Jump to content

Mici de Galaţi pentru românii din Torino


dcp100168

Recommended Posts

Costumaţi în tricolor, vând mici româneşti

* Cornel, din Galaţi, şi-a deschis un magazin la Torino

Sorţ roşu, tricou galben şi şepcuţă albastră, aceasta este uniforma de muncă a angajaţilor unui magazin din Torino. Ei vând produse româneşti, patronul este român, iar muzica de fundal este, bineînţeles, populara de pe la noi.

Cornel Beldie (42 de ani), din Galaţi, are experienţă de nouă ani ca măcelar în Italia. Aceasta a fost prima sa slujbă în Peninsulă şi i-a plăcut atât de mult, încât nu a mai renunţat la ea. El a lucrat timp de şase ani la abatorul “Ital Macelleria”. Patronul său avea un punct de desfacere specializat în carne de cal, în Piaţa Racconiggi din Torino. Pentru că afacerea nu mergea foarte bine, italianul a decis să îi propună angajatului său să preia magazinul şi să vândă produse româneşti. Tot fostul patron i-a dat ideea de a deschide şi primul supermarket românesc din Torino, oferindu-i un spaţiu închiriat. “Deşi trecem cu toţii printr-o perioadă de criză, am decis să risc şi să deschid acest magazin, unde românii îşi pot face cumpărăturile pentru toată săptămâna la preţuri convenabile. A fost mai greu până când oamenii au aflat de existenţa magazinului. Acum vin cu maşina şi încarcă portbagajul”, spune Cornel.

El a ales pentru vânzătorii magazinului o uniformă tricoloră: şapcă albastră, tricou galben şi şorţ roşu. În plus, în magazin se ascultă melodii populare româneşti. Pentru spaţiul magazinului, el plăteşte o chirie de 5.000 de euro lunar, plus cheltuielile de întreţinere.

800 kg de pastă de mici pe săptămână

Măcelăria este despărţită de restul magazinului printr-un perete de sticlă prin care clienţii pot urmări cum se lucrează. Produsele preferate ale românilor rămân micii şi berea. “Vindem circa 800 kg de pastă de mici într-o săptămână, iar berea românească se vinde în cantităţi industriale, mai ales sâmbăta”, adaugă patronul Cornel.

http://www.click.ro/Click_de_Duminica/r ... -romanesti

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.