Jump to content

Pro sau contra fumatului in spatii inchise?

Recommended Posts

Posted

Cu toate ca sunt fumatoare, si nu asa...ci cu totala dedicatie , si din tot sufletul :twisted: , daca as avea putere legislativa, as interzice cu desavarsire fumatul in spatii inchise...gen baruri, pub-uri, restaurante etc. Practica folosita, de exemplu, in Italia. Dom'le, acolo nu ai sa vezi spatii amenajate pentru fumatori in interiorul locatiilor enumerate mai sus...spre deosebire de Germania, sau Austria...unde localurile sunt impartite si pentru fumatori, si pentru nefumatori.

Pareri?

P.S. in cazul in care topic-ul a mai fost deschis, rog mutarea lui de catre admin.

• 8 months later...
Posted

Pentru ca NU sunt fumator si nu numai, consider ca fumatul ar trebui interzis categoric in spatiile inchise unde pot fi copii, astmatici si nu numai. Adica.. de ce sa miros eu a fum de tigara si de ce sa respir aerul ala?

Posted

Da, dar sunt locuri in care esti obligat sa te duci.. la o onomastica, nunta, botez etc la care e posibil sa vina si copii si sa fie si alte persoane care nu suporta fumul de tigara.

Posted

prea multe probleme ne facem noi. sunt tari (cel putin una) in care fumatul este interzis cu desavarsire in orice loc public indiferent daca este inchis sau in aer liber. deci singurul loc in care ai voie sa fumezi este la tine in casa sau pe proprietatea ta.

Posted

ne punem probleme pentru ca asta este activitatea romanului de mai bine de 20 de ani nu?

Mi s-ar parea normal ca fumatul sa fie interzis in locuri publice fie ca sunt spatii inchise sau in aer liber.

Mi se pare stupid ca o femeie sa fumeze si am un oarecare dispret pentru gestul in sine desi si maicamea fumeaza. Nu pot sa suport femeile care fumeaza intr-un parc sau pe strada. Sau cum ar fi sa ai o prietena care fumeaza? Mergi cu locomotiva pe strada. Adica frate... fumezi, dar da-te mare acasa la tine sau PUR SI SIMPLU RENUNTA.

Nu vreau sa-mi sara nimeni in cap ( in special femeile ) dar este strict parerea mea.

Posted

@AndreiM

Corect, e o parere.

In privinta fumatului pe strada, de acord oarecum, nu e tocmai kuser.

Interzicerea fumatului in unele locuri (publice, ne-publice etc.) - dupa parerea mea - nu e o solutie care sa conduca la scaderea numarului de fumatori si, implicit, a bolilor datorate fumatului.

De altfel, toate masurile luate pana acum (accize pana la Dumnezeu sau campanii cu madam Radulescu in chiloti etc.) nu au avut ca urmare desurajarea consumului ci, cel mult, cresterea contrabandei. Si implicit introducerea unor tigari de calitate indoielnica...

Revenind, "pentru".

Posted

dupa parerea mea - nu e o solutie care sa conduca la scaderea numarului de fumatori si, implicit, a bolilor datorate fumatului.

De altfel, toate masurile luate pana acum (accize pana la Dumnezeu sau campanii cu madam Radulescu in chiloti etc.) nu au avut ca urmare desurajarea consumului ci, cel mult, cresterea contrabandei. Si implicit introducerea unor tigari de calitate indoielnica...

Scaderea numarului de consumatori nu va fi, asta e un lucru cert. Ce se poate face este sa se protejeze cat de cat nefumatorii.

Povestea cu contrabanda.. pe cat de adevarata, pe atat de trista.

• 6 months later...
Posted

stiti cum e asta cu fumatul? Ca prostituția. O interzicem legal, si incurajam ilegalitatea. Ma indoiesc sincer ca tendinta umana de Gica contra nu va o prezenta si in cazul acesta. Si mai apoi, se interzice legal orice aduce grave atingeri integrității celuilalt. Bla, bla.

Sunt fumatoare si ma indoiesc sincer ca oamenii se vor lasa de fumat prin interzicerea acestui fenomen in locuri publice.

Mai apoi, dacă toate restaurantele vor interzice fumatul, ghiciti daca eu fumator, voi sta acolo o ora fara sa fumez. Oare locurile publice nu vor pierde clienti in acest fel ?

• 3 weeks later...
Posted

si eu tot pentru. Atat timp cat sunt deja amenajate si spatii pentru nefumatori, nu vad care este problema. Si oricum ponderea clientilor fumatori e mai mare. Si atat timp cat sunt si anuntati clientii ca se alfa intr-un bar/pub/restaurant/club pentru fumatori, ai libertatea de a alege.

Posted

Pe vremea mea, fumam Carpati. Era limita peste care se bagau ingrediente. Ca era si tutun de pipa sau trabucuri. Fara tratamente. Absolut naturale. Bunicu nu a fumat niciodata. A murit la 74 de ani de ceva la artere. Maica-mea la 80 si taica-meu la 84. Fumatori convinsi pana la moarte. M-am lasat de fumat vre-o 3 ani cand a aparut "mostenitoarea". De nervi, intr-o zi, s-a dus. Ca daca vrea Dumnezeu, vor afla apropiatii mei cat a decis.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

bre, eu sunt contra fumatului in real, la circiumile de linga locul de joaca.

il inteleg si pe fitosul galatean ca e musai sa rada o cafea si o tigara in real, sa il vada toti fratii si cumetrii la promenada, ca - deh - atit il duce bibilica ... dar, parca nici chiar asa, plozii aia care topaie in tarc nu au nici o vina ca sa fie pusi sa traga pe nas cu forta.

as face o jalba, dar unde?

Edited by taxon
Posted

bre, eu sunt contra fumatului in real, la circiumile de linga locul de joaca.

il inteleg si pe fitosul galatean ca e musai sa rada o cafea si o tigara in real, sa il vada toti fratii si cumetrii la promenada, ca - deh - atit il duce bibilica ... dar, parca nici chiar asa, plozii aia care topaie in tarc nu au nici o vina ca sa fie pusi sa traga pe nas cu forta.

as face o jalba, dar unde?

Nu merge la Protectia Consumatorului? Zic si eu... Totusi e intr-o incinta "neclar" delimitata.

Posted (edited)

Ai libertatea de a alege dar nu prea ai de unde alege. Barurie si localurile pentru nefumatori se numara pe degete. Si de ce sa piarda barurile clienti daca interzic fumatul? Ii pierd doar pe aia care nu gandesc si nu pot sa se abtina de la fumat nici 5 minute. Adica daca x sau y sunt fumatori de ce nu se pot duce si la localuri pentru nefumatori? Ce conteaza o ora abtinere? Su ce i icosta sa iasa in fata barului langa curtea lui nea Gheorghe si sa fumeze acolo apoi peste 5 minute sa se intoarca in local? Ii costa ceva?

Edited by George
  • 3 months later...
Posted

Contra.

Fumatul tine de optiuni personale si publice - daca vreau, fumez, daca nu vreau, nu fumez / daca este permis, fumez, daca nu, nu fumez. Totul tine de vointa si de respect reciproc: - nu se fumeaza in biserici, gradinite, statii de alimentare cu carburanti, in magazine (n-am vazut pe nimeni sa fumeze in timp ce probeaza o pereche de pantofi sau umple cosul la supermarket), in cabinete medicale, in fabrica de oxigen;

- nu se fumeaza in timpul programului de lucru la multe firme (8-12ore).

Vreau sa spun ca fumatul nu reprezinta cu adevarat o necesitate, se poate amana, opri, interzice sau restrictiona indiferent de locatie, timp, vreme, varsta, stare de sanatate, posibilitati financiare.

Fumatul in public, ca si purtarea imbracamintii, decenta limbajului si comportamentului, tine de respectul reciproc. :)

Cautarea de motive pro este ca si cautarea de pro-uri pentru alte obiceiuri interzise in public: nudism - exhibitionism, clefaituri, scarpinat in diverse locuri, scuipat+ horcait + suflat nasul, consumul de alcool + starea de ebrietate, injuraturile, nevoi fiziologice diverse...etc

Posted

Le recomand celor care sustin fumatul in public/ spatii inchise/ deschise, etc., sa citeasca articolul Pute din ziarul local.

Aceeasi problema, ca si in cazul fumatului: respectul reciproc. :)

• 3 months later...
Posted

Peste 4.000 de gălăţeni vor să interzică fumatul în locurile publice

Gălăţeni, stingeţi ţigările! Peste 4.000 de concetăţeni vor să se interzică fumatul în locurile publice din Galaţi. Nu e deloc o glumă. Acesta este, deocamdată, numărul gălăţenilor care au votat cu „Da” la întrebarea „Sunteţi de acord cu interzicerea fumatului în locurile publice?” chestiune ce face obiectul unui sondaj aflat în curs de desfăşurare pe pagina electronică a Primăriei Galaţi. Până acum la sondaj au răspuns nu mai puţin de 5.620 de gălăţeni. Cei mai mulţi, 71,12 la sută s-au exprimat în favoarea interzicerii fumatului. Vestea bună pentru amatorii ierbii dracului este că un categoric „Nu” la interzicerea fumatului, au spus 1.524, adică 27,12 la sută dintre cetăţeni. Procentul gălăţenilor cărora le este indiferent dacă inhalează sau nu fum de ţigară este mic 1,46 la sută, adică 82 de cetăţeni. E greu de spus dacă fumătorii vor mai avea timp să întoarcă scorul în favoarea lor...

viata-libera.ro