Jump to content

Fără grătare în jurul blocurilor

Recommended Posts

Posted

Fără grătare în jurul blocurilor

* Gălăţenii nu vor mai putea să facă grătare lângă blocuri sau pe spaţiile verzi care nu sunt special amenajate, această interdicţie urmând să intre în vigoare dacă proiectul Legii picnicului, elaborat de Ministerul Mediului, va deveni literă de lege.

Potrivit Newsin, românii nu vor mai avea voie să facă grătare lângă bloc sau pe zone verzi neautorizate şi neamenajate în acest scop, potrivit proiectului Legii picnicului, care ar putea fi lansat în zilele următoare de Ministerul Mediului. Consiliile locale care au în grijă spaţiile verzi vor trebui să amenajeze zone specifice pentru picnic, îngrădite, dotate cu puncte de colectare selectivă, toalete ecologice, locuri speciale pentru foc, fie delimitate cu pietriş, fie echipate cu grătare, precum şi locuri de parcare. Locaţiile care vor fi amenajate special pentru picnic vor trebui şi păzite. "Am creat un cadru simplu, astfel încât să nu mai vedem munţi de gunoaie pe orice colţ de munte, la marginea pădurilor sau pe lângă ape. Cetăţenii vor şti, de asemenea, că nu au voie să se spele în râuri sau lacuri cu pastă de dinţi, detergent sau şampon şi nici că nu pot spăla vesela în apă", a declarat pentru Newsin Cornel Belciug, reprezentantul organizaţiei de mediu care a contribuit la realizarea proiectului de lege. Acesta a mai precizat că, deşi probabil legea nu va produce efecte imediate, ea ar trebui să-i înveţe pe români să nu mai distrugă mediul. "Vor fi interzise activităţile de picnic în aer liber, cu excepţia zonelor amenajate sau indicate. Vor fi aplicate şi amenzi pentru nerespectarea legii", a mai spus Belciug.

"O lege binevenită"

Ne-a declarat şeful Gărzii de Mediu Galaţi, Mihai Turcu, care susţine că în acest fel se vor proteja spaţiile verzi care au fost sau sunt distruse ori deteriorate de către cei care îşi petreceau timpul liber la iarbă verde. "Sunt întru totul de acord cu o astfel de lege care ar interzice picnicurile. Sunt foarte mulţi care fac grătare în jurul blocurilor, distrugând astfel spaţiul verde şi deranjând vecinii. Vreau să vă spun că au fost primite multe sesizări la Garda de Mediu din partea unora dintre gălăţeni, care reclamau faptul că erau deranjaţi de vecinii lor care făceau grătare în jurul blocului şi care făceau gălăgie şi distrugeau şi spaţiul verde. Deoarece nu exista o legislaţie clară, nu puteam să luăm măsuri împotriva celor care erau reclamaţi, dar dacă legea va apărea, atunci situaţia se va schimba", a mai spus şeful Gărzii de Mediu Galaţi, Mihai Turcu.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=2

• 3 weeks later...
Posted

Undeva In Ic. Frimu chiar la strada Aurel Vlaicu, la etajul 4 este la un balcon un Gratar.. sudat de balcon..si nu de multe ori am vazut fum acolo :shock:

Posted

curtea e spatiul privat acolo nu te impiedica nimeni si la fel si garajul de pe spatiul verde e loc privat, deci faci gratar :))

A si chiar credeti ca se vor plimba politistii printre blocuri sa va amendeze ca faceti gratare? NICI VORBA. Legea e ca sa fie, in realitate fiecare isi vede de treaba lui, noi cu gratarelele si politia cu somnul :))

Posted
curtea e spatiul privat acolo nu te impiedica nimeni si la fel si garajul de pe spatiul verde e loc privat, deci faci gratar :))

Sunt destule garaje amplasate ilegal. Si chiar daca esti pe spatiu prvat asta nu inseamna ca cineva este obligat sa iti suporte tie "mirosurile". Vrei gratar?? SImplu, ti-l faci in bucatarie sau te duci la iarba verde. Ca la noi va curge multa apa pe Dunare pana cand romanul sa se civilizeze asta este altceva.

Posted

Foarte adevarat ce zice Silviu. Si odata cu mirosurile si fumul care-ti intra in casa. Pentru ce sunt eu nevoit ca locatar sa-ti suport fumul ? Mai sunt unii care fac gratar sa vada lumea ca au. Ce AU ???? pe tema asta am auzit vorbind 2 vecini.. face gratar sa vedem noi ca are. Are pe ..

Posted

Americanii nu au locuri amenajate si cu toate astea sunt civilizati. Sa mai dam si alte exemple??? Poate cei din Diaspora ne " dumiresc " mai bine !

Posted
@silviudeep si altii: jura-te pe rosu ca tu nu ai facut vreodata gratar in fata blocului (daca stai la bloc).

Eu ma jur :YMPRAY: ca nu am facut gratar in fata blocului (nici in spate si nici lateral)! NEVER !

Si bag mana in foc si pentru prietenii mei, unii prezenti si pe forum. De fapt nu cunosc pe nimeni apropiat care sa faca gratare langa bloc.

Am o baba in scara care sta la parter. Intradevar, rar face gratar in curtea blocului. Dar cand face e nashpa. Eu stau la etajul 1. Ultima data a facut gratar si cum aveam geamurile deschise fiind vara mi-a afumat toata casa.

Vezi tu... conteaza si distanta fata de celelalte ferestre si conteaza si directia vantului.

In privinta amenajarii locurilor speciale ai mare dreptate. Nu cred ca se vor amenaja vreodata, cine o sa aiba grija de ele? Daca se vor amenaja se vor distruge - fura in secunda 2.

PS

Un pont pentru cine vrea gratar fara mare efort si fara sa se murdareasca: se poate duce cu carnea, micii, carnatii... etc la un gratar din piata si ii da ceva bani doamnei de la gratar si il face imediat.

Posted

Parerea mea este ca un gratar il faci in familie, sau intr-un colectiv.. si undeva la aer liber, in padure. Recunosc.. am facut gratar in fata blocului.. cam de 2 ori acum vreo 4-5 ani.. dar l-am facut langa geamul meu de la baie.. si mi-a intrat tot fumul in casa chiar si cu termopane.

Posted

eu fac gratar 1 data la 2-3 luni si nu cred ca ma va impiedica o asemenea lege (ca sa nu-i spun aberatie) sa continui aceasta activitate.

Daca s-ar si aplica, te asigur ca te va impiedica sau vei plati amenda si astfel vei constata ca nu merita efortul financiar, sau poate cine stie...

Nu ma deranjeaza ca se face un gratar la bloc DACA NU MI-AR UMPLE CASA DE FUM. Oricum ar trebui sa ne civilizam si noi usor usor.

Am avut un caz in care un "vecin" de cartier a confundat spatiul verde din spatele blocului meu cu Padurea Garboavele (si evident ne-a umplut IAR casele de fum). Problema lui a fost ca un vecin din blocul meu de la etajul 2 l-a rugat sa isi mute gratarul la el in bloc sau in fata usii daca nu doreste sa mearga la iarba verde . Evident marlanu a refuzat sa plece si s-a trezit cu vreo cateva galeti de apa peste gratar. Sa le fie invatatura de minte, chiar m-am bucurat ca s-a facut un front comun impotriva celor care confunda spatiul verde cu proprietatea lor si nu s-au adaptat inca la viata de oras.

Posted

Doamne cita rautate poate zace in unii...Da ...sa vad cine o sa plateasca amenda ca eu tot voi face de Craciun sau de Florii un gratar in fata blocului...Doar nu m-oi duce in afara orasului sa fac gratarul ca sa ma intorc sa-l maninc cu familia acasa...Vegetarienii sa se abtina...Gratare se fac si in Germania si in Spania pe proprietatea omului fara amenitari cu amenzi din partea unor dobitoci.Si va spun asta pentru ca am participat activ la astfel de operatiuni...

Posted

stai ca tot nu am inteles.. De ce trebuie sa-ti suport fumul de la gratar ??? De ce trebuie sa am numai fum in casa? Ca deh..la baie si balcon mai lasi un geam deschis chiar daca e iarna si e Craciunul. Nu e vorba de legi si de amenzi, ci mai degraba de bunul simt .

Posted
stai ca tot nu am inteles.. De ce trebuie sa-ti suport fumul de la gratar ??? De ce trebuie sa am numai fum in casa? Ca deh..la baie si balcon mai lasi un geam deschis chiar daca e iarna si e Craciunul. Nu e vorba de legi si de amenzi, ci mai degraba de bunul simt .

DIn pacate foarte multi romani nu s-au obisnuit inca cu viata la oras si mai ales cea de bloc. Uita se pare ca nu poti face absolut orice, oricand ti se scoala tie. Putem trai cu speranta ca poate in viitorul apropiat vor fi civilizati de niste legi care poate se vor si aplica. Vom trai si vom vedea...

Posted

Stand stramb si judecand drept, cred ca daca ar fi fost locuri special amenajate, multi dintre cei care fac aceste gratare in fata, spatele or` lateralu` blocului, le-ar fi uzitat, nu cred ca ar fi fost eradicat complet fenomenul, dar ar fi fost mai putini cei ce ne afuma casele.

Posted
voi face gratar in fata blocului ori de cate ori vreau eu cautand in acelasi timp sa nu deranjez pe nimeni.

Si cum faci asta sa nu deranjezi pe nimeni, ca sint tare curios?

Comanzi vintului sa bata constant in directia opusa blocului ca sa nu intre fumul in casa la nimeni? Te duci la citeva zeci de metri distanta?

Or

Gratare se fac si in Germania si in Spania pe proprietatea omului fara amenitari cu amenzi din partea unor dobitoci.

Deosebirea ar fi ca spatiul verde din jurul blocului nu este proprietatea ta, ci e comuna a tuturor locatarilor.

Nu cred ca un german sau spaniol face gratar in fata unui bloc... si chiar daca face asta, e probabil tot un roman sau somalez...

Posted

Or

Gratare se fac si in Germania si in Spania pe proprietatea omului fara amenitari cu amenzi din partea unor dobitoci.

Deosebirea ar fi ca spatiul verde din jurul blocului nu este proprietatea ta, ci e comuna a tuturor locatarilor.

Nu cred ca un german sau spaniol face gratar in fata unui bloc... si chiar daca face asta, e probabil tot un roman sau somalez...

...:)...Pentru spatiul din jurul blocului plteste fiecare cit ii revine...Sint sigur ca ...gratarul meu nu depaseste acest spatiu... :YMHUG:

Iar in Germania sau in Spania...iti spun ...dinsursa sigura...:)...ca nu sint nici romani nici somalezi...Sint originali .Dealtfel nici nu am treaba cu vreun roman pe acolo,cu atit mai putin cu somalez...:d...

Si de ce n-as face gratar in fata blocului cind fiecare il foloseste cum vrea???...Eu unul m-am saturat sa curat dupa toti nesimtitii care arunca de toate de la balcon...Doar atunci cind fac eu gratar se scoala civilizatia din ei???...

Deci ,de Craciun imi voi face friptura tot acolo,iar de Florii voi frige scrumbiile in acelasi loc...

DIn pacate foarte multi romani nu s-au obisnuit inca cu viata la oras si mai ales cea de bloc. Uita se pare ca nu poti face absolut orice, oricand ti se scoala tie. Putem trai cu speranta ca poate in viitorul apropiat vor fi civilizati de niste legi care poate se vor si aplica. Vom trai si vom vedea...[/quote]

Scuza-mi indiscretia...:)...Cind,in ce an, te-ai mutat tu la oras???...Sau mai bine zis...la bloc???...

Eu...la bloc m-am nascut (pardon la maternitate,dar nu conteaza) ,la bloc am crescut si la bloc traiesc...Mai orasan de atit...nu cred ca se poate...si ca sa merg si mai departe...tata este din Craiova,iar mama...din Buzau...Deci???....S-au facut gratare de cind lumea si ..se vor face...

//TE-AM RUGAT SA EVITI POSTAREA CONSECUTIVA DE MESAJE. ANDREIM

• 2 weeks later...
Posted
macar alea nu iti baga fum in casa si nu auzi manele de la ele :))

Fum iti baga, sau miros de saorma veche de cand lumea si pamantul. Dar evident, alea nu te deranjeaza, in general vorbind nu neparat in cazul tau, atat timp cat nu-ti baga tie mirosuri in casa si tu iti poti savura in liniste saormuta,nu? Ori in conditiile in care o mare parte dintre fast food-uri si saormerii sunt deschise la parterul blocurilor n-ar fi rau sa le inchida intai pe alea si dupa aia sa interzica gratarele. Altfel ce exemplu ar da, tu ca persoana fizica, cu mai mult sau mai putin bun simt, sa inghiti zilnic mirosuri de saormerie dar fara a avea dreptul de a savura linistit un gratar ocazional :-S

• 3 months later...
Posted

adevartul motiv al celor suparati pe cei care fac gratare e ca ei mananca doar cartofi ;) si in consecinta sunt invidiosi caci si-ar dori si ei un gratar,saturandu-se sa stea la balcon si sa saliveze =P~:-SS yap that is the real true!!!!!!!!!!!!!!! :YMPEACE:

Posted

daca mi-ai spune unde stai promit ca vin sa fac un gratar sub balcon la tine si o sa te rog sa te odihnesti cu geamurile deschise. Gratarul nu-l faci in spatele blocului cum am mai spus pe aici. S-au inventat tot felul de aparate casnice "grill" ..

Posted (edited)

La unii, dupa cum se pare, nu s-a auzit inca de "aceste minuni tehnologice" nu mai vorbim de bunul simt.

Asteptam userul sa ne dea adresa sa organizam un meeting vara sub geamul dansului, evident cu un gratar de asta smecher de cartier :)

Edited by silviudeep
Posted

adevartul motiv al celor suparati pe cei care fac gratare e ca ei mananca doar cartofi 3.gif si in consecinta sunt invidiosi caci si-ar dori si ei un gratar,saturandu-se sa stea la balcon si sa saliveze 38.gif42.gif yap that is the real true!!!!!!!!!!!!!!! 67.gif

Las-o balta... Ce zici tu e o manelealo-pitzi-cocalareala curata...

E mai mult de-atat, e vorba de educatie, de respectul pentru ceilalti si de ce nu?... e vorba de respectul de sine.

Gratarul trebuie facut cat mai departe de balcoanele vecinilor si ar fi de preferat in locuri special amenajate (care intradevar nu prea exista).