Jump to content

Primăria nu mai are bani pentru salubrizare!


dcp100168

Recommended Posts

Galaţiul, fără bani pentru salubrizare

* De luna viitoare, străzile şi cartierele Galaţiului ar putea fi ocupate de munţi de gunoi

Lipsa banilor la bugetul local poate avea pentru gălăţeni una dintre cele mai negre consecinţe. Locuitorii oraşului ar putea rămâne cu gunoiul la uşă deoarece nu vor mai fi bani pentru serviciul de colectare a resturilor menajere şi a deşeurilor. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a precizat că banii pentru colectarea gunoiului vor ajunge doar până în septembrie. Pentru a se evita acest scenariu sumbru, se va încerca o rectificare bugetară care să rezolve situaţia. „Pentru serviciul de salubrizare, anul acesta, a fost alocat un buget de 4.700.000 de lei. În această sumă sunt încluse toate serviciile de salubrizare. Banii nu sunt suficienţi şi vom rămâne neacoperiţi pe ultimele luni ale lui 2009. Trebuie să găsim o soluţie”, a afirmat viceprimarul.

Statisticile realizate în ultimii ani arată că un gălăţean produce zilnic cel puţin 1,4 kilograme de gunoi. Reprezentanţii municipalităţii sunt dispuşi însă să plătească doar pentru un kilogram de resturi menajere. Această strategie a făcut ca serviciul de salubrizare să încaseze mai puţini bani pentru activitatea prestată. În luna iulie, cei de la Ecosal au colectat cu 1.300 de tone de deşeuri în plus faţă de cantitatea estimată şi plătită de Primărie. În ciuda acestei diferenţe, directorul SC Ecosal SA, Ion Ionescu, susţine că societatea de salubrizare nu are probleme financiare. „Din ce ştiu eu, există fondurile necesare desfăşurării activităţii în condiţii bune, până la finele anului. Acum, sper ca banii să şi ajungă”, ne-a declarat Ion Ionescu. Anul trecut salariaţii serviciului public de salubrizare Ecosal au colectat şi transportat la groapa de gunoi peste 100.000 de tone de gunoi.

http://www.adevarul.ro/articole/galati- ... izare.html

Link to comment
Share on other sites

Dar bine ca a avut bani de banci in parcuri in tot Galatiul. E o chestie de prioritati.

Sa dam bani pentru salubrizare sau sa ne luam cota parte din contractul cu bancilepentru parcuri?

Grea intrebare!!!!

Stim deja raspunsul.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Problema e că noi gălățenii plătim mai mult pentru salubrizare decât pentru băncuțe. Și apoi ce dacă din metru în metru sunt numai gunoaie pe jos? Măcar ne uităm la gunoaie stând pe băncuță.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.