Jump to content

Haşiş pe piaţa gălăţeană


dcp100168

Recommended Posts

Haşiş pe piaţa gălăţeană

* Au cumparat de la un spaniol jumatate de kilogram de hasis, cu 1.000 de euro, pe care l-au comercializat. Este vorba despre patru tineri din Galati, care au fost trimisi in judecata pentru trafic de droguri.

Studenti la Medicina, si nu numai, umblati prin Spania, cu parinti care lucrau in strainatate. Asa puteau fi caracterizati cativa tineri care s-au gandit sa faca o mica afacere vanzand droguri. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galati, mama a doi dintre cei trimisi in judecata lucra in Spania, in Lepe. Prin ea au ajuns in aceasta tara, in 2004, V.A.C. si S.M.C, acesta din urma fiind minor. Aici s-au imprietenit cu un spaniol, consumator de droguri, devenind la randul lor consumatori. In noiembrie 2007, spaniolul a acceptat sa faca un transport de hasis. Intalnirea a avut loc la o benzinarie din Ploiesti. Spaniolul a adus 500 de grame de hasis sub forma de calupuri ascunse intr-o cutie metalica. Cei doi au inceput sa vanda drogurile la diferiti consumatori. Daca initial gramul costa 30 de lei, ulterior, cand afacerea s-a pus pe picioare, tranzactia se facea cu 50-60 de lei/gram. Aici au mai intrat pe fir inca patru tineri, doi traficanti, fiind si ei arestati in acest dosar, si doi consumatori.

Traficanti de droguri cu probleme de comportament

Afacerea s-a stricat intr-un mod stupid, pe 28 decembrie 2007, cand, dupa un concert la care au asistat, au fost opriti pe strada pentru ca... tulburau ordinea publica. La un control de rutina, asupra lor s-au gasit droguri. Cum era si firesc, au ajuns in atentia procurilor DIICOT, care au si facut o perchezitie domiciliara. Mai multe grame de canabis, dar si o balanta electronica, au fost destul de graitoare in ce priveste “afacerea” care se infiripase. Pe 29 decembrie, procurorii au organizat un flagrant la Ploiesti, acolo unde avusese loc tranzactia. Din jumatatea de kilogram de hasis mai ramasesera peste 300 de grame. Zilele acestea dosarul va ajunge la instanta, avand patru inculpati, dintre care unul minor, internat deja la Tichilesti.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=9

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Din ce în ce mai mulţi...

Hasis “interceptat” telefonic

* Aproape jumatate de kilogram de hasis a ajuns pe piata din Galati. Aduse din Spania, drogurile au fost trimise printr-un serviciu de curierat al unei firme de transport.

Alexandru C., zis “Storex”, are doar 23 de ani si a fost trimis in judecata pentru trafic de droguri, dar si pentru constituirea unui grup organizat, fapte pentru care risca sa primeasca o pedeapsa de pana la 20 de ani. Lui “Storex” i s-a tras dintr-un alt dosar penal instrumentat de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), din care se vedea ca acesta avea implicatii in traficul si consumul ilicit de droguri. Acesta a fost si motivul pentru care dosarul s-a disjuns, formandu-se cel al carui erou principal este al Alexandru. Interceptarile telefonice au scos la iveala faptul ca “Storex”, dintr-un simplu consumator, a devenit un tip care-si cumpara singur marfa, pe care ulterior o distribuia zecilor de consumatori care-l sunau. “Suntem praf” si “fac lulele” sunt expresii care ascundeau traficul de droguri de cei care ar fi putut sa-i asculte telefonul. De la acestea s-a trecut la intelegeri de genul “iti dau cinci grame de hasis cu 100 de euro gramul” sau discutii in care el arata ca poate oferi droguri de acelasi gen, “ca tura trecuta”.

Totul culmineaza cu o cearta telefonica intre “Storex” si mama lui, in timpul careia aceasta ii spune ca i-a gasit droguri in buzunarul de la blugi. “Ai cam luat-o razna, mama. Alea le iei, le mananci tu, mama”, ii reproseaza femeia, in timp ce Alexandru ii cere insistent sa nu mai discute asa ceva la telefon.

“Storex” isi cumpara hasis

Intr-un tarziu, chiar Alexandru recunoaste, in timpul unei discutii telefonice, faptul ca se afla sub influenta drogurilor. La sfarsitul anului trecut, “Storex” decide sa-si procure singur drogurile, motiv pentru care, pe 22 decembrie 2007, pleaca spre Barcelona. De aici isi cumpara 180 de grame de hasis, pe care le ambaleaza in staniol, fixandu-l apoi in cadrul metalic, mai exact sub captuseala geamantanului. “Storex” trimite geamantanul printr-o firma de curierat, el fiind expeditorul, iar destinatarul un prieten al lui din Galati. El a venit cu un avion in Romania, dupa care si-a ridicat geamantanul de la sediul firmei de curierat din oras.

Pe 18 ianuarie 2008, “Storex” pleaca din nou in Barcelona, de unde-si procura 300 de grame de hasis cu 550 de euro, folosind acelasi mod de a transporta drogurile. Numai ca, pe 23 ianuarie, cand a mers sa-si ridice pachetul, oamenii legii i-au organizat un flagrant. Cheile de la geamantanul in care se aflau “probele”, amprentele lui de pe cele trei calupuri de substanta, interceptarile telefonice, toate sunt probe in acest dosar care a ajuns pe rolul Tribunalului, cu “Storex” arestat.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=7

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.