dcp100168 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Grevă în sănătatea gălăţeanăMembrii sindicatului “Sanitas” din judeţul de la Dunăre vor participa pe cinci octombrie la greva generală ce se va organiza în sistemul public, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). “Am comunicat reprezentanţilor şi membrilor că vom susţine acţiunile de protest iniţiate de celelate sindicate ale bugetarilor. Deci, dacă Guvernul nu îşi schimbă decizia asupra aplicării legii salarizării unice, pe cinci octombrie va fi grevă generală şi în sistemul nostru sanitar. Evident că se vor asigura urgenţele medicale, aşa cum cere legea. De luni, în unităţile sanitare gălăţene se vor strânge semnături pentru mişcările de protest pe care intenţionăm să le derulăm şi împreună cu ceilalţi bugetari şi separat , pe ramură medical”, a precizat preşedintele Sanitas Galaţi, Paraschiv Sălăvăstru. Protestele din sănătate vor continua şi pe data de de şapte octombrie, membrii Federaţiei Sanitas vor participa la manifestările dedicate zilei mondiale a muncii decente, care în România va fi marcată mai mult ca sigur de proteste. La finalul lunii octombrie, în funcţie de măsurile pe care le vor lua Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Federaţia Sanitas îşi va stabili un calendar propriu de proteste. În situaţia în care se găseşte totuşi o soluţie pentru finanţarea sistemului medical, până la sfârşitul anului cel puţin, aceste manifestări nu vor mai avea loc.
dcp100168 Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 2.000 de cadre medicale au semnat deja pentru grevăDeşi referendumul iniţiat de Sanitas Galaţi, pentru strângerea semnăturilor necesare declanşării, luni, a grevei de 8 ore, nu s-a încheiat, peste 60% dintre cadrele medicale, membre Sanitas, au semnat deja pentru protest. "Noi am început să strângem semnături de luni după-amiază şi până acum (n.r-marţi dimineaţa) am strâns deja circa 600 de semnături. Aproape că nu am mai avea nevoie de încă o zi de referendum, cât a mai rămas. Semnăturile sunt necesare declanşării luni a protestului de 8 ore, alături de alţi sindicalişti din Alianţa Bugetarilor. Avem însă şi revendicări proprii, cea mai importantă fiind asigurarea finanţării până la sfârşitul anului a sistemului medical cu tot ceea ce le este necesar bolnavilor dar şi asigurarea salariilor. Nu uitaţi că şi noi - ca mai toate unităţile sanitare din ţară - nu mai avem de la 1 octombrie contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi. Chiar dacă luni vom fi 8 ore în grevă urgenţele se vor asigura conform legii. Noi suntem conştienţi că nu putem pune în pericol sănătatea oamenilor", a precizat Carmen Vrabie, liderul Sanitas al Spitalul de Urgenţă Galaţi."S-au strâns foarte repede semnături de data asta"Preşedintele Sanitas Galaţi, Paraschiv Sălăvăstru, a precizat că la nivelul unităţilor sanitare din întregul judeţ deja circa 2.000 dintre cei 3.500 de membri au semnat pentru grevă. "S-au strâns foarte repede semnăturile în acest an, dovadă că oamenii nu mai pot sta aşa. Tocmai am fost anuţat că şi la Spitalul Tecuci s-au strâns semnătirile necesare", a mai precizat Paraschiv Sălăvăstru."Susţinem, dar nu ne putem implica direct"Colegiul Medicilor Galaţi susţine şi el mişcările de protest care sunt pregătite în aceste zile. "Am şi semnat "onorific", evident că le susţinem protestele deoarece în ceea ce solicită se regăsesc şi probleme cu care ne confruntăm şi noi, corpul medical. Din păcate potrivit statutului noi nu ne putem implica direct în aceste acţiuni dar voi vorbi şi cu alţi medici şi îi voi sfătui să susţină acest protest", a precizat prof. dr. Dumitru Cristea, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi. Dacă nimic nu se schimbă şi sindicaliştii nu cad la pace cu Guvernul, luni va avea loc un protest generalizat.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=10
Recommended Posts