Jump to content

Sfatul Stomatologului


carolreves

Recommended Posts

Haideţi, nu fiţi timizi :d Să încep eu?

Cât de periculos este un colţ rămas după ce o măsea supercariată s-a rupt?

Raspuns: foarte periculos, si aceste "pericole" sunt:1) -primul, si cel mai periculos, este ceea ce se numeste "boala de focar", mai pe inteles, dintele fiind cariat de mult timp poate prezenta apical(la varful radacinii)un granulom cronic(punga de puroi), care poate sa nu deranjeze, dar oricand se poate acutiza(se umfla) si pe langa problemele locale poate da si probleme generale prin bacteremie (bacterii in sange), aceste bacterii se pot localiza la nivelul inimii, endocardita, la nivelul rinichilor, nefrite si la alte organe vitale din organism

2)-de la acest rest radicular se cariaza si dintii vecini

Sper ca se intelege, ideea e ca nu e bine sa lasati acolo aceste resturi. Se face o radiografie si de obicei se extrag

As vrea sa profit de aceasta intrebare si sa va explic unele "prejudecati", pe care din pacate le observ si la tineri, este vorba de expresia "a trage curent".

Doamnelor si domnilor nu exista asa ceva, "tragi curent" numai atunci cand ai o problema, o infectie la unul dintre dinti, ceva de genul bolii explicate mai sus, asa ca va rog din suflet mergeti la MEDIC inainte sa incepeti sa luati pumnul de antibiotice, cum faceti marea majoritate.

Va multumesc

Link to comment
Share on other sites

referitor la paradontopatie... ce ne puteti spune

Parodontopatia sau boala parodontala este o inflamatie a tesuturilor de sustinere a dintelui(cea ce sustine dintele in os). In forma cea mai usoara a bolii parodontale, gingivita, gingiiile se inrosesc, se umfla si sangereaza foarte usor. Cauza cea mai frecventa a gingivitei o reprezinta igiena deficitara. Aceasta forma a bolii parodontala este reversibila cu tratament adevcat stomatologic si o igiena orala foarte buna.

Gingivita netratata poate duce la parodontita.

Cu timpul, placa bacteriana(tartrul) se intinde pe toata suprafata dintelui si spre radacina; toxinele produse de bacteriile din placa bacteriana continua sa irite gingiile; iar tesuturile si osul din jurul dintelui (care reprezinta suportul dintelui in osul maxilar) sunt distruse.

Gingiile se separa de dinte, formand pungile parodontale (spatii dintre dinte si os), care cu timpul se vor infecta. Cu cat boala progreseaza, pungile parodontale se adancesc, iar osul si tesuturile parodontale sunt distruse. Aceasta este forma cronica a parodontitei. De obicei, aceasta faza a bolii, nu are semne clinice dureroase. Dintele capata insa mobilitate si va trebui extras.

Se recomanda profilaxie anuala: detartraj, periaj, tratament gingival pentru prevenirea afectarii parodontale.

Tratamentul parodontal urmareste in primul rand indepartarea cauzei principale de producere a bolii care este placa bacteriana acumulat la nivelul radacinii, printr-o manopera minim traumatizanta pentru pacient – detartrajul.

Link to comment
Share on other sites

multumesc mult de tot pentru informatii...

de cate feluri poate fi detartrajul ? exista detartraj dureros si nedureros? am auzit pe cineva care se plangea ca la un detartraj se tinea cu mainile de manerele de la scaun :)

Scuze pentru intarziere.DA, exista detartraj "manual" si detartraj cu ultrasunete. Cel manual (dupa nume) se face cu instrumente manuale, metoda antica, iar cealalta metoda cu un aparat modern care functioneaza pe baza unor vibratii fine(ultrasunete). Trageti voi concluziile

Va multumesc

PS cum va indruma si domnul administrator "curaj", astept mai multe intrebari. O sa incerc sa va raspund in timp util

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Buna ziua. Spuneti-mi va rog daca la cabinetul dumneavoastra aveti posibilitatea pentru tratamente detartraj cu ultrasunete. Si daca da, care sunt preturile si cam cat ar dura un asemenea tratament ? Multumesc

Da, am aparat de detartraj cu ultrasunate. De obicei tratamentul se face in cursul a doua sedinte, cam 20 min/sedinta. A doua sedinta fiind completat cu un periaj profesional, pentru indepartarea petelor de pe smalt. Preturile 50-60 lei sedinta

Multumesc,

cu respect Dr. Carol Reves

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
  • 6 months later...

Carol Reveş candidează pentru şefia Sănătăţii gălăţene

În cursa pentru postul de director al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi s-au înscris dr. Valentin Boldea şi dr. Carol Reveş. Un medic de familie şi un medic stomatolog se luptă pentru a ţine în mână frâiele Sănătăţii publice gălăţene. Luni, în urma unui concurs, se va decide cine este câştigătorul. Misiunea noului şef nu va fi deloc uşoară. Soarta Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi este la un pas să se decidă, după ce în urmă cu două luni a fost eliberat din funcţie fostul director, iar instituţia a fost condusă pe bază de interimat, de către dr. Liliana Moise.

Scaunul de şef al DSP este disputat de medicul de familie Boldea, care vrea continuitate în actul managerial, şi stomatologul Carol Reveş, care vine cu o promisiune fermă pentru Sănătate: bani! În timp ce dr. Valentin Boldea, medic de familie, a mai luat contact cu DSP-ul timp de nouă luni în care a condus instituţia, pentru dr. Carol Reveş, medic stomatolog, această funcţie este o adevărată provocare. „Din momentul în care am fost eliberat din funcţie m-am hotărât să candidez din nou. Ştiu tot ce se întâmplă în cadrul direcţiei şi acesta este unul dintre motivele pentru care am luat această decizie”, spune Valentin Boldea, fostul director.

Nu acelaşi lucru îl poate spune Carol Reveş. Motivul pentru care acesta a intrat în cursă este acela de a aduce un sprijin financiar mai mare sănătăţii gălăţene. „Vreau să fac ceva în cadrul instituţiei. Cred că pot atrage fonduri mai multe şi mai uşor de la minister. La urma urmei, totul se rezumă la bani. Doar aşa putem rezolva problemele din sănătate”, spune Carol Reveş, celălalt candidat.

În ceea ce priveşte planurile de viitor ale celor doi candidaţi, în cazul în care vor obţine funcţia, părerile lor sunt total diferite. „Nu-mi doresc decât să existe o continuitate la Direcţia de Sănătate Publică. Aceste schimbări nu sunt benefice. Nu vreau decât să continui activitatea pe care am început-o atunci când am preluat funcţia”, adaugă Valentin Boldea.

De cealaltă parte, Carol Reveş spune că este loc de multe schimbări şi că una dintre acestea ar fi externalizarea cât mai multor servicii. „Eu lucrez în privat de când mă ştiu. Este o mare diferenţă între locul de muncă din spital şi cel de la cabinet. Aş privatiza cât mai mult. Asta este soluţia pe care o văd eu în Sănătate”, spune medicul stomatolog.

Niciunul dintre candidaţi nu se teme de celălalt şi încearcă să se autoîncurajeze pentru bătălia de luni. „Nu am niciun motiv de teamă. Am fost în funcţia de şef al Direcţiei timp de nouă luni şi ştiu ce înseamnă acest lucru”, este de părere Valentin Boldea.

Nici Reveş nu se lasă. „Dacă şi contracandidatul meu s-a descurcat atunci, o să mă descurc şi eu, dacă obţin funcţia”, adaugă Carol Reveş.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Lupta_stransa_pentru_sefia_Sanatatii_galatene_0_354564644.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Primul cabinet stomatologic din Galati care alunga frica de stomatolog.

SEDARE PRIN PROTOXID DE AZOT - No. 1 Mondial in sedare constienta!

Ce este N20 (protoxidul de azot)?

Protoxidul de azot este un gaz care combinat cu oxigenul combate anxietatea in timpul tratamentului stomatologic. Odata inhalat, Protoxidul de azot induce un efect de calmare si relaxare.

Protoxidul de azot este sigur pentru copii?

ABSOLUT! In timp ce depundem eforturi uriase pentru a face orice copil sa se simta in largul lui, cei mici au nevoie de un nivel de sedare pentru a realiza cu succes tratamentul. Protoxidul de azot este cea mai sigura si eficienta metoda de sedare care ii ofera copilului o experienta pozitiva in timpul tratamentului dentar.

Care sunt avantajele Protoxidului de azot?

1. Actioneaza rapid: Dupa doar cateva minute de la administrare, stresul va fi transformat intr-o stare de relaxare.

2. Nivelul sedarii poate fi controlat: Nivelul sedarii cu Protoxid de azot poate fi controlat in functie de nivelul optim al relaxarii.

3. Timpul de recuperare esre scurt: In decursul a 3-5 minute dupa intreruperea administrarii (100% O2 flush), efectele dispar cu desavarsire din organism. De fapt, Protoxidul de azot este singura modalitate de sedare care nu are efecte pe termen lung care sa afecteze capacitatea de a conduce. Vei avea o senzatie de prospetime si vei putea sa iti continui activitatile zilnice.

Intrati pe www.stomatologiefarafrica.ro sau www.inhalosedaregalati.ro pentru mai multe detalii.

Edited by carolreves
Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.