Jump to content

Reduceri masive de personal la Primăria Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Dumitru Nicolae se aşteaptă la reduceri masive de personal

Primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, s-a arătat pesimist în ceea ce priveşte bugetul de care va dispune municipalitatea în perioada următoare. "Avem o problemă grea şi nu ştiu cum se va rezolva. Este problema cu cele 10 zile libere fără plată care era fixată, dar acum e pe la Curtea Constuţională contestată. Probabil că în octombrie o să mâncăm din ce avem în noiembrie, dar mai departe cercul tot se va închide. Trebuie luată repede o hotărâre aici. Ştiu ce o să facă pentru că eu cunosc metoda românească: o lună mâncăm din ce a fost, iar după aceea trebuie redus personalul cu 20 la sută ceea ce e foarte rău", a declarat Dumitru Nicolae. Primarul a mai spus că sunt multe probleme şi în ceea ce priveşte încasarea taxelor şi impozitelor de la cetăţeni. Dumitru Nicolae a spus că acest lucru va afecta societăţile care lucrează pentru Primărie. "Sunt multe probleme legate de criză în încasarea impozitelor şi ce mai avem de la cetăţeni, nu numai la salarii, ne gândim şi la societăţile care lucrează pentru Primărie şi pe care dacă nu îi platim i-am terminat", a mai afirmat Dumitru Nicolae.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=5

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

84 de angajaţi ai Primăriei, pe făraş!

Dumitru Nicolae a anunţat că municipalitatea nu mai are bani pentru salariile bugetarilor pentru luna decembrie. Chiar dacă bugetul local include diferite prime pentru bugetarii locali, chestiune asupra căreia edilul nu a insistat, fondul de salarii este insuficient pentru luna decembrie. Primarul a declarat: "Nu avem nici aprobare, nu avem nici bani. Ar fi nevoie cam de 15,5% din fondul de salarii pe trimestrul respectiv, care e variabil. (...) Nu mai avem încasări pe două luni. Dacă nu mai plăteşte lumea, nu plăteşte!".

Primarul a anunţat că de la începutul anului următor ar putea avea loc restructurări de personal la nivelul municipalităţii. Edilul a precizat că în anumite sectoare se confruntă cu un număr insuficient de angajaţi, iar în cazul altora înregistrează excedent. În acelaşi timp va corela numărul personalului în raport cu populaţia Galaţiului. Nicolae a declarat: "Deocamdată nu fac (concedieri - n. r.), dar de la 1 ianuarie va trebui să facem restructurări pentru că trebuie să ne încadrăm în hotărârea legată de normarea numărului de personal în funcţie de populaţia oraşului". În raport cu populaţia Galaţiului, municipalitatea ar avea un surplus de 84 de angajaţi. Edilul nu a dorit să menţioneze persoane din rândul celor pe care le are în vedere pentru a părăsi Primăria. Întrebat de ce nu menţionează numele acestora - poate i-ar fi stimulat să fie mai eficienţi, măcar la finalul activităţii lor - edilul consideră că aceştia nu ar mai lucra chiar deloc dacă ar şti că trebuie să îşi strângă boccelele. Pe alocuri se vor produce şi angajări. Spre exemplu, este nevoie de un director executiv la Serviciul Tehnic. Petrică Cazacu a atins vârsta pensionării, însă va rămâne în cadrul Primăriei, pe post de consilier al primarului, "pentru că este un om valoros", conform aprecierii lui Dumitru Nicolae.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=9

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Reduceri de posturi la Primărie

Primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, a anunţat că va trebui să reducă numărul de funcţionari publici din aparatul propriu al municipalităţii, de la 418 la 362. Se doreşte externalizarea unor servicii, dar şi renunţarea la unii jurişti din cadrul Primăriei a căror activitate îl nemulţumeşte pe Dumitru Nicolae. Edilul a spus că în Primăria Galaţi sunt 456 de posturi ocupate dintre care 418 sunt funcţionari publici, iar diferenţa o reprezintă personalul contractual. "Cu reducerea personalului contractual nu am probleme. Am probleme cu reducerea numărului de funcţionari publici. Trebuie să plece 56 de funcţionari publici pentru a ajunge la cifra de 362 stabilită pentru o primărie mare ca a noastră”, a spus Dumitru Nicolae. Primarul a explicat că restructurările de personal vor fi făcute prin externalizarea unor servicii. Astfel, personalul serviciilor privind disciplina în construcţii, recuperarea amenzilor prin executare silită şi corpul de control al primarului ar putea fi preluate de Poliţia locală. Nicolae a mai spus că municipalitatea va opera o reducere a numărului de consilieri juridici care tot pierd diferite procese urmând să încheie contracte cu case de avocatură pentru reprezentarea în instanţe. Primăria Galaţi cheltuieşte lunar de la bugetul local 1.367.000 lei pentru salarizarea angajaţilor din aparatul propriu de specialitate.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Administratie&articol=3

Ce rezolvare frumoasă :)) tipic românească

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.