Jump to content

Astăzi se deschid universităţile gălăţene


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Astăzi se deschid universităţile gălăţene

Anul universitar debutează la Galaţi cu câteva zile întârziere faţă de alte centre universitare din ţară. Abia astăzi studenţii sunt aşteptaţi la festivităţile de deschidere care vor avea loc la Universitatea „Dunărea de Jos” şi la Universitatea „Danubius”.

Astfel, anul acesta, universitatea de stat din oraşul nostru a decis să nu mai facă o ceremonie centralizată, ci mai multe ceremonii, la fiecare facultate în parte. Astfel, de la ora 9,00 vor avea loc festivităţi la facultăţile de Nave, Mecanică, Inginerie Electrică şi Electronică, Ştiinţa Calculatoarelor, Medicină şi Farmacie, Istorie, Filozofie şi Teologie, Ştiinţe Economice şi Drept. O oră mai târziu, sunt aşteptaţi la ceremonii studenţii facultăţilor de Metalurgie şi Ştiinţa Materialelor, Ştiinţe şi Litere. De la ora 11,00 va avea loc festivitatea de deschidere de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, de la ora 13,00 sunt aşteptaţi studenţii de la Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor şi, în fine, după-amiază, de la ora 17,00 va începe ceremonia la Facultatea de Arte. „Suntem foarte bucuroşi la acest început de an universitar că 3.500 de boboci au ales universitatea noastră. Trebuie spus că începe un nou ciclu, sistemul Bologna, şi pe învăţământul tehnic, practic ne aflăm în momentul unui nou început, care sperăm să fie de bun augur”, a declarat rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, Viorel Mînzu.

La „Danubius” - o singură ceremonie

Universitatea privată din Galaţi îşi deschide porţile astăzi, de la ora 10,00, printr-o festivitate care va avea loc în Aula Magna. Sunt aşteptaţi în special studenţii de anul întâi, dar şi cei din anii mai mari, precum şi o serie de invitaţi speciali. „Aştept cu nerăbdare să ne întâlnim cu noii noştri studenţi şi să ne revedem cu ceilalţi. Sunt mulţumit că anul acesta am avut o admitere reuşită, avem 2.823 de studenţi noi la toate formele de învăţământ: licenţă, masterat, zi şi ID. În total, începem anul cu peste zece mii de studenţi. Sunt convins că au ales «Danubius» pentru că doresc un învăţământ superior de calitate. Faptul că mulţi dintre absolvenţii noştri lucrează în acest moment în posturi cheie din administraţia locală şi centrală, în Judecătorii, Parchete, ministere şi aşa mai departe e o dovadă în plus că la noi se face un învăţământ competent”, a spus rectorul Universităţii „Danubius”, Benone Puşcă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Asta ... ene_2.html

Link to comment
Share on other sites

Start de an universitar pentru 26.000 de studenţi

Aproximativ 16.000 de studenţi ai Universităţii "Dunărea de Jos" au pornit ieri într-un nou an universitar. Rectoratul centrului universitar de la Galaţi a ales să amâne data startului anului universitar faţă de alte universităţi, pentru a evita desfăşurarea festivităţilor în mijlocul săptămânii şi au preferat un start al anului universitar odată cu începutul unei noi săptămâni. Mai trebuie precizat că din cei 16.000 de studenţi, aproximativ 12.000 sunt în învăţământul la zi, iar restul în forme de învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă. Ceremoniile de la universitatea de stat s-au desfăşurat separat în toate cele 15 facultăţi din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos".

În schimb, cei aproximativ 10.000 de studenţi de la Universitatea "Danubius" - cifră estimată de rectorului Benone Puşcă - au avut parte de o singură festivitate de start de an universitar.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=5

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.