LaurX82 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Windows 7 ultimate si windows xp prof. Principal este windows 7.Am avut si linux in trecut...
piggy Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Windows, pentru ca e preinstalat! cred ca si cu windows se pot face multe lucruri, daca vrei.
Relu Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 Windows nu e preinstalat! Pentru fiecare sistem instalat, Microsoft are dreptul să pretindă drepturi de la cel ce-l folosește...
ady Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 (edited) Poate s-a referit ca achizitionat un laptop sau desktop cu windows-ul preinstalat. In cazul asta costul sistemului de operare presupun ca e inclus in pretul produsului, dar se cheama ca e preinstalat. Edited February 10, 2011 by ady
Relu Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Dacă atunci când a primit aparatul, a primit și factura pentru licență + CD-ul cu hologramă, totul e OK.Strict personal, mă doare undeva dacă Microsoft își primește sau nu drepturile. Doar le atrag atenția unora să nu se îmbete cu apă chioară.
piggy Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Windows nu e preinstalat! Pentru fiecare sistem instalat, Microsoft are dreptul să pretindă drepturi de la cel ce-l folosește...La laptop-ul meu de acasa, am windows preinstalat, dar nu am simtit nevoia sa instalez linux, pentru ca merge destul de bine. Am kituri de la multifunctionala si de la camera foto, care nu expira. Singurul program care a expirat este MS Office, dar l-am putut inlocui cu OpenOffice care este mai slab, dar pentru acasa este suficient. Si antivirusul expira, dar nu mi se pare ca reinnoirea lui in fiecare an costa prea mult, pentru ca timpul costa si mai multi bani.Rectific: cu windows pot sa fac destul de multe la nivel de utilizator, dar atunci cand nu ma multumesc cu atat, trebuie sa ... mai revin cu probleme concrete, pentru ca aici ne-am putea ajuta unii pe altii.
ady Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Dacă atunci când a primit aparatul, a primit și factura pentru licență + CD-ul cu hologramă, totul e OK.Strict personal, mă doare undeva dacă Microsoft își primește sau nu drepturile. Doar le atrag atenția unora să nu se îmbete cu apă chioară. Pai tocmai de aici apare confuzia. Nu e obligatoriu sa primesti CD cu holograma pentru a fi legal. In cazul meu am cumparat laptop-ul de nou cu factura din magazin si avea windows 7 home premium deja instalat eu trebuind sa introduc doar codul de validare care este aflat pe un abtibild(cu holograma ce-i drept)lipit pe spatele laptopului. De aceea se spune ca e preinstalat si e o practica cat se poate de legala. Daca windows-ul nu ar fi fost ”genuine” , nu as mai fi primit update-urile de la microsoft. Asta incercam sa explic , ca poate fi cumparat windows original si fara a primi CD si anume preinstalat pe un laptop(in cazul meu).
AndreiM Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 De câteva săptămâni MAC OSX 10.7.1 Lion împreună cu un Macbook Unibody Aluminium. Deocamdată sunt destul de mulțumit cu precizarea că îl folosesc în scopuri personale. Pentru cele „ productive ” Windows-ul a rămas cel preferat.
Relu Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Ei, ne-am obișnuit noi cu Windows... Ia încearcă să mai „tragi” ceva din „macu” ăla, poate, poate...
AndreiM Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Treaba e că activitatea mea este un studio foto-video. Pe partea de foto am reușit să-mi găsesc programele care trebuie și recunosc, se mișcă excelent pe configurația macbook-ului ( 2.4 Core 2 Duo / 4 Gb DDr 3 / Nvidia 9400 ) însă pe partea de Video sunt programe de editare și montare noi pentru mine și timpul nu-mi permite sa încep să experimentez. De angajați nu mai spun. Au fost învățați ani de zile să lucreze pe acele programe prin Windows și este puțin dificil să le cer să învețe altceva. Nu ar fi greu însă repet, nu îmi permite timpul și singurul lucru care mi-l doresc de la angajați este randamentul. În rest este un sistem de operare foarte stabil, eficient.
AdiTZA Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 win 7 home premium. Idem...ca asa am cumparat magaoaia asta....si se misca destul de bine...doua crash-uri intr-un an
LaurX82 Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Windows 7 home, alceva nu pot baga, doar windows xp, dar nu imi mai da voie "sistemul" sa il il pot utiliza, nu mai merg programe noi nici update nimic.
Recommended Posts