Jump to content

Neurochirurgul Corneliu Marinescu, rănit grav într-un accident rutier


dcp100168

Recommended Posts

Un medic a fost rănit grav într-un accident rutier

Evenimentul, produs pe o arteră intens circulată din Galaţi, a fost cauzat de o neacordare de prioritate. Şoferul maşinii care s-a ciocnit cu motocicleta pilotată de medic este cercetat penal. Un doctor de la Spitalul de Urgenţă din Galaţi a fost ieri implicat într-un accident rutier extrem de grav. Din câte se pare, motocicleta pilotată de acesta a fost acroşată în plin de un autoturism Skoda Octavia, într-o intersecţie din cartierul Ţiglina 1. „Din primele cercetări a rezultat că şoferul autoturismului, care se deplasa dinspre Coşbuc spre str. Siderurgiştilor, nu a acordat prioritate în momentul în care a virat la stânga, spre str. Saturn, acroşând motocicleta care se deplasa pe strada Brăilei”, a precizat inspectorul principal Bogdan Carp de la Serviciul Poliţiei Rutiere. În urma impactului, motociclistul a suferit mai multe leziuni la cap şi membre. A fost preluat de un elicopter şi transportat la Spitalul Floreasca.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... utier.html

Surse neoficiale susţin că este vorba despre neurochirurgul Cornel Marinescu.

Link to comment
Share on other sites

„Din primele cercetări a rezultat că şoferul autoturismului, care se deplasa dinspre Coşbuc spre str. Siderurgiştilor, nu a acordat prioritate în momentul în care a virat la stânga, spre str. Saturn, acroşând motocicleta care se deplasa pe strada Brăilei”

Voi înțelegeți ceva de aici? Unde s-a întâmplat evenimentul?

Link to comment
Share on other sites

„Din primele cercetări a rezultat că şoferul autoturismului, care se deplasa dinspre Coşbuc spre str. Siderurgiştilor, nu a acordat prioritate în momentul în care a virat la stânga, spre str. Saturn, acroşând motocicleta care se deplasa pe strada Brăilei”

Voi înțelegeți ceva de aici? Unde s-a întâmplat evenimentul?

Cred că maşina venea pe Brăilei, pe porţiunea cuprinsă între Coşbuc şi Siderurgiştilor, şi a făcut la stânga pentru a intra pe Saturn...

Link to comment
Share on other sites

Medicul Cornel Marinescu, implicat într-un accident cu motocicleta

* Victimă fără vină * Transportat cu elicopterul la Bucureşti, chirugul gălăţean a fost deja operat *

Neurochirurgul gălăţean Cornel Marinescu de la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi a fost implicat, sâmbătă, după-amiază, într-un accident rutier grav, în Ţiglina I, în timp ce îşi pilota una dintre motociclete. A fost nevoie de intervenţia echipajelor SMURD, inclusiv de cea a unui elicopter care l-a transportat de urgenţă pe medic la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Rănile medicului au necesitat operarea de urgenţă a acestuia, pe chirurgul Marinescu aşteptându-l acum perioada de recuperare.

Ştirea că medicul Cornel Marinescu, unul dintre chirugii de renume din cadrul Spitalului Judeţean, a suferit un grav accident de motocicletă a făcut rapid înconjurul Galaţiului. Îngrijoraţi de soarta colegului lor, izbit în plin de o maşină sâmbătă, în jurul orei 11,00 în Ţiglina, medicii şi personalul Judeţeanului preferă – cum este şi normal - să păstreze tăcerea.

Izbit în plin de maşină

«Într-adevăr, sâmbătă, la ora 11,00 pe strada Brăilei la intersecţie cu Saturn, o Skoda Octavia GL 10 SRT, condusă de Sorin Creţu, de 40 de ani, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers, intrând în plin într-o motocicletă BMW, GL 81 BMW, condusă corect de Cornel-Alexandru Marinescu, de 49 de ani. Este unul dintre cazurile extrem de tragice, cu atât mai mult cu cât chirurgul gălăţean care pilota motocicleta se deplasa corect în trafic», ne-a declarat comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi. Cunoscut pasionat al motoarelor, neurochirurgul gălăţean era vestit pentru priceperea cu care îşi conducea achiziţiile pe două roţi. Ghinionul a făcut ca sâmbătă, talentul şi respectarea regulilor de circulaţie să nu îl ajute pe unul dintre cei mai apreciaţi medici ai Spitalului Judeţean.

http://www.viata-libera.ro/articol-Medi ... eta_2.html

Link to comment
Share on other sites

Hmmm ... mă gândesc la următorul lucru: mașinile erau oprite la semafor la culoarea roșie, șoferul i-a văzut că stau și a continuat manevra de virare; între timp s-a făcut verde iar motociclistul a demarat în trombă ...

Link to comment
Share on other sites

Altă versiune decât a poliţiei

Replica şoferului implicat în accidentul doctorului Marinescu: „Nu eu sunt cel vinovat !”

Şoferul autoturismului implicat în accidentul de circulaţie produs sâmbătă şi în urma căruia medicul Cornel Marinescu a fost rănit susţine că vina nu îi aparţine, aşa cum au comunicat reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere în urma cercetărilor făcute la faţa locului. Omul a povestit că motociclistul a forţat trecerea la semafor şi a pătruns în intersecţie pe culoarea roşie. În plus, susţine şoferul, motocicleta circula cu viteză foarte mare şi nu a mai avut timp să evite producerea impactului. "Sâmbătă, în jurul orei 11,50, mă deplasam pe strada Brăilei, dinspre Păpădie spre Inelul de Rocadă, pe banda a treia. În momentul în care am ajuns în Ţiglina am văzut că la semafor culoarea s-a schimbat din verde în galben şi am decis să virez la stânga, spre strada Saturn”. „Am observat şi că maşinile care circulau din sensul opus au încetinit pentru a opri la trecerea de pietoni. M-am asigurat şi am pătruns pe banda trei a direcţiei de mers dinspre Inelul de Rocadă către Palatul de Justiţie”. „În acel moment am auzit un zgomot puternic din dreapta şi atunci am observat un motociclist care se deplasa cu o viteză foarte mare pe această direcţie de mers. În acel moment am pus frână în speranţa că motocicleta, un BMW de 800 de centimetri cubi, un motor foarte puternic, mă va evita. Motociclistul a intrat în roata din dreapta şi apoi a fost proiectat 15-20 de metri pe strada Brăilei", a mărturisit Sorin Creţu, cel aflat la volanul maşinii implicate în accident.

Şoferul mai spune că medicul Marinescu a trecut pe culoarea roşie a semaforului şi că sunt martori care pot confirma acest lucru. "Eu susţin, iar martorii care au fost la locul accidentului pot confirma, că motociclistul a trecut pe culoarea roşie a semaforului. Sunt martori care au relatat verbal poliţiştilor că erau şi pietoni angajaţi în trecerea străzii", a mai declarat Creţu.

Acesta susţine că nu îşi doreşte o răfuială cu poliţiştii, dar că nu doreşte să fie declarat vinovat în condiţiile în care, după cum ne-a povestit, a respectat toate regulile în trafic. "Îl respect şi îl apreciez pe domnul doctor, dar din păcate eu susţin că a trecut printre pietoni şi a acroşat partea din faţă a maşinii mele. Nu eu am intrat în el, ci s-a petrecut invers. Dacă eu aş fi fost cel care l-a lovit atunci el ar fi fost aruncat către strada Saturn, dar nu s-a întâmplat aşa".

Sorin Creţu a conchis spunând că este conştient de faptul că în acest moment a început o anchetă penală care îl incriminează, pentru vătămare corporală gravă, asta în funcţie de numărul de zile de spitalizare de care va avea nevoie medicul care pilota motocicleta. El spune însă că îşi va susţine în continuare nevinovăţia şi le cere martorilor care au văzut ce s-a întâmplat, dar nu au dat încă declaraţii în faţa organelor de anchetă, să spună ceea ce au văzut.

Contactat luni, comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi, ne-a declarat că instituţia pe care o reprezintă îşi menţine punctul de vedere exprimat după producerea evenimentului de sâmbătă. În plus, acesta susţine că datele comunicate în legătură cu acest caz vin ca urmare a primelor cercetări făcute la faţa locului. Urmează ca expertizele complete să clarifice circumstanţele în care s-a produs accidentul.

http://www.viata-libera.ro/articol-Repl ... %9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

Sâmbătă, în jurul orei 11,50, mă deplasam pe strada Brăilei, dinspre Păpădie spre Inelul de Rocadă, pe banda a treia. În momentul în care am ajuns în Ţiglina am văzut că la semafor culoarea s-a schimbat din verde în galben şi am decis să virez la stânga, spre strada Saturn”.

Asta dovedeste clar ca el e de vina. A recunoscut fara sa isi dea seama ca el a fost cel care a fortat intersectia. Nu se intra in intersectie pe culoarea GALBENA!!!

Link to comment
Share on other sites

In primele 2 filmulete a fost vina motociclistilor: In primul viteza excesiva si in al 2-lea Viteza exceziva+neacordare de prioritate motociclistul nu a acordat prioritate desi se vede clar ca ca venea de pe drum fara prioritate. In al 3-lea filmulet camera nu a surprins unghiul din care sa imi dau seama cauzele accidentului deci nu ma pot pronunta la al 3-lea filmulet.

Link to comment
Share on other sites

Păi în al treilea, se vede cum motociclistul intră sub șa, chiar la mijloc... Oare ce viteză trebuie să fi avut de n-a mai putut-o evita? Involuntar, m-a pufnit râsul, parcă a fost fază de Tom și Jerry...

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Drama neurochirurgului Corneliu Marinescu, nenorocit pe viaţă în urma unui accident rutier

Motociclist împătimit, doctorul a fost implicat într-un grav accident de circulaţie, în urma căruia a fost spitalizat 80 de zile. Pe 5 iulie 2010, Judecătoria Galaţi i-a prelungit dreptul de circulaţie şoferului inconştient care i-a distrus viaţa medicului.

Din data de 29 august 2009, doctorul Corneliu Marinescu, neurochirurg la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, trăieşte o adevărată dramă. El a fost victima unui cumplit accident de circulaţie produs când se deplasa cu motocicleta pe bulevardul Brăila spre strada Cloşca. În timp ce se apropia de intersecţia din dreptul străzii Saturn, doctorul a frânat întrucât văzuse un pieton care traversa strada, moment în care a fost spulberat de o Skoda Octavia condusă de Sorin Creţu.

Corneliu Marinescu a fost proiectat la peste 10 metri de locul impactului şi a fost operat în mai mai multe rânduri pentru a-i fi salvată viaţa. I-a fost extirpată splina, rămânând cu o infirmitate fizică permanentă. „Omul ăla mi-a schimbat viaţa. Atât mie, cât şi familiei mele. Nu putem vorbi aici despre o bucată de tablă. Vorbim de un om. Am stat 90 de zile înspital, am stat două luni în scaun cu rotile. Ultima operaţie am avut-o cu trei zile înainte de ziua mea. În tot acest timp nimeni din familia acestui om nu a avut bunul simţ să dea măcar un telefon. Mi-a nenorocit viaţa acest Creţu şi pe nimeni nu interesează", ne-a declarat neurochirurgul.

Şoferul a fost acuzat de procurori de neacordare de prioritate şi trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă, dar dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Galaţi abia pe 19 mai 2010. Medicul a cerut instanţei de judecată să îl oblige pe şoferul care l-a accidentat să-i plătească un milion de euro ca daune morale şi materiale pentru suferinţele prin care a trecut. „Am aşteptat 310 zile de la accident să pot ajunge în faţa instanţei, iar acolo am stat două minute. A trebuit să treacă un an ca să se amâne procesul, în două minute, pentru data de 21 septembrie. De ce a durat atât de mult? Este inacceptabil să stau un an până să ajung în instanţă. Eu dacă îi dau un pumn în nas mă arestează 29 de zile. El m-a nenorocit pe viaţă şi circulă liber. În plus mai şi conduce. Eu, dacă fac ceva rău apar la televizor şi în toate ziarele de cel puţin trei ori pe zi. Asta pentru că sunt medic în România", s-a dezlănţuit doctorul Marinescu.

Pe 5 iulie 2010, Judecătoria Galaţi i-a prelungit dreptul de circulaţie lui Sorin Creţu cu 30 de zile.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Drama_neurochirurgului_Corneliu_Marinescu-nenorocit_pe_viata_in_urma_unui_accident_rutier_0_303569754.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Daune de 484.000 de lei pentru suferinţa neurochirurgului Corneliu Marinescu

Doctorul Corneliu Marinescu a fost implicat într-un grav accident de circulaţie pe 29 august 2009, când se deplasa cu motocicleta pe strada Saturn, mergând spre strada Cloşca, în urma căruia neurochirurgul a fost spitalizat 90 de zile.
Curtea de Apel Galaţi a pronunţat pe 28 ianuarie 2013 sentinţa definitivă în acest caz, stabilind ca şoferul vinovat de producerea accidentului, Sorin Creţu, dar şi asiguratorul, să plătească importante daune materiale şi morale. Accidentul s-a produs când neurochirurgul Corneliu Marinescu a frânat, întrucât văzuse un pieton care traversa strada. În acel moment a fost lovit în plin de o Skoda Octavia şi a fost proiectat la peste 10 metri de locul impactului, fiind nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale pentru a-i fi salvată viaţa. Neurochirurgului i-a fost extirpată splina şi a rămas astfel cu o infirmitate fizică permanentă, iar timp de două luni după accident s-a deplasat într-un scaun  cu rotile.
Un an de închisoare cu suspendare pentru autorul accidentului
Şoferul care a produs accidentul a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, după ce fusese trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă, reţinându-se că nu a acordat prioritate. Neurochirurgul ceruse instanţei ca cel care l-a accidentat să fie obligat să-i plătească daune de un milion de euro pentru suferinţele pe care le-a îndurat. În final, Curtea de Apel Galaţi a stabilit ca Sorin Creţu să-i plătească medicului Corneliu Marinescu, împreună cu asiguratorul SC Carpatica Asig SA Sibiu, daune materiale de 32.000 de lei şi 12.000 de euro (în echivalent în lei la cursul de schimb B.N.R. din ziua plăţii), precum şi daune morale de 400.000 de lei. Totodată, şoferul şi asiguratorul trebuie să achite şi cheltuielile de spitalizare de 5.453 de lei către Spitalul de Urgenţă din Galaţi şi 4.430 de lei către Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.