Jump to content

Mama şi-a înjunghiat fiul


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Reţinută pe bază de ordonanţă după ce şi-a înjunghiat fiul, punându-i în primejdie viaţa

În ziua de 24.09.2009, ora 18.00, IPJ Galaţi a fost sesizat prin apelkul de urgenţă 112 despre faptul că C. Costel de 39 ani din sat Şivita, com. Tulucesti, jud. Galati, fără ocupaţie, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, din cauza unor plăgi înjunghiate. Din verificarile efectuate de poliţişti s-a stabilit că bărbatul, pe fondul consumului de alcool, a avut o altercaţie spontană cu fratele său C. Marian, în locuinţa acestora din satul Şivita, la care a intervenit şi mama acestora, C. Dobriţa de 59 ani., pensionară. Aceasta i-a aplicat fiului ei trei lovituri de cuţit în zona toracică şi a gâtului, una dintre ele provocându-i pneumotorax, fapt care i-a pus în primejdie viaţa. Femeia a fost reţinută pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru tentativă la omor calificat.

http://gl.politiaromana.ro/index.php?ac ... iu&id=2500

O mamă a încercat să-şi ucidă fiul

* Scandalul dintre cei doi a izbucnit din cauza pământului. Pentru a-i salva viaţa bărbatului înjunghiat în gât şi în piept, medicii au fost nevoiţi să-l opereze de trei ori

Costel Ciupitu, de 39 de ani, din Şiviţa, a ajuns aseară în stare gravă la spital, după ce a fost înjunghiat cu un cuţit, de mama sa, Dobriţa Ciupitu. Din cele povestite de victimă, totul a pornit de la neînţelegerile legate de recoltă. „Ea nu mi-a dat ce mi se cuvenea din recoltă şi, când am venit să-mi cer drepturile, m-a înjunghiat. O să o iert până la urmă, că e mama”, a spus omul.

Costel Ciupitu a stat ore bune în sala de operaţie, pentru ca medicii să-i salveze viaţa. „Gâtul a necesitat intrevenţie de lungă durată. La torace, una din plăgi era penetrantă, fiindu-i afectat şi plămânul şi a fost nevoie de două intervenţii chirurgicale, pentru a-i fi cusută rana”, a declarat dr. Nicolae Bacalbaşa.

Dobriţa Ciupitu a fost reţinută şi urmează a fi prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru tentativă la omor calificat. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă până la 12 ani şi jumătate închisoare.

http://www.adevarul.ro/articole/galati- ... -fiul.html

Link to comment
Share on other sites

Şi-a înjunghiat fiul pentru a-şi salva celălalt copil

Gălăţeanca care aproape şi-a omorât unul dintre copii după ce l-a lovit cu un cuţit în zona inimii, a declarat în instanţă că a fost forţată să facă acest lucru pentru a-şi proteja celălalt băiat, de pumnii fratelui său. Dobriţa Ciupitu regretă că şi-a nenorocit unul dintre băieţi, dar susţine că nu a avut de ales. Femeia a fost arestată preventiv sub acuzaţia de tentativă la omor calificat după ce, în data de 25 septembrie, i-a aplicat fiului său, Costel Ciupitu, mai multe lovituri în zona gâtului şi a inimii.

Avocata femeii, Alina Jitaru, ne-a declarat că Dobriţa Ciupitu a recurs la acest gest deoarece nu a găsit altă modalitate de a-şi potoli fiul, care îşi bătea cu sălbăticie fratele. “A declarat că s-a certat cu fiul său, Costel Ciupitu, iar acesta a agresat-o. I-a smuls şi cercelul din ureche. Vă pot confirma acest lucru pentru că era cu cercelul plin de sânge în mână, la Parchet. Regretă cele întâmplate şi susţine că a fost doar un impuls de moment. Nu a intenţionat să îşi ucidă fiul”, susţine apărătoarea agresoarei. Totul se pare că a pornit de la împărţirea recoltei de struguri, după culesul viei. Femeia a refuzat să îi acorde fiului său partea care i se cuvenea din recoltă, iar acesta nu a primit prea bine vestea.

Cert este că membrii familiei Ciupitu, implicaţi în conflict, erau beţi. Fraţii Ciupitu tocmai veniseră de la culesul viei, iar până la izbucnirea unui conflict spontan nu a mai fost decât un pas. Mezinul i-a luat apărarea mamei sale, care era agresată de Costel Ciupitu, iar acesta şi-a concentrat atenţia asupra fratelui. Văzând că baiatul este bătut rău, Dobriţa Ciupitu a luat un cuţit de bucătărie şi a lovit fără să se mai uite. “Mirosea a alcool. A declarat că toţi au băut vin şi ţuică înainte de izbucnirea conflictului”, ne-a precizat avocata Jitaru. Costel Ciupitu se află în prezent în stare gravă la spital. Medicii au fost nevoiţi să-l opereze de trei ori pentru a-i salva viaţa după ce a fost înjunghiat în gât şi zona toracică.

Bărbatul va rămâne cu sechele pentru tot restul vieţii, în condiţiile în care i-a fost afectat unul dintre plămâni. Cu toate acestea, victima a declarat că îşi iartă mama. Dobriţa Ciupitu nu va scăpa de consecinţele faptei sale, ea riscând să primească până la 12 ani şi jumătate în cazul în care va fi găsită vinovată.

http://www.adevarul.ro/articole/galati- ... copil.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Femeia care şi-a înjunghiat fiul a fost trimisă în judecată

Gălăţeanca care aproape şi-a omorât unul dintre copii pentru a-şi proteja celălalt băiat de pumnii fratelui său va fi judecată pentru tentativă la omor calificat. Dobriţa Ciupitu a fost arestată preventiv în data de 25 septembrie după ce şi-a înjunghiat fiul în zona gâtului şi a inimii. Nici regretele agresoarei şi nici declaraţiile fiului său, care susţinea că o iartă pentru ceea ce i-a făcut, nu i-a înduplecat pe anchetatori. “A declarat că s-a certat cu fiul său, Costel Ciupitu, iar acesta a agresat-o. I-a smuls şi cercelul din ureche. Vă pot confirma acest lucru deoarece, la Parchet, era cu cercelul plin de sânge în mână. Regretă cele întâmplate şi susţine că a fost doar un impuls de moment. Nu a intenţionat să îşi ucidă fiul”, ne-a declarat apărătoarea agresoarei, avocata Alina Jitaru.

Scandalul se pare că a pornit de la împărţirea recoltei de struguri, după culesul viei. „Se pare”, întrucât nici unul dintre protagoniştii incidentului nu îşi mai aminteşte exact cum au stat lucrurile din cauza stării de beţie în care se găseau la momentul incidentului. Cert este că mezinul i-a luat apărarea mamei sale, care era agresată de Costel Ciupitu, iar acesta şi-a concentrat atenţia asupra fratelui. Văzând că baiatul este bătut rău, Dobriţa Ciupitu a luat un cuţit de bucătărie şi a lovit de mai multe ori. De prea multe ori. Costel Ciupitu se află şi în prezent internat în spital.. Medicii au fost nevoiţi să-l opereze de trei ori pentru a-i salva viaţa. Oricum, bărbatul va rămâne cu sechele pentru tot restul vieţii deoare i-a fost afectat ireversibil unul dintre plămâni. Din nefericire, în această perioadă, după limpezirea vinului nou, în satele gălăţene violenţa este la ordinea zilei.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... ecata.html

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Şapte ani şi jumătate de puşcărie pentru femeia care şi-a înjunghiat fiul

Judecătorii au decis: şapte ani şi jumătate de puşcărie pentru femeia care şi-a înjunghiat fiul. Gălăţeanca care aproape şi-a omorât unul dintre copii după ce l-a lovit cu un cuţit în zona inimii, a apelat la clemenţa magistraţilor de la Curtea de Apel Galaţi, în încercarea de a obţine o reducere a pedepsei.

Dobriţa Ciupitu a fost condamnată la şapte ani şi jumătate de închisoare de Tribunalul Galaţi pentru tentativă la omor calificat după ce pe 25 septembrie 2009 i-a pus în primejdie viaţa fiului său. Femeia le-a declarat judecătorilor că regretă ce a făcut, dar susţine că nu a avut de ales. „Nu am ştiut ce să fac în situaţia aia. Îl bătea rău. Mi-a căzut în mână cuţitul şi l-am lovit. Regret ce am făcut. Nu ştiu ce să mai zic", a precizat vineri Dobriţa Ciupitu.

Toată povestea a pornit de la împărţirea recoltei de struguri, după culesul viei. Femeia a refuzat să îi acorde fiului său mai mare partea care i se cuvenea din recoltă, iar acesta nu a primit prea bine vestea. Mezinul i-a luat apărarea mamei sale, care era agresată de Costel Ciupitu, iar acesta şi-a concentrat atenţia asupra fratelui. Femeia a luat un cuţit de bucătărie şi a lovit fără să se mai uite.

Cu toate acestea, victima a cerut judecătorilor să îi elibereze mama: „O iert pe mama. Vreau să se întoarcă acasă. Ce a fost, a fost". Magistraţii vor decide la începutul săptămânii viitoare dacă îi reduc pedeapsa femeii.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Drama_unei_mame-A_-ales-_cu_cutitul_intre_cei_doi_fii_ai_ei_0_254374589.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.