Jump to content

Mihai Capră şi Liviu Grădinaru, secretari de stat

Recommended Posts

Posted

Mihai Capră şi Liviu Grădinaru, secretari de stat

Schimbările din Executiv generate de ieşirea de la guvernare a PSD au dus la dispariţia unor miniştri şi secretari de stat care proveneau din Galaţi dar şi la cooptarea altora, care provin de la PD-L. Se ştie că democrat-liberalii gălăţeni nu au reuşit să-şi impună concetăţeni în Guvern, în timp ce social-democraţii au luat cu ei la Bucureşti câţiva oameni. Aşa se face că, odată cu plecarea lui Dan Nica, au fost puse în pericol şi scaunele celor doi gălăţeni cărora acesta le-a netezit drumul către Guvern. Este vorba despre consilierii de stat în aparatul de lucru al vicepremierului, Cornel Hamza şi Daniel Ionel Butunoi. Desigur, a plecat de la Guvern şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Aurel Nechita.

Odată cu schimbarea culorii de la Palatul Victoria, în Guvern au fost cooptaţi alţi doi gălăţeni. Este vorba de Mihai Capră, fost prefect al Galaţiului, care acum a devenit secretar de stat pentru relaţia cu prefecturile, şi de Liviu Grădinaru, numit de Vasile Blaga în postul de secretar de stat la departamentul comunităţi locale şi servicii publice.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=9

Posted

Mihai Capră, un fost prefect, peste prefecţi

Mihai Capră a fost numit, joi seară, secretar de stat MAI pe relaţia cu prefecturile, poziţie din care va monitoriza activitatea desfăşurată de prefecţi, în ţară, chiar şi în privinţa organizării alegerilor. Ieri dimineaţă deja era la muncă, la Bucureşti. „Am intrat deja în pâine. Funcţia pe care o am este aceeaşi pe care a avut-o domnul Dobre [Victor Paul Dobre, actual deputat PNL şi fost secretar de stat MAI în guvernarea trecută]. Sper însă să nu am aceleaşi probleme pe care le-a avut Dobre, cu inundaţiile, de a ajuns să i se spună ministrul inundaţiilor”, ne-a declarat Mihai Capră. Acesta a mai precizat că „domnul ministru Blaga m-a întrebat alaltăieri [miercuri] dacă sunt interesat de un astfel de post şi eu am spus că da”. Reamintim că Mihai Capră a fost prefect al judeţului Galaţi în perioada 7 ianuarie 2005 – 19 mai 2008, fiind numit reprezentant al guvernului în teritoriu, la propunerea PNL. Pe 1 ianuarie 2006, acesta a devenit înalt funcţionar public, renunţând la apartenenţa politică. Înainte de a fi liberal, Mihai Capră a fost membru ApR, iar în momentul în care Teodor Meleşcanu a decis fuziunea cu PNL, Capră a fost unul din puţinii aperişti de la Galaţi care a urmat decizia luată la centru. În mai 2008, Mihai Capră a demisionat din funcţia de prefect, din motive de sănătate, iar după o perioadă de doar câteva luni, s-a înscris în PD-L.

Liviu Grădinaru, experienţă de patru ani în MAI

Liviu Grădinaru este cel de-al doilea secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Dacă în cazul lui Mihai Capră se poate spune că pregătirea profesională (de înalt funcţionar public) şi funcţia deţinută (de prefect) îl recomanda pentru funcţia de la MAI. Nici la Liviu Grădinaru lucrurile nu stau altfel. Acesta lucrează de patru ani la Ministerul Administraţiei şi Internelor, unde, din ianuarie 2006 şi până în prezent a fost iniţial, consilier (zece luni), iar ulterior, director în diverse servicii (pentru servicii de interes general, investiţii şi dezvoltare locală). „Ce să declar? Deja lucrez, dar nu este nimic nou. Practic nu pot spune decât că am schimbat un birou cu altul. În rest, mă ocup de aceleaşi lucruri de care mă ocupam şi până acum”, ne-a declarat, telefonic, ieri, Liviu Grădinaru, aflat la birou, la Bucureşti. Din punct de vedere al carierei politice, Liviu Grădinaru este democrat cu vechime: „şi acum sunt membru, însă nu deţin nicio funcţie de conducere, conform legii, pentru că sunt inclus în corpul funcţionarilor publici”. În 2000, când organizaţia ApR Galaţi, condusă de Eugen Durbacă, a intrat la PD, Liviu Grădinaru era acolo. A plecat însă, alături de foştii aperişti, de la PD la PUR. Aici nu a activat decât câteva luni, după ce un accident de maşină l-a făcut să îşi vadă de sănătate timp de aproape un an şi jumătate. După această perioadă, Grădinaru s-a întors la PD.

Averile celor doi secretari de stat

Conform ultimei declaraţii de avere a lui Mihai Capră, din 2007, (pentru că în 2008, când a demisionat şi ar fi trebuit să depună o altă declaraţie, nu a făcut acest lucru), acesta are trei apartamente, o casă de locuit şi una de vacanţă un teren intravilan în Tarcău. În 2007, Capră tocmai renunţase la o garsonieră, donând-o fiicei sale. În depozitul bancar avea 58.000 de lei şi deţinea acţiuni sau părţi sociale la trei societăţi, BRD GSG, Termaexim şi Comterm, în valoare totală de 720.000 de lei. Dividendele pe care le încasa îl îmbogăţeau cu 125.600 de lei.

Cât îl priveşte pe Liviu Grădinaru, potrivit declaraţiei de avere din 27 mai 2009, acesta deţine un teren intravilan de 1.000 mp la Smârdan şi un apartament în Galaţi. La capitolul datorii, Grădinaru precizează că are un cont bancar descoperit din 2007, în valoare de 31.900 de lei, şi mai trece datoriile soţiei, un credit de 20.000 de lei contractat în 2008. Veniturile salariale anuale ale lui Grădinaru s-au ridicat la 85.330 de lei, iar dividendele la 32.628 de lei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Gala ... at__2.html

• 9 months later...
Posted

Mihai Capră rămâne secretar de stat la MAI

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, la Galaţi, că Mihai Capră, Gheorghe Emacu şi Dan-Valentin Fătuloiu vor rămâne secretari de stat în minister. "O să avem doi secretari de stat pe administraţie publică şi un secretar de stat pe ordine publică, care va fi un fel de şef de stat major al ordinii publice. Pe administraţie publică o să avem doi secretari de stat, cei la care ţin foarte mult: domnul (Mihai, n.r.) Capră pe relaţia cu prefecturile şi IGSU, cel mai bun prefect din România în perioada 2006-2010, şi domnul (Gheorghe, n.r.) Emacu. Pe ordine publică, domnul (Dan-Valentin, n.r.) Fătuloiu va coordona armele militarizate: Poliţia, Poliţia de Frontieră şi Jandarmeria", a declarat ministrul de Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga. "Asta va fi propunerea mea către premier şi cred că va fi şi respectată. Sunt oameni cu care am lucrat foarte bine", a mai precizat oficialul guvernamental.

http://www.realitatea.net/blaga-injumatateste-numarul-secretarilor-de-stat-de-la-mai_722489.html

Posted

Liviu Grădinaru - eliberat din funcţie

Guvernul a redus numarul de posturi de secretari de stat si a subprefectilor. "Am decis ca din 57 de secretari de stat, din care 7 posturi vacante, sa ramana 32. Am semnat deciziile de eliberare din functie pentru 17 secretari de stat si doi subsecretari de stat. De asemenea, de astazi, fiecare prefectura va avea un subprefect in loc de doi, iar prefectura Capitalei va avea doi subprefecti in loc de trei", a declarat premierul Emil Boc.

Secretari de stat si subsecretari eliberati din functie (trei secretari de stat au fost transferati la alte ministere):

MINISTERUL ECONOMIEI:

1. Tudor Serban - energie si resurse minerale

2. Maria Parcalabescu - comert exterior

3. Irinel Cristu - IMM-uri mediu de afaceri

MINSTERUL FINANTELOR

1. Gratiela Iordache

MINISTERUL DEZVOLTARII REGIONALE

1. Sorin Munteanu

2. Barna Tanczos (Va fi numit la Ministerul Agriculturii)

3. Subsecretar de stat: Ion Sterian

MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE :

1. Danut Apetrei

2. Peter Andrei Haschi

3. Barna Tanczos (eliberat din functie de la Ministerul Dezvoltarii, numit la Ministerul Agriculturii)

MINISTERUL MUNCII

1. Dumitru-Nicu Cornoiu

MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE

1. Bogdan MAZURU

2. Calin-Radu ANCUTA

MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR

1. Marius Tiberiu Martinescu - Secretar de Stat pentru Reforma Administratiei Publice

2. Chestor de politie Irina Alexe - Secretar de Stat pentru Relatia cu Parlamentul

3. Liviu Gradinaru - Subsecretar de Stat pentru Comunitatile Locale

4. Eliberarea unui post de secretar de stat de la MAI se va putea face dupa aprobarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

MINISTERUL JUSTITIEI

1. secretar de stat: Rodica Constantinovici

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

1. Anton Marin - Secretar de Stat (Va fi numit la Ministerul Mediului)

2. Popa Gheorghe - Secretar de Stat

MINISTERUL MEDIULUI

1. Mircea-Ioan COTOSMAN

2. Dan Carlan

3. Marin Anton va fi numit secretar de stat (in prezent la Ministerul Transporturilor)

MINISTERUL EDUCATIEI

1. Secretar de Stat - Baba Catalin Ovidiu (Va fi numit secretar de stat in aparatul de lucru al Primului-ministru, in conditiile in care Calin Hintea si-a dat demisia din motive personale Sunt 4 ministere la care nu au intervenit modificari intrucat nu aveau decat cate 2 secretari de stat sau chiar 1 secretar de stat.

Ministerele care raman in actuala formula: Ministerul Sanatatii, Ministerul Comunicatiilor, Ministerul Apararii Nationale care au cate doi secretari de stat si Ministerul Culturii, care are un singur secretar de stat.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7583090-guvernul-eliberat-din-functie-17-secretari-stat-35-subprefecti-economia-buget-pana-5-milioane-euro.htm

• 2 months later...
Posted

Secretarul de stat în MAI Mihai Capră a demisionat

Secretarul de stat pentru Relaţia cu Prefecturile, Mihai Capră, a demisionat, după ce Vasile Blaga şi-a dat demisia de onoare de la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), au declarat, marţi, surse ministeriale. Sursele citate au spus că Mihai Capră şi-a anunţat încă de luni intenţia de a-şi da demisia, imediat după ce Vasile Blaga a renunţat la funcţia de ministru. Biroul de presă al MAI a confirmat, pentru MEDIAFAX, că Mihai Capră şi-a înaintat, marţi, demisia din funcţia de secretar de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului. Până la numirea unui înlocuitor, Mihai Capră va rămâne pe post, pentru a asigura continuitatea activităţii, a precizat Biroul de presă al MAI. Mihai Capră este secretar de stat în MAI din 2009. El a mai fost prefect al judeţului Galaţi, între 2005 şi 2008, şi preşedinte al Asociaţiei Prefecturilor şi Subprefecţilor din România.

Posted

Capră: Am venit în aceeaşi echipă cu Blaga şi mi se pare normal să plec odată cu el

Secretarul de stat pentru Relaţia cu Prefecturile, Mihai Capră, a declarat, marţi, referitor la decizia de a demisiona din funcţia pe care o deţinea în Ministerul Administraţiei şi Internelor, că a venit în aceeaşi echipă cu Vasile Blaga, astfel că i se pare normal să plece odată cu acesta. "Am venit în aceeaşi echipă cu Vasile Blaga la minister şi mi se pare normal să plec odată cu dumnealui. Nu am ce să-mi reproşez. Nu intenţionam să fac o carieră în MAI", a declarat Mihai Capră pentru corespondentul MEDIAFAX. Mihai Capră a spus că nu are ce să îşi reproşeze întrucât nu avea competenţe în ceea ce priveşte activitatea poliţiştilor, el ocupându-se de coordonarea prefecţilor.

• 1 month later...
Posted

Mihai Capră a renunţat la demisia din septembrie

Galaţiul are, în continuare, un secretar de stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, deşi în momentul demisiei fostului ministru Vasile Blaga, gălăţeanul de la minister, Mihai Capră, a declarat, imediat, că va face acelaşi gest. „Am venit cu echipa domnului Blaga şi mi se pare normal să plec cu dânsul…”, spunea, în septembrie, secretarul de stat Mihai Capră. Acesta completa că „voi sta la minister până când va fi numit un înlocuitor, pentru a asigura continuitatea activităţii”. Numai că înlocuitor nu a mai fost numit, iar Mihai Capră a revenit asupra deciziei de a demisiona, după ce spune că „am discutat cu domnii Blaga şi Boc. Am revenit asupra deciziei în special în urma discuţiilor cu domnul Blaga, căci eu cu dânsul am venit în echipă, la minister…”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Ce_mai_face_galateanul_Mihai_Capra_la_MAI__2.html