Jump to content

Unde faceţi Revelionul 2010?


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Maratonul petrecerilor de Revelion

Ştiu, o să-mi spuneţi că e criză, că nu sunt bani, că şomajul e atotstăpânitor şi mie-mi arde de revelionul care e, hăt, peste trei luni. Şi totuşi eu nu mă las şi vă întreb unde v-ar plăcea să petreceţi noaptea dintre ani? La Paris, Viena, Moscova, Praga, Paralia Katerini sau poate pe meleagurile noastre, la Predeal, Buşteni ori Slănic?

Bun, şi dacă vă demonstrez că o vacanţă la Predeal e mai puţin rentabilă financiar decât una la Paris mă credeţi? Iaca: în Predeal, 5 nopţi de cazare, all inclusive, cu cină festivă şi program artistic, costă 550 de euro pentru o persoană. La Poiana Braşov, 6 nopţi într-un hotel de patru stele vă costă 3.350 de lei, adică 780 de euro pentru şase nopţi. Un sejur la Paris este vreo 600 de euro. Şi să nu-mi spuneţi că se compară Turnul Eiffel, Champs Elysee, Arcul de Triumf şi Muzeul Louvre cu frumuseţile noastre, e drept, unice, preţioase, dar băştinaşe. Comentaţi?!

Ca să vă deschid doar apetitul pentru un revelion petrecut altfel decât acasă, o să vă spun că maxim 3.000 de lei ar fi suficienţi pentru a petrece noaptea dintre ani în doi, în condiţii de lux în România. Cu 500 de euro vă descurcaţi în doi la Viena, în Grecia sau la bulgari, în staţiunile montane. Cu 1.000 de euro plecaţi în doi la Praga sau, dacă mai puneţi ceva pe deasupra, la Paris.

http://www.viata-libera.ro/articol-Mara ... ion_2.html

Link to comment
Share on other sites

Revelion 2010, mai ieftin pe la vecini

Dacă încă nu v-aţi hotărât unde petreceţi noaptea dintre ani, vă oferim noi un top al câtorva dintre cele mai avantajoase oferte de revelion puse la bătaie de agenţiile de turism. Chiar dacă nu vă permiteţi o vacanţă adevărată şi aţi făcut deja rezervare la hotel „plăpumioara” în faţa televizorului, cu meniu de criză, nimic nu vă împiedică să visaţi frumos la un revelion nemaipomenit. Nu vă costă nimic!

„Low” cost de România

Pentru şase nopţi, la un hotel de patru stele în Sovata, plătiţi 2.000 de lei de persoană cu pensiune completă, plus masa festivă de revelion, Balul Noului An pe 1 ianuarie şi acces nelimitat la bazinul cu apa sărată al hotelului, jacuzzi, saună şi un halat de baie.

La Băile Tuşnad, la un hotel de trei stele, trei nopţi „low cost” înseamnă 950 lei de persoană. Aici, ospăţul de revelion se ridică la 400 de lei de persoană. La Buşteni, o minivacanţă de patru nopţi cu confort de două stele şi mic dejun vă uşurează buzunarele de 1.575 lei de persoană.

Grecia pentru toţi

Aşa sună ispititor oferta unei agenţii de turism. Adevărul este că Paralia Katerini chiar este o opţiune ieftină şi extrem de avantajoasă. Priveliştea superbă, plaja şi Marea Egee, culmile muntelui Olimp iţindu-se printre acoperişurile hotelurilor, bisericile greceşti, zecile de taverne unde poţi gusta tzatziki, souflaki, ouzo şi alte delicioase feluri greceşti constituie garanţia unui sejur de vis. Cu mai puţin de 100 de euro vă puteţi bucura de cazare la un hotel de tip familial care vă oferă intimitate şi condiţii excelente de autogospodărire.

Viena, preţ individual

Dacă nu vă omorâţi după concediile tip tabără, cu program “acum mâncăm, acum ne plimbăm”, şi vreţi să fiţi propriul stăpân al vacanţei dumneavoastră, atunci alegeţi ofertele individuale pentru Viena. Biletul de avion, aşa cum urlă toate reclamele, are un preţ decent, iar cazarea la un hotel de trei stele din apropierea celebrei Stephanplatze (Piaţa Sfântului Ştefan), costă 64 de euro de persoană. Există şi variante la 45 euro de persoană în camera dublă, cu mic dejun inclus.

Munţii bulgăreşti

Dacă litoralul bulgăresc v-a convins să lăsaţi de izbelişte concediile la Mamaia sau Costineşti, atunci de ce n-aţi încerca munţii vecinilor de peste Dunăre? La Pamporovo, staţiune modernă de schi aflată în inima munţilor Rodopi, la o altitudine de 1650 de metri deasupra nivelului mării, camera dublă se închiriază cu 50 de euro de persoană pe noapte. La Bansko, staţiune aflată la o altitudine de 925 de metri deasupra nivelului mării, care se laudă cu cel mai modern centru de schi din toată Bulgaria, este 126 de lei camera la un hotel de patru stele. Şi când e vorba de confort, bulgarii nu se încurcă şi oferă în preţurile de mai sus: cazare, mic dejun şi cină, piscină interioară, jacuzzi, sală de fitness, saună, baie cu aburi.

Paris

Imaginaţi-vă: şase zile în capitala Franţei: seara, plimbare pe Champs Elysees, revelion lângă Turnul Eiffel, Place Vendome, Arcul de Triumf, Muzeul Louvre... şi doar 600 euro de persoană, funcţie de agenţia de turism!

Moscova

„Snovum Godom”, aşa se spune de Anul Nou la Moscova. Ce-aţi zice de o petrecere dintre ani în Piaţa Roşie moscovită? Veţi avea parte de multă vodka, cică aşa se spune la „apă” în limba rusă, un foc de artificii spectaculos în vreme ce tradiţionalul ceasornic Saviour numără minutele rămase până la intrarea în noul an. Ded Moroz, adică Moş Gerilă şi Snegurocika - Fetiţa de Zăpada vă vor ura de bine, poate daţi o fugă şi până la Mausolelul lui Lenin, şi faceţi şi o plimbare cu troika. Dacă aveţi o mie de euro de dat de persoană şi ruşii nu fac fiţe când le cereţi viza, atunci drum bun şi distracţie plăcută!

Amintiri de revelion

Dacă v-ar tenta un revelion în capitala Austriei, vă mai oferim câteva argumente. Românii care au petrecut noaptea dintre 2008-2009 la Viena, au avut o mare dilemă. Pe care dintre cele 11 petreceri publice în aer liber să o aleagă? Pentru că în capitala austriacă a fost un veritabil maraton al distracţiei şi muzicii de la Rathausplatz (Piaţa Primăriei) şi până în celălalt capăt al oraşului, în Parcul „Prater”. Viena a strălucit de focuri de artificii şi a dansat pe muzică de toate genurile: operetă, vals şi musical - la „Rathausplatz” cu Silvesterorchester şi Brodway Big Band, disco - peste drum, rock’n roll la „Haus der Musik”, samba şi salsa la „Prater”... 11 petreceri au însemnat tot atâtea spectacole live nemaipomenite şi tot atâtea locuri în care te puteai înfrupta cu delicioşii würstchen, hot-dog, şniţel vienez, cartofi copţi, castane coapte, ştrudel cu mere sau brânză, prăjituri de tot felul şi unde puteai să bei de la punch, şampanie, bere şi până la ciocolată caldă cu frişcă şi cafea!

Grecia

Revelionul cu grecii este cu adevărat o experienţă de neuitat. Din start, trebuie să ştiţi că la masă nu veţi avea parte de cârnaţi, răcituri, caltaboşi, salată de boeuf, şampanie, fără de care nici nu se poate închipui un revelion pe meleagurile noastre. Grecii au un altfel de meniu pentru noaptea dintre ani, nu se îndoapă ca noi, şi nici nu beau şampanie! De pocnit, la miezul nopţii, pocnesc o sticlă de... apă minerală, focuri de artificii poţi vedea doar de Paşti, şi prin lege s-a renunţat la spartul farfuriilor. Dar distracţie, muzică şi dansuri ca la greci nu găseşti niciunde în lume! Şi, până la urmă, astea contează!

http://www.viata-libera.ro/articol-Reve ... ini_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Căutând Revelionul perfect

Nu ştiu ce posturi TV urmăriţi sau ce agenţii de turism ori târguri de profil vizitaţi, însă ofertele de Revelion pentru diverse destinaţii în România nu sunt nici pe departe aşa de accesibile cum le prezintă cei implicaţi. Poate că pentru unii criza înseamnă să plăteşti “doar” 9.000 de lei pentru un sejur de Revelion în România şi nu în vreo ţară străină, sau să renunţi la trufe, atunci când mănânci brânză franţuzească, însă pentru majoritatea dintre noi un astfel de „scor” nu te face decât să te enervezi când îl pronunţi. Cum însă, se ştie, în vremuri de opresiune - de orice fel! - mintea omului lucrează mai abitir, iar motoraşele se învârt harnice, inventivitatea românului nu se dezminte în această perioadă de criză. Aşa se face că oamenii găsesc tot felul de soluţii, pentru a petrece Revelionul la munte sau la mare, ocolind cu grijă ofertele “oficiale”. Ia mai mult timp să prospectezi piaţa, ai şi ocazia să faci cel puţin o criză de nervi, însă ai avantajul că te poţi documenta bine înainte de a alege oferta perfectă pentru Anul Nou…

Cum şi ce să cauţi

În urmă cu doar câteva zile, pe un post de televiziune, o domnişorică drăguţă ne prezenta cam care sunt ofertele de Revelion, desigur “pentru toate buzunarele”. Aşa am aflat - ceea ce ştiam demult, de altfel! - că buzunarele mele nu se compară cu cele de la Bucureşti, de vreme ce mi se spunea că o ofertă acceptabilă ar fi un sejur de Revelion la Arpaşul de Sus, unde, pentru patru nopţi, o persoană plăteşte “doar” 2.150 de lei! Deci, vorbim doar de cazare, nu de vreun all-inclusive! Şi dacă preţul vi se pare mare, domnişoara de la televizor ne-a dat şi alte variante: la Arieşeni - 2.000 de lei de persoană, pentru cazare pe patru nopţi! Dar astea nu sunt toate ofertele de Revelion! Cine are nervi buni şi răbdare poate găsi oferte mult mai bune. Tehnologia să trăiască, deoarece internetul te ajută. Ai mai multe motoare de căutare, fie www.turistInfo.ro, fie pur şi simplu cauţi pe Google “turism”, “cazare”, sau “oferte Revelion”. Oricum, ofertele curg efectiv!

Nu tot ce scrie e şi adevărat!

Totuşi, ai grijă să nu crezi absolut tot ce se scrie pe Internet la ofertele postate acolo! Proprietarii pensiunilor care se respectă precizează în scris - mic, ce-i drept! - “preţul azi”, pentru că oferta de Revelion este altă mâncare de peşte! E nevoie de atenţie maximă pentru aşa ceva când îţi faci bugetul, pentru că altfel vei avea parte de surprize ciudate rău! Unele preţuri afişate pentru cazare sunt, în realitate, de 3-4 ori mai mari! De aceea este bine să selectezi pensiunile care îţi plac şi apoi să te apuci să suni, pentru a afla detaliile financiare… De pildă, dacă pe site este afişat un preţ de cazare de 50 de lei de persoană, pentru Revelion se pot cere şi 200 de lei de persoană! La aceleaşi condiţii de cazare! Iată câteva sume cerute pentru cazare. La Râşnov, cazarea la o pensiune de două stele este undeva la 220 de lei/cameră/noapte (dar, dacă veţi căuta cu atenţie, găsiţi şi preţuri mai mici, chiar sub 100 de lei), în timp ce la polul (financiar) opus se află o ofertă de 400 de lei/cameră! O modă pentru această perioadă este să prezinţi ofertele în euro. Astfel, am găsit o ofertă de 1.500 de euro, pentru patru nopţi, de Revelion. Sau, poate doriţi o ofertă de 35 de euro de persoană, la care se adaugă obligatoriu 5 euro micul dejun. Mănânci sau nu dimineaţă, pe cine mai interesează? Alte oferte: la Zărneşti, cazarea este între 100 de lei/persoană/zi (140 cu tot cu masa de Revelion) şi ajunge până la 257 de euro/cameră! În Maramureş, de pildă, dacă vei căuta cu grijă, vei găsi oferte bune pentru buzunarele de criză - 100 de lei/noapte, iar tarifele de masă - mic dejun: 10 lei/persoană, prânz - 20 lei/persoană şi cina - 15 lei/persoană.

Oferte şi bonusuri de te cruceşti

Fie din cauza crizei, fie pentru pur şi simplu nu ştiu cum să îşi mai vândă ofertele, proprietarii pensiunilor fac unele texte de atragere a clienţilor, de te şi cruceşti. De pildă, o pensiune - cam scumpă! - oferă “pe tot parcursul zilei” ceai şi cafea! Alte oferte hilare te întâmpină de unde nici nu te aştepţi, adică din partea unor cabane de patru stele: cabină de duş cu hidromasaj, sau sală de baie cu “vană” (cadă!), camere cu balcon, prezentat pe post de “facilităţi”, ca, de altfel, şi şemineul din dotare. Pentru atragerea clienţilor, unii folosesc adevărate tactici; de exemplu, la un minihotel, turiştii sunt anunţaţi că vor putea mânca la micul dejun brânză, dulceaţă, şuncă şi câte şi mai cîte! Iar dacă prospectezi ofertele pensiunilor din Maramureş, chiar trebuie să fii bine mîncat înainte, pentru că preţurile - ce-i drept, piperate! - sunt “drese” cu tentaţii mari: pălincă, mâncare tradiţională, petreceri cu ceteraşi şi chiar plimbări cu sania. Sunt şi oferte demne de luat în seamă, mai ales atunci când auzi de “două nopţi cazare, a treia gratuită”. Una din variantele cu care nu ai cum să greşeşti este să închiriezi o vilă “la cheie”, în care poţi să îţi aduci amicii şi să împarţi astfel şi cheltuielile, dar să te şi distrezi în gaşcă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Caut ... ect_2.html

Link to comment
Share on other sites

Inca mai caut variante. ma gandesc la un restaurant, pentru ca am "trecut" printr-un revelion facut la un restaurant galatean si mi-a placut la nebunie atmosfera. fiecare era de capul lui, dar si cu toata lumea. oamenii erau relaxati, prietenosi... de-abia astept. 150 de persoana nu e imposibil, chiar daca in calicia mea mi-a dori sa fie mai ieftin. hai ca anunt ce optiuni am, deocamdata am cautat doar pe net si preturile mi s-au parut oribile. 340 la morga aia de VEGA? sau 330 la SERAPIS, care e o hală mereu mirositoare a mancare?! no way

Link to comment
Share on other sites

Criza le strică gălăţenilor sărbătorile

Spre deosebire de alţi ani, gălăţenii nu se mai înghesuie să-şi facă rezervări pentru petrecerile de Revelion în restaurante şi cluburi. Cauza este criza economică. Gălăţenii se plâng că nu mai au bani pentru distracţie şi asta în ciuda faptului că tot mai mulţi patroni au oferte mult mai bune ca în anii precedenţi. Mulţi se tem că nu îşi vor permite să serbeze aşa cum se cuvine noaptea dintre ani nici măcar acasă. Anul acesta patronii celor mai cunoscute restaurante din Galaţi au venit cu oferte greu de refuzat pentru petrecerea de Revelion. Cu toate acestea puţini sunt cei care îşi pot permite să sărbătorească noaptea dintre ani în unul din restaurantele din Galaţi. "Până în prezent avem rezervate doar 40% dintre cele 200 de locuri disponibile. Sperăm ca de luni să vină mai multă lume. Meniul în acest an este doar 200 lei de persoană, faţă de 250 lei anul trecut", ne-a spus Dan Radu, patronul unui cunoscut restaurant din Galaţi. Acesta mai spune că şi anul trecut preţul a fost mult micşorat, şi asta pentru că efectele crizei s-au resimţit încă de la sfârşitul lui 2008. Acum mulţi gălăţeni spun că abia îşi vor permite să serbeze Revelionul acasă, alături de familie ori prieteni. "Anii trecuţi îmi făceam sărbătorile din banii primiţi în plus de la muncă. Sunt deja trei luni de când firma la care munceam a dat afară jumătate din oameni iar acum trăiesc din şomaj. Voi petrece revelionul în faţa televizorului, alături de cei dragi, probabil cu o sticlă de şampanie şi cam atât", ne-a spus un gălăţean. Aceeaşi situaţie este şi în cazul cluburilor. "Cel mai cunoscut club din Galaţi are tarif de 150 lei de persoană în seara de revelion, bani în care este inclusă doar băutura. Deşi nu mi se pare foarte mult, ştiu că s-au rezervat doar două mese până acum. Dacă situaţia nu se schimbă, o să îmi retrag rezervarea şi o să serbez noul an în altă parte", ne-a spus o gălăţeancă.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=1

Link to comment
Share on other sites

Gălăţenii nu renunţă la vacanţa de Sărbători

Chiar şi pentru câteva zile, o bună parte dintre gălăţeni preferă să petreacă sărbătorile departe de casă. Agenţii de turism spun că în continuare gălăţenii sunt atraşi de staţiunile montane tradiţionale, la mare căutare fiind cele de pe Valea Prahovei. Pe fondul crizei economice însă lucrurile s-au mai schimbat. Destinaţii turistice care altădată nu erau prea atractive pentru gălăţeni, sunt destul de căutate acum. "Pe plan intern, din punct de vedere al staţiunilor preferate de turişti, lucrurile nu s-au modificat semnificativ. Pe primul loc în preferinţele pieţei gălăţene rămân tot Valea Prahovei, Predeal şi Poiana Braşov. Deşi putem observa că din cauza forţei de cumpărare care a scăzut într-o oarecare măsură, vin din spate, în forţă staţiuni precum Arieşeni, Borşa, Slănic Moldova, Vatra Dornei, Maramureş, Nordul Moldovei etc. - staţiuni care au înregistrat o creştere importantă faţă de anii precedenţi. Chiar dacă staţiunile de pe Valea Prahovei - Sinaia, Predeal, Poiana Brasov, Azuga etc., nu au mai avut parte de aceiaşi creştere miraculoasă a vânzărilor, sau într-o oarecare măsură au înregistrat un regres faţă de anii precedenţi, nu putem observa o inversare a preferinţelor turistului gălăţean pe lista opţiunilor sale", a declarat Dan Marian Pohrib, director al agenţiei de turism Mysto. Spre exemplu, un sejur de 3-4 zile în staţiunile de pe Valea Prahovei, la hoteluri de 3 sau 4 stele, de Crăciun, costă între 550 şi 900 de lei de persoană. Cu toate mesele incluse şi cina festivă preţurile ajung între 1.000 şi 2.500 de lei de persoană. La alte staţiuni montane cum ar fi Arieşeni, Borşa, Vatra Dornei sau Câmpulung Moldovenesc preţurile variază între 400 şi 600 de lei pentru pachete de 3-4 nopţi de Crăciun, la 3-4 stele. De Revelion preţurile sunt mai mari - între 800 şi 1.600 de lei pentru pachete de 4 nopţi, la hoteluri de 3-4 stele. Preţurile sunt însă mult mai mici la pensiuni.

Totodată, gălăţenii au optat mai mult pentru ofertele în străinătate, în comparaţie cu anii precedenţi. "Deşi nu reprezintă prima opţiune, observăm o creştere naturală şi stabilă a vânzărilor externe. Ţări precum Austria şi Bulgaria încep să aibă o semnificaţie importantă în alegerea făcută de turistul gălăţean. O a doua opţiune în ceea ce priveşte turismul extern, pentru destinaţii ce au ca target turismul montan şi ski-ul, o constituie staţiuni din Italia, Franţa, Elveţia, chiar şi Slovacia. Însă primul loc este deţinut fară doar şi poate din punctul meu de vedere de Austria, fiind foarte accesibilă, iar raportul preţ - calitate este foarte accentuat. A treia opţiune, deşi estompată la nivelul oraşului nostru pentru sezonul de iarnă, o constituie destinaţii din Bazinul Mediteraneean şi anume Egipt, Turcia, Tunisia, Grecia, Cipru, Malta" a precizat Dan Marian Pohrib. Gălăţenii care au ales să-şi petreacă sărbătorile în una dintre staţiunile montane spun că merită să scoată câteva milioane bune din buzunare măcar la sfârşit de an. "Am ales să-mi petrec sărbătorile la munte deoarece spiritul sărbătorilor este mult mai accentuat acolo. E sănătos să ieşi la aer curat. Chiar dacă am făcut un efort financiar spun eu că merită", ne-a declarat un tânăr de 30 de ani din Galaţi.

Sunt însă foarte mulţi gălăţeni care consideră că sărbătorile de iarnă sunt un prilej bun de a se reuni familia, acasă, la părinţi sau la bunici, la ţară. " Sărbătorile de iarnă le voi petrece în familie la ţară. Este o tradiţie la noi ca în fiecare an să mergem la bunici, să participăm la tăierea porcului şi să sărbătorim în sânul familiei venirea noului an. Este o atmosferă liniştitoare, aşa simt că e sărbătoare", ne-a spus o gălăţeancă de 40 de ani, aflată la cumpărături în Piaţa Centrală.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=1

Link to comment
Share on other sites

Bătaie pe locuri la Revelionul scump

* Tinerii vor petrece Revelionul în cluburi plătind doar 50 de lei

Locurile la restaurante pentru petrecerea de Anul Nou aproape că s-au epuizat. Multe localuri au deja 100 la sută acoperire.Gălăţenii şi-au făcut din timp rezervarea pentru Revelionul în oraş chiar dacă au plătit şi 600 de lei pentru o singură noapte. Meniuri variate cu mâncăruri tradiţionale sau specialităţi din bucătăriile internaţionale, plăcintă cu răvaşe, băuturi fine, artificii, premii surpriză şi chiar bal mascat sunt „îngredientele" unei petreceri reuşite pe care o garantează patronii restaurantelor din Galaţi. Însă distracţia costă. Aşă că, sperând să-şi recupereze pierderile din timpul anului, şefii localurilor i-au taxat la sânge pe cei care nu vor să râmână în casă în ultima noapte din an.

Revelion prelungit la „Stejarul"

Cel mai scump Revelion îl vor petrece cei peste o sută de gălăţeni care au ocupat locurile de la restaurantul „Stejarul". Aici ultima noapte din an costă 300 de lei, iar dacă petrecăreţii vor să continue distracţia şi a doua zi vor plăti dublu. În schimbul banilor, clienţii primesc tradiţionalul meniu de sărbătoare cu specialităţi din carne de porc şi peşte, dar şi o petrecere haiducească.

Mai puţini bani vor scoate din buzunare gălăţenii care vor merge de Revelion în restaurantele „All Time", „Muşchetarii", „Ixelles", „ZE BA", „Havana" şi „Pub Divino", aici preţurile unui meniu fiind cuprinse între 200 şi 250 de lei.

Distracţie de şase ori mai ieftină în cluburi

Cea mai ieftină petrecere este cea organizată de cluburile „Planet" şi „New york" unde tinerii scot din buzunare doar 50 de lei. Practic, petrecăreţii îşi achită în acest fel doar câteva băuturi şi intrarea în club.

Surprinzător gălăţenii nu au dat cu piciorul ofertelor scumpe şi au făcut din timp rezervările. „Noi avem toate locurile ocupate de acum două săptămâni. Clienţii sunt oamenii obişnuiţi să petreacă Revelionul la munte, iar anul acesta au făcut economii, dar nu au vrut să rămână în casă", ne-a declarat Anda Toma, reprezentantul restaurantului „Stejarul".

9 din 10 gălăţeni stau acasă de Revelion

Agenţiile de turism spun că doar între 3.000 şi 4.000 de gălăţeni vor merge de Revelion în staţiuni montane sau în străinătate. Dacă şi toate cele circa 30 de restaurante din Galaţi vor fi ocupate la capacitate maximă, atunci încă 3.000 de oameni face Revelionul altundeva decât acasă. Nouă gălăţeni din zece vor aştepta Anul Nou „la gura sobei".

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Ga ... 82741.html

Link to comment
Share on other sites

Recapitulare

* Galtour (Hotel Galaţi, Hotel Dunărea) 200-300 lei

* Zeba (club, restaurant) 180-250

* Vila Classic 150-250 lei (în funcţie de locaţie; există 3 săli)

* Restaurant Muşchetarii 210 lei

* Restaurant Cosoreanu (Albatros)- 200 lei

* Club Divino - 250 lei

* Club Tenis ICMRSG - 150 lei

* Club Abyss - 65 lei (50 bon de drink; mancare bufet suedez)

* Restaurant Stejarul 300 lei

* Restaurant Alltime 225 lei

* Restaurant Ixelles 250 lei

* Restaurant Kreta 300 lei

* Restaurant Havana 200 lei

* Club Summer Time 170 lei

* Club New York 50 lei

* Club Planet 50 lei

* Restaurant Serafin 190 lei

Link to comment
Share on other sites

Moda minirevelioanelor revine în forţă

Sute de firme locale şi naţionale îşi duc angajaţii la socializarea de sfârşit de an. Cârciumarii spun că firmele caută de regulă distracţie, mâncare şi băutură la discreţie pe bani puţini. După câte spun reprezentanţii restaurantelor, cele mai multe solicitări sunt pentru meniuri în jurul sumei de 50 de lei de persoană. Rareori, apare şi câte o ofertă ceva mai generoasă, care poate ajunge şi la 150 de lei de persoană. Evident, la preţuri mai mari şi condiţiile sunt mai bine. „La acest preţ le oferim DJ renumiţi sau dansatori profesionişti, nu neaparat mai multă mâncare. În plus, le oferim pachete originale de decoraţiuni", spune Andrada Fătulescu, manager de marketing la SC Dunărea SA Galaţi. Deşi există şi destule solicitări la preţul de 50 de lei de persoană, media se învârte în jurul sumei de 75 lei pe salariat, firmele preferând să fie strânse la pungă, fără însă a exagera.

Se cere ieftin

Şi la Viva Club au fost foarte multe solicitări la 50 de lei de persoană. „Le-a spus că la preţul acesta nu putem să le oferim decât o friptură şi eventual un pahar de vin", spune Laura Ursache, director de vânzări la Viva Club. Şi aici, media ofertelor s-a situat cam la 70-75 de lei de persoană, patronii cerând, ca peste tot, distracţie, mâncare şi băutură multă la preţuri mici. Cam greu de realizat, dar cârciumarii s-au străduit. Ca şi preferinţe gastronomice, cei mai mulţi solicitanţi preferă meniurile pline de preparate tradiţionale româneşti. Sunt la mare căutare sarmalele, cârnaţii sau tochitura de porc. Dar există şi „aroganţe" de genul somon, icre negre sau homar. La băuturi, vinul (mai ales cel de producţie autohtonă) şi berea bat spirtoasele.

Clienţi de toate categoriile

Surprinzător, anul acesta sunt mai mulţi patroni de firme care caută petreceri pentru angajaţii lor. "Asta pentru că patronii au înţeles că o astfel de întâlnire poate fi considerată un fel de «team-building». Criza nu s-a simţit la acest capitol. Am văzut în schimb că mai toţi vor aceleaşi servicii, chiar mai multe, la preţurile de anul trecut", spune Andrada Fătulescu, de la SC Dunărea SA. Printre cei care solicită astfel de petreceri sunt societăţi bancare şi de asigurări, firme farmaceutice, dar şi din domeniul industrial. „Aproape toate sunt companii locale, dar sunt şi reprezentanţe ale marilor companii naţionale", mai spune Andrada Fătulescu. În schimb, la Viva au ales să-şi petreacă mini-revelioanele patroni de IMM-uri din Galaţi, dar şi instituţii bugetare. "Din ce ştim noi, oamenii îşi plătesc singuri aceste petreceri, nu ca în alte părţi unde patronatul le plăteşte tot", a mai spus Laura Ursache, de la Viva Club. Ambele societăţi spun că se mai pot face rezervări chiar şi pentru penultima zi a anului, cu condiţia să fie făcute cu cel puţin 2-3 zile înainte. Din rezervările de până acum, cei mai mulţi au ales să organizeze minirevelioanele în week-end şi de regulă seară, după ora 17.00.

La Damen minirevelionul e deja tradiţie

Una dintre primele companiile care au oferit angajaţilor minirevelioane este Şantierul naval Damen. E drept, tradiţia olandeză indusă de patronul firmei a avut un cuvânt greu în această ecuaţie, dar nu trebuie să uităm că primele minirevelioane ale navaliştilor au fost iniţiate în urmă cu 7-8 ani de managerii români. Însă spre deosebire de firmele mici, unde patronul îşi invită la petrecere cei 8-10-15 angajaţi, la Damen treaba se face ca şi în schema de personal: pe categorii. Top managementul într-un loc, nivelul doi în alt loc, iar angjaţii din categoria „execuţie" în alt loc. Pe de altă parte, este imposibil să aduci într-un singur loc 3.000 de navalişti.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Mo ... 82867.html

Link to comment
Share on other sites

Primaria Piatra Neamt e pe val, pregateste revelionul2010, primaria ploiesteana, la fel, organizeaza revelion in aer liber:

''Ploieştenii sunt invitaţi să cânte şi să danseze în noaptea dintre ani în centrul municipiului. Responsabili de buna dispoziţie a petrecăreţilor vor fi Proconsul, Hara, Vank şi Andreea Antonescu.''

Primaria campineana, la fel; invitati: Catalin Crisan, DJ Project, Bandidos.

La Galati...? Sper ca edilii au iesit din doliul dupa pierderea alegerilor prezidentiale ~X( si sa se ocupe strict de Galati si de galateni. :YMPARTY:

Link to comment
Share on other sites

Din pacate sau nu, voi ramane acasa in cartier. Il voi face impreuna cu prietenii mei apropiati intr-un cadru restrans si linistit. Aveam planuri mult mai marete insa multe se pot schimba in decurs de cateva clipe.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.