katman Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Uneori se face confuzie între cele două... da, Linux NU e UNIX. Linux pe piata serverelor intra poate la concurenta cu Windows pe parte de servicii utilizator (email, firewall, proxy etc). Multele distributii pot fi poate un avantaj contra hackerelii, dar in ceea ce priveste mentenanta lor... te bazezi prea mult pe o persoana in loc de suport specializat si standardizat cum e in cazul Unix si Windows. Daca ai nevoie de server pentru Business applications, m-as indoi ca Linux este prima alegere pentru cineva... Pe parte de aplicatii business UNIX este mare si tare (in variantele pe care le are) si va fi inca multa vreme. In pereche cu Oracle DB. Windows doar face ham-ham din spate... dar asa, mai fara glas... Mai vedem cum mai evolueaza... Doar IT-ul este un domeniu cu o dinamica extraordinara. Chiar, unde e Netscape? Unde sint motoarele de cautare care faceau legea pina la google? Sau Atari?
katman Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Daca ai nevoie de server pentru Business applications, m-as indoi ca Linux este prima alegere pentru cineva... A, deci aici nu ma refer la firmele de conservat castraveti murati. Vorbesc de companii pentru care un server down pentru mai mult de citeva ore inseamna situatie critica si pierderi de zeci de mii de euro.
katman Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Vreau sa reclam incalcarea egalitatii intre barbati si femei de catre firma Microsoft!!! Cind au creat cunoscutele ecrane albastre (Blue screen of death BSOD) au dat dovada de un misoginism fara margini! Propun crearea unor ecrane similare, dar pe ROZ, pentru utilizatorii de gen feminin! Nu se vor numi Pink screen of death, pe motiv ca e prea tehnic, ci mai degraba Pink Screen of doesn't matter what, it looks nice anyway
Relu Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Oare de ce n-or fi ales culoarea roşie? Roşu de la STOP.
Legumix Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Windows XP, cu Mozzila Firefox, pentru ca :1.nu ma pricep prea profund la programare2.majoritatea aplicatiilor de birou, sunt suportate mai bine de windows decat de linux-unix, iar eu - a se vedea pct.1, altminteri, ash folosi cu maxima placere linux. Mac-ul, mi s-a parut cam....incurcat.
Relu Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Nu trebuie să te pricepi la programare pentru a folosi un alt sistem. Trebuie doar să înţelegi doar cum funcţionează. Foarte mulţi fac greşeala de a privi alte sisteme (Mac OS, Solaris, Linux, FreeBSD, etc.) ca pe un Windows. Uite, un articol. Deşi aparent e o propagandă Linux, are acolo un exemplu despre cum să priveşti totul din alt punct de vedere. EDIT: Cu oarece vreme în urmă am avut de ales între două distribuţii Linux: Ubuntu şi Mandriva. Eram în dubiu: care din ele? Şi am citit pe undeva, pe net, că un oarecare, folosea la cabinetul notarial unde lucra, Mandriva. Şi aşa am ales
Relu Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 La nici o lună după ce am postat mai sus, am migrat și eu spre Ubuntu
AndreiM Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Tăceți din gură că mă enervez și bag iar ubuntu
floriano Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Sunt singurul din pol cu MAC? Damn it feels good
Arkan Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Windows, din pacate. Cu el m-am obisnuit si mi-a venit destul de greu sa schimb. Probabil voi incerca si linuxul curand, insa..
AndreiM Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Păi după ce m-am gândit o vreme m-am hotărât să renunţ la windows 7 şi să testez şi altceva. Am încercat un Mac Osx ... hmm nu prea mi-a plăcut aşa că am băgat Ubuntu.. booonn.. Ştiam oricum că Ubuntu are clienţi de mesagerie instant şi că se pot folosi mai multe conturi. Dar când să încerc să trimit ştirile.. SURPRIZĂ.. nu pot trimite Mass.. într-un final am configurat pidgin-ul dar nu trimitea la mai mult de 30 de contacte din cele peste 120. Aşa că am băgat un xp pe virtual şi am rezolvat problema . Foarte simplu... şi cred că în curând o să bag Ubuntu pe toate calculatoarele din firmă.. chiar daca toate au licenţă la Windows.
floriano Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Păi cum ai băgat mătăluță mac os x? ai băgat hackintosh și e și normal că nu ți-a plăcut că nu are cum să meargă așa cum a fost proiectat, adică excelent! Oricum între Windows - Linux - Mac Os X , orice e ok în afară de Windows știu, sună părtinitor, dar din păcate, cu tot succesul lor, numai spre progres nu merg!
AndreiM Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Sincer să fiu nu ştiu cum şi în ce fel. Am nişte dvd-uri de la un amic, MAC OSX 10.4.8 şi 10.4.9 .. şi din ele a mers doar 10.4.8 . Cât m-am jucat cu el a rulat super bine.. până m-am acomodat cu el. Dar parcă îi lipseşte ceva şi nu ştiu ce. Cert este că am renunţat la el şi am băgat Ubuntu . Îmi place tare mult pentru că ai totul la îndemână fără prea multe intervenţii şi erori. Plus că totul este gratuit. Cât despre Microshit.. trebuie să recunosc că Vista a fost foarte slăbuţ. Cu windows 7 s-au mai redresat puţin, şi este un sistem de operare destul de stabil.. folosit de mine pe un e7400 cu 4gb ram şi la notebook pe un t5550 cu 2 gb ram. Cam aşa arată ceea ce am instalat eu..
Relu Posted November 21, 2009 Author Posted November 21, 2009 şi cred că în curând o să bag Ubuntu pe toate calculatoarele din firmă.. chiar daca toate au licenţă la Windows.Părerea mea, nu renunța încă la Windows, mergi în paralel cu Ubuntu, lasă oamenii să-l descopere ... Linux e alt standard, alte moduri de abordare ... omul a învățat să se ducă să caute un fișier punct-exe și deja are impresii de hacker ...
Relu Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 Pentru cei ce doresc să se inițieze în tainele sistemelor de operare:http://books.google.com/books?id=_JFGzyRxQGcC&lpg=PP1&dq=Introducere%20%C3%AEn%20sisteme%20de%20operare%20By%20Rughini%C8%99%20R.,%20Deaconescu%20R.,%20Milescu%20G.,%20Bardac%20M&lr&pg=PP1#v=onepage&q&f=false
catilina22003 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 subscriu la W. Seven:) De ieri il am pus. Dar inca nu m-am obisnuit, tare ma bate gandul sa ma intorc la XP..
AndreiM Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 tare ma bate gandul sa ma intorc la XP.. Tare ai sa gresesti
catilina22003 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 ei, nu ma baga in seama, fac si eu pe niznai-ul in fata schimbarii
mariusf Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Windows 7 si windows vista. Pe laptop nu pot sa pun win 7 pentru ca am niste erori de incompatibilitate
Recommended Posts