Crixus Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Fapt.in privinta afisarii...la gara??eu unul,doar banuiesc,dar pe acolo nu ar trece,doar cei ce calatoresc cu trenul??presupunem,ca HCL ar fi afisate la..gara!!in anul 2002,cand alesii locali,au votat HCL 79 si modificarea acestuia-HCL 270,dumneata personal de cate ori ai fost la gara,sa te informezi?!?SINCER..!!si apoi de cate ori ai calatorit,in GERMANIA,AUSTRIA,CEHIA,ITALIA,ai invatat pe dinafara,toata legislatia respectiva??si cei din alte localitati sunt taxati la fel!TOTI AU DREPTURI!DAR LA FEL,TOTI,TOTI AVEM SI OBLIGATII!DE CARE NE FACEM CA UITAM!!POATE NU AZI,NU MAINE,DAR VINE SI ZIUA CAND GRESELILE,MICI,MARI SE PLATESC!!CAT SPUNEA BRUCAN CA NE TREBUIE PT A FI CIVILIZATI???
Relu Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Art 177,din Regulamentul OG 195.la fel Art 113 din OG,Lit d-CONSILIILE LOCALE,isi stabilesc singure reglementari privind accesul,circulatia stationarea si parcarea!O SPUNE LEGEA CE TI-A OFERIT PERMISUL!ASTA INSEAMNA...H C L!!Fapt. OUG 195/2002 se termină cu art.137. Iată ce prevede şi art.113 din aceeaşi ordonanţă:Art. 113.(1) Permisul de conducere se restituie titularului:a) la expirarea perioadei de suspendare;b ) cand, In conditiile art. 96 alin. (4), s-a hotarat ca exercitarea dreptului de a conduce nu se suspenda;c) la Incetarea masurii de siguranta prevazute la art. 112 lit. c) din Codul penal;d) In baza rezolutiei sau, dupa caz, a ordonantei procurorului prin care s-a dispus neInceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarirea penala sau Incetarea urmaririi penale;e) In baza hotararii judecatoresti ramase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului ori procesul-verbal de constatare a contraventiei a fost anulat;f) la Incetarea cauzelor pentru care a fost retras permisul de conducere In conditiile art. 97 alin. (4), certificata printr-un act medico-legal.(2) Permisul de conducere se restituie de catre politia rutiera In conditiile stabilite In regulament.Hai să admitem că s-a făcut o confuzie şi că vorbim de Regulamentul de aplicare al Codului Rutier, adică HG 1591/2006:ART. 177(1) Îndrumarea, supravegherea, controlul respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi luarea măsurilor legale în cazul în care se constată încălcări ale acestora se realizează de către poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Române.(2) Poliţiştii rutieri sunt ofiţerii şi agenţii de poliţie specializaţi şi anume desemnaţi prin dispoziţie a inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei Române.ART. 113(1) Mijloacele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanţă de cel puţin 25 m faţă de cei cărora li se adresează, pe o durată de timp care să asigure perceperea semnalului şi fără să îi determine pe aceştia la manevre ce pot pune în pericol siguranţa circulaţiei.(2) Semnalizarea cu mijloacele de avertizare sonoră nu poate fi folosită în zonele de acţiune a indicatorului "Claxonarea interzisă".(3) Se exceptează de la prevederile alin. (2):a) conducătorii autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară când se deplasează în acţiuni de intervenţii sau în misiuni care au caracter de urgenţă;B) conducătorii autovehiculelor care folosesc acest semnal pentru evitarea unui pericol imediat.ART. 114Iată Crixus, ce înseamnă HCL-ul. O instruire de doi lei, fără a fi cunoscute fundamentele legislative. Iar domnii şi doamnele din Poliţia Comunitară (pentru care am tot respectul, la fel ca orice cetăţean al urbei noastre), ar face bine să se ducă la şeful lor şi să-l ia de guler: "Dom'le, pe noi ce legi ne trimiţi să aplicăm, de ne ia lumea în râs?".
Relu Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 DAR..cand plangi la telefon,politiei,ca ti-au taiat plopul din fata geamului,ori un tip,a rasturnat sacul cu moluz in fata usii tale,ori ai vazut doi care au dat foc in gradina ta,unor anvelope,ori iti reclami vecinul pt fumul gratarului....toate sanctiunile astea,le gasesti in legi nationale?Da, orice faptă reprobabilă, din ţara asta, poate fi amendată prin aplicarea următoarelor legi: [*:kanywpil] Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative; [*:kanywpil] Legea nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române; [*:kanywpil] Legea nr. 360/2002 privind Statutul Poliţistului, modificată; [*:kanywpil] Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice - cu modificările ulterioare; [*:kanywpil] Legea nr. 60&1990 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice cu modificările ulterioare; [*:kanywpil] Legea nr. 53/1998 privind ratificarea Convenţiei europene privind violenţa şi ieşirile necontrolate ale spectatorilor cu ocazia manifestărilor sportive, în special la meciurile de fotbal; [*:kanywpil] OG nr.11/2006 privind combaterea violenţei în sport [*:kanywpil] Legea nr. 371/2004, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Poliţiei comunitare pentru ordine publică; [*:kanywpil] Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor şi protecţiei persoanelor; [*:kanywpil] Legea nr. 295/28.06.2004 privind regimul armelor şi muniţiilor; [*:kanywpil] Legea nr. 26/1996 Codul Silvic; [*:kanywpil] Legea nr. 137/1995 privind protecţia mediului; [*:kanywpil] Ordonanţa de urgenţă nr. 97/14.07.2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, aprobată prin Legea 290/2005; [*:kanywpil] Legea nr. 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic; [*:kanywpil] Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite; [*:kanywpil] Legea nr. 31/2000 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice; [*:kanywpil] Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările ulteriore; [*:kanywpil] Legea nr. 192/2001 privind fondul piscicol, pescuitul şi acvacultura; [*:kanywpil] Legea nr. 18/1991 a fondului funciar; [*:kanywpil] Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar; [*:kanywpil] Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – aprobată prin Legea nr.49/2006; [*:kanywpil] Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorului - cu modificările ulterioare; [*:kanywpil] Ordonanţa Guvernului nr. 27/1992 privind măsuri pentru protecţia patrimoniului cultural naţional; [*:kanywpil] Legea 182/2000, privind protejarea patrimoniului cultural naţional; [*:kanywpil] Ordonanţa Guvernului nr. 96/1998, republicată privind reglementarea regimului silvic şi administrarea fondului forestier naţional; [*:kanywpil] Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor; [*:kanywpil] Hotărârea Guvernului nr. 85/2003 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice şi stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor; [*:kanywpil] Hotărârea Guvernului nr. 719/2005 privind paza sediilor instanţelor judecătoreşti, parchetelor şi Consiliului Superior al Magistraturii, a bunurilor şi valorilor aparţinând acestora, supravegherea accesului şi menţinerea ordinii interioare necesare desfăşurării normale a activităţii în aceste sedii, precum şi protecţia magistraţilor [*:kanywpil] Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2005/1994 privind protecţia mediului; [*:kanywpil] Hotărârea Guvernului nr. 922/1995 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor în domeniul îmbunătăţirilor funciare; [*:kanywpil] HOTĂRÂREA GUVERNULUI Nr. 427 din 23 martie 2004 pentru aprobarea Normelor privind circulaţia materialelor lemnoase şi controlul circulaţiei acestora şi al instalaţiilor de transformat lemn rotund [*:kanywpil] Legea nr. 241/15.07.2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. [*:kanywpil] Hotărârea Guvernului nr. 1328/2001 privind clasificarea structurilor de primire turistică. [*:kanywpil] Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea. organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Deci, cadru legal avem berechet. Dar, bineînţeles, decât să înveţi toate astea, e mai simplu să înveţi pe de rost vreo două-trei HCL-uri şi să urmezi orbeşte ordinele şefilor, nu? Nu contează că ne facem de râs, solda să meargă!si apoi de cate ori ai calatorit,in GERMANIA,AUSTRIA,CEHIA,ITALIA,ai invatat pe dinafara,toata legislatia respectiva??Eu cred că legile şi normele de convieţuire din ţările respective sunt aceleaşi ca şi în ţara noastră, nu? Nu scuipăm pe jos, nu facem zgomot sau mizerie, fumăm şi consumăm alcool doar acolo unde vedem că şi alţii fac la fel, nu traversăm aiurea, aplicăm aceleaşi reguli de prioritate şi parcare, respectăm indicatoarele de restricţie şi obligare, etc.A, şi încă ceva. Pune, omule, mâna pe un manual de gramatică şi învaţă să scrii, că nu mi-a fost uşor să-ţi descifrez scrisul, chiar dacă scriai de la tastatură. Vezi regulile de puctuaţie, cum se începe o propoziţie, când se scrie cu literă mare...
riaji Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 1. Fapt.adaugata,ori nu mentiunea "modificata prin..."ori "completata de.."nu e caz de nulitate a p.v.-ului!O SPUNE O.G.2 DIN 2001,republicata!cine se iluzioneaza si crede altceva,se inseala.n-are decat!e liber sa traiasca iluzionat.cineva amintea de "bunul simt.."etc,daca el respecta si drepturile altora,etc...MDA,dar te rog arata si mie textul,in care intre doi oameni,care au facut aceeasi fapta,eu sa il aleg pe cel "cu mai mult bun simt!"!?dumneata cum faci??si...daca intre dumneata si o alta persoana,aleg cealalta persoana??care ar fi reactia in acest caz?? Fapt... Daca o spune OG 2/2001, de unde atatea trimiteri la HCL-uri inexistente, si blablabla? Cand lumea care a incasa amenzi va incepe sa conteste, o veti lua in freza, pentru ca sunteti fraieri si nu stiti ce lege sa aplicati si cum. Si crede-ma, ca vor avea castig de cauza... 2. Fapt.in privinta afisarii...la gara??eu unul,doar banuiesc,dar pe acolo nu ar trece,doar cei ce calatoresc cu trenul??presupunem,ca HCL ar fi afisate la..gara!!in anul 2002,cand alesii locali,au votat HCL 79 si modificarea acestuia-HCL 270,dumneata personal de cate ori ai fost la gara,sa te informezi?!?SINCER..!!si apoi de cate ori ai calatorit,in GERMANIA,AUSTRIA,CEHIA,ITALIA,ai invatat pe dinafara,toata legislatia respectiva??si cei din alte localitati sunt taxati la fel!TOTI AU DREPTURI!DAR LA FEL,TOTI,TOTI AVEM SI OBLIGATII!DE CARE NE FACEM CA UITAM!!POATE NU AZI,NU MAINE,DAR VINE SI ZIUA CAND GRESELILE,MICI,MARI SE PLATESC!!CAT SPUNEA BRUCAN CA NE TREBUIE PT A FI CIVILIZATI??? Daca tot e ditamai primaria, ar putea actualiza un nenorocit de site cu Hotararile, nu mai am pretentia sa raspunda reporterilor la telefoane sau direct, ca sincer, sunt satul de indiferenta si tupeul functionarilor de pe acolo. Si...tot fapt... Am inteles imediat atitudinea dumneata, de indata ce ai facut trimitere la Silviu Brucan. Sincer, sper ca toti care-l deplang, in frunte cu domnul Iliescu, sa-i calce cat mai repede pe urme.
Crixus Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Fiecare poate veni cu orice editie doreste!!articolul EXISTA,IN CONTINUARE,vezi 128 lit d,in editia dumitale.asa cum 177,il gasesti,la dumneata,la 144 alin 2!banuiesc,timpul,nu a permis in postarea dumitale ca articole,EXISTA,NU SUNT INVENTII SI SUNT VIABILE!!NU???ati uitat sa precizati.se intampla.tuturor ni se intampla!asa e?Nu,nu,eruditul meu domn,RELU,nu eu caut scuze!dumneata o faci,la fiecare postare!e chiar asa cum am scris!actiunea trebuia inceputa,dar...nu-i asa nu din august.poate incepea undeva prin 2010.si nu incepeti noi "domnii bine"de la Miorita ori din fata mag ORANGE!si apropo-pe un site,pe un chat,nu pot scrie cum vreau??de ce nu ma banezi??de ce nu ma cenzurezi??ce astepti??vreo minuscula urma de moralitate??Vreti sa simplificam??e simplu!amenzile se dau pt incalcarea prevederilor HCL79/2002 modificat prin HCL270 acelasi an.ori se dau la HCL307/2006 modificat prin HCL 12/2007. SI UITE CUM FACEM-CELOR CE GRESESC EU LE DAU IN CONTINUARE AMENZI,IAR CEL CE SE PREZINTA IN FATA JUDECATORULUI-INSTANTEI SA II EXPLICE ACESTUIA DE CE LE DESCONSIDERA SI CONSTIENT LE INCALCA!DA??SA EXPLICE JUDECATORULUI,DIRECT,CA NU II PASA!AVETI ACEST CURAJ??SANATATE,TUTUROR!NE VEDEM!!Din noianul de legi in spatele caruia te-ai baricadat,ai uitat una,cand iti taie plopul,din gradina!!o stii??dupa ce sunteti trimisi la plimbare de numeroase institutii,vine comunitarul...da,da,ala in care "lezati in orgoliu"azi,aruncati cu noroi,si il sanctioneaza pe cel ce a taiat pomul!ghici la ce??la HCL,dom'le!da,art 22 lit a din 307/2006.ai ratat asta.am zis comunitatile se gospodaresc prin reguli proprii!!descentralizarea asta...Vezi cand te superi,spune-i taticului tau "sa nu ii mai primeasca in site-ul tau pe toti comunitarii care te fac de ras si nu ridica mana la cascheta"in fata miliardelor tale!!e normal.au ajuns "astia sa imi dea mie amenda??"ei nu stiu cine e taticu'??CONCLUZIA E UNA-VREI RESPECT??RESPECTI SI TU!!!VREI SA ITI RECLAMI DREPTURILE??ARATI ORICAND,ORICAND,IN ORICE CLIPA CA ITI ASUMI GRESELILE SI OBLIGATIILE!!ORICAND,NU DOAR LA SARBATORI!E amuzant.vad ca ai facut totul pt a depista IP,pt a vedea cine sunt,ce hram port.iti spun.intru pe forum cu un parlit de Nokia 6080.nu am calculator.nu sunt "plin de bani"ca tine.nu ma dau in spectacol.nu ies in evidenta.nu iau mita.respect pe cine ma respecta si merita!!imi fac aproape aproape regulamentar serviciul.nu perfect,asa e.sunt om,nu calculator.IAR ASTEA TOATE TE SPERIE,ALTFEL NU DEVENEAI DISPERAT!CE...NU ITI MAI FUNCTIONEAZA "pilele", "telefoanele"folosite ani de zile??TI-E FRICA??CA TE UMPLI DE AMENZI,CA VEI UMBLA LUNI,ANI PRIN "SALILE PASILOR PIERDUTI"???edit by Laurentziu: te rog sa nu mai faci asa multe posturi consecutive, incearca cu functia EDIT !!!
sorinrec Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Adevarul este ca sunt foarte multe masini si parcari ioc.Poate gresesc dar cred ca peste 80% din parcarile care a fost facute de catre primarie (ca de se gandesc la noi) au fost facute PARCARI CU PLATA.Deci au ciupit din trotuar(din dreptul pietonului) si au facut o noua sursa de ciugulit banuti.Pai pietonul nu mai are drepturi?Pai distrugem spatiu verde si facem parcare ca sa facem banuti?Multi dintre voi poate vor comenta pe seama parcarii cu plata(nu sunt sgarcit sau....),dar daca tot distrugi drepturile petonilor,a contribuabililor de ce le distrugi si natura?A sa nu uit cred ca ar trebui o taxa pentru pietoni pentru ca folosesc trotuarul si chiar sa se aplice retroactiv pentru ca inaite sa faca parcarea cu plata acei contribuabili au trecut peste terenul lor NU AL TUTUROR.Multumim........HCL
Relu Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Fiecare poate veni cu orice editie doreste!!articolul EXISTA,IN CONTINUARE,vezi 128 lit d,in editia dumitale.asa cum 177,il gasesti,la dumneata,la 144 alin 2! Hai că asta-i bună! Am trăit s-o citesc şi pe asta! Legile ies pe ediţii! Un articol de lege se găseşte în alt articol de lege! Cred c-o punem de-o bulă! Nu,nu,eruditul meu domn,RELU,nu eu caut scuze!dumneata o faci,la fiecare postare! Nu domnule Crixus, n-am de ce să mă scuz, că n-am făcut nimic rău. Am arătat doar nişte deficienţe în felul cum îşi desfăşoară activitatea Poliţia Comunitară. Dacă vreţi să vă îmbunătăţiţi activitatea, bine. Dacă nu, reînviaţi-i pe Tovarăşul Vlad şi pe Garcea. Toate HCL-urile de care vorbeşti sunt doar o mixtură după legile emise de Parlament. Cât sunt de bune, se va vedea pe măsură ce vor fi aplicate. Dar la judecată, petentul va pune în balanţă legile cu hotărârea locală pe baza căruia a fost amendat. Iar o lege, se ştie, are rang superior unei hotărâri locale. Iar judecătorul, deşi e un localnic, ca şi noi, nu va da socoteală primăriei ci unui for mult superior. Repet, respect instituţia Poliţiei Comunitare şi am nevoie de ea ca oricare alt cetăţean. Dar vreau să văd cum poliţistul comunitar pune şmecherul la respect nu numai cu HCL-uri ci în primul rând cu legile! EDIT: a scrie corect e, în primul rând, o dovadă de respect faţă de cei ce te citesc.
dcp100168 Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 Pe urma proceselor‑verbale pierduteSlalom printre legi şi hotărâriMaterialul intitulat "Detectiv pentru legea parcărilor" a atras foarte multe reacţii, unele chiar din partea Poliţiei Comunitare, altele din partea cetăţenilor. În timp ce poliţiştii comunitari reclamă caracterul recalcitrant al anumitor contravenienţi, unii şoferi spun pe faţă că Poliţia Comunitară aplică amenzi în neconcordanţă cu legile. Între şoferi şi Poliţia Comunitară se duce, mai nou, un adevărat război. Situaţia ar putea fi considerată gravă, dacă ar fi luată în serios de principalii vinovaţi de această situaţie, adică de cei din legislativ. Local şi central.Sunt şi greşeli, ca la început...Directorul adjunct al Poliţiei Comunitare, Gheorghe Dârjan, ne‑a confirmat ceea ce am descoperit prin studiu, adică faptul că litera h a art. 10 din HCL 79/2002 (şi în baza căreia poliţiştii comunitari dau amenzi şoferilor care parchează pe trotuar) nu există în acea HCL, ci în altă hotărâre, nr. 270/2002. Gheorghe Dârjan ne‑a spus că există chiar şi procese-verbale în care poliţiştii comunitari nu mai precizează HCL 270 (prin care se introduce în HCL 79 litera h), dar că astfel de cazuri sunt puţine.Condiţiile în care lucrează poliţiştii comunitari pe linia rutieră îi determină pe aceştia să mai şi greşească, rezultatul fiind procese-verbale incomplete, care pot fi ulterior contestate cu succes de contravenienţi: "Poliţistul comunitar completează procesul -verbal pe capota maşinii, în cazul fericit în care are maşină, sau pe genunchi, în praf, soare, trafic... Uneori a uitat să pună data sau ora la care s‑a înregistrat fapta sau a uitat să se semneze. Dar astfel de cazuri sunt totuşi puţine şi credem că încet, încet ele vor dispărea. Deocamdată suntem la început...". Gheorghe Dârjan a adăugat că şi în privinţa buclucaşei litere h mai apar probleme pe procesele-verbale: "Majoritatea poliţiştilor comunitari fac precizarea în procesul verbal că este vorba de HCL 79 modificată prin HCL 270, dar sunt şi cazuri în care nu se precizează, dat fiind că şi spaţiul din rubrică este strâns, unii omit, dar nu intenţionat".Poliţişti agresaţi, jigniţi, mituiţiDoi dintre poliţiştii comunitari care au fost de acord să stea de vorbă cu presa, agentul principal Costică Onofrei şi agentul principal Iulian Lupaşcu, ne‑au povestit diverse întâmplări din teren. "În primul rând, ar trebui să se facă ceva, pentru că suntem predispuşi la mită. Mi s‑au oferit 10‑20 de lei, în condiţiile în care o amendă pentru parcare în staţia de autobuz sau pe banda I este de la 100 la 1.000 de lei, cu posibilitatea de achitare, în 48 de ore, conform OG 2/2001, a jumătate din suma minimă, care este 50 de lei", ne‑a spus Costică Onofrei. Paranteză: poliţiştii comunitari nu încasează amenzile pe loc, neavând chitanţe, deci achitarea în 48 de ore presupune ca şoferul să facă cel puţin două drumuri: la Direcţia de Fiscalitate, Cec sau Poştă, pentru plata sancţiunii şi la sediul Poliţiei Comunitare, pentru a duce chitanţa. Nu că ar fi obligaţi la aşa ceva, dar experienţa arată că este bine să se ducă dovada achitării... În prima sa zi de muncă în aplicarea sancţiunilor împotriva şoferilor, agentul Onofrei a fost ameninţat: "Doar cu ajutorul echipajelor am putut să-l identificăm pe şofer... Mi‑a spus că o să am de‑a face cu el, că îmi voi pierde slujba", a încercat să mă intimideze, dar nu a reuşit... Iulian Lupaşcu spune că şoferii care parchează pe trotuar sau pe banda I de mers sunt "de la muncitori necalificaţi la avocaţi sau medici. Problema este că oamenii s‑au învăţat comozi. Dacă ar putea, la bănci, ar parca direct în bancă, la etajul I. Ne spun mereu că stau doar cinci minute, însă trotuarul este plin, pietonii nu mai au pe unde să treacă". O altă problemă pe care o întâlnesc poliţiştii comunitari: riscul de a fi victimele unui accident rutier. "Eram în Ţiglina I, un taximetrist neatent a intrat peste maşina Poliţiei Comunitare, plecasem de acolo de vreo 15 secunde!", povesteşte şi Iulian Lupaşcu.Şoferii studiază legea şi descoperăAşadar, poliţiştii comunitari spun că anumiţi şoferi nu le respectă uniforma şi statutul de funcţionari publici. Pe de altă parte, şoferii se simt nedreptăţiţi să sunt amendaţi în condiţiile în care nu întotdeauna şi nu peste tot sunt locuri de parcare suficiente. Însă oamenii, în special cei care au primit deja o amendă de la poliţiştii comunitari, încep să se informeze şi să afle lucruri cu adevărat interesante. Unul dintre cititorii "Vieţii libere" ne‑a trimis, pe mail, un mesaj pe care vi‑l prezentăm: "P.V. este nul, deoarece o HCL nu are cum să încalce o lege [ex] şi sunt sute de exemple" Cu parcările pe trotuar, atâta timp cât la legea circulaţiei scrie că dacă pietonii au cel puţin 1,5 metri să circule pe trotuar, nu este parcat auto pe spaţiul verde, nu există niciun indicator de restricţie de circulaţie în acest sens,...unde e încălcarea legii? Chiar nu se sesizează nimeni, Poliţia Rutieră, jurişti, Primăria, Consiliul Local? Plus că în OG.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, sancţiunea se aplică gradat în funcţie de fapta socială, de comportamentul persoanei, etc. pornind de la avertisment verbal, scris, amendă, sancţiuni complementare...". De altfel, OG 2/2001 conţine prevederi extrem de interesante pentru cei care vor să afle mai multe, de pildă, dacă o hotărâre de Consiliu Local poate reglementa lucruri care fac deja obiectul unei legi... Toate aceste hibe nu demonstrează altceva decât că niciodată nu va ieşi bine când se face o acţiune în stil pompieristic. Dacă s‑ar fi studiat cu atenţie legile, dacă s‑ar fi construit suficiente locuri de parcare şi dacă abia apoi ar fi început amendarea şoferilor, toată lumea ar fi fost mult mai liniştită. La noi însă totul e pe dos: poliţiştii comunitari sunt agresaţi, deşi nu fac altceva decât să aplice prevederi stabilite de alţii, iar "şmecherii" care parchează unde vor muşchii lor o fac în continuare, fără să se sinchisească.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=26643
dcp100168 Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 Amenda, în acţiune!Pe frontul comunitarilorReprezentanţii Poliţiei Comunitare au organizat ieri o acţiune demonstrativă. Ţinta a fost (probabil) aceea de a arăta opiniei publice cu ce se ocupă şi cum o fac. Acţiunea, la care au participat şi ziarişti, a avut două componente: parcările ilegale şi contravenţiile din pieţele gălăţene. Poliţiştii comunitari au împărţit cu generozitate amenzi pentru că, trebuie spus, au avut şi de unde să aleagă. A rămas însă, după această acţiune, un gust amar. Aflaţi în cele ce urmează de ce!Parcări de mai multe feluriDe departe, preocuparea cea mai vizibilă a poliţiei locale este aceea de a împărţi amenzi şoferilor ce parchează pe unde le tună. Acţiunea, de altfel lăudabilă, s‑a transformat într‑o luptă ce nu pare a avea rezultate vizibile prea curând. Asta pentru că, în continuare, oraşul este plin de autoturisme lăsate anapoda de către şoferi.Cu maşina oprită la doar doi paşi de intersecţie, adică într‑un loc în care un supra‑poliţist comunitar ar fi putut scoate din buzunar pixul să scrie o amendă, oamenii legii tocmiţi de către autoritatea locală să aibă grijă de liniştea noastră au purces la aplicat amenzi. Porţiunea din strada Brăilei aflată în Ţiglina este cunoscută, prea cunoscută pentru faptul că nu are banda unu, asta pentru că oraşul e plin de maşini sclipitoare ce îşi duc proprietarii până în buza unui restaurant sau a unei terase. Aşa că poliţiştii comunitari au avut suficient front de lucru pentru a demonstra că se pricep la dat amenzi. "Să vă duceţi să îl filmaţi şi să îl amendaţi pe primar, că el a adus oraşul în halul ăsta. Nu avem parcări nicăieri, dar suntem amendaţi că parcăm", vocifera o persoană neimplicată în vreun fel, dar care urmărea de pe margine acţiunea poliţiştilor comunitari. Aceştia şi‑au văzut în continuare de treabă nestingheriţi, semn că s‑au obişnuit ca lumea să îi apostrofeze şi că nu îi interesează prea mult acest lucru."N‑am parcat, am oprit...! Acum, asta e. Am greşit şi trebuie să plătesc. O să am de acum grijă să nu mai fac greşeli din astea pentru că ustură la buzunar", ne‑a spus după ce a fost cadorisit cu un proces-verbal de contravenţie şoferul primarului din Drăguşeni, ce îşi adusese şeful la Galaţi şi îl lăsase cu treburi undeva în zona A‑urilor, în Ţiglina.Ciudat este însă că poliţiştii comunitari ar fi putut face o demonstraţie similară şi la câteva zeci de metri mai încolo, în faţa Palatului de Justiţie.Adică exact acolo unde judecători, avocaţi şi justiţiabili cu ştaif îşi parchează maşinile, la fel de neregulamentar.Iarmarocul cu timbru moldovenescAcţiunea demonstrativă a poliţiştilor a continuat în pieţele din Galaţi. Ora destul de târzie (la prânz) a făcut ca prin pieţe să nu mai fie mare lucru de găsit. În fine, acţiunea cea mai consistentă ce a vizat precupeţi ilegalişti s‑a desfăşurat în Piaţa Basarabiei, aflată pe Calea Prutului. Aici, câţiva confraţi de peste graniţă au fost găsiţi vânzând ilegal ţigări sau peşte. "Avem copii studenţi şi trebuie să îi întreţinem. Nu facem rău la nimeni. Vindem ţigări şi încercăm şi noi să trăim", a explicat o gospodină în a cărei traistă au fost găsite 40 de pachete de ţigări moldoveneşti, încercând în felul acesta să mai înmoaie din fermitatea de care dădea dovadă agentul de poliţie comunitară ce o identificase. A aşteptat cuminte ca poliţistul să îşi facă treaba, iar apoi şi‑a testat norocul încercând să recupereze ţigările. "Amu, dacă tot m‑aţi amendat, pot să iau înapoi măcar zece pacheţele...?", a întrebat femeia reuşind să smulgă poliţistului o privire plină de reproş, iar nouă să ne dovedească faptul că de mâine îşi va relua cu sârg aceeaşi activitate.Optimism moderatConcluziile acţiunii demonstrative făcute de către cei de la Poliţia Comunitară, aşa cum le‑am perceput noi (o să se supere unii), sunt acelea că instituţia nu face altceva decât paşi mici către ceea ce şi‑ar dori să fie de fapt. Sunt însă semne că lucrurile se vor aranja, o parte cu efort, o parte de la sine în următorii ani. N‑avem nimic de pierdut dacă aşteptăm să vedem ce se întâmplă, pentru că bani de la buget se consumă oricum.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=26644
ultramarine Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 In acţiune, pe Domnească. Lucru justificat din plin pentru cei care au parcat pe contrasens, călcând linia continuă.
adrian Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Acolo e mai nashpa. Nu e sens unic decat pentru transport in comun. Ar trebui ridicate instant masinile si carnetele proprietarilor. Sau sa vina transurbul cu niste masini de intretinere sa le faca varza tablaria de pe ele. Cand se duc la politie sa le dea aviz de reparatie sa le mai ia si carnetele. Ar fi ceva, nu? Mai intreb o data: are primaria nevoie de voluntari ca sa faca ordine in oras? Ma ofer cu draga inima; poate ne organizam... Sa ne dea instiintari sa le punem in parbrize, am cu ce face fotografii... nu cer remuneratie. Ajunge satisfactia....
ultramarine Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Amice, eşti de admirat. Aş participa şi eu la un voluntariat, chiar cu temele propuse de noi: balcoane ilegale, garaje, spaţiu verde, maşini abandonate, iarba betonată, etc. ÎNSĂ nu cred că tot aparatul administrativ local are în fişa postului numai fraza care incepe cu: "Ia măsuri şi acţionează numai în cazul sesizărilor primite de la.." Ce naiba, sunt plătiţi să facă ei toată treaba şi să ne administreze oraşul. Dacă Primăria nu vede, vedem noi şi le postăm pe Internet, să-i vadă o lume întreagă. :twisted: Parcă văd cum o să sune telefoanele celor din Administraţia Publică Locală: "AAAAAAAAAlo, ce-i la voi la Galaţi?" :evil:
ultramarine Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 In Piata 30 Decembrie sau Centrala, cum i se zice acum, politia Rutieră Comunitară lucrează. Sunt de admirat. Aceştia sunt bani de la buget cheltuiţi cu folos!
adrian Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Amice, eşti de admirat. Aş participa şi eu la un voluntariat...As face-o doar ca sa ma distrez pe seama amendatilor. Tot este ceva in ajutorul autoritatilor, daca vor ajutor. Dar la noi toti se bat cu caramida in piept ce tari sunt, fac o treaba buna trei zile, ca orice minune, dupa care `` ne mai intalnim la alegerile urmatoare``. Se vede ca fac ceva dar sunt depasiti numeric si tehnic de ce se intampla pe strazi cu soferii de duminica sau smecherii. Eu oricum alerg cate 80 km. pe zi prin orasul asta, inca circulabil fata de altele. As pune cate 50-60 amenzi in geam pe zi doar in treacat pe jos spre masina mea, deci nu ar fi un efort considerabil. M-as cracana de ras zilnic de iditotii aia de ne sfideaza existenta pe strazi.... As sta mai bine macar moral daca fizic masina mea nu e bicicleta sa pot sa dispar pe trotuare cu ea.
mgheorghe2002 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Eu inteleg ca Primaria isi stabileste parcarile si zonele interzise pentru parcat, dar nu ar trebui sa le si semnalizeze?Daca ai treaba la Directia de finante sau la BCR tare as vrea sa stiu caum gasesti loc de parcare (pentru ca parcarile din zona sunt ocupate), chiar si strazile din jur sunt pline cu masini parcate, iar daca te-ai urcat pe trotuar apare Politia comunitara si te sanctioneaza. Nu toata lumea cunoaste hotararile Consiliului Local, mai ales cei care vin din mediul rural cu treaba la oras, asa ca ar fi drept sa fie amplasate semne de circulatie cu parcarea interzisa
adrian Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Anunt pt. mgheorghe2002: daca intri pe Strada Romana vreo 50 m gastesti loc de parcare berechet, la umbra, sub copaci, liniste. Trebuie doar sa vrei sa te dezmortesti fizic un pic. Face bine uneori. Citeste un post de-al meu de mai demult tot in topicul asta. Nu fac nici o aluzie la nici o persoana de pe forum dar sa fim seriosi si sa nu mai aruncam cu rosii in autoritati doar cand ne vine noua bine. :ugeek:
adrian Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Scuze! E la: Multe blocuri, puţine parcări....
dcp100168 Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 Politisti comunitari… de FloridaAu facut schimb de uniforme dar si de experienta si au aflat ca nu-i despart multe si totusi… Este vorba despre reprezentantii politistilor comunitari din Galati si cei din Melbourne, statul Florida. Ai nostri au fost reprezentati de directorul Politiei Comunitare, Cristian Gasca. Politia comunitara a statului american a fost scoasa in relief de Bryan Bice si George Gata. Primul are grad de locotenent si a lucrat timp de 25 de ani la Politia din Melbourne. In tot acest timp a facut cam tot ce se poate face - a lucrat la interventii, la narcotice, politie stradala, instructor de dresaj caini, politist sub acoperire si politist comunitar. Celalalt, George Gata, este consilier local in Melbourne. Acesta a plecat in America in anul 1980. In timp, s-a stabilit peste Ocean si a obtinut statutul de politist voluntar, dupa ce a urmat o academie de profil. De la cei doi americani am aflat ca timp de patru zile au participat alaturi de colegii galateni la mai multe actiuni printre care si raziile pentru depistarea chiulangiilor care se refugiaza in baruri. Politistii din Melbourne au mai fost si la actiuni pentru fluidizarea traficului, la pregatirea echipelor de intervenetie si la instruirea politistilor comunitari inaintea intrarii lor in schimb. Am mai aflat de la americani ca avem in mod clar o problema cu... locurile de parcare, dar ca in general, ne confruntam cam cu aceleasi probleme. Bice a precizat ca la fel ca in America, politistul comunitar se afla in subordinea primariilor si lucreaza pentru comunitate. Prioritare sunt asigurarea securitatii in scoli, lupta impotriva traficului si consumului de droguri dar si impotriva prostitutiei. Americanii ne-au mai transmis ca la ei se pedepseste atat prostitutia, cat si cel care cer servicii “fetelor”, atat furtul, cat si cei care vand lucruri ce provin din furat.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=3
EMIL Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Politia comunitara are acces la acest forum? Sau macar multimea de sefi de acolo? Ghiciti de ce este pus semnul de pe str. Mihai Bravu dinspre gara? De ce nu dau competente celor care au in atentie str. Domneasca cu Garii, la Miorita? Eu am asteptat 30 de minute la B.V.A. Urechia pe cineva si au trecut pe interzis 18 autoturisme...sic...sa vina politia!
Rami Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 daca Politia Comunitara nu stie inca de acest forum, le vom inmana fluturasi
Anonim Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Poate le inmanati si un manual de deschidere a PC ului.Sigur nu vor apasa pe butonul pe care trebui
ultramarine Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Dis de dimineata 5 politisti de la Politia Rutiera Comunitara vegheaza la respectarea traficului in fata Palatului Justitiei. Eu sustin ca este un lucru excelent facut de Primarie. O fi citit forumul nostru?
Relu Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Oare chiar nu văd că maşinile parcate un piculeţ mai încolo îi fac pe cei ce trec pe lângă ele să încalce linia dublă continuă?
adrian Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 O fi citit forumul nostru?Nu cred. O mai spun odata: sunt depasiti numeric de situatie. Am propus sa le dam o mana de ajutor. Asa ca sa ne distram; gratis. Nu am primit vreun raspuns oficial. Deci: NU A CITIT NIMENI!!!.
dcp100168 Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 Unde-i lege, nu-s parcăriGălăţenii vor amenzi!* La Galaţi, agenţii rutieri de la Poliţia Comunitară dau săptămânal în jur de 300 de amenzi pentru parcări neregulamentare * Surprinzător, deşi valoarea totală a sancţiunilor săptămânale depăşeşte 15.000 de lei, şoferii gălăţeni consideră iniţiativa ca fiind "foarte bună"Cred că nu există om în oraşul acesta care să nu viseze cu ochii deschişi la ordine, bună-cuviinţă, trafic decent şi câini care zburdă cu colaci în coadă. Hei, locuim în Galaţi, trezirea! Avem claxoane, înjurături, treabă, şoferi indispuşi, parcări puţine şi, cel mai rău, două hotărâri de Consiliu Local (79 din 2002 şi 307 din 2006) care le dau dreptul poliţiştilor comunitari să ne pună nervii pe moaţe: ori căutăm locuri legale de parcare, ori ne lăsăm maşina la risc.Pentru HCL-ul 79 din 2002, riscul (de a parca, staţiona sau opri unde nu este cazul) costă de la 40 la 50 de lei (din care poate fi achitată doar jumătate de sumă, în 24 de ore), iar pentru HCL-ul 307 scoatem din buzunar, conform legii, de la 100 la 1.000 de lei (în caz că ne cocoţăm maşina, de exemplu, chiar pe banda sau în staţia troleului).Amenda - în ultimă instanţăCum arată realitatea? "De fapt, suma maximă, de 1.000 de lei, nu s-a dat niciodată", explică un poliţist comunitar care îşi păstrează anonimatul. "De obicei, se dă minimul sau se recurge numai la avertismentul scris sau verbal. Ne uităm şi noi la oameni şi, dacă sunt cooperanţi şi recunosc că au greşit, nu le dăm amendă. Dar dacă înjură sau devin agresivi, sau pur şi simplu refuză să mute maşina, primesc amendă. La amendă se recurge în ultimă instanţă", încheie poliţistul.Sondajul nostru de opinie printre gălăţeni a vrut doar să scoată adevărul la iveală: ne convine să avem legi? Ne convine să încercăm să ne strecurăm prin trafic? Ne convine să plătim, atunci când greşim? Răspunsurile concitadinilor noştri ne-au luat, trebuie să recunoaştem, prin surprindere..."... şi afară este la fel""Este foarte bine", începe hotărât Gabriel Ion, taximetrist. "Sunt mulţi cei care parchează complet aiurea, îşi lasă maşina pe banda a doua sau, îmi pare rău că nu pot să vă arăt chiar acum, cum şi-a lăsat unul maşina în intersecţie. Într-adevăr, noi, taximetriştii, avem un regim special: putem staţiona, dar nu mai mult de cinci minute, într-un loc care nu este destinat parcării".Râde puţin ruşinat când ne aude întrebarea: "Da, ştiu de măsura asta...", zice Victor Neagu. "Chiar dacă mi-am parcat acum maşina jumătate pe trotuar, nu înseamnă că este ilegal. Poate doar încurc puţin pietonii. Dar sunt de acord că toţi trebuie să fim corecţi. Şi dacă pentru asta este nevoie de amenzi, sigur că da! Şi în afară se procedează la fel. Am un prieten care a luat o amendă 200 de euro în Austria pentru că maşina lui avea botul prea în afară şi încurca alte autovehicule".Niciodată, niciodatăDomnul Boboc are 58 de ani şi se ocupă de distribuţie. Stă cu portiera deschisă şi explică: "Dacă ar fi parcări, ar fi altă discuţie. În situaţia asta, trebuie să găseşti soluţii. Nu am luat niciodată amendă"."Sunt de acord cu măsura amedării şoferilor. Nu poţi parca unde îţi trăsneşte prin cap. Zilnic merg la bancă şi văd maşini aruncate care încotro. Odată am luat şi eu amendă, dar de la un poliţist rutier. Normal că meritam. Da, ce e drept, în Galaţi nici nu prea sunt locuri", înalţă din umeri Iulian I., de 52 de ani.Teoretic şi... restulGigi, de 57 de ani, este şi mai drastic: "Este o măsură modernă şi binevenită. Eu nu parchez niciodată greşit şi nu am luat niciodată vreo amendă"."Teoretic este bine că se amendează", râde Diana Enăchescu, de 40 de ani, după ce şoferiţa s-a învârtit cinci minute chiar în faţa noastră, în căutarea unui loc de parcare: "Dar, ştiţi, practic chiar este greu să găseşti un loc în care să îţi laşi maşina!", mai spune doamna.Noi recunoaştem: suntem români get-beget şi nu ne place măsura cu amenda. Nu parcăm mereu corect, luăm şi amenzi, încercăm să ne strecurăm prin trafic şi înjurăm dacă trebuie să mergem cu maşina în vârful anvelopelor după un amărât de loc legal de parcare.Dar... vox populi, vox Dei. Amenda fie cu Galaţiul, dacă Galaţiul o vrea!http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27590
Recommended Posts