Jump to content

Recommended Posts

Posted

Indienii investesc 150 de milioane de euro intr-o fabrica de otel din Oltenita

Compania Liberty Commodities, detinuta de o familie de indieni, va construi o fabrica de otel in Oltenita, judetul Calarasi. Fabrica ar urma sa devina functionala in 2011, si va costa 150 de milioane de euro. Familia Gupta (fratii Raj, Sanjeev si Alok) a cumparat in 2007 firma Turol, pentru 16 milioane de euro, prin Transdanube Industries SRL. Otelaria va fi realizata in doua faze: constructia unei topitorii si a unui laminor, si ar urma sa aiba o capacitate de productie de 500.000 de tone metrice de produse din otel pe an, informeaza SteelOrbis. Transdanube investeste in present in echipamente de ultima ora pentru a moderniza firma Turol, si pregateste noua fabrica, ce va fi construita pe o suprafata de 15 hectare. Jumatate din productia fabricii urmeaza sa fie vanduta pe piata locala, iar restul va fi exportata in tarile membre UE, Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Indienii estimeaza ca fabrica va avea o cifra de afaceri de 300 de milioane de euro dupa inceperea productiei, in 2011. Pe piata interna, fabrica va rivaliza cu producatorul rus Mechel, producatorul autohton Tenaris Silcotub si ArcelorMittal Galati. Liberty Commodities are fabrici in Nigeria, Sudan, Maroc si India, si o capacitate de un milion de tone metrice de otel, cifra urmand sa ajunga la trei milioane de tone metrice pana in 2012.

http://www.ziare.com/business/afaceri/0 ... ita-900384

  • 9 months later...
Posted

Premieră după Revoluţie: O oţelărie de 150 de milioane de euro este construită în România

Transdanube Industries SRL, parte a African Steel Mills, construieşte în oraşul Olteniţa din judeţul Călăraşi o oţelărie şi un laminor, proiect de 150 milioane euro, au potrivit reprezentanţilor companiei, citaţi de Newsin. "Unitatea va avea o capacitate de producţie de 500.000 tone pe an de oţel lichid şi 450.000 de tone/an de fier beton. Investiţia va crea în mod direct 300 de locuri de muncă şi colateral până la 1.500 locuri de muncă. Proiectul investiţional va fi implementat în 30 de luni şi sperăm să fie gata până la sfârşitul anului 2012", au declarat reprezentanţii Transdanube Industries SRL. Potrivit acestora, printre motivele pentru care a fost aleasă Olteniţa ca locaţie se numără faptul că este port la Dunăre şi deţine infrastructură industrială. Investiţia va fi construită pe terenul fostei centrale termice zonale Olteniţa şi pe o parte din suprafaţa fostei turnătorii Turol SA. De asemenea, miercuri, 21 iulie, investitorii vor arunca în aer turnurile fostei centrale termice zonale, moment ce marchează apropierea finalizării etapei de demolare.

Managementul de proiect este furnizat de VWN Steel Solution, companie cu peste 20 de ani de experienţă în industria oţelului. Totodată, parteneri în cadrul acestei investiţii sunt Grupul Danieli din Italia, BCP Bucureşti şi ISPE (Institutul de Studii şi Proiectări Energetice).

African Industries Group a fost fondat în anii 1970 de către P.K. Gupta şi este administrat în continuare de către familia Gupta. Transdanube Industries SRL este prezentă în România începând din 2007, când a achiziţionat o parte din fosta turnătorie Turol SA. Un an mai târziu, TDI a cumpărat prin licitaţie fosta Centrala Termica de Zona din Olteniţa.

http://www.money.ro/siderurgie-si-metalurgie/premiera-dupa-revolutie-o-otelarie-de-150-de-milioane-de-euro-este-construita-in-romania.html

  • 1 year later...
Posted

Începe construcţia unei oţelării de 150 de milioane de euro

Fabrica va fi situată în Olteniţa şi va începe să producă din 2014 iar investitorul este o companie indiană. Indienii şi ruşii sunt singurele prezenţe notabile în siderurgia românească.

Compania indiană Transdanube Industries începe, din vara anului viitor, construcţia unei oţelării de 150 de milioane de euro în oraşul dunărean Olteniţa. Fabrica va fi gata doi ani mai târziu şi va avea o capacitate de 500.000 de tone de oţel lichid şi 450.000 de tone de oţel-beton anual ceea ce o va transforma în cea mai mare unitate de profil de pe teritoriul României. Înseamnă, totodată şi una dintre cele mai mari investiţii în România din ultimii ani. Potrivit primarului din localitate, Costinel Milescu, oţelăria va da de lucru la 450 de oameni, mare parte localnici. Pe orizontală se vor mai crea alte 600 de locuri de muncă.

„Indienii au tatonat terenul de la noi din judeţ încă din 2003. Au încercat, mai întâi, să construiască în Călăraşi, în locul fostei fabrici Siderca. N-au reuşit pentru că au fost probleme cu nişte avize dar şi cu alimentarea cu energie electrică. Ulterior au venit în Olteniţa şi au cumpărat, acum cinci ani, o parte din terenul fostei turnătorii TUROL precum şi o suprafaţă de 4-5 hectare din fosta centrală termică de zonă unde s-au decis să facă oţelăria. Pesemne au rezolvat şi problema alimentării cu energie din moment ce ne-au anunţat că încep construcţia în vara lui 2012”, a spus, pentru MONEY.RO, Milescu.

Potrivit edilului toate avizele necesare construcţiei sunt deja obţinute. Construcţia oţelăriei trebuia să înceapă încă din acest an însă indienii au fost nevoiţi să rezolve cu Transelectrica problema alimentării cu energie(au trebuit făcute noi conexiuni întrucât aveau nevoie de 80 MW iar reţeaua zonală nu suporta mai mult de 60 MW) dar au fost întârziaţi şi de prelungirea discuţiilor privind finanţarea de la bănci.

Alegerea Olteniţei pentru o investiţie de asemenea dimensiuni se datorează faptului că oraşul este port la Dunăre, astfel încât trasportul minereului şi a produsului finit este mai facil, că deţine infrastructură industrială dar şi pentru că este aproape de Bucureşti, cea mai activă piaţă a construcţiilor din ţară. Produsele viitoarei fabrici de la Olteniţa sunt destinate, în egală măsură pieţei locale şi exportului. În prezent, o bună parte din oţelul-beton folosit în România este adus din Bulgaria, Ucraina ori Turcia.

Parteneri în cadrul acestei investiţii sunt Grupul Danieli din Italia, Millenium BCP Bucureşti şi ISPE (Institutul de Studii şi Proiectări Energetice).

African Industries Group, compania-mamă a Transdanube Industries, a fost fondată în anii 1970 de către P.K. Gupta şi este administrată în continuare de către familia Gupta. Transdanube Industries SRL este prezentă în România începând din 2007, când a achiziţionat o parte din fosta turnătorie Turol SA. Un an mai târziu, TDI a cumpărat prin licitaţie fosta Centrala Termica de Zonă din Olteniţa.

money.ro

  • 1 year later...
Posted

O firmă indiană vrea să construiască un nou combinat siderugic pe malul Dunării

In sudul Romaniei ar putea fi construit un nou combinat siderurgic, a anuntat ministrul economiei, Varujan Vosganian, in cadrul unui interviu acordat HotNews. Potrivit acestuia, investitia va fi de tip greenfield si va fi realizata de o companie cu capital indian, dar cu management italian. Potrivit ministrului, valoarea investitiei va fi intre 100 si 200 de milioane de euro.
"Exista o solicitare pentru un nou combinat siderurgic cu capital de provenienta indiana si cu management italian. Noi am avut primele discutii. Investitia va fi realizata in sudul tarii, undeva in proximitatea Dunarii. Discutiile noastre sunt intr-o plaja intre 100 si 200 de milioane de euro. Mai mult nu pot sa va spun acum", a afirmat Varujan Vosganian.
Acesta a afirmat ca discutiile cu investitorul au fost purtate in cadrul intalnirilor pe care le-a avut in ultima perioada cu reprezentantii mediului de afaceri.
"Am avut discutii cu acest investitor in timpul dialogului pe care l-am avut cu firmele. Va fi o investitie de tip greenfield. Am mare incredere in investitiile greenfield pentru ca ele nu sunt contaminate de costurile suplimentare pe care le au companiile de stat si nici de costurile ce tin de forta de munca", a precizat ministrul.

hotnews.ro

Posted

Cu 100 de milioane construiesti fix nimic (raportandu-te la un obiectiv gen combinat siderurgic). Omul asta chiar e ministrul economiei?

Posted
Cine ar putea să faca prima oţelărie de după Revoluţie, investiţie anunţată de Vosganian

Ministrul Economiei Varujan Vosganian a anunţat că există şanse mari ca o companie indiană să construiască în sudul ţării un combinat siderurgic de până la 200 de milioane de euro. "Există o solicitare pentru un nou combinat siderurgic cu capital de provenienţă indiană şi cu management italian. Noi am avut primele discuţii. Investiţia va fi realizată în sudul ţării, undeva în proximitatea Dunării. Discuţiile noastre sunt într-o plajă între 100 şi 200 de milioane de euro”, a precizat ministrul.
Din datele oferite, investiţia la care face referire Vosganian se va face la Olteniţa de către italienii de la Transdanube Industries, companie controlată de familia indiană Gupta. Investiţia a fost anunţată încă de acum trei ani, însă a rămas doar la stadiul de vorbe. În urmă cu un an, viceprimarul de atunci, Florin Cercel spunea că italo-indienii ar fi început săpăturile pentru fundaţia noii oţelării. La acea dată, se anunţa că fabrica va fi gata în doi ani, în 2012, şi va avea o capacitate de 500.000 de tone de oţel lichid şi 450.000 de tone de oţel-beton anual ceea ce ar fi transformat-o  în cea mai mare unitate de profil de pe teritoriul României. Dacă, totuşi, se va realiza, înseamnă, totodată, şi una dintre cele mai mari investiţii în România din ultimii ani. Oţelăria ar da de lucru la 450 de oameni, mare parte localnici. Pe orizontală se vor mai putea crea alte 600 de locuri de muncă.
Alegerea Olteniţei pentru o investiţie de asemenea dimensiuni se datorează faptului că oraşul este port la Dunăre, astfel încât transportul minereului şi a produsului finit este mai facil, că deţine infrastructură industrială dar şi pentru că este aproape de Bucureşti, cea mai activă piaţă a construcţiilor din ţară. Potrivit anunţului iniţial din 2010, produsele viitoarei fabrici de la Olteniţa vor fi destinate, în egală măsură, pieţei locale şi exportului. În prezent, o bună parte din oţelul-beton folosit în România este adus din Bulgaria, Ucraina ori Turcia.
Parteneri în cadrul acestei investiţii sunt Grupul Danieli din Italia, BCP Bucureşti şi ISPE (Institutul de Studii şi Proiectări Energetice).

African Industries Group, compania-mamă a Transdanube Industries, a fost fondată în anii 1970 de către P.K. Gupta şi este administrată în continuare de către familia Gupta. Transdanube Industries SRL este prezentă în România începând din 2007, când a achiziţionat o parte din fosta turnătorie Turol SA. Un an mai târziu, TDI a cumpărat prin licitaţie fosta Centrala Termica de Zonă din Olteniţa.
Cea mai mare uzină siderurgică din România este fosta Sidex Galaţi care se află în proprietatea concernului indiano-luxemburghez Arcelor Mittal. O uzină comparabilă ar fi trebui să se contruiască în Dobrogea de către austriecii de la Voestalpine. Venirea crizei a anulat, însă, proiectul.

economica.net

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.