Jump to content

Sute de elevi au venit la şcoală cu păduchi şi râie


dcp100168

Recommended Posts

210 elevi gălăţeni au râie şi păduchi

Numarul elevilor si al copiilor de gradinita descoperiti la acest inceput de an a avea pediculoza sau scabie este dublu in gradinitele si scolile generale din mediul rural al judetului fata de cel din orase. Anul acesta a crescut numarul elevilor cu paduchi, dar a scazut cel al copiilor care aveau raie. Actiunea a durat peste o saptamana, deoarece medici scolari exista doar in Galati, si aici insuficienti, iar in rest triajul e facut de medicii de familie.

Directia de Medicina Preventiva din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica Galati a primit raportul final al controalelor medicale efectuate la fiecare inceput de an in scolile, gradinitele si liceele judetului. Din cei 81.725 de elevi si copii de gradinita inscrisi in anul scolar 2008-2009, medicii scolari din Galati si medicii de familie din restul localitatilor judetului au controlat 75.995, restul nefiind la scoala in prima saptamana din varii motive. "Au fost depistati 451 de elevi sau copii de gradinita care sufereau de anumite probleme medicale care ii impiedicau sa stea in comunitate, existand risc de infectare a altor colegi. Din acestia, 118 aveau angine, 7 aveau angine cu streptococ, 202 aveau pediculoza, 8 scabie, 4 micoze si 118 alte afectiuni contagioase. In urma recontrolului au ramas in evidenta, dintre cei cu scabie si pediculoza, 62 de cazuri", a declarat dr. Elena Vrabie, de la Autoritatea de Sanatate Publica Galati.

Fata de triajul facut la inceputul anului scolar 2007-2008, in acest an se constata o crestere cu 16 a cazurilor de elevi cu paduchi dar o scadere cu 11 a cazurilor de raie descoperite in urma controlului anual scolar. Anul trecut, 186 de elevi galateni aveau paduchi si alti 19 aveau raie. Datele acestui control anual facut, teoretic, in prima zi a deschiderii unitatilor de invatamant au fost adunate abia in acum, deoarece, din pricina numarului mic de cadre medicale, controlul s-a facut in prima saptamana. Situatia dureaza de cativa ani. In acest moment la nivelul judetului Galati exista doar 14 doctori de medicina scolara si acestia numai in Galati. Numarul lor este insuficient si pentru populatia scolara a orasului. Dar la tara si in Tecuci nu sunt deloc doctori de medicina scolara in aceste zone triajul fiind facut de catre medicii de familie.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=8

Link to comment
Share on other sites

Paduchi in Galati. Peste 200 de elevi, gasiti cu parazitoze

Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Galati a declarat ca numarul elevilor depistati cu scabie si paduchi s-a dublat in unitatile de invatamant din mediul rural. Acestea au fost rezultatele unui control pe care reprezentantii autoritatii de sanatate l-au efectuat in scolile si gradinitele din judet, pentru a verifica modul in care medicii controleaza copiii la inceput de an scolar. Este vorba despre triajul elevilor si copiilor de gradinita, realizat de catre medicii de familie. Potrivit dr. Elena Vrabie, de la ASP Galati, “in tot judetul au fost controlati 75.995 de elevi de scoala generala, liceu si copii de gradinita. 202 au fost depistati cu paduchi si opt cu scabie, iar alti 241 cu alte afectiuni infectioase ce nu permit sederea in colectivitate”.

http://www.gardianul.ro/index.php?pag=n ... itoze.html

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

156 de elevi au venit cu păduchi la şcoală

La începutul anului şcolar medicii şi asistenţii din cadrul reţelei de medicină şcolară au controlat 71.117 elevi dintre cei 75.360 înscrişi în unităţile de învăţământ din judeţul Galaţi. Controlul stării de sănătate al elevilor, în prima zi de şcoală, generic numit triaj, a fost finalizat şi centralizat săptămâna trecută. "Au fost verificaţi şi controlaţi peste 70.000 de elevi din 379 de unităţi de învăţâmânt. 98 aveau angină, dar doar nouă cu streptococ, 38 sufereau de micoze, 10 aveau rabie şi 156 pediculoză. Dintre aceşti 156 circa 50 deja s-au întors la recontrol şi s-au reintegrat în cadrul claselor scăpând de probleme. Numărul elevilor cu scabie este sensibil mai mic decât în anii trecuţi, în timp ce numărul celor ce au fost depistaţi cu pediculoză este aproximativ egal, dar mic faţă de numărul total al elevilor judeţului", a precizat dr. Mihaela Debita, director adjunct în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Majoritatea elevilor care au fost descoperiţi cu păduchi şi râie în prima zi de şcoală sunt de la clasele I-VIII, atât din mediul rural cât şi din oraşele judeţului.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=7

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Mai puţini elevi cu păduchi la început de an şcolar

După cum se obişnuieşte la începutul fiecărui an şcolar, şi anul acesta personalul medical a efectuat triajul epidemiologic al unităţilor de învăţământ din judeţul Galaţi. Potrivit statisticilor, au fost examinaţi 72.760 de copii, iar 322 dintre aceştia au fost diagnosticaţi cu diferite boli. „Au fost depistate un 122 de cazuri de angine, 10 dintre ele fiind cu streptococ hemolitic, iar 66 de copii prezentau alte boli infecţioase. Au mai fost depistate patru cazuri de scabie şi râie, 109 cazuri de pediculoză şi 11 de micoză. Putem spune cu numărul de îmbolnăviri a scăzut faţă de anul trecut când s-a înregistrat un număr de 156 de cazuri de pediculoză şi 10 de scabie”, a declarat şefa Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Liliana Moise.

http://www.viata-libera.ro/articol-Elevii_-_mai_sanatosi_ca_anul_trecut_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Peste 100 de elevi gălăţeni au păduchi şi râie

În ciuda tuturor campaniilor de informare, angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi au găsit şi anul acesta probleme legate de igienă, la efectuarea triajului epidemiologic în şcoli.

„În urma controalelor prilejuite de începutul noului an şcolar, am observat că numărul elevilor afectaţi de păduchi, de scabie sau de angine se menţine la niveluri la fel de ridicate ca şi în anii precedenţi. 80-85 la sută dintre elevii depistaţi cu probleme provin din mediul rural.

Am găsit 158 de elevi care prezentau angine, 106 cu păduchi şi şapte bolnavi de scabie”, ne-a spus dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

180 de elevi gălăţeni cu păduchi şi râie

* Deoarece medicii de familie nu sunt obligaţi să efectueze triajul şi, respectiv, să raporteze numărul cazurilor de copii care au păduchi sau scabie, Direcţia de Sănătate Publică nu are o cifră exactă a elevilor cu probleme

La două săptămâni de la debutul anului şcolar, autorităţile gălăţene nu ştiu cu exactitate numărul elevilor care s-au prezentat la cursuri având păduchi sau scabie şi care reprezintă astfel un pericol pentru sănătatea colegilor lor. În urma triajului epidemiologic desfăşurat în 290 de unităţi de învăţământ din cele 447 existente la nivelul întregului judeţ, doar o parte din şcoli au raportat numărul cazurilor descoperite.

"Au fost verificaţi 60.400 de copii, dintre care 150 au fost depistaţi cu păduchi, iar 32 cu scabie. De asemenea, 100 de elevi aveau angine streptococice, pentru care urmează în prezent tratament medicamentos. Dacă în municipiul Galaţi avem raportarea completă, probleme mari avem cu mediul rural, unde doar 30% dintre unităţile şcolare au raportat", ne-a declarat dr. Valentin Boldea, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Cauza neraportării numărului complet de elevi cu probleme este, din nou, o lacună legislativă, medicii de familie din mediul rural nefiind obligaţi să facă triajul copiilor. Problema este cu atât mai spinoasă cu cât printre localităţile unde nu se cunoaşte câţi copii au mers la şcoală cu păduchi sau râie sunt şi comune mari. "Un exemplu în acest sens este Pechea, care are patru şcoli şi de unde nu avem nicio raportare. Sperăm ca prin noua lege a sănătăţii să se rezolve şi această problemă, pentru localităţile rurale, unde nu avem medici şcolari", este de părere dr. Boldea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

În anul 2014, încă mai există cazuri de râie

Deşi pare greu de crezut, în anul 2014, când produsele de igienă sunt în cele mai variate game şi la preţuri de la cele mai accesibile la cele mai mari, încă mai există cazuri de persoane care suferă de scabie. În judeţul Galaţi. 12 elevi au fost depistaţi cu râie şi alţi peste 100 cu păduchi.

,,La nivelul Galaţiului sunt înscrişi 53.627 elevi, iar din aceştia, 45.200 au fost controlaţi. În urma acestor verificări, au fost identificaţi 15 elevi cu angină pectorală, 12 cu scabie şi 112 cu pediculoză. Elevii descoperiţi cu o boală infecţioasă au fost trimişi acasă pentru a urma  tratament de specialitate, urmând să revină după ce se vor vindeca, iar medicii vor constata la recontrol că sunt apţi pentru a intra în colectivitate. Cele mai multe cazuri cu scabie şi pediculoză se înregistrează în mediul rural, acolo unde avem şi cele mai multe probleme legate de respectarea regulilor igienico-sanitare”, a declarat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

172 de elevi găsiţi cu păduchi în cap la şcoală

S-a terminat controlul epidemiologic realizat în unităţile de învăţământ, la fiecare început de an şcolar, de către Direcţia de Sănătate Publică Galaţi prin medicii şcolarişti şi prin medicii de familie. Au fost verificate doar 299 de unităţi de învăţământ din cele peste 400 existente deoarece în mediul rural nu există reţea de medicină şcolară şi medicii de familie fac sau nu această verificare.

„Au fost controlate 299 de unităţi de învăţământ care au 61534 elevi înscrişi dar din aceştia efectiv controlaţi au fost doar 57 836 elevi. În urma controlului epidemiologic a reieşit că un număr de 287 de elevi au boli infecţioase sau parazitare pe care le pot transmite şi colegilor. 64 aveau angine , 42 alte diverse boli infecţioase, 172 aveau pediculoză, păduchi,în timp ce alţi doi au fost diagnosticaţi a avea scabie, râie. Un număr de alţi opt elevi au fost depistaţi a avea alte boli parazitare,, a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Elevii găsiţi bolnavi au fost îndepărtaţi deocamdată de la cursuri şi, în funcţie de afecţiunea depistată, au fost trimişi să se trateze. Se vor întoarce la cursuri doar când nu vor mai suferi o boală infecţioasă sau parazitară care poate fi contagioasă.

presagalatibraila.com

Cele mai multe cazuri de elevi cu păduchi din ultimii ani. Progresăm, progresăm...

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

A dispărut râia din şcolile gălăţene, în schimb numărul elevilor ,,păduchioşi” trece de 100

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a terminat de adunat rezultatele triajului epidemiologic, făcut în şcoli, după ce elevii s-au întors din vacanţă. Acest control este realizat, în oraşe, de către medicii şi asistenții din reţeaua de medicină şcolară. La ţară, controlul pică tot în sarcina medicului de familie care, în multe cazuri, nici nu sunt retribuiţi pentru asta.

,,Au fost controlate 233 de unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi. Au fost examinaţi 51.371dintre cei 57.931 de copii înscrişi. Dintre aceştia, 257  au fost depistaţi că suferă de diverse boli contagioase sau sunt certaţi cu igiena.

,,În urma triajului epidemiologic, au fost depistaţi 151 de copii ce aveau pediculoze, păduchi. Dintre aceştia, 77 erau din mediul urban şi alţi 74 din mediul rural. La acest control, nu s-a înregistrat niciun caz de scabie, râie. Tot în urma acestui control, s-a descoperit faptul că 22 de elevi sufereau de angine, 17 din rural şi 5 din  urban, în timp ce  alţi 32 aveau alte boli infecţioase“, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

124 de elevi depistaţi cu păduchi

54.009 de elevi din din 233 de unități de învățâmânt ale județului Galați urmau  să fie controlați de către medicii școlariști la sfârșitul ultimei vacanțe. Numai că verificați au fost doar 42.999 elevi din mediul urban și 6.677 din mediul rural din 46.836 înscriși în mediul urban și 7.173 în mediul rural. Explicația diferenței ține de numărul mai redus al elevilor din rural și de lipsa rețelei de medicină școlară la țară.

"În urma triajului epidemiologic au fost depistați 195 de elevi cu afecșiuni infecțioase. Din aceștia 21 aveau angine, 45 alte boli, doi, ambii din urban, aveau scabie, trei micoze și 124 (83 din urban și 41 din rural) aveau pediculoză. În toate cazurile, elevii bolnavi au fost trimiși la medic și au fost reintegrați în comunitate doar după ce au prezentat certificat medical că nu mai sunt bolnavi “, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Galați.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

214 elevi au venit cu păduchi la şcoală

Controlul medical al elevilor la început de an şcolar s-a finalizat zilele trecute. Din datele adunate la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a reieşit că, din păcate, nici în acest an nu am scăpat de păduchi şi râie. Ba chiar fenomenul se menţine cam la aceleaşi cote faţă de anii anteriori. Acest control medical de început de an şcolar se face în oraşe de către medicii din reţeau de medicină şcolară iar la ţară de către medicii de familie, în funcţie de posibilităţi, deoarece în mediul rural nu există reţea de medicină şcolară.  Nu au putut fi controlaţi toţi elevii din toate şcolile judeţului tocmai din pricina acestui deficit. 

„Triajul epidemiologic a fost efectuat la 263 de unităţi şcolare, din care 146 în mediul urban şi 117 în mediul rural. Au fost examinaţi 53.162 de elevi, din care 42.188 elevi din mediul urban şi restul din mediul rural. În urma acestei examinări au fost depistate 214 cazuri de pediculoză, 110 în mediul urban şi 104 în mediul rural, şi două cazuri de scabie, una în mediul urban şi o alta în mediul rural. Din păcate, ca şi evoluţie, putem spune că numărul acestor cazuri de pediculoză şi scabie se menţine constant la fiecare început de an şcolar“, a precizat Liliana Iordăchescu de la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi. 

Elevii care au fost găsiţi a avea râie şi păduchi au fost îndepărtaţi din comunitate şi vor merge la medic, urmând a fi reprimiţi când vor avea avizele care arată că au scăpat de paraziţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

166 de elevi au păduchi şi râie

De fapt, în ceea ce priveşte numărul elevilor din oraşele judeţului, depistaţi a avea pediculoză la controlul epidemiologic, efectuat la începerea şcolii, după vacanţa de iarnă, acesta este dublu faţă de cel înregistrat în mediul rural. "Triajul epidemiologic a fost efectuat după vacanţa de iarnă, într-un număr de 236 de unităţi de învăţământ. Au fost examinaţi 49.409 elevi. În urma controlului, au fost depistaţi un număr de 322 de elevi, 208 în urban şi 114 în rural, care aveau diverse afecţiuni. Au fost înregistrate 51 de cazuri de angine, 21 în urban şi 30 în rural, patru cazuri de scabie, toate în mediul urban, 166 de cazuri de pediculoză, 111 în urban şi 55 în mediul rural. Pentru copiii care au fost depistaţi a suferi de afecţiuni transmisibile, a fost luată măsura scoaterii din colectivitate până la vindecare”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Statistică în școlile gălățene: 183 de elevi cu păduchi, 7 cu râie

A devenit deja o tradiție ca după începerea anului școlar Direcția de Sănătate Publică (DSP) să dea publicității statistica elevilor care au păduchi sau râie, după ce sunt centralizate rezultatele examenului epidemiologic la care sunt supuși elevii la revenirea din vacanță pentru a fi descoperite eventualele afecțiuni infecțioase de care suferă.

„În cele 262 de unităţi de învăţământ gălăţene au fost examinaţi 52.747 de elevi, dintre care 42.527 de elevi din mediul urban şi 10.220 din mediul rural. Au fost depistate 183 de cazuri de pediculoză (păduchi - red), din care 85 din mediul rural iar restul din urban, şi 7 cazuri de scabie (râie - n red), 6 în mediul rural şi unul în mediul urban.

Anul trecut, în urma aceluiaşi control, depistasem 214 cazuri de pediculoză şi două de scabie. Au mai fost depistaţi şi elevi cu alte afecţiuni infecţioase. E vorba despre 32 de cazuri de elevi cu angine, nouă cu micoze şi alţi 28 de elevi cu alte  afecţiuni”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Toţi elevii depistaţi cu afecțiuni infecţioase  au fost trimiși la medic pentru tratamente, urmând să se întoarcă la cursuri la momentul în care vor putea  prezenta o dovadă medicală din care să rezulte că nu mai sunt bolnavi.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Sute de elevi, depistaţi cu păduchi

Triajul epidemiologic făcut de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi în şcolile din judeţul Galaţi, la început de an şcolar, a scos la iveală mai multe probleme de sănătate şi de igienă a elevilor. Au fost verificaţi 52.923 de elevi din 313 unităţi de învăţământ.

„Au fost depistaţi 264 de elevi cu probleme, dintre care 206 cu pediculoză (păduchi - n.r.), 97 de cazuri în mediul urban şi restul în rural. Am identificat şi trei elevi cu scabie, iar alţi 42 sufereau de angine (roşu în gât - n.r.)”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Scopul triajului epidemiologic a fost acela de a depista din timp afecţiunile cu caracter contagios în rândul elevilor, pentru a împiedica ca acestea să se răspândească în colectivităţi. Copiii identificaţi cu probleme au fost trimişi acasă, până la rezolvarea problemelor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Peste 150 de elevi gălăţeni, depistaţi cu păduchi şi râie la şcoală

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a finalizat înregistrarea datelor triajului epidemiologic, controlului medical, realizat în unităţile şcolare ale judeţului Galaţi în primele zile după începerea şcolii. În oraşe, aceste controale sunt efectuate de către medicii de medicină şcolară, dar în mediul rural, unde nu există reţea de medici şcolarişti, controalele sunt realizate de către medici de familie.

"În acest an, la nivelul unităţilor şcolare ale judeţului, după efectuarea triajului epidemiologic de început de an şcolar, au fost depistaţi 159 de elevi cu pediculoză. Dintre aceştia 84 sunt în mediul urban şi 75 în mediul rural. Tot în urma acestui control, au fost depistate, numai în mediul rural, cinci cazuri de elevi care aveau scabie. Alţi 37 de elevi sufereau de angine, 11 în mediul urban şi 26 în mediul rural", a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Faţă de anul trecut, când numărul elevilor ce aveau păduchi şi râie, în prima zi de şcoală, trecea de 200, acum se observă o uşoară reducere a fenomenului. Elevii care au fost depistaţi cu afecţiuni infecţioase transmisibile au fost îndepărtaţi din colectivitate. Ei se vor putea reîntoarce la şcoală după ce vor primi aviz de la medicul de famile că sunt sănătoşi şi nu mai exisă riscul să îmbolnăvească alţi colegi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

132 de elevi cu păduchi şi râie, în şcolile gălăţene

Este rezultatul finalizării centralizării de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a triajului epidemiologic realizat de medicii şcolarişti sau de medicii de familie, în rural, elevilor, la începutul anului şcolar. Din cei 46.615 elevi controlaţi de către cadrele medicale la începutul anului şcolar a reieşit că 129 aveau pediculoză (păduchi), trei scabie (râie) şi 22 angine. Din cei 129 elevi cu păduchi la şcoală, 51 erau din şcolile urbane şi 78 din mediul rural. Asta în timp ce, din cele trei cazuri de râie, două au fost depistate în mediul rural şi unul în mediul urban. Din cei 22 de elevi care sufereau de angine, 13 erau din rural şi nouă din mediul urban.

Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu, fenomenul pare a se fi păstrat în aceleaşi cote faţă de începutul de an şcolar al anului 2018. Într-adevăr, atunci au fost depistaţi mai mulţi elevi a avea aceste afecţiuni, 159 aveau pediculoză, 5 scabie şi 37 angine, dar şi numărul elevilor examinaţi a fost mai mare, 50.705 elevi triaţi epidemiologic în 2018, faţa de 46.615 în acest an. Elevii bolnavi au fost îndepărtaţi din comunitate şi se vor întoarce doar după ce medicul de familie le va da un certificat care atestă că nu mai suferă de afecţiunea contagioasă şi pot reintra în comunitate.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Peste 100 de elevi gălățeni cu păduchi

Sunt rezultatele triajului epidemiologic realizat în unităţile de învăţământ la începutul şcolii şi raportate către Direcţia de Sănătate Publică Galaţi. „În urma triajului epidemiologic, în şcolile din judeţul Galaţi au fost depistaţi 111 elevi cu probleme de sănătate, din care 110 aveau pediculoză şi unul angină. Nu s-a depistat, prima oară după multă vreme, nici un caz de scabie (râie). Numărul pediculozelor se înregistrează la acelaşi nivel ca şi la celelalte triaje efectuate anterior“, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Dintre cele 110 cazuri de pediculoză, 92 sunt înregistrate în rural şi 18 în mediul urban. Spălarea frecventă a mâinilor şi folosirea dezinfectanţilor în şcoli ar fi explicaţia pentru care, măcar acum, nu s-au mai înregistrat cazuri de râie printre elevi. „Populaţia a început să respecte normele sanitare în ceea ce priveşte utilizarea apei şi săpunului, iar soluţiile dezinfectante pot să ajute la eradicarea scabiei. Dar, din păcate, subdimensionarea sau lipsa spaţiilor locative, aglomerarea familiilor, în mediul rural - acolo sunt mai frecvent decât în urban probleme cu spaţiile locative încălzite iarna şi acolo întâlnim cazuri mai multe de pediculoză - explică şi de ce această afecţiune parazitată este cam la acelaşi nivel ca înainte“, a explicat Valentin Boldea, medic de familie. Au fost verificaţi la acest triaj epidemiologic peste 31.000 de elevi din judeţul Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.