dcp100168 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Socant: „Cocalarul din Galati“ nu poate fi pedepsitIn ultimele zile circula pe internet un film in care un copil este agresat de un barbat mai in varsta. Acesta il agreseaza atat verbal, cat si fizic pe tanar, reprosandu-i ca i-a “invadat teritoriul” circuland pe o bicicleta. Dand dovada de marlanie si de incultura, asemenea multor astfel de persoane, barbatul il batjocoreste pe tanarul cu bicicleta, folosind un limbaj vulgar. Ca o gluma proasta sau pur si simplu in nestiinta de cauza, “cocalarul” supraponderal ii reproseaza copilului ca nu detine numar de inmatriculare pentru bicicleta si ca nu are asigurare. Barbatul este agresiv si il ameninta pe tanar, intr-un final ajungand chiar sa il dezbrace. In tot acest timp, agresorul este sustinut de prietenul sau, care si filmeaza intregul episod.Incidentul a avut loc cu aproximativ un an in urma, insa acest lucru nu poate explica lipsa de interes a autoritatilor publice. Filmul a fost inregistrat in Galati, insa reprezentantii Inspectoratului Local de Politie sustin ca nu pot actiona deoarece nu a fost inregistrata nici o plangere. Au trecut multe luni de cand a fost agresat copilul, iar infractorul nu a primit nici o sanctiune. Filmuletul este postat de mai multe zile pe internet, dar atat Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, cat si Politia sunt lipsite de reactie.Ingrijorator este faptul ca acest gen de evenimente nefericite sunt tot mai des intalnite pe intreg teritoriul Romaniei. Cetatenii par sa se fi consolat cu ideea ca nici o autoritate publica nu este afectata, nici in cea mai mica masura, de problemele lor. Din nefericire, copiii par sa nu mai fie in siguranta in aceasta tara, abandonata de cei care ar trebui sa asigure buna desfasurare a evenimentelor.Politia nu poate face verificari fara plangerea victimeiPotrivit legislatiei in vigoare, politistii nu se pot sesiza din oficiu pentru ca agresorul nu l-a vatamat corporal pe adolescent. Cercetarile pot fi demarate doar la plangerea prealabila a victimei, care trebuie depusa in 60 de zile de la comiterea faptei penale sau de la constatarea comiterii ei (in aceasta situatie nu este cazul). Atata vreme cat incidentul s-a petrecut in urma cu mai bine de un an, iar adolescentul nu a depus nici o plangere, politistii nu pot face nimic.http://www.gardianul.ro/index.php?pag=n ... tatea.html
dcp100168 Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=zv8qMDnw74Uadica asta e filmuletul?da
toto Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Abia acum am aflat ca-i din Galati.Cred ca-l stiu din vedere pe cocalar. Nu-mi dau seama unde e filmat dar, daca nu ma insel, cocalarul sta prin cartier Dunarea, prin Micro 18, in spatele farmaciei de la spital. Daca-i vorba de acea persoana... era fraierul cartierului, e un parlit, un ratat. N-a avut cum sa iasa in evidenta, si o face pe smecherul la el pe metrul patrat.
George Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Nu inteleg un lucru. Acel adolescent de ce sta locului in loc sa isi ia bicicleta si sa plece? ca vad ca nu il ameninta nimeni cu vreo arma. Asta dovedeste ca el e mai fraier decat cocalarul.
toto Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Nu inteleg un lucru. Acel adolescent de ce sta locului in loc sa isi ia bicicleta si sa plece? ca vad ca nu il ameninta nimeni cu vreo arma. Asta dovedeste ca el e mai fraier decat cocalarul.Cred ca vrea sa-si recupereze bicla... sau poate de frica. Pe langa cocalarul principal mai era unul care filma si impreuna cu astia 2 am mai vazut unul pe banca care deasemenea filma cu telefonul.
dcp100168 Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 Cocalarul care a umilit un tanar, cautat de politie! Stiti ce e? Bodyguard!Politistii din Galati au reusit sa-l identifice pe barbatul care a batjocorit un adolescent, doar pentru ca acesta a indraznit sa se plimbe cu bicicleta. Anchetatorii spun ca individul are 30 de ani si lucreaza ca agent de paza la o firma de profil din oras. Oamenii legii n-au reusit inca sa vorbeasca cu el, pentru ca de cateva zile este plecat de la domiciliu. Chiar si asa i s-a intocmit dosar penal pentru tulburarea linistii publice si ultraj contra bunelor moravuri. In plus, politistii au luat legatura cu cei de la Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului, care ii vor acorda consiliere psihologica baiatului umilit de barbatul de 30 de ani.http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/ ... guard.html
webstar Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Ce meserias se crede ratatul ala... De ce nu vine pana la mine, poate are ocazia sa plece cu picioarele inainte. Imi inchipui ca daca pustii de 16 ani ani devin recalcitranti, atunci acest cocalar o sa "sechestreze" papusile fetitelor de 7-10 ani
George Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Ce se ma contrazic sursele astea. Gardianul spune ca cocalarul nu poate fi pedepsit, Pro tv-ul spune ca este cercetat deja. Tare amuzant
Recommended Posts