Jump to content

Spânzurat în Spania

Recommended Posts

Posted

Sinucidere sau crimă?

Spânzurat în Spania

* Marian Milea, un tânăr de 25 de ani, din Galaţi, şi‑a găsit sfârşitul într‑un oraş din regiunea Alicante, Spania, la doi ani de zile după ce a plecat din România. Tânărul a fost găsit spânzurat, cu mâinile legate la spate, cu un cablu, fapt care îi face pe părinţi să creadă că a fost o "execuţie" şi nu o sinucidere.

Ultimul SMS

Marian Milea, în vârstă de 25 de ani, din Galaţi, a plecat în Spania în urmă cu mai bine de doi ani de zile, ca să câştige bani din construcţii şi să ducă o viaţă mai bună. El a urmat exemplu unor altor prieteni de‑ai săi, din cartier, care plecaseră cu mai mult timp înainte şi se bucurau că pot pune ceva bani deoparte, lucru aproape imposibil de realizat în România. Marian şi‑a lăsat acasă prietena, cu care vorbea de şase ani de zile, ceilalţi doi fraţi şi părinţii. Din nefericire însă, după mai bine de doi ani de şedere în Spania, s‑a întâmplat o tragedie. Marian a fost găsit spânzurat într‑un garaj al locuinţei. "Marţi, pe la prânz, am primit un mesaj de la băiatul nostru, pe telefonul mobil", ne‑au spus părinţii. "Şi‑a cerut iertare, dacă a greşit, şi ne‑a mulţumit pentru tot ce‑am făcut pentru el� Ne‑am alarmat când am citit acele cuvinte şi am încercat imediat să luăm legătura cu el, am dat telefoane, mesaje, dar telefonul a fost închis imediat. Abia spre seara, în jurul orei 18,00 ne‑a răspuns un băiat, pe telefonul lui, care ne‑a zis că Marian este mort! Ulterior, mai mulţi cunoscuţi ne‑au confirmat că băiatul nostru a fost găsit spânzurat, cu mâinile legate la spate, cu un cablu, şi cu căştile la urechi� Acest lucru ne‑a ridicat mai multe semne de întrebare. Cum s‑a spânzurat, dacă era legat de mâini, şi ce legătură aveau căştile cu sinuciderea?! În plus, mesajul de pe telefon, semnat cu trei litere ciudate, pe care nu le înţelegem, ne face să credem că a fost o execuţie, nu o sinucidere�", au mai spus soţii Milea.

"Vrem să‑l aducem acasă!"

Se pare că, de ceva vreme, Marian era deprimat, retras şi mai tăcut ca de obicei, din motive rămase necunoscute familiei. "Prin decembrie, ne‑a sunat să ne spună că se va căsători anul acesta şi că urmează să devină tătic�", ne‑a mai spus mama. "Ne‑am bucurat, viitoarea soţie urma să fie prietena lui din România, care plecase şi ea în Spania, însă noi ştiam că ei erau certaţi şi ne‑am dat seama că spune acest lucru doar ca să ne liniştească� De ce?! Pentru că mai înainte ne‑a tot zis că s‑a săturat, că nu mai are pentru ce să trăiască� A avut mai multe momente de depresie, dar nu credem că şi‑a luat singur viaţa", a conchis Ileana Milea.

Îndurerată, familia nu cunoaşte adevărata poveste a morţii lui Marian, pentru că nu a primit niciun fel de informaţii oficiale de la autorităţi (nici din Spania, nici din România). "Doar ce am aflat de la prietenii lui, din Spania, care ne‑au dat telefon", a intervenit Ioan Milea, tatăl lui Marian. "Vrem să ştim cum a murit băiatul nostru � ştim că este o anchetă a poliţiei, de durată � dar dorim măcar o informare oficială de la consulat, ambasadă sau de la poliţia de acolo. Mai mult, dorim să‑i aducem trupul neînsufleţit acasă, în România, să‑l înmormântăm creştineşte, dar repatrierea ne poate costa până la 10.000 de euro. Am înţeles că, dacă nu mergem să‑l ridicăm, într‑un anume interval de timp, va fi incinerat la casa mortuară din acel oraş� Nu dorim acest lucru!", a mai spus Ioan Milea.

În aşteptarea unor veşti din Spania, care să‑i lămurească asupra împrejurărilor în care şi‑a pierdut viaţa fiul lor, soţii Milea încearcă, din răsputeri, să facă rost de cei 10.000 de euro. Din păcate, singurul lor venit este salariul lui Ioan Milea (de 700 lei), care lucrează la o fabrică de mobilă din Galaţi, bani care abia dacă le ajung pentru drumul până în Spania. "Am depus actele la o bancă, să facem şi un împrumut, dar nu ştiu cât ni se va aproba. Avem nevoie însă de foarte mulţi bani, de aceea orice ajutor este binevenit", a spus mama băiatului, cu lacrimi în ochi.

Familia Milea a deschis un cont la Bancpost Sucursala Galaţi, în speranţa că gălăţenii, oameni cu suflet, le vor întinde o mână de ajutor. Pentru cei care doresc să facă donaţii, codul IBAN este: RO25BPOS18006154980

RON01. Suntem convinşi că, şi de această dată, gălăţenii vor da dovadă de solidaritate, aşa cum au făcut‑o şi în alte situaţii, prezentate de ziarul nostru. Vom reveni asupra acestui caz.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=22449

• 2 weeks later...
Posted

"Vrem să-l aducem acasă pe Marian!"

* Părinţii băiatului mort în Spania, în condiţii suspecte, încearcă din răsputeri să facă rost de bani pentru a‑i aduce acasă corpul neînsufleţit * Familia Milea a deschis un cont pentru cei care doresc să‑i ajute

Marian Milea, de 25 de ani, plecat la muncă într‑un oraş din Spania, şi‑a găsit sfârşitul într‑un mod tragic, spre disperarea părinţilor săi, care nu au reuşit încă să afle misterul morţii copilului lor. Marian a fost găsit spânzurat, cu mâinile legate la spate cu un cablu, şi cu căştile pe urechi, fapt care le‑a întărit suspiciunea că tânărul ar fi fost "executat" de o mână criminală. Părinţii au fost anunţaţi de tragedie de prietenii lui Marian, din Spania, însă nicio oficialitate nu i‑a contactat pentru a le transmite vestea dureroasă. Cu toate acestea, părinţii băiatului au luat legătura cu consulatele şi ambasadele ambelor ţări, pentru a găsi modalitatea cea mai ieftină de a repatria corpul neînsufleţit în ţară. Şi asta pentru că veniturile modeste, din care trăieşte familia Milea, nu ar fi permis o deplasare până în Spania şi achitarea numeroaselor taxe, de mii de euro. După ce a luat însă legătura cu consulul României în Spania, Ioan Milea, tatăl lui Marian, are acum o speranţă că şi‑ar putea aduce fiul acasă. "Mi s‑a promis că voi fi ajutat, în ceea ce priveşte îndeplinirea formalităţilor care se impun în astfel de cazuri, iar nouă ne rămâne să plătim repatrierea, care ajunge la circa 5000 de euro. Am mai fost ajutaţi, am reuşit să strângem 2000 de euro, dar mai avem nevoie de diferenţa de bani, pe care nu avem de unde să o luăm. Dacă ni s‑ar întinde o mână de ajutor, la sfârşitul acestei săptămâni ne‑am putea aduce copilul acasă. E tot ce ne dorim, să‑i facem o înmormântare, să fie aici, în oraşul lui, în ţara lui!", a mai spus tatăl, cu ochii în lacrimi.

În speranţa că oamenii cu suflet doresc să le întindă o mână de ajutor, soţii Milea au deschis un cont la Bancpost, Sucursala Galaţi. Codul IBAN, pentru donaţii, este următorul: RO25BPOS18006154980RON

01. Să‑i ajutăm pe aceşti oameni îndureraţi să‑şi aducă acasă copilul!

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=22693