Jump to content

Festivalul Naţional de Poezie "Costache Conachi"


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Festivalul concurs de poezie “Costache Conachi”- ediţia a XVI-a

Dacă vă regăsiţi printre tinerii creatori de poezie în vârstă de până la 35 de ani, Casa de Cultură a municipiului Tecuci vă aşteaptă în zilele de 3 şi 4 octombrie 2008 să participaţi la Festivalul concurs de poezie „Costache Conachi”. Nu trebuie decât să trimiteţi zece poezii, în câte cinci exemplare, purtând fiecare acelaşi motto de identificare, iar în cel de-al doilea plic, cu acelaşi motto,cateva date personale (nume şi prenume, data şi locul naşterii, domiciliu, ocupaţie, studii, distincţii literare, telefon de contact).

Înscrierile se fac până la data de 15 septembrie 2008, la adresa: Casa de Cultură a municipiului Tecuci, Str. 1 Decembrie 1918, nr. 62, cod. 805300, jud. Galaţi, specificând : „Pentru concursul naţional de poezie C. Conachi.” Mai multe informaţii, la nr. de tel. 0236/820.449 sau 0723/289.695.

http://193.231.136.3/cicblog/

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Premii pentru poeţi

* Festivalul Naţional de Poezie "Costache Conachi" şi‑a desemnat câştigătorii

Continuând seria manifestărilor culturale, Tecuciul se remarcă şi prin organizarea Festivalului Naţional de Poezie, aflat la cea de‑a XVI‑a ediţie şi care s‑a desfăşurat în zilele de 3‑4 octombrie. De‑a lungul vremii, la festival au fost prezenţi renumiţi oameni de litere, atât în juriu, cât şi ca invitaţi de onoare. Anul acesta invitatul de onoare a fost scriitorul şi publicistul Gelu Dorian, din Botoşani, un îndrumător şi descoperitor de tinere talente, iar dintre membrii juriului îi menţionăm pe Lucian Vasiliu, redactor şef la "Dacia literară", preşedintele juriului, Cassian Maria Spiridon - redactor şef la "Convorbiri literare" Iaşi, poeta Florina Zaharia ‑ redactor şef al publicaţiei de cultură "Dunărea de Jos", Calistrat Costin - preşedintele Uniunii Scriitorilor ‑ Filiala Bacău, Gheorghe Neagu ‑ redactor şef la "Oglinda" din Focşani, Eleonora Stamate ‑ redactor şef al publicaţiei "Tecuciul literar‑artistic", precum şi pe preşedintele cenaclului "Calistrat Hogaş" ‑ poetul Dionisie Duma, membru al Uniunii Scriitorilor.

Concurenţi din toată ţara

Festivalul a constituit dintotdeauna o rampă de lansare în circuitul naţional a valorilor care s‑au evidenţiat, lucrările acestora fiind publicate în revistele de cultură menţionate şi nu numai. Numărul mare de concurenţi din toată ţara justifică pe deplin denumirea de "naţional" al concursului, anul acesta Marele premiu fiindu‑i acordat Andreei Mihalcea, din Ploieşti. Premiul I a fost obţinut de Andreea Despina Popovici, din Gura Humorului, premiul II - Adrian Biniş, din Bucureşti şi premiul III - Oana Gabriela Bucur, din Găeşti. S‑au oferit şi alte premii, instituite de organizatori, precum: Premiul "Ioanid Romanescu", "Mihai Ursache" şi nou‑instituitul premiu dedicat memoriei unui mare poet, care s‑a stins recent - Cezar Ivănescu, atribuit Roxanei Georgescu din Medgidia, dar şi premii oferite de revistele literare "Dacia literară" şi "Convorbiri literare" Iaşi, "Hiperion" Botoşani, "Porto‑Franco" şi "Dunărea de Jos" Galaţi, filiala US Bacău, "Oglinda literară" Focşani, "Tecuciul literar‑artistic".

Distincţie pentru poezie religioasă

Un premiu special a oferit Protoieria Tecuci pentru promovarea poeziei religioase, acordat Valentinei Bisog, din Focşani. De asemenea, invitatului de onoare al festivalului, Gelu Dorian, i s‑a oferit o Diplomă de Excelenţă din partea organizatorilor, o icoană din partea Protoieriei Tecuci şi un set de cărţi. Tot cu acest prilej au avut loc şi trei prezentări de carte: Dionisie Duma: "Lângă liniştea inimii", Traian Nicola: "Valori spirituale tecucene" şi Roxana Gabriela Branişte: "Lilith".

Nu putem omite momentele de desfătare muzicală oferite de Nicolae Mantu (flaut) şi Gabriel Bulancea (chitară), care au prezentat un miniconcert de muzică clasică şi Mircea Calianu, cu un microrecital pe versurile lui Costache Conachi. Tot la capitolul "lansări de carte", trebuie să menţionăm prezentarea volumului "Poeţi la castel", editat de revista "Dunărea de Jos" dedicat poeţilor din ediţia precedentă, acesta fiind al patrulea astfel de volum. A fost o sarcină grea de care organizatorii, în frunte cu directorul Casei de Cultură, Viorel Burlacu, s‑au achitat cu brio.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27310

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Se deschid porţile Festivalului Naţional de Poezie "Costache Conachi"

În perioada 2-3 octombrie, la nivelul municipiului Tecuci va avea loc cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Naţional de Poezie "Costache Conachi". Acest eveniment cultural are o bogată tradiţie, la el participând anual tinere talente, poeţi ce nu au debutat în volum, atât din ţara noastră, cât şi din Republica Moldova. Anul acesta festivalul s-a bucurat de aceeaşi apreciere din partea tinerilor poeţi, la eveniment înscriindu-se nu mai puţin de 56 de participanţi din toate regiunile ţării. Juriul care a verificat mapele candidaţilor este şi acesta de nivel înalt, fiind format din mari oameni de litere, printre care putem enumera pe scriitoarea Florina Zaharia, redactor şef "Dunărea de Jos"- Galaţi, Clara Mărgineanu, scriitor, Lucian Vasiliu, scriitor, cofondator al Festivalului "Costache Conachi", Dionisie Duma, poet şi nu în ultimul rând scriitorul Daniel Corbu, preşedintele juriului.

Festivalul se va desfăşura pe parcursul a două zile consecutiv, pe 2 şi 3 octombrie, timp în care vor avea loc o serie de activităţi cultural-artistice. Prima zi va fi deschisă cu prezentarea invitaţilor, urmată în jurul orelor 17 de lansarea de carte a autorului Mihai Ganea ce vine în întâmpinarea publicului cu volumul "Menajeria de gheaţă", prezintă, Eleonora Stamate. În continuare va fi prezentat videoclipul "Suntem ce ne-a mai rămas", autori Roxana Branişte şi Constantin Velicu urmat de alte două lansări de carte "eliotulaproapepustiit", autor A.G.Secară, prezintă Sterian Vicol şi volumul autorului Ionel Necula "Uricar la poarta Moldovei", prezintă Vasile Ghica. Prima seară a festivalului va fi închisă în mod grandios de către recitalul muzical de jazz a interpretei Maria Răducanu.

În cea de-a doua zi va fi prezentată expoziţia fotografică "Suflet, inimă, simţire", autor Stelian Porojnicu, urmată de tradiţionala lansare de carte "Poeţi la castel" - Laureaţii ediţiei 2008 şi recitalul muzical al interpreţilor Nicolae Mantu-flaut şi Gabriel Bulancea-chitară.

Evenimentul va fi marcat şi de acordarea diplomei de excelenţă poetului Daniel Corbu, invitat de onoare al festivalului.

În încheiere va avea loc festivitatea de premiere a laureaţilor, urmată de vizitarea conacului şi a bisericii Sf. Nicolae, ctitorie a poetului Costache Conachi, din satul Ţigăneşti.

Festivalul Naţional de Poezie "Costache Conachi", ediţia a XVII-a, este organizat de către Casa de Cultură a municipiului Tecuci în colaborare cu Primăria municipiului Tecuci, Consiliul Judeţului Galaţi, Centrul Cultural "Dunărea de Jos", Ministerul Culturii şi Cultelor, Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Galaţi.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=8

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Festivalul Naţional de Poezie „Costache Conachi” 2010

Cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului „Costache Conachi” se va desfăşura în zilele de 1 şi 2 octombrie. Pe lângă tineri România, vor fi concurenţi din Basarabie, preşedinte al juriului fiind scriitorul basarabean Leo Butnaru, din Chişinău, membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova, căruia i se vor alătura Clara Mărgineanu, Lucian Vasiliu, Cassian Maria Spiridon.

Programul festivalului cuprinde în prima zi prezentarea invitaţilor şi lansări de carte, între care „Jurnal de vise” al regretatului Grigore Hagiu, în prezentarea lui Sterian Vicol, „Fuga în roşu”, prezentare Dionisie Duma, „Poeme liturgice”, prezentare Paul Sânpetru. De asemenea, poeta Florina Zaharia, redactor şef al revistei de cultură „Dunărea de Jos”, va prezenta colecţia de lucrări ale laureaţilor de la ediţia precedentă, cuprinsă în „Poeţi la castel”.

În cea de a doua zi vor continua lansările de carte şi se vor înmâna diplomele şi premiile.

http://www.viata-libera.ro/articol-Festivalul_National_de_Poezie_%E2%80%9ECostache_Conachi%E2%80%9D_3.html

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Au început înscrierile la Festivalul concurs de poezie “Costache Conachi” 2011

Casa de Cultură a municipiului Tecuci organizează, în zilele de 29-30 septembrie 2011, cea de a XIX-a ediţie a Festivalului concurs de poezie „Costache Conachi’’. Data limită până la care pot fi trimise lucrările este 16 septembrie.

La această manifestare culturală pot participa tineri creatori de poezie în vârstă de până la 35 de ani, care nu au publicat în volum. ”Concurenţii trebuie să trimită un număr de zece poezii în câte cinci exemplare, care vor purta fiecare, acelaşi moto de identificare. Într-un alt plic închis, pe care va fi înscris moto-ul de la poezii, participanţii vor introduce o fişă cu câteva date personale : numele şi prenumele, data şi locul naşterii, domiciliul, ocupaţia, studiile, distincţii literare, telefon, etc. Plicurile cu fişa personală se vor deschide după jurizarea poeziilor şi stabilirea premiilor.

Lucrările vor fi expediate până la data de 16 septembrie 2011 - data poştei - pe următoarea adresă : Casa de Cultură a municipiului Tecuci, Str. 1 Decembrie 1918, nr. 62, cod 805300, jud. Galaţi, cu menţiunea “Pentru concursul naţional de poezie „C. Conachi””, a spus Viorel Burlacu, directorul Casei de Cultură Tecuci.

Lucrările vor fi apreciate de un juriu, constituit din personalităţi ale criticii literare româneşti şi ale vieţii culturale locale, care va desemna laureaţii festivalului. Organizatorii vor acorda următoarele premii în numerar : Marele premiu - 600 lei; Premiul I - 400 lei; Premiul II - 300 lei; Premiul III - 200 lei. De asemenea, vor mai fi oferite premii şi din partea unor edituri sau reviste literare. Concurenţii stabiliţi câştigători vor fi invitaţi la Tecuci, în zilele de 29-30 septembrie, la manifestările organizate cu prilejul Festivalului Naţional de poezie “Costache Conachi”. Cazarea, transportul şi masa (diurna) vor fi suportate de organizatori.

Mai multe informaţii se pot obţine la tel. 0236/820 449; 0723/289 695 sau e-mail: culturatecuci@gmail.com.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Festivalul „Costache Conachi”, ediţia a 19-a

Festivalul poezie „Costache Conachi” se va desfăşura la sfârşitul acestei luni, pe 29-30 septembrie, la Casa de Cultură din Tecuci.

Laureaţii celei de-a XIX-a ediţii, tineri creatori de poezie în vârstă de până la 35 de ani, care nu au publicat în volum, sunt invitaţi să-şi primească premiile.

Organizatorii suportă cazarea şi masa şi vor acorda şi premii în bani: Marele premiu - 600 lei, Premiul I - 400 lei, Premiul al II-lea - 300 lei, Premiul al III-lea - 200 lei. Vor mai fi oferite premii şi din partea unor edituri sau reviste literare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Festivalul naţional de poezie „Costache Conachi” şi-a închis porţile

Timp de două zile, Tecuciul s-a transformat într-un adevărat univers liric, aici având loc cea de-a XIX ediţie a Festivalului naţional de poezie „Costache Conachi”. Evenimentul a fost sărbătorit cu o serie de lansări de carte, mese rotunde dar şi momente muzicale oferite atât de tineri interpreţi, cât şi de către cantautorul Mircea Călianu.

Juriul - format din poetul Ioan Pintea şi scriitorii Lucian Vasiliu, Dan Cristea, A.G. Secară, Dionisie Duma - a avut o misiune destul de dificilă în a alege, din cei 67 de participanţi care au trimis lucrări la acest concurs, pe cei mai buni. Mii de versuri au fost citite cu atenţie de către „judecători”, iar cele mai bune au fost notate ca atare, pentru a fi desemnaţi câştigătorii.

Cei care s-au desprins din „pluton” au fost: suceveanca Andreea Teliban - care a obţinut locul I, Gheorghe Mihai din Tg. Jiu - locul II, Ana Maria Lupaşcu din Suceava - locul II, Oana Zahiu din Ploieşti - locul III, pe acelaşi loc clasându-se şi Elena Andreea Lăcătuşu din Buzău, iar Victoria Bortă din Chişinău a obţinut menţiune.

Nici tecucenii nu au fost lipsiţi de talent, Mariana Bogdănoiu fiind distinsă cu premiul pentru promovarea poeziei religioase şi unul special. Cele mai apreciate versuri citite de juriul festivalului au fost cele scrise de tânăra poetă Irina Georgescu din Medgidia, care a obţinut şi marele premiu.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Câştigătorii Festivalului-concurs de poezie „Costache Conachi”

În zilele de 29-30 septembrie 2011, Casa de Cultură a municipiului Tecuci a organizat cea de a XIX-a ediţie a Festivalului concurs de poezie „Costache Conachi". Organizatorii au oferit premii în bani, la care s-au adăugat premii oferite de către edituri sau reviste literare. La festival au participat tineri creatori de poezie, în vârstă de până la 35 de ani, care nu au publicat în volum.

Lista câştigătorilor

Marele premiu: Irina Roxana Georgescu (Bucureşti): Premiul ,,Cezar Ivănescu” al Muzeului Literaturii Române Iaşi, Premiul Societăţii Scriitorilor ,,C. Negri” Galaţi

Premiul I: Andreea Teliban (Suceava): Premiul revistei ,,Dacia literară”, Premiul revistei ,,Tecuciul literar artistic”,

Premiul II: Mihai Gheorghe (Târgu Jiu): Premiul revistei ,,Luceafărul de dimineaţă”, Premiul revistei ,,Porto franco” Galaţi,

Premiul II: Ana Maria Lupaşcu(Suceava): Premiul revistei ,,Convorbiri literare”, Premiul revistei ,,Tecuciul literar artistic”,

Premiul III: Oana Zahiu (Ploieşti): Premiul ,,Mihai Ursachi” al Muzeului Literaturii Române Iaşi, Premiul revistei ,,Dunărea de Jos” Galaţi,

Premiul III: Andreea Lăcătuş (Buzău): Premiul revistei ,,Oglinda literară”, Premiul ,,Ioanid Romanescu” al Muzeului Literaturii Române Iaşi,

Menţiune: Victoria Bortă (Chişinău): Premiul Cenaclului literar ,,Calistrat Hogaş” al Casei de Cultură Tecuci, Premiul revistei ,,Poezia” Iaşi, Premiul revistei ,,Tecuciul literar artistic”, Mariana Bogdănoiu (Tecuci): Premiul pentru promovarea poeziei religioase oferit de Protoeria Tecuci, Premiul special al Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Galaţi.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Se fac pregătiri pentru „Costache Conachi” 2012

În zilele de 5-6 octombrie 2012, Casa de Cultură a municipiului Tecuci organizează cea de-a XX-a ediţie a Concursului naţional de poezie „C. Conachi”. Pot participa tineri creatori de poezie în vârstă de până la 35 de ani, care nu au publicat în volum. Concurenţii vor trimite un număr de şapte poezii în câte cinci exemplare, care vor purta, fiecare, acelaşi motto de identificare. Într-un alt plic, închis, pe care va fi înscris motto-ul de la poezii, participanţii vor introduce o fişă cu câteva date personale: numele şi prenumele, data şi locul naşterii, domiciliul, ocupaţia, studiile, distincţii literare, telefon, e-mail etc. Plicurile cu fişa personală se vor deschide după jurizarea poeziilor şi stabilirea premiilor. Lucrările vor fi expediate până la data de 21 septembrie 2012 – data poştei - pe următoarea adresă: Casa de Cultură a municipiului Tecuci, str. 1 Decembrie 1918 nr. 62, cod 805300, jud. Galaţi, cu menţiunea “Pentru concursul naţional de poezie „C. Conachi”.

Lucrările vor fi apreciate de un juriu constituit din personalităţi culturale. Concurenţii stabiliţi câştigători vor fi invitaţi la Tecuci, în zilele de 5-6 octombrie 2012, la manifestările organizate cu prilejul Festivalului naţional.

Organizatorii vor acorda următoarele premii în numerar: Marele premiu - 600 lei, Premiul I - 400 lei, Premiul II - 300 lei, Premiul III - 200 lei. Vor mai fi oferite premii şi din partea unor edituri sau reviste literare, partenere ale evenimentului. Juriul îşi rezervă dreptul de a redistribui, în mod excepţional, anumite premii.

Cazarea, transportul şi masa (diurna) invitaţilor vor fi asigurate de organizatori.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Premiile Festivalului Naţional de poezie ”Costache Conachi“ 2012

Ministerul Culturii si Cultelor prin Direcţia pentru cultură, culte si patrimoniu cultural naţional, Consiliul Judetean Galaţi, Centrul Cultural Dunărea de jos Galati, Primaria Municipiului Tecuci şi Casa de Cultură Tecuci au organizat vineri, 23 noiembrie 2012, cea de a douăzecea ediţie a festivalului naţional de poezie “Costache Conachi”.

Juriul a fost format din: scriitorul Lucian Vasiliu, redactor şef la revista “Dacia literară “, Dan Cristea, redactor sef la revista “Luceafărul ” din Bucureşti, Gabriel Chifu, director executiv la revista “România Literară “Bucureşti, A.G.Secară, poet gălăţean si poetul tecucean Duma Dionisie, preşedinte al Cenaclului literar “Calistrat Hogaş” Tecuci.

Laureaţii festivalului din acest an au fost: Marele premiu si premiul Cezar Ivănescu al revistei Dacia Literară - Vlad Sibechi - Suceava. Premiul 1 - Adrian Agheorghesiei - Iaşi. Premiul al doilea - Adrian Gheorghe Matus - Satu Mare care a mai obţinut şi premiul Mihai Ursachi si Constant Tonegaru, al revistei Poezia, respectiv, Dunărea de Jos. Premiul al treilea Miruna Ştefana Belea - Dâmboviţa. Menţiuni - Nicoleta Onofrei - Galati, Mihai Gh. - Târgu Jiu - acesta obţinând şi distincţia Centrului Cultural Dunărea de Jos Galati si al Atelierelor de scriere creativa TheGodfathers of Oblio si Ana Mihaela Nutu - Chişinău, aceasta primind si premiul Ioanid Romanescu al Revistei Convorbiri Literare. Multi din aceşti premianţi au primit si Diplome de Onoare din partea revistei “Tecuciul literar artistic “, oferite personal de profesoara Eleonora Stamate, redactor sef al publicaţiei.

infotecuci.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Tinerii poeţi sunt aşteptaţi la Concursul Naţional de Poezie „Costache Conachi” 2014

Casa de Cultură a Municipiului Tecuci organizează în zilele de 10-11 octombrie 2014, Festivalul concurs naţional de poezie „Costache Conachi”, eveniment ajuns la ediţia cu numărul XXII. La această competiţie pot participa tineri poeţi în vârstă de până la 35 de ani, care nu au publicat în volum.

Conform regulamentului de concurs, participanţii vor trimite un număr de şapte poezii, în câte cinci exemplare, care vor purta fiecare, acelaşi moto de identificare. Lucrările pot fi expediate până pe data de 27 septembrie 2014, data poştei, la următoarea adresă: Casa de Cultură a Municipiului Tecuci, str. 1 Decembrie, nr. 62, cod. 805300, judeţul Galaţi, cu menţiunea: Pentru Concursul Naţional de Poezie „C.Conachi”.
La ediţia din acest an organizatorii vor oferi următoarele premii: Marele premiu: 600 lei, Premiul I: 500 lei, Premiul II: 400 lei, Premiul III: 350 lei, Menţiuni: 250 lei. Parte dintre cei mai buni concurenţi vor fi premiaţi de partenerii evenimentului, edituri şi reviste literare.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Laureaţii Festivalului Naţional de Poezie "Costache Conachi" 2014

Ediţia a XXII-a a Festivalului  de poezie „Costache Conachi” va avea loc în Tecuci, la sala Studio a Casei de Cultură în zilele de 14  ora 16.00)  şi 15 noiembrie.

Laureaţii festivalului au fost desemnaţi concurenţii: Ioana Nicoleta Dupu din com. Hilişeu-Horia, jud.  Botoşani; Alexandru Gheras din Chişinău- Republica Moldova; Alexandra Negru din Suceava; Victoriţa Tudor din Constanţa; Marina Popescu din Bucureşti; Ana Maria Sîrbu din Râmnicu Sărat; Stelian Diaconescu din Tecuci.

tecuceanul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Festivalul Naţional de poezie ,,Costache Conachi’’ 2014 şi-a desemnat laureaţii

Sala Studio a Casei de cultură Tecuci, a găzduit vineri, 14 noiembrie, cea de a XXII-a ediţie a Festivalului Naţional de poezie ,,Costache Conachi’’.

Juriul: scriitorul Lucian Vasiliu - director la Editura Junimea, preşedinte; Angela Baciu - poet şi scriitor, preşedinte U.S. filiala Iaşi, reprezentanţa Galaţi-Brăila; Gheorghe Neagu - scriitor, redactor şef la ,,Oglinda literară’’ din Focşani; Emilian Marcu - scriitor din Iaşi şi poetul Dionisie Duma - preşedinte U.S. filiala Iaşi, reprezentanţa Tecuci.

La concurs au fost înscrişi 40 de participanţi, juriul selecţionând 26 de lucrări pentru faza finală.

A venit rândul premiilor.

Premii de revistă: Victoriţa Todor din Constanţa - premiul Revistei ,,Tecuciul literar artistic”

Alexandra Negru din Suceava - premiul din partea Editura Junimea Iaşi

Alexandru Gheraş din Chişinău - premiul Societăţii Scriitorilor ,,C. Negri’’ Galaţi

Andreea  Voicu din Moreni - premiul Revistei ,,Poezia’’ Iaşi

Roxana Ilie din Craiova - premiul Cenaclului literar ,,C. Hogaş’’ Tecuci

Alexandra Iacob din Tecuci - Premiul Revistei ,,Porto-Franco’’ Galaţi

Stelian Diaconu din Tecuci - premiul revistei ,,Convorbiri literare’’ Iaşi

Cristina Grigoraş din Ruginoasa, jud. Iaşi - premiul revistei ,,Oglinda literară’’ Focşani

Cătălin Topliceanu din Vaslui - premiul ,,Ateneu’’ Bacău

Menţiuni - Costel Onofras din Botoşani şi Adrian Agheorghesei din Iaşi

Premiul III - Alexandru Gheras din Chişinău - Republica Moldova şi Ana Maria Sârbu - Râmnicu-Sărat, jud. Buzău

Premiul II - Marina Popescu din Bucureşti, Ioana Nicoleta Dupu - com. Horia, jud. Botoşani şi Victoriţa Tudor din Constanţa

Premiul I - Stelian Diaconescu din Tecuci

Marele Premiu a revenit participantei Alexandra Negru din Suceava, studentă în anul III.

tecuceanul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Festivalul de poezie "Costache Conachi", la o nouă ediţie

Casa de Cultură Tecuci, în colaborare cu Editura „Junimea” din Iaşi şi cu sprijinul Primăriei Tecuci, organizează, pe 9 şi 10 octombrie, ediţia a XXIII-a a Festivalului Naţional de Poezie „Costache Conachi”.

Oaspeţii vor fi primiţi vineri, 9 octombrie, la ora 16,00, în Sala Studio a Casei de Cultură, iar, după cuvântul de deschidere al directorului aşezământului de cultură, prof. Mircea Calianu, vor fi aduse „Ecouri lirice” din versurile lui Conachi, urmând lansări de carte ale scriitorilor gălăţeni Angela Baciu şi Sterian Vicol, membri ai juriului concursului de poezie, prezidat de poetul Lucian Vasiliu, directorul Editurii „Junimea”.

Vineri şi sâmbătă vor fi mai multe evenimente culturale în cadrul festivalului, dintre care notăm o lansare de carte a scriitorul tecucean Vasile Ghica, un spectacol de muzica folk cu Cenaclul de muzică şi poezie „Dunărea” din Galaţi, un pelerinaj la Castelul boierului Conachi de la Ţigăneşti, lansarea plachetei festivalului - „Poeţi la Castel” şi festivitatea de premiere.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Laureaţii Festivalului Naţional de Poezie "Costache Conachi", ediţia a XXIII-a, 2015
(82 de concurenţi din 21 de judeţe)

GABRIELA IVAŞCU – Ştefăneşti, Argeş
Marele premiu
Premiul revistei ,,Cronica”
Premiul revistei ,,Porto-Franco”

EMIL IFRIM – Buzău
Premiul I
Premiul revistei ,,Convorbiri literare”

VIOLETA ION- Bucureşti
Premiul II
Premiul revistei ,,Poezia”
Premiul revistei ,,Porto-Franco”

MARIUS GRAMA – Galaţi
Premiul III
Premiul revistei ,,Dominus”
Premiul ,,Ioanid Romanescu”

DANIEL FORGA – Bucureşti
Menţiune
Premiul revistei ,,Dacia literară”
Premiul cotidianului ,,Viaţa liberă”-Galaţi

LUCIAN ONU – Suceava
Menţiune
Premiul revistei ,,Antares”

MONICA HAVAŞI – Reşiţa
Menţiune
Premiul revistei ,,Oglinda literară”

VALERIU MITITELU – Brăila
Premiul revistei ,,Ateneu”
Premiul revistei ,,Viaţa românească”

ALEXANDRU MĂRCHIDAN – Piteşti
Premiul revistei ,,Dunărea de Jos”

MARCELA CIOBĂNUC – Tecuci
Premiul Societăţii Scriitorilor ,,C. Negri”
Premiul Cenaclului literar ,,C.Hogaş”

MARCELA BARBU – Galaţi
Premiul revistei ,,Poezia”
Premiul revistei ,,Salonul literar”

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Festivalul Naţional de Poezie „Costache Conachi” 2016 şi-a desemnat câştigătorii

Sâmbăta trecută, Casa de Cultură a municipiului Tecuci a fost gazda ediţiei cu numărul XXIV a Festivalului Naţional de Poezie „Costache Conachi”. În acest an s-au înscris concurenţi din aproape toate zonele ţării: Stolnici (judeţul Argeş), Cârlomăneşti (judeţul Galaţi), Bucureşti, Vaslui, Focşani, Ploieşti, Prahova, Piteşti, Satu Mare, Bacău, Brăila, Mioveni (judeţul Argeş), Tecuci (judeţul Galaţi), Cornu (jud. Prahova), Rîmnicu Sărat, Puchenii Mari (jud. Prahova), Cernavodă  (jud. Constanţa), Braşov, Harghita etc.

Juriul a trecut prin filtrul jurizării lucrările înscrise în concurs şi a stabilit câştigătorii ediţiei: Marele premiu - Ana Maria Sîrbu, Rîmnicu Sărat, judeţul Buzău; Premiul I - Adrian George Matus, Satu Mare; Premiul II - Maria Elena Milandru, Braşov; Premiul III - Raluca Ioana Ialomiţeanu, Prahova; Premiul III - Alexandru Drăgănoaia, Stolnici, jud. Argeş; Menţiune - Teodora Vasilescu, Piteşti; Menţiune - Relu Cazacu, Bucureşti. Premiile de revistă sunt următoarele: Premiul Revistei „PLUMB” – Alexandru Drăgănoaia, Stolnic, jud. Argeş; Premiul USR Filiala Iaşi/Reprezentanţa Galaţi-Tecuci – Ana Maria Sîrbu, Rîmnicu Sărat, judeţul Buzău; Premiul Revistei „Porto Franco” /Societatea scriitorilor „C.Negri”- Adrian George Matus, Satu Mare; Premiul Cenaclului „Ion Chiric”/Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi - Maria Elena Milandru, Braşov; Premiul Revistei Tecuciul literar-artistic Tecuci – Teodora Vasilescu, Piteşti; Diploma de Merit din partea Asociaţiei – Societatea Culturală „Ştefan Petică”-2007, Tecuci - Raluca Ioana Ialomiţeanu, Prahova; Premiul Revistei „Axis libri” Galaţi – Relu Cazacu, Bucureşti; Premiul Radio Tecuci 106,9 FM – Maria Elena Milandru, Braşov.

Toţi participanţii înscrişi în concurs au primit câte o diplomă de participare.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Laureații Festivalului de poezie „Costache Conachi” 2017

Vineri 27 octombrie, Festivalul Naţional de poezie „Costache Conachi”, aflat la ediţia XXV, şi-a desemnat laureații. Juriul compus din Vasile Spiridon, președinte, și membrii Adrian Alui Gheorghe, N. Corlat, Sterian Vicol şi Valentin Talpalaru a acordat următoarele premii: Premiul III: Sonia Calman, care a obținut şi premiul Revistei „Conta”, și Ruxandra Voica; Premiul II: Emilia Nedelcov şi Nicoleta Crăiete; Premiul I: Raluca Ioana Ialomiţeanu şi Oana Leocă, care a obţinut şi Premiul Radio Iaşi; Marele Premiu: Bogdan Alexandru, care a obţinut şi premiul Revistelor „Tecuciul literar-artistic” şi „Hyperion”. A fost acordată şi o Diplomă de onoare din partea USR filiala Iaşi conducerii Casei de Cultură şi moderatorului Dan Vîță, pentru continuitatea festivalului „Costache Conachi”. Marele premiu a fost 750 lei, premiul I de 500 lei, premiul II de 400 lei şi premiul II de 300 lei.

ziarultecucean.wordpress.com

Link to comment
Share on other sites

 • 5 years later...

Festivalul Național de Poezie „Costache Conachi”, Ediția XXX 

Într-o atmosferă de adevărată sărbătoare, vineri, 28 octombrie 2022, Sala Studio a Casei de Cultură a Municipiului Tecuci a găzduit deschiderea festivă a ediției jubiliare cu numărul XXX a acestui festival de poezie.

Poetul Dan Vîță care a prezentat premiile la secțiunea „Grupaj poezii”, unde juriul a fost format din Marius Chelaru, președinte iar membrii Stelian Vicol și Dan Vîță. Aici, laureații au fost:
– Maruseac Ana Daria din Suceava – Marele Premiu în valoare de 700 lei, 
– Dozescu Adelina Georgeta din Lugoj – Timiș – Premiul I în valoare de 500 lei, 
– Pasaniuc Ana, Moldovița – Suceava – Premiul II în valoare de 400 lei, 
– Antonescu Tudor – Dorohoi Botoșani – Premiul II în valoare de 300 lei. 

A urmat apoi premiera pentru secțiunea "Debut Volum", unde juriul a fost format din Lucian Vasiliu, președinte iar membrii Horia Gârbea, Gelu Dorian și Florina Zaharia. Aici, a existat o problema în sensul în care persoana care în documente a obținut premiul II, respectiv Nicoleta Simon din Brașov, nu s-a mai prezentat și nu a răspuns numeroaselor apeluri telefonice și juriul nu a mai acordat acest premiul. Premiul I a fost obținut de Valin Dănilă din Suceava, iar Premiul III a revenit lui Andrei Hurghes din Iași, alături de premii în cărți și reviste.

ziarultecucean.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.