Jump to content

Alegătorii frauduloşi au scăpat basma curată


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Alegătorii frauduloşi au scăpat basma curată

Clasa politică, aflată în fierberea evenimentelor actuale, aruncă tot mai des pastila că tot ce se întâmplă are iz electoral, aducând în discuţie un Minister extrem de important pentru siguranţa alegerilor electorale. Ca urmare a alegerilor locale, nu mai puţin de 29 de cauze s-au aflat în cercetare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. Dosarele s-au strâns de pe raza celor trei judeţe care se află sub jurisdicţia acestei unităţi. "Am avut în lucru 29 de cauze legate de alegerile locale. Iniţial au fost 31, dar două cauze s-au conexat într-un singur dosar, rămânând astfel 29. Dintre acestea, 20 au fost declinate la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dată fiind calitatea celor din dosare, iar restul de 9 cauze s-au soluţionat cu netrimiterea în judecată", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, procurorul Marcel Codiţă.

Cu alte cuvinte niciuna dintre sesizările penale nu a fost suficient de întemeiată ca să se finalizeze cu trimiterea în judecată a celor care au comis "fărădelegile electorale". Potrivit plângerii penale formulate la acea vreme, un astfel de eveniment s-a petrecut la Secţia de votare 118, unde un simpatizant al unui partid politic a sfătuit-o pe o alegătoare să se semneze peste o altă iscălitură aflată în dreptul numelui ei. Într-o altă sesizare, un tânăr a declarat că i s-a propus suma de 20 de lei ca să meargă să voteze în locul altei persoane care avea acelaşi nume ca şi el. Legea 35/2008 prevede exact care este regimul contravenţiilor pentru care se primesc doar amenzi, cuprinse între 1.000 şi 4.500 de lei, şi care este cel al infracţiunilor pentru care se poate da şi pedeapsa cu închisoare de la şase luni la şapte ani. După toate evidenţele, nu a fost cazul.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=2

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.