, pescuieşte şi face plimbări dese cu prietenul său, Andrei. Alături de fratele şi de mama lui îşi mai ajută tatăl la gospodăria tradiţională „Vatra cu dor” de la Şiviţa. „În vacanţă îl ajut să facă rogojinile pentru acoperişuri”, mărturiseşte băiatul.

Sorin Nicolae Racoviţă, născut la Braniştea, a învăţat să modeleze lutul în gospodăria familiei Mocanu, din aceeaşi localitate. Sorin este elev în clasa a X-a la Grupul Şcolar „Gh. Asachi”. S-a întâlnit cu roata olarului în primul an de gimnaziu, când s-a înscris la cursurile clasei externe a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Nu are încă propria roată de olar, creând acasă la cei doi meşteri îndrumători, dar speră ca tatăl lui să îi confecţioneze în curând una. „Înainte lucram constant câteva ore, de două ori pe săptămână, dar acum nu mai muncesc atât de des. Doar că mă pregătesc intens înainte de concursuri”, am aflat de la Sorin, care a trebuit să transporte până la Sibiu în jur de 15 kilograme de lut. Băiatul spune că este un tânăr ca toţi ceilalţi: îi place să se plimbe cu motoscuterul, să iasă cu prietenii şi, fără să exagereze, să stea la calculator.

După ce, în ultimii doi ani, cei doi gălăţeni participanţi la Olimpiada Meşteşugurilor au câştigat câte un premiu I şi câte un premiul II, la ediţia din 2010 au înregistrat un nou succes. Ambii s-au clasat pe locul I la meşteşugurile pe care le-au prezentat. „Elevii noştri au atras atenţia atât prin originalitatea preocupărilor, cât şi prin corectitudinea şi acurateţea execuţiei. Ei au dat lămuriri vizitatorilor, chiar şi în limba engleză, despre meşteşugul pe care-l practică”, ne-a povestit profesorul însoţitor al tinerilor, Dorina Lungeanu, referent extern al Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

Ediţia a XV-a a concursului, organizată de Ministerul Educaţiei în colaborare cu Muzeul „Astra” din Sibiu, a fost, de altfel, o sărbătoare a tradiţiilor. Olimpiada a reunit în jur de 170 de tineri cu vârste între 6 şi 18 ani şi s-a desfăşurat în paralel cu un Târg al meşterilor populari.

http://www.viata-libera.ro/articol-Dumbrava_minunata_a_mestesugarilor_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Aur şi argint pentru micii meşteri gălăţeni

* Ştefana Lepădatu şi Ciprian Munteanu au obţinut premii la olărit şi măşti populare

Printre cei 200 de mici meşteri populari care au participat la etapa naţională a celei de-a 18-a ediţii a Olimpiadei Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale de la Sibiu s-au numărat şi doi gălăţeni: Ciprian Munteanu din Şiviţa, care a câştigat Premiul al II-lea la măşti populare, şi Ştefana Lepădatu, din Braniştea, care a primit Premiul I (ex-aequo cu reprezentanta din Horezu) la olărit.
De la profesoara care i-a însoţit pe gălăţeni, Dorina Lungeanu, am aflat că, începând din 2012, olimpiada are girul Ministerului Educaţiei Naţionale: „Caracterul internaţional al acţiunii a fost dat de prezenţa unui grup din China, care a făcut demonstraţii de tăiere a hârtiei şi i-a tratat pe vizitatori cu ceai tradiţional, dar şi de un grup din Bulgaria, care a relaţionat foarte bine cu gălăţenii, mai ales că un băiat a fost ucenicul Ştefanei la olărit”, povesteşte profesoara.
Din ţară, s-au întrecut în etapa naţională a olimpiadei reprezentanţi din 34 de judeţe, care au prezentat peste 20 de meşteşuguri. Galaţiul a revenit după un an de absenţă, reprezentanţii noştri fiind foşti elevi ai claselor externe ale Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, din păcate, desfiinţate.
Ciprian Munteanu este ucenic al lui Paul Buţa: „Masca sa, deşi nu foarte dificilă ca execuţie, a fost foarte corect şi curat lucrată, din materiale tradiţionale. Ciprian a dat dovadă de fairplay, recunoscând superioritatea concurenţilor care s-au clasat pe locul I”, declară profesoara Dorina Lungeanu.
Ştefana Lepădatu a deprins tehnica modelării lutului de la soţii Maricica şi Marcel Mocanu, din Braniştea. „În concurs, ea a avut o prestaţie deosebită, creând o atmosferă de emulaţie şi şcolindu-i pe copiii dornici să înveţe să modeleze lutul. A avut ca ucenic „oficial” un băiat din Bulgaria, iar demonstraţiile practice le-a însoţit de explicaţii în limba engleză, în faţa străinilor (asiatici, europeni, chiar şi un reprezentant de culoare). Aceleaşi mâini care modelau lutul au adus acorduri de rapsodie în spectacolul final. Mulţumim ISJ Galaţi, doamnei inspector Ana Secrieru, care a avut încredere în noi şi a ţinut ca judeţul nostru să fie reprezentat la acest eveniment deosebit, cu ecouri internaţionale”, conchide profesoara Dorina Lungeanu, cea care i-a însoţit de fiecare dată pe talentaţii meşteri gălăţeni la această olimpiadă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Patru gălăţence, premiante la Olimpiada Meşteşugurilor Tradiţionale

* Olăritul, măştile populare şi ştergarele cusute în punct românesc le-au adus premii celor patru eleve din Braniştea şi Vânători care ne-au reprezentat la Olimpiada naţională "Meşteşuguri artistice tradiţionale" * Învăţătoarea Netuţa Adamache din Braniştea a avut onoarea de a îmbrăca un costum popular din colecţia Principesei Maria

Patru eleve din judeţul Galaţi s-au întors cu premii de la cea de-a a XX-a ediţie a Olimpiadei “Meşteşuguri artistice tradiţionale” - faza naţională, care a avut loc în perioada 29 iulie - 2 august 2015 la Sibiu. Concurenţa a fost mare: peste 200 de mici meşteşugari din toate judeţele României, plus două grupuri din Federaţia Rusă şi Bulgaria, au instalat şi întreţinut ateliere interactive prin gospodăriile din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Amănunte despre participarea gălăţeană am aflat de la Netuţa Adamache care le-a însoţit şi îndrumat pe cele patru olimpice, împreună cu Gina Dimofte.

Menţiune pentru olărit

Mihaela Pleşea, în vârstă de opt ani, elevă în clasa a II-a la Şcoala Gimnazială „Unirea” din Braniştea, a concurat la secţiunea olărit şi a câştigat menţiunea. Performanţa este mare pentru că a concurat cu eleve din Oboga şi Horezu, zone celebre pentru olărit. Ca să-şi demonstreze meşteşugul, scaunul ei a trebuit modificat pentru ca, micuţă fiind, să poată ajunge cu picioarele la roata olarului, s-o învârtească. Mihaela învaţă acest meşteşug de la sora ei mai mare, Ştefana Lepădatu, care a câştigat, până acum, de trei ori consecutiv premiul I la olărit la Naţionala artelor tradiţionale. Ştefana Lepădatu, absolventă a Liceului de Arte din Galaţi, este nimeni alta decât „Domniţa Ştefana”, aşa cum i-am spus mai demult, în ziarul „Viaţa liberă”.

Pe urmele lui Paul Buţa

Georgiana Teodora Sofian, elevă în clasa a V-a la Şcoala din Braniştea, a câştigat premiul III la secţiunea confecţionat măşti. Instructoarea ei este Netuţa Adamache, care, aşa cum bănuiţi, a descoperit acest minunat meşteşug de la maestrul Paul Buţa, şi îl duce mai departe. Şi mare i-a fost bucuria când "joaca noastă din clasă de-a confecţionat măştile" a devenit deja o treabă serioasă. Şi premiată.

Premii pentru cusut

Eleve în clasa a IX-a la Galaţi, absolvente ale Şcolii Gimnaziale „Maria Grecu” din Odaia Manolache, comuna Vânători, Alina Andreea Marin şi Andreea Mădălina Misăilă au concurat la secţiunea cusut. Instruite de Gina Dimofte, cele două au expus ştergare şi batiste cusute în punct românesc. Talentul cu care au arătat cum se transformă etamina şi pânza de casă în adevărate opere de artă tradiţională le-au adus Alinei - premiul II, iar Andreei - premiul III.

Costumul principesei Maria

Netuţa Adamache are un motiv în plus să nu uite participarea la această ediţie a Olimpiadei. După cum ne-a mărturisit, a avut onoarea deosebită de a purta un costum din nepreţuita colecţie a Principesei Maria. Cum s-a întâmplat? „Vecinele” ei de concurs veneau din Miercurea Ciuc şi se ocupau cu încondeiatul ouălor. Stropii de vopsea au ajuns, din păcate, şi pe costumul ei popular. În ultima zi, în semn de împăcare, i s-a propus un schimb de costume populare. A acceptat cu drag. Şi aşa a ajuns să îmbrace un costum cu ie din borangic, cusut cu fir de aur, care i-a aparţinut Principesei Maria. A fost admirată de toţi, fotografiată, ba chiar a dat un interviu la „Antena Satelor”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Arta populară gălăţeană merge mai departe. Trei elevi gălăţeni, olimpici la meşteşuguri tradiţionale

Un premiu I şi două premii III alcătuiesc recolta adusă la Galaţi de cei trei elevi care au participat, în perioada 27 iulie - 1 august 2016, la cea de a XXI-a ediţie a fazei naţionale a Olimpiadei "Meşteşuguri Artistice Tradiţionale", găzduită în gospodăriile din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Amănunte despre participarea gălăţeană am aflat de la Netuţa Adamache, care, alături de Gina Dimofte, la fel ca anul trecut, a însoţit grupul micilor meşteşugari olimpici.

Elevii participanţi la Olimpiada Naţională sunt: Ruxandra Cojocaru - premiul I la secţiunea confecţionat măşti populare, profesor Gina Dimofte, la Şcoala „Sf. Nicolaie” din comuna Vânători, Robert Avădanei - premiul lll la secţiunea împletit coşuri, pregătit tot de Gina Dimofte, la Şcoala „Vasile Şeicaru” din comuna Oancea, şi Mihaela Pleşea - premiul lll la secţiunea olărit”, instructor profesor fiindu-i chiar cea care ne-a oferit, cu generozitate informaţiile, Netuţa Adamache, de la Şcoala Gimnazială „Unirea'' din Braniştea.

Despre Mihaela aţi citit în „Viaţa liberă” şi anul trecut pe vremea asta, când avea doar opt ani şi a câştigat menţiune pentru olărit, tot la Olimpiada Naţională "Meşteşuguri Artistice Tradiţionale". Anul trecut, ca să-şi demonstreze meşteşugul, scaunul ei a trebuit modificat pentru ca, micuţă fiind, să poată ajunge cu picioarele la roata olarului, s-o învârtească. Progresul ei de la menţiune la premiul II este cu atât mai mare cu cât, la secţiunea Olărit nu s-a acordat premiul II, premiul I fiind adjudecat de o elevă în vârstă de 16 ani de la Horezu.

Ar mai fi de spus că, la ediţia din acest an a competiţiei, s-au înregistrat 250 de participanţi, din 30 judeţe ale ţării, inclusiv Sibiu şi municipiul Bucureşti. Mai mult, au venit şi copii din străinătate, respectiv din Republica Populară Chineză, Bulgaria şi Republica Moldova.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Doi elevi din Braniştea, premiați la ”Cocoşul de Hurez”

Mihaela Pleşea, elevă în clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială "Unirea" din comuna Braniştea, judeţul Galaţi, şi colegul ei mai mic, Ştefan Costachi, elev în clasa a II-a, s-au întors, fiecare, cu câte un premiu I de la Festivalul Naţional de Ceramică "Cocoşul de Hurez" - pentru copii, ediţia XII-a.

Competiţia s-a desfăşurat în Vâlcea, în perioada 1-3 iunie, copiii fiind însoţiţi de cea care îi învaţă tainele artei populare, profesoara coordonatoare Netuţa Adamache.

După cum ne-a povestit aceasta, pe Ştefan, care a obţinut Premiul I la secţiunea Măşti Populare, categoria 8-10 ani, Netuţa Adamache îl îndrumă de doi ani. Mihaela Pleşa, care a câştigat Premiul I la secţiunea Prelucrare Lut, categoria 8-10 ani, învaţă acest minunat meşteşug din clasa I şi este deja olimpică la olărit, performanţă despre care aţi putut citi deja în ziarul "Viaţa liberă". "De doi ani mergem cu toată familia în Dumbrava Sibiului, la olimpiadă, să o încurajăm pe Mihaela. Şi, ca de fiecare dată, ne aşteptăm şi anul acesta să fim premianţi", ne-a mai spus Netuţa Adamache.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Premianţi la Olimpiada Naţională de Meşteşuguri 2017
Reprezentanţii Galaţiului la cea de-a XXII-a ediţie a Olimpiadei "Meşteşuguri artistice tradiţionale" - faza naţională, desfăşurată în Dumbrava Sibiului, s-au întors cu o salbă de premii. O performanţă notabilă, dacă avem în vedere că, potrivit organizatorilor, au fost peste 265 de copii participanţi, din toate judeţele ţării, ba chiar şi din Bulgaria, Rusia, China şi Mexic. Cine sunt performerii gălăţeni am aflat de la Netuţa Adamache, profesor îndrumător. Mezina echipei, Mihaela Pleşea, elevă la Şcoala Gimnazială „Unirea” din Braniştea, a câştigat premiul II la olărit, îndrumătoare fiindu-i Netuţa Adamache. Cusăturile tradiţionale realizate de Nicoleta Roxana Marin, elevă la Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din Vânători, sub îndrumarea Paulei Petrache, au fost recompensate cu premiul III. Tot premiul III i-a revenit şi lui Robert Costel Avădanei, elev la Şcoala Gimnazială „Vasile Şeicaru” din Oancea, pentru împletiturile din nuiele, meşteşug pe care îl învaţă de la Elena Ştefan. Elev la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galaţi, Eduard Mehedinţu a câştigat premiul III la Măşti populare, îndrumătoare fiindu-i Ecaterina Balica.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Cei mai pricepuți meșteri populari, recompensați la Sibiu

Olimpiada Meşteşuguri artistice tradiţionale, ajunsă la faza națională, a selectat la Sibiu cei mai pricepuți meșteri populari. Timp ce o săptămână, în perioada 24-30 iulie, peste 270 de elevi din 33 de judeţe ale ţării și străinătate, au reinviat vechile tradiții, intrecându-se în cadrul atelierelor găzduite de Muzeul Astra din Sibiu. Potrivit CNM Astra, nu mai puțin de 13.997 vizitatori au vitat Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului pe durata olimpiadei, cei interesați putând să interacțineze cu micii artiști populari.

Lucrările realizate în atelierele celei de a XXIII-a ediții a Olimpiadei Meşteşuguri artistice tradiţionale au fost jurizate de specialiști din cadrul Muzeului ASTRA, Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu, specialiști din cadrul Direcției pentru Cultură Sibiu, experți restauratori din cadrul Muzeului ASTRA și Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu, profesori și meșteri populari, juriul fiind prezidat de prof. univ. dr. Ilie Moise. Premiile au fost acordate pe categorii de ateliere iar copii au fost recompensați la final cu premii în bani, cărți, rechizite și articole de îmbrăcăminte.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu. Proiect cultural a fost cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național cu suma de 75.000 lei. Ediţia din acest a reunit participanţi din 33 judeţe ale ţării, inclusiv Sibiu și municipiul București, dar şi din străinătate, respectiv Mexic, Republica Bulgaria şi Republica Moldova.

Secţiunile de concusr şi premiile gălăţene

Secţiune ÎNCONDEIAT OUĂ
Secţiune ŢESUT LA RĂZBOI ORIZONTAL
Secţiune ŢESUT LA RĂZBOI VERTICAL
Secţiune CONFECŢIONAT OPINCI
Secţiune CONFECŢIONAT PODOABE
Secţiune CONFECŢIONAT PIESE DE PORT POPULAR
Secţiune CUSUT - PREMIUL III - MARIN NICOLETA ROXANA, Vânători, Galaţi, instr. Dimofte Gherghina Gina
Secţiune CUSUT CĂCIULI
Secţiune CONFECŢIONAT PĂPUŞI
Secţiune TEHNICI DE DANTELĂRIT
Secţiune ÎMPLETIT FIBRE VEGETALE
Secţiune BRODERIE PE PIELE
Secţiune ARTĂ DECORATIVĂ
Secţiune TRICOTAT
Secţiune ÎMPLETIT CIUCURI PE LEMN
Secţiune CONFECŢIONAT MĂŞTI - PREMIUL III - HERGHELEGIU ANDREEA BIANCA, Vînători, Galaţi, instr. Dimofte Gherghina
Secţiune PICTAT ICOANE PE STICLĂ
Secţiune PICTAT ICOANE PE LEMN
Secţiune PICTURĂ NAIVĂ
Secţiune PICTAT ICOANE PE PIATRĂ
Secţiune OLĂRIT - PREMIUL I - PLEȘEA MIHAELA, Braniştea, Galaţi, instr. Știubianu Iulian
Secţiune MODELAT LUT
Secţiune ARTĂ DECORATIVĂ – DECORAT CAHLE
Secţiune ARTĂ DECORATIVĂ – BASORELIEF
Secţiune MOBILIER PICTAT
Secţiune SCULPTURĂ LEMN/ PRELUCRARE ARTISTICĂ A LEMNULUI
Secţiune METALOPLASTIE
Secţiune TURNAT METAL/ LEMN LEGAT ÎN COSITOR
Secţiune PRELUCRAREA OSULUI
Secţiune GRAVURĂ ALAMĂ
Secţiune XILOGRAVURĂ
Secţiune PIROGRAVURĂ
Secţiune INCIZIE LEMN
Secţiune SCULPTAT ICOANE DE VATRĂ
Secţiune CONFECŢIONAT JUCĂRII DIN LEMN
Secţiune METALOPLASTIE
Secţiune TURNAT METAL/ LEMN LEGAT ÎN COSITOR
Secţiune PRELUCRAREA OSULUI
Secţiune XILOGRAVURĂ
Secţiune PIROGRAVURĂ
Secţiune INCIZIE LEMN
stiridesibiu.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Patru premii pentru Galaţi, la Olimpiada de Meşteşuguri tradiţionale

Patru elevi din judeţul Galaţi se numără printre cei mai buni meşteri populari din ţară, ei fiind premiaţi la faza naţională a Olimpiadei de Meşteşuguri artistice tradiţionale, care s-a desfăşurat la Sibiu, în perioada 24-30 iulie.

Organizată de Muzeul Satului Român "Astra", competiţia a reunit peste 270 de elevi, din 33 de judeţe ale ţării şi din străinătate (Republica Moldova, Mexic, China şi Bulgaria), care au reînviat vechile tradiţii, întrecându-se în cadrul atelierelor de creaţie.

Potrivit reprezentanţilor "Astra", nu mai puţin de 13.997 de vizitatori au călcat pragul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului pe durata olimpiadei, cei interesați putând să interacţioneze cu micii artişti populari.

Lucrările concurenţilor au fost jurizate de specialişti de la Muzeul "Astra", Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu, Direcţia pentru Cultură Sibiu, experţi restauratori din cadrul Muzeului "Astra" şi de la Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu, profesori şi meşteri populari.

Premiile au fost acordate pe categorii de ateliere, iar copiii au fost recompensaţi la final cu bani, cărți, rechizite şi articole de îmbrăcăminte.

Cu o valoare recunoscută la nivel naţional, olăritul de la Braniştea promite să rămână o tradiţie, deocamdată salvată şi prin elevii instructorului Iulian Ştiubianu. Mihaela Pleşea, eleva sa, a impresionat juriul, care i-a  acordat Premiul I. Două eleve ale instructoarei Gherghina Dimofte din Vânători au obţinut câte un premiu al III-lea, Andreea Herghelegiu, la confecţionat măşti, şi Roxana Nicoleta Marin, la cusut. Tot cu premiul al  III-lea a fost recompensat şi Costel Avădanei, din Oancea, pentru împletituri din fibre vegetale, meşteşug pe care l-a învăţat de la Elena Ştefan.

Cine sunt copiii premiaţi

Mihaela Pleşea are 11 ani, este din Braniştea şi învaţă la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" din Galaţi, în clasa a V-a. Încă de când avea opt ani, Mihaela participă cu succes la această olimpiadă, prima sa îndrumătoare fiind chiar mama ei.

Andreea-Bianca Herghelegiu, din Vânători, are 15 ani, este elevă la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", în clasa a IX-a, şi o are îndrumătoare pe Dana Bălăuţă.

Nicoleta Roxana Marin, tot din Vânători, are 14 ani, este elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială "Sfântul Nicolae" din comună.

Robert Costel Avădanei, din Oancea, are 14 ani, este elev la Şcoala Gimnazială "Vasile Şeicaru" din comuna natală, în clasa a VIII-a.

Şi ei sunt olimpici!

Olimpicii la Meşteşuguri artistice tradiţionale şi-ar dori ca autorităţile judeţene să nu-i uite atunci când îi recompensează financiar pe premianţii la fazele naţionale ale concursurilor şi olimpiadelor şcolare. Nu de alta, dar şi munca lor trebuie apreciată, iar nevoia de recunoaştere şi de apreciere este pe măsură. De pildă, Mihaela Pleşea ar avea mare nevoie de un cuptor electic, iar bănuţii pe care i-ar primi pentru Premiul I i-ar fi de mare ajutor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.