Jump to content

Control la centurile de siguranţă

Recommended Posts

Posted

Poliţia începe astăzi operaţiunea Seatbelt – centura de siguranţă

Evident că în faţa unei creşteri semnificative a numărului de sancţiuni aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranţă, organizaţia TISPOL – forţele de poliţie rutieră din Europa – trebuie să ia măsuri. Cu alte cuvinte, „…începând de luni, 7 septembrie, până duminică, 13 septembrie, în întreaga Europă se desfăşoară acţiunea SEATBELT, de verificare a purtării centurii de siguranţă de către conducătorii auto. De altfel, rezultate comparative arată o creştere cu 270 de cazuri a amenzilor aplicate în 2009, în primele opt luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, declară comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi. Astfel, anul acesta avem 970 de sancţiuni aplicate în judeţul nostru doar pentru această contravenţie. Iar dacă nu suntem atenţi şi ne pregătim să părăsim ţara, s-ar putea să nu fim iertaţi pentru aceeaşi problemă nicăieri în restul Uniunii Europene.

http://www.viata-libera.ro/articol-Poli ... nta_2.html

Posted

Când sunt singur, uneori uit să mi-o pun :oops: ... dar nu uit să le atrag celorlați atenția: „Ia amendă cel ce n-o poartă...” :lol:

Posted

Mi se pare o aberatie...Ar trebui sa fie facultativa...Am vazut cu ochii mei accident in care s-a murit cu gitul rupt din cauza centurii...Cel de linga el a scapat doar cu o vinataie pt. ca nu a purtat-o...Bineinteles sint si cazuri in care te scapa,insa atita timp cit exista si invers.....am o rezerva la actuala legislatie...