Relu Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 http://www.petitieonline.ro/petitie/cer ... 40051.htmlContra.Vrei să te aperi? Du-te la un curs de arte marțiale, cumpără-ți un câine, învață cum să improvizezi arme din diverse obiecte... În fine, triumful minții asupra mușchilor...
riaji Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Pana cand nu vor mai exista conflicte armate, sunt de acord cu armele de foc. Cata vreme vor exista autoritati cu drept de uz de arma, va trebui sa existe si posibilitatea ca cetatenii sa aiba voie sa foloseasca o arma.
Relu Posted September 5, 2009 Author Posted September 5, 2009 Și care-i legătura între autorități și populația civilă? Cumva ar trebui să-i ținem în priză din când în când?
Rami Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Contra.Vrei să te aperi? Du-te la un curs de arte marțiale, cumpără-ți un câine, învață cum să improvizezi arme din diverse obiecte... În fine, triumful minții asupra mușchilor...Cum crezi ca vei face fata cu asemenea mijloace in fata unui infractor inarmat?
EMIL Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 PRO. Recent m-am mutat in zona pietei, stie cineva unde gasesc un echipament complet de dotare SEAL, sau macar un AK 47
Rami Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 PRO. Recent m-am mutat in zona pietei, stie cineva unde gasesc un echipament complet de dotare SEAL, sau macar un AK 47 Achizitioneaza-ti un pistol cu bile, crede-ma, rezultat garantat
riaji Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Și care-i legătura între autorități și populația civilă? Cumva ar trebui să-i ținem în priză din când în când? ImageCeva de genul, Relu, ceva de genul..
Relu Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 Pentru cei ce se gândesc la folosirea armelor de foc pentru apărare, le ridic o problemă.De obicei, un atac are loc prin surprindere. Ce faci, îi spui agresorului: „Stai așa, să-mi iau arma...” sau pur și simplu te gândești la altă soluție?
tomcat0 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 pro... fara discutie Pro... insa numai dupa examinari si reexaminari medicale si nu numai
tomcat0 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Relu... imi aduci aminte de niste faze din filme... cu artele martiale sau cu arme improvizate... pana te scremi cu artele martiale scoate ala pistolul, chiar daca n-are permis ... nu mai merge cu sabia si cu catelul
Relu Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 Să presupunem un lucru: mâine cineva vă pune, absolut legal, în posesia unei arme de foc. Ce faceți cu ea? Împușcați câinii și pisicile vagaboande, vă liniștiți vecinii care vă supără, îl siliți pe director să vă mărească salariul? Voi nu băgați de seamă un lucru? ... chiar dacă te amenință cu pistolul, el e în defensivă ... la o ripostă mai hotărâtă, agresorul o ia la fugă ... Bineînțeles că vorbesc de găinari ... că de idioți care te-ar împușca doar pentru o uitătură mai anapoda nu văd cum scăpăm ... cred că de abia îți dai seama ce ți s-a întâmplat. Cât despre examinări medicale ... mă faceți să zâmbesc ... care ați făcut armata, mai țineți minte câți demenți cu diagonală și pistol ați întâlnit?
webstar Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Din pacate borfasii detin arme de foc. Poate ca ar fi mai bine sa putem detine si noi asa ceva, dar ma tem ca aceasta solutie ar duce la escaladarea problemei.Momentan borfasii se rezuma la a detine arme de vanatoare, arme artizanale sau pistoale. Daca victima ar detine un pistol, agresorul ar fi nevoit sa detina o arma de asalt, deci victima tot victima ar fi, dar de data aceasta pana si politia s-ar trezi intr-o pozitie de inferioritate. Poate ca ar fi buna o lege prin care sa se permita accesul la armele de foc semiautomate cu un calibru de 5.5(doar pistoale) dar utilizarea lor nejustificata sa se pedepseasca exemplar.
George Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Cum psihologii dau parafa foarte usor nu ar fi exclus ca in urma acestei legi sa detina arme toti nebunii si psihopstii care vor impusca orice vor vrea muschii lor. Deci daca am fi civilizati ca europenii as zice da, insa zic ca deocamdata sa mai asteptam pna psihologii vor invata saa dea parafa doar cui merita.
riaji Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Relu, ce inseamna sa fii luat prin surprindere? Sa mergi la plaja si sa nu ai de unde scoate pistolul decat din slip?Sunt sigur ca majoritatea simt nevoia unei arme de foc tocmai pentru a contracara borfasii neasteptati, si nicidecum pentru a se sparge in figuri, pentru a impusca caini sau directori, etc.
dcp100168 Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 N-ar fi mai simplu să dezarmăm câteva mii (zeci de mii) de borfaşi decât să înarmăm milioane de oameni normali?
toto Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 N-ar fi mai simplu să dezarmăm câteva mii (zeci de mii) de borfaşi decât să înarmăm milioane de oameni normali? Nu ar fi deloc simplu. Cum ii gasesti? Ei au arme ilegale, de contrabanda si din pacate nu pun anunt la colt de strada ca detin asa ceva ! Hai sa judecam "la rece". Borfasii for face intotdeuna rost de arme de foc si asta exclusiv ILEGAL. Spargerile armate de banci, case de schimb valutar, etc. nu au fost executate cu arme cumparate legal de la magazin, unde implica nite acte, o serie si asa mai departe. Discutia asta am avut-o mai demult cu niste prieteni din America. Ei bine, nicaieri nu e perfect insa nu e nici ca la televizor la filmele de actiune. Ce se intampla propriuzis? In primul rand un raufacator inainte de a face ceva rau se gandeste de multe ori daca nu cumva potentiala victima este inarmata. Armele au un efect in special descurajator. In cele mai multe situatii nici nu e nevoie de folosirea lor fiind indeajuns aratarea sau amenintarea cu arma, efectul psihologic fiind garantat. La noi fenomenul infractional este scapat din maini, borfasii oricum au arme (ilegale) si atunci de ce sa nu se dea posibilitate ca cineva care se simte in insecuritate sa aiba posibilitate ca la nevoie sa se apere singur? Insa ii dau dreptate si lui George, societatea romaneasca actuala nu cred ca e pregatita. Ma refer la legislatie care e prea blanda, lasa loc la interpretari si deasemena ma refer la aplicarea legilor. In privinta armelor, dreptul de detinere trebuie capatat doar dupa controale psihologice riguroase... si de aceea cred ca in Romania de astazi asa ceva este utopie.
Relu Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 Relu... imi aduci aminte de niste faze din filme... cu artele martiale sau cu arme improvizate... pana te scremi cu artele martiale scoate ala pistolul, chiar daca n-are permis ... nu mai merge cu sabia si cu catelul Greșești. Aici descrii un atac. Sunt un om pașnic, ca atâția alții. Pentru ce m-aș da la alții, cu sabie, cu karate sau cu pistoale? Relu, ce inseamna sa fii luat prin surprindere? Înseamnă să-ți apară unul, pe neașteptate (acasă, pe stradă), cu o armă ațintită spre capul tău. Arme de tot felul, în scopul comiterii unei infracțiuni, s-au folosit și pe vremea comuniștilor, când regimul lor era strict controlat. Dar armele de foc, sunt de departe, cel mai periculoase. Gândiți-vă că majoritatea oamenilor sunt niște trăgători mediocri. Șansele de a rata o țintă sunt destul de mari. Iar un glonte ratat trebuie să se oprească undeva, nu? N-ar fi mai simplu să dezarmăm câteva mii (zeci de mii) de borfaşi decât să înarmăm milioane de oameni normali? Mai simplu ar fi să le iei muniția ... rămân doar cu jucăriile pe care au dat atâția bani
gabi Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Eu nu sunt de acord cu ele.Un pistol ce ar trebui să folosească drept muniție bile de cauciuc poate trage și cu bile metalice, și cu glonț, dacă i se face o mică modificare la țeavă. Modificare minoră, vă asigur.S-au întâmplat suficiente tragedii chiar și cu legislația de acum, și mă gândesc la folosirea armelor de vânătoare legal deținute. Armele nu sunt jucării și mânuirea lor implică mult mai multă responsabilitate decât ar părea la o judecată simplistă. Cu arma în sufragerie, nu mă îndoiesc de faptul că unii indivizi ce ar trece cu brio peste un test psihologic ar trage în direcția celui ce are tupeul să îi ocupe locul de parcare, de exemplu. Apoi, valabil pentru unii, ar trebui să se apere de ei înainte de a se apăra de alții. Accidentele în domeniul ăsta pot fi tragice, și uneori chiar sunt. Și ca să închei pe un ton mai vesel, zilele trecute am citit o știre despre un colecționar din Germania care își recondiționa în curte un... tun. Da, un tun. Din greșeală, a reușit să arunce o ghiulea în casa vecinului. Sunt curios de părerea ăluia cu pereții găuriți despre arme și muniții.
Relu Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Din ciclul „râdem azi ca să nu plângem mâine”: http://www.youtube.com/watch?v=2iqYznDU1gY http://www.youtube.com/watch?v=f9tCpLNBwxQ http://www.youtube.com/watch?v=wCzOLEoko6o
alterego Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Re: Armele de foc, pro sau contra?by Relu on Sun Sep 06, 2009 2:23 pm Pentru cei ce se gândesc la folosirea armelor de foc pentru apărare, le ridic o problemă.De obicei, un atac are loc prin surprindere. Ce faci, îi spui agresorului: „Stai așa, să-mi iau arma...” sau pur și simplu te gândești la altă soluție?Raspuns: exista cursuri civile de specialitate ptr asa ceva, in toate tarile din Comunitate......in afara de Romanika bineinteles. De ce? Explicatia e simpla: businessul e in mana statului exclusiv, e un business prea mare ca sa fie lasat "la liber". Ati auzit cumva de poligoane private in Romania? De traineri de specialitate ptr sectorul civil? De cursuri gen Survival Shooting selfdefence? sau Tactical Shooting Course? Traim in Romanika.....
GAMET Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Sint total PRO...Ginditi-va la un singur lucru...Ca si in cazul alcoolemiei la volan,si aici e la fel:Nu se accepta conform legislatiei sa bei macar o bere ca rominul nu se multumeste cu una...Si accidente sau bauti la volan...vedem la toate stirile...La cite arme sint in mina atitor borfasi...de ce sa nu echilibram situatia???...Bineinteles in conditii de verificere maxima,mai ales psihologica,a viitorului posesor...S-a ajuns la ora actuala sa-ti fie frica sa-l intrebi pe unul ce are cu tine sau cu familia ta sa nu cumva sa-l ..."ofensezi" si sa scoata vreun pistol sa-ti inchida gura...Ca sa nu mai vorbim si de incendierea masinilor...Atita ce mai difuzeaza astia la stiri si in presa astfel de acte...oare nu-si dau seama ca le da idei la alti descreierati sa procedeze la fel???...De ex. cind cineva se sprijina de masina te si din lipsa de ocuptie mai si deseneaza ceva pe ea cu o cheie...ce-i faci ???...Ai curaj sa faci ceva???...S-ar putea ca dimineata sa maturi un morman de cenusa in locul masinii...
dcp100168 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Gălăţenii se apără de criză cu puşca-n mână!În 2009, peste 1.000 de locuitori ai judeţului şi-au cumpărat arme. Psihologii spun că totul este un efect al nesiguranţei care afectează foarte multe persoane. Un gălăţean din 100 are fie o puşcă de vânătoare, fie un pistol cu bile de cauciuc sau aer comprimat, majoritatea fiind cumpărate pentru autoapărare.Fenomen interesant la Galaţi. Numărul oamenilor care decid să îşi cumpere arme de foc creşte de la o zi la alta! În ultimele 12 luni, nu mai puţin de 1.100 de gălăţeni şi-au luat puşti sau pistoale. Explicaţiile acestei adevărate avalanşe de arme sunt de mai multe feluri. Una ar fi aceea că unora le-a crescut nivelul de trai, deci au chef, timp şi bani pentru vânătoare. Alta ar fi că românii au dat de gustul libertăţii de a trage cu puşca. În fine, psihologii cred altceva. „Dorinţa de a avea o armă este un efect al sentimentului de nesiguranţă. Criza îi determină pe oameni să dorească să se simtă în siguranţă cumva, iar deţinerea unui pistol le dă confort psihic", spune psihologa Mihaela Chirilă.1.000 de arme noi în 12 luniÎn 2008 erau la Galaţi circa 1.600 de deţinători legali de arme de foc cu efect letal, pentru ca acum numărul lor să depăşească 2.700. Peste 1.000 de arme noi, cele mai multe de vânătoare. Aceeaşi tendinţă se menţine şi la armele neletale supuse regimului autorizării. În momentul de faţă în judeţul Galaţi sunt peste 1.200 de posesori de astfel de arme, în timp ce anul trecut aveam sub 800 de arme înregistrate. „Creşterea e datorată extravaganţei gălăţenilor, dar şi efectelor generate de criza socială", ne-a declarat şeful serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Galaţi, comisarul Sorin Penciu. Cele mai căutate sunt armele cu aer comprimat, dar şi armele de autoapărare cu bilă de cauciuc, iar cei mai activi în „cursa înarmărilor" sunt fermierii. Care spun că scopul lor este să pună la respect eventualii hoţi. Armele cu aer comprimat sunt şi cele mai vândute, pentru că sunt cele mai ieftine. Un pistol cu aer comprimat costă câteva milioane de lei, în timp ce un pistol cu bilă de cauciuc trece de 20 de milioane.http://www.adevarul.ro/locale/galati/Ga ... 82095.html
dcp100168 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Oraşul s-a umplut de puşti şi pistoale* Circa 3.000 de gălăţeni deţin legal, în prezent, arme letale sau de autoapărare * Tot mai mulţi sunt cei care îşi cumpără pistol pentru că „are toată lumea”, nu pentru că ar avea o nevoie realăLa români, moda are un criteriu ciudat de a câştiga rapid adepţi, indiferent de obiect. Că e vorba de gadgeturi de ultimă oră, maşini, haine sau moduri de distracţie, mulţi vor să fie musai în trend chiar dacă un anume stil sau lucru nu îi caracterizează, nu le foloseşte sau, mai rău, le poate dăuna. În categoria acestor din urmă efecte regăsim, invariabil, armele, puştile sau pistoalele cu bile, cu gaze sau cu glonţ fiind în zilele noastre la fel de uşor de găsit precum o pereche de pantofi.Şi cum la aşa o ofertă trebuie să existe şi o cerere pe măsură, aflăm de la Poliţie că în scripte există aproximativ 3.000 de arme deţinute legal, dintre care jumătate sunt cu efect letal.Armele „la negru”, furnizate de traficanţiCifrele de mai sus sunt cele oficiale, deţinute de poliţiştii Serviciului Arme din cadrul IPJ Galaţi, structura care emite autorizaţiile şi permisele de port-armă. Cu toate acestea, numărul armelor din judeţ este mult mai mare, cei care deţin puşti şi pistoale fără documente alegând să nu le declare fie din cauză că le procură pe căi ilegale, fie deoarece vor să evite procedura de autorizare, fie din cauză că nu îndeplinesc condiţiile. Dovadă stă şi faptul că în 2011, la Galaţi, numărul infracţiunilor de uz ilegal de armă a crescut de trei ori faţă de 2010.„În 2011, am confiscat 58 de arme, 20 dintre aceste fiind letale. De la începutul acestui an, am identificat 15 arme deţinute ilegal, pe care le-am ridicat. Dintre acestea, trei au fost letale, respectiv arme de vânătoare, iar 12, neletale. Dintre acestea din urmă, patru au fost puşti, iar restul pistoale”, ne-a explicat scms. Cristian Picioruş, şeful Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase (SAESP) din cadrul IPJ Galaţi.Potrivit specialiştilor care se ocupă de autorizarea şi emiterea permiselor de port-armă, pe de o parte, şi de confiscarea dispozitivelor deţinute ilegal, pe de altă parte, cei care nu au acte pentru puşti şi pistoale nu cumpără aceste dispozitive din magazinele de profil, ci de la traficanţii care le aduc de cele mai multe din statele spaţiului ex-sovietic."Vreau armă pentru că au toţi"Tendinţa în privinţa cererii de autorizaţii pentru arme este în creştere, dacă ar fi să ne luăm după mentalităţile care îi împing pe tot mai mulţi gălăţeni spre magazinele de armament. "Toţi cunoscuţii mei au pistol, dar şi mulţi dintre colegii de serviciu. De că să nu îmi iau unul? Nu ştii când ai nevoie de el, sunt tot felul de nebuni pe stradă. Nu pot spune că am duşmani, dar dacă sunt atacat cu o armă, cu ce mă apăr?", susţine Lucian Stroe (28 ani), angajat al unei firme de pază din Galaţi.Deşi iniţial, atunci când demarează procedurile pentru obţinerea unei autorizaţii şi, respectiv, a permisului port armă sau chiar când îşi cumpără un pistol "la negru", mulţi nu au de gând să le folosească într-o anumită împrejurare, nu puţine sunt cazurile când pistoalele sunt scoase din toc cu prea multă uşurinţă în cadrul unor conflicte spontane sau pentru comiterea anumitor fapte penale. "Este mai greu să îi identificăm pe cei care le ţin acasă, dar monitorizăm grupurile de infractori, despre care ştim că deţin sau folosesc arme", a completat scms. Picioruş.viata-libera.ro
Recommended Posts