Jump to content

Bandă rezervată autobuzelor şi microbuzelor pe Brăilei


dcp100168

Recommended Posts

Se… îngustează strada Brăilei!

* Banda întâi va fi destinată exclusiv autobuzelor şi microbuzelor *

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco ne-a anunţat ce îmbunătăţiri ale circulaţiei publice ne aşteaptă, în viziunea Consiliului Local: urmează să se aprobe, printre alte măsuri, ca prima bandă de pe strada Brăilei, de la Ultimul leu până la Potcoava, să fie destinată exclusiv pentru transportul public, cu autobuze şi microbuze, iar „Poliţia Comunitară şi Poliţia Rutieră au promis că vor avea grijă ca acest lucru să se respecte”, ne-a pus la curent viceprimarul. Se va evita astfel slalomul vitezomanilor printre autobuze şi microbuze, dar pentru ceilalţi… strada va fi mai strâmtă, de numai două benzi. Că tot se discuta să se facă bandă pentru biciclişti…

Tot mai puţine caşcarabete

Un studiu făcut de Serviciul Transporturi şi de Comisia trei a Consiliului Local a stabilit că numărul maşinilor Transurb va trebui să fie pe viitor ceva mai mare, iar cel al microbuzelor, mai mic. Anul viitor, în mai, expiră licenţele operatorilor de transport de maxi-taxi şi viceprimarul spune că trebuia deja adoptate, de către Consiliul Local, metodologia şi criteriile pentru licitaţie. Caietele de sarcini vor prevedea numărul fix de mijloace de transport pentru fiecare traseu. Traseele noi vor ţine cont de deficienţele din prezent. Astfel, numărul microbuzelor va fi redus cu mai mult de jumătate. Deci, doar vreo 130 de microbuze vor putea câştiga licitaţia pentru trasee, faţă de cele circa 330 care circulă în prezent. Rămâne ca Transurb să asigure şi el, pe partea sa, cererea de mijloace de transport pentru gălăţeni. Ne aşteptăm deci să stăm poate mai mult în staţie, dar viceprimarul ne-a lămurit că în staţii va fi afişat, ca şi pentru autobuze, un program de circulaţie pentru maxi-taxi, astfel încât o să ştim cât durează aşteptarea: „Nu ne jucăm cu răbdarea gălăţenilor”. Dacă rămâne varianta care s-a discutat până acum, fiecare maxitaxi va avea şi câte un capsator, aflăm din aceeaşi sursă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Se%E ... lei_2.html

Link to comment
Share on other sites

Si troleibuzul pe unde va circula? De ce nu spune nimic de el? prevad ca se vrea sa se elimine si troleibuzul galatean daca nu mai vorbeste de el si spune de banda 1 ca ar fi exclusiv pentru autobuze si maxi-taxi :(

Si as propune ca biletele de maxi-taxi sa se cumpere de la chioscurile de ziare. Astfel nu va mai avea loc evaziunea fiscala. Iar soferii nu vor mai fi preocupati de numaratul banilor ci vor fi atenti la drum.

Link to comment
Share on other sites

Si troleibuzul pe unde va circula? De ce nu spune nimic de el? prevad ca se vrea sa se elimine si troleibuzul galatean daca nu mai vorbeste de el si spune de banda 1 ca ar fi exclusiv pentru autobuze si maxi-taxi :(

Si as propune ca biletele de maxi-taxi sa se cumpere de la chioscurile de ziare. Astfel nu va mai avea loc evaziunea fiscala. Iar soferii nu vor mai fi preocupati de numaratul banilor ci vor fi atenti la drum.

Nu mai vorbi prostii. Troleibuzul circula de regula numai pe banda 1 (exceptiile fiind atunci cand banda este ocupata). De renuntat, nu se poate renunta la troleibuz din simplul motiv ca nu au achizitionat degeaba noile troleibuze (10 sau 11 la numar). Daca stai un pic sa te gandesti este logica treaba, nu?

Cat despre biletele de maxi taxi, iar este o prostie sa zici ca merita vandute la chioscurile de ziare. Acest mijloc se foloseste si pentru ca poti urca si iti poti cumpara bilet in maxi taxi, nefiind conditionat de existenta chisoscurilor de ziare, mai ales ca acestea nu sunt disponibile in orice statie. Mai nou, si Transurbul recurge la metoda de a vinde bilete direct in mijloacele de transport, idee care este de asemenea buna. Nu mai vorbim, ca pentru transportatorii privati ar insemna o cheltuiala in plus distributia si vanzarea biletelor in chioscurile de ziare. De ce sa cheltui niste bani, doar de dragul de a o face?? Sper sa nu ajungi manager, ca nu te vad bine. :lol:

Evaziunea fiscala NU POATE fi oprita. Ea a existat, exista si va exista oriunde in orice domeniu. Poti INCERCA cel mult sa o diminuezi prin masuri: amenzi, legi, controale samd.

Asadar gandeste-te un pic inainte sa scrii numai aberatii, sau postezi doar de dragul de o face?? :lol: Cat mai multe posturi la obiect si realiste iti doresc!!

Link to comment
Share on other sites

Dar si maxi-taxi si autobuzele sa circule NUMAI pe banda 1! Sa nu mai faca slalom printre masini trecand cu nerusinare de pe banda 3 direct pe banda 1!

punct ochit, dar nu cred ca cei de la politia comunitara vor avea grija si de acest aspect

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pai stai ca depasise zona cu banda I rezervata transportului in comun. Banda I e rezervata doar pe zona Tiglina II-Potcoava de aur. si pe celalat sens Potcoava-Tiglina I Iar Balcescu/Brailei pana la Agentia de voiaj acest sector e dincolo de potcoava mai spre centru.

Link to comment
Share on other sites

Cind eram eu tinar stiam ca vehiculele cu viteza redusa circula in limita posibilitatii (daca banda nu e blocata) pe banda 1.

In codul rutier actual spune:

Art.42 Cind circulatia se desfasoara pe 2 sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de catre conducatorii de vehicule in functie de intensitatea traficului si de viteza de deplasare.

Fie si numai in baza acestui articol, cel putin autobuzele nu au ce cauta pe alta banda decit daca efectueaza depasiri sau se incadreaza pentru schimbare directie la stinga.

La microbuze nu vad de ce s-ar impune acelasi lucru, atita vreme cit viteza lor de deplasare legala este aceeasi cu a unui autoturism, iar faptul ca taie benzile si opresc de-amboulea tine de nerespectarea altor regului de circulatie.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.