Jump to content

Cât ne costă lipsa asigurării de sănătate

Recommended Posts

Posted

Cât ne costă lipsa asigurării de sănătate

Spitalul, cel mai scump hotel

* Asigurarea de sănătate este obligatorie * Cei care nu o plătesc, beneficiază doar de servicii medicale gratuite de urgenţă şi de ajutor dacă sunt înscrişi în cadrul programelor naţionale * Plata „din mână” a spitalizării şi medicamentelor este cvasiimposibilă pentru majoritate gălăţenilor, fiind vorba, în anumite cazuri, chiar de mii de lei lunar *

În momentul de faţă, unui gălăţean fără asigurare de sănătate îi este practic imposibil să se trateze de o boală gravă, care necesită spitalizare, intervenţii chirurgicale şi medicamente scumpe. Din păcate, în plină criză financiară, cu gândul la cei câţiva lei economisiţi, mulţi oameni săraci - unii chiar lipsiţi de orice sursă proprie de venit - repetă inconştienţi, sloganul: „Decât să dau bani statului, mai bine mi-aş plăti tratamentul singur, din buzunar, dacă mă îmbolnăvesc. Dacă nu, abia fac economie”. Detalii despre cât ar putea costa o asemenea ambiţie ne-a oferit preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi , farmacistul Olimpia Buzia.

Peste 250 de lei, ziua de spitalizare

„Doar serviciile hoteliere, deci masa şi cazarea, atunci când vine vorba despre internarea în spital, depăşesc suma de 250 de lei pe zi, de persoană. Medicamente ar urma să fie plătite, deci, separat, la fel ca şi salariile medicilor. În cazul în care este nevoie de intervenţie chirurgicală, la suma reprezentată de serviciile hoteliere s-ar adăuga costurile specifice – materiale, aparatura performantă etc care ar trebui să fie suportate tot de pacient”, a precizat preşedintele CJAS.

Mii de lei pentru medicamente

„Îţi plăteşti din mână un medicament, dacă ai nevoie. Dar nimeni nu poate să îşi permită să suporte toate costurile. Spre exemplu, interferonul costă circa 47 de milioane. Maptera, medicament oncologic, costă cam 100 de milioane de lei vechi pe lună, iar tratamentul în cadrul căruia trebuie administrat durează minim un an de zile”. „La hepatită, de asemenea, tratamentul însemnă nouă luni şi e foarte scump. Şi la diabet tratamentul e scump, la HIV/SIDA asemenea. Ce să mai spunem de serviciul de dializă, fără de care pacienţii afectaţi de anumite boli renale chiar nu pot trăi”. „Recuperarea post-transplat e circa 40-45 de milioane pe lună şi durează mai multe luni. Nimeni nu poate plăti aşa ceva din buzunar. În plus, este vorba despre principiul solidarităţii. Fără asigurare de sănătate, ar însemna să-i condamnăm la moarte pe toţi pensionarii, dar şi pe cei din categoriile sociale cu venituri mici”, a mai spus preşedintele CJAS.

http://www.viata-libera.ro/articol-Spit ... tel_2.html

Posted

Doar serviciile hoteliere, deci masa şi cazarea, atunci când vine vorba despre internarea în spital, depăşesc suma de 250 de lei pe zi....da ce dracu i-ti fac de banii astia? ptr ca oricum orice serviciu medical se plateste separat? spitalul din galati este cumva la categoria hotel 5 stele? sau beneficiezi se "servicii speciale" ale asistentelor de 19 ani cuprinse in pret? daca numai serviciul hotelier costa suma asta ne putem face o idee despre cum sunt gestionate cheltuielile spitalului.adica platim asigurari medicale care sa acopere 250lei/zi numai serviciu hotelier? cred ca cineva se imbogateste rau de tot pe banii nostri sau spitalul merge pe politica de japca maxima in caz ca pica unu' neasigurat.oare care este adevarul?

Posted

Chiar si asigurat fiind,de da ghinionul peste tine si trebuie sa te internezi,inafara de algocalmin si paracetamol nu primesti alt medicament.Tot la farmacia de vis a vis te trimite sa-ti iei tu medicamentele necesare,ba chiar cateodata si pansament si spirt!

Acum cu pretul ala de 250 lei la "cazare" pe zi...stau si ma gandesc poate am ramas eu in urma si nu mai stiu:inainte aveai la meniul spitalului terci,pilaf si zeama strecurata....poate mai nou sunt fructe de mare,somon..si noi ca prostii le spunem neamurilor sa ne aduca mancare de acasa.Trebuie sa ma interesez pe tema asta.

Oare in banii astia intra si vreun tratament la SPA?

Posted

Si cum pot face sa renunt la plata asigurarii? Este posibil?

Apropo, daca exista o persoana in familie ce o plateste, automat beneficiaza si ceilalti membri, chiar daca nu au muncit nici macar o zi in viata lor.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.