Jump to content

Jaf armat la o bancă din Port


dcp100168

Recommended Posts

Jaf armat la o bancă din Galaţi

Jaf armat la o bancă din Galaţi. Doi indivizi mascaţi au intrat în sediul unei bănci şi au ameninţat personalul băncii cu un pistol. Din primele informaţii, cei doi au sustras 100.000 de lei. Vom reveni cu amănunte.

http://www.antena3.ro/stiri/romania/jaf ... 81839.html

Doi indivizi mascaţi au jefuit o bancă în Galaţi

Doi indivizi mascaţi au jefuit o bancă în Galaţi. Potrivit primelor estimări cei doi au reuşit să fure 100.000 de lei. Incidentul a avut loc în urmă cu 50 de minute. În momentul jafului, în bancă se aflau paznicul şi alţi doi angajaţi. Ei au fost ameninţaţi cu o armă să deschidă seiful şi să predea banii.

http://www.realitatea.net/news-alert--d ... 32582.html

Link to comment
Share on other sites

Doi indivizi mascaţi au jefuit o bancă din Galaţi

Doi indivizi mascaţi au jefuit, luni, o bancă din Galaţi, iar, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Galaţi, Cristina Tatulici, hoţii au reuşit să scape. Unul dintre agresori a intrat cu un pistol în bancă şi l-a ameninţat pe paznicul unităţii. El a reuşit să ia banii din casierie şi apoi să fugă, împreună cu celălalt hoţ, printre blocuri. Anunţul a fost făcut la 13.40. Poliţiştii au organizat filtre pentru prinderea hoţilor la toate intrările şi ieşirile din oraş.

Jefuitorii de la Galaţi ar fi sustras 100.000 de lei din sediul BRD

Oficialii unităţii BRD din Galaţi jefuită, luni, de doi indivizi mascaţi, înarmaţi cu un pistol, au estimat că suma sustrasă de indivizi este de circa 100.000 de lei, transmite corespondentul NewsIn. Doi indivizi cu cagule pe faţă, unul de 1,60 m şi altul de 1,90 m, au intrat, luni după prânz, în sediul BRD din sud-estul municipiului Galaţi, pe strada Portului. Cei doi erau înarmaţi cu un pistol, cu care au ameninţat paznicul unităţii bancare. Deocamdată, nu se ştie dacă arma era adevărată sau de jucărie. Cei doi atacatori au ameninţat personalul băncii, au sustras banii şi au părăsit incinta. Primele estimări arată că jefuitorii ar fi plecat cu 100.000 de lei. Angajaţii băncii au sunat imediat la 112, apelul fiind înregistrat la 13:40, potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Poliţia a demarat o anchetă.

Poliţia şi Jandarmeria au instituit filtre la ieşirile din Galaţi şi la graniţă

Poliţia Galaţi a izolat zona în care s-a produs jaful armat la o unitate bancară şi, împreună cu Jandarmeria şi cu Poliţia de Frontieră, a instituit filtre la ieşirile din municipiul Galaţi şi la frontieră, transmite corespondentul NewsIn. Echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei au izolat perimetrul în care s-a produs jaful armat asupra unităţii BRD din strada Portului. În apropiere se află sediile Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos şi Administraţiei Porturilor Dunării Maritime, Parcul de Soft, Căpitănia Portului Galaţi, Curtea de Conturi, Oficiul Registrului Comerţului şi Navrom, astfel că traficul în zonă este extrem de intens. Pe strada Portului, paralelă cu fluviul Dunărea, se mai află Inspectoratul Şcolar Judeţean, Grupul Şcolar de Marină, Portul Comercial Galaţi, societatea metalurgică Intfor SA şi Direcţia Regională Vamală Galaţi, astfel că artera este tranzitată atât de autoturisme, cât şi de camioane. Poliţiştii şi jandarmii au instituit filtre la toate ieşirile din municipiul Galaţi, toate autovehiculele fiind supuse unui control amănunţit. De asemenea, Poliţia de Frontieră a sporit controlul la toate punctele de frontieră din judeţul Galaţi şi a întărit paza pe frontiera verde, potrivit comisarului-şef Didel Bădărău. Doi bărbaţi care purtau cagule pe faţă au intrat, luni după prânz, în sediul BRD din sud-estul municipiului Galaţi, pe strada Portului. Unul dintre ei are o înălţime de 1,60 m, iar celălalt - 1,90 m, potrivit Poliţiei. Cei doi erau înarmaţi cu un pistol, despre care nu se ştie dacă era adevărat sau de jucărie. Atacatorii au ameninţat paznicul şi casierul unităţii bancare, au sustras banii din casa de bani şi au părăsit incinta. Primele estimări arată că jefuitorii ar fi plecat cu 100.000 de lei. Angajaţii băncii au sunat imediat la 112, apelul fiind înregistrat la 13:40, potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Poliţia, care a demarat o anchetă, va urmări înregistrările camerelor de supraveghere din incinta şi din exteriorul băncii.

Link to comment
Share on other sites

Jaf armat la o sucursală BRD din Galaţi

Două persoane au jefuit, luni după-amiază, sucursala BRD din zona Portului Galaţi, după ce i-au ameninţat cu pistoale pe casier şi pe agentul de pază al unităţii, atacatorii luând din casa de bani suma de aproximativ 100.000 de lei, a anunţat Poliţia Galaţi. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene galaţi, Cristina Tatulici, incidentul a fost anunţat Poliţiei, prin 112, la ora 13.40. Conform sursei citate, cei doi bărbaţi, care purtau cagule, au intrat în sediul băncii şi i-au ameninţat cu arma pe agentul de pază şi pe casierul unităţii. Cei doi au luat din casa de bani, care era deschisă, suma de aproximativ 100.000 de lei, după care au ieşit din sediul băncii şi au dispărut. "Este vorba despre doi bărbaţi cu înălţimea de 1,60 metri, respectiv 1,90 metri, care erau îmbrăcaţi cu haine negre şi aveau cagule pe cap", a precizat sursa citată. La ora transmiterii acestei ştiri, în tot municipiul au fost instituite filtre ale Poliţiei.

Banca jefuită are camere de supraveghere, Poliţia vizionează imaginile şi audiază martori. Unitatea bancară din Galaţi care a fost jefuită este dotată cu camere de supraveghere, iar la ora transmiterii acestei ştiri poliţiştii vizionează imaginile şi audiază mai mulţi martori ai incidentului. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Galaţi, Cristina Tatulici, a declarat că poliţiştii audiază câteva persoane care se aflau în zona unde a avut loc jaful, în acelaşi timp fiind vizionate şi imaginile suprinse de camerele de supraveghere ale unităţii bancare, situată în zona centrală a municipiului Galaţi, lângă port. Ea a precizat că doar unul dintre atacatori avea pistol, cu care l-a ameninţat pe paznic, timp în care celălalt bărbat a pătruns în casierie profitând de faptul că era deschisă casa de bani. "Recunoaştem semnalmentele celor doi atacatori după ceea ce ne-au spus casiera şi paznicul unităţii bancare. Martori sunt şi cetăţeni din afara agenţiei, care i-au văzut fugind pe cei doi bărbaţi, însă ţinem cont şi de faptul că cei doi erau mascaţi. La ora actuală, s-au instituit filtre la intrările şi ieşirile din oraş". a mai spus Cristina Tatulici. La rândul său, Cristian Dobre, directorul sucursalei bancare unde a avut loc jaful, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în momentul incidentului în sediul băncii se aflau agentul de pază şi două funcţionare, iar sub ameninţarea armei una dintre angajate a deschis seiful. "A deschis seiful, respectând astfel politica băncii noastre, potrivit căreia viaţa angajaţilor este mai presus decât banii", a spus Dobre. El a precizat că angajaţii au acţionat butonul de panică imediat după comiterea jafului, iar în câteva minute la faţa locului au ajuns atât poliţiştii, cât şi angajaţi ai firmei de pază cu care unitatea are contract.

Link to comment
Share on other sites

Poliţia început să audieze martorii jafului armat de la Galaţi

Poliţia a început să audieze martorii jafului armat produs luni după-amiază, la Galaţi, cei doi atacatori fiind văzuţi de mai multe persoane în momentul în care au fugit, transmite corespondentul NewsIn. "În prezent, se efectuează audieri de martori. Au fost persoane prezente în faţa sediului băncii, care i-au văzit pe cei doi fugind printre blocuri. Ne-au furnizat semnalmente vizavi de înălţime şi vestimentaţie şi încercăm să conturăm un cerc de suspecţi în acest caz. În paralel, sunt vizionate imaginilor surprinse de camerele de luat vederi ale băncii, care sunt plasate atât în interiorul, cât şi în exteriorul băncii", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, subcomisarul Cristina Tatulici. În afară de martorii din afara sediului unităţii bancare, sunt audiaţi şi angajaţii băncii şi un client - singurul aflat în bancă în momentul producerii jafului armat. "Unul dintre ei (atacatori, n.r.) are 1,60 metri înălţime şi este şi cel care l-a ameninţat pe paznic cu un pistol. Celălalt, care are 1,90 metri, a sustras bani din casa de bani fără să o ameninţe pe operatoare. Casa de bani era deschisă, întrucât dumneaei efectua operaţiuni cu numerar în acel moment. În momentul atacului, cei doi purtau geci negre şi cagule pe faţă", a declarat subcomisarul Cristina Tatulici.

Link to comment
Share on other sites

Hoţii au fugit cu o maşină înmatriculată în străinătate

* Sunt suspiciuni este vorba de cetăţeni moldoveni

Potrivit unor informaţii de ultimă oră, autorii jafului de la filiala BRD din Galaţi au fugit cu o maşină înmatriculată în străinătate. Declaraţiile a celor puţin doi dintre martorii audiaţi de poliţie duc spre ipoteza că hoţii sunt cetăţenii ai Republicii Moldova.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... atate.html

Link to comment
Share on other sites

bravo lor....pacat ca nu au luat mai mult.toata omenirea munceste sa umple de bani o mana de oameni care controleaza bancile.adica intreaga omenire da in branci pentru ei si nici macar nu investesc in minime sisteme de siguranta.ma gandesc la un paznic platit cu un salariu de mizerie care este obligat sa-si puna viata in joc ptr bunastarea bancherilor.dracu sa le planga de mila bancherilor.am o ura maxima ptr nenororcitii care iau o viata ptr un pol de parale.sau la idiotii care comit talharii.dar cei care ard bancile...RESPECT

Link to comment
Share on other sites

dracu sa le planga de mila bancherilor

Da, numai ca aia de-au furat nu sint haiduci sa dea banii la saraci. Sint niste hoti ordinari, care au furat de la alti, probabil, hoti. Atunci de unde atita respect pentru ei?,

A, daca se duceau ca Sandrutu' Tomii sa dea bani la familia nevoiasa X sau la batrinul neputincios Y, da... intelegeam.

Deocamdată, nu se ştie dacă arma era adevărată sau de jucărie.

Ar avea importanta din punct de vedere legal?

In State, un spargator a dat drumul pe jos unui soricel. In momentul in care toata lumea a sarit speriata la perete, el a luat banii in liniste. A fost condamnat pentru "jaf cu mina armata" :d:d

Link to comment
Share on other sites

Casiera băncii din Galaţi e cercetată penal, poliţiştii au un cerc de suspecţi în cazul jafului

Poliţiştii o acuză de neglijenţă pe casiera unităţii bancare din Galaţi jefuită luni, motiv pentru care i-au făcut dosar penal, IGPR precizând, marţi, printr-un comunicat, că există un cerc de suspecţi în acest caz. În urma verificărilor şi a cercetării locului faptei, poliţiştii au constatat o neglijenţă din partea casierei unităţii bancare, în ceea ce priveşte nerespectarea procedurilor de securitate şi a modului de lucru cu dispozitivul de numerar cu temporizare, fixat în pardoseală, fapt pentru care s-au autosesizat şi i-au întocmit casierei dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, se arată în comunicatul Inspectoratul General al Poliţiei Române. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi pentru a dispune cu privire la începerea urmăririi penale.

IGPR precizează că, după audierea martorilor şi vizionarea imaginilor surprinse de camerele de luat vederi amplasate în interiorul şi exteriorul agenţiei bancare, poliţiştii au format un cerc de suspecţi şi desfăşoară în continuare verificări şi investigaţii pentru identificarea şi reţinerea persoanelor implicate în eveniment.

http://www.realitatea.net/casiera-banci ... 33392.html

Link to comment
Share on other sites

Tot personalul băncii jefuite a fost schimbat

* Paznicul şi casierele au fost suspendaţi temporar din funcţie

Niciuna dintre funcţionarele BRD şi nici agentul de pază care erau de serviciu luni, la momentul jafului, nu mai lucrează în acel punct. Angajatele au fost înlocuite cu altele, însă unităţile unde au fost transferate casierele din ziua jafului sunt ţinute secrete. Sunt informaţii chiar că personalul de la agenţia jefuită a fost trimis în concediu fără plată. La agenţia din Port lucrează acum două funcţionare aduse de la sediul central al BRD Galaţi precum şi un alt agent, al aceleiaşi firme de pază. Una dintre angajate ne-a spus ieri că e ciudat şi periculos ce a păţit colega pe care a înlocuit-o şi că se aşteaptă să mai fie astfel de jafuri. Noul paznic este un cetăţean robust, dar care pare să aibă probleme serioase cu silueta. Ferească Sfântul să fie nevoit să fugă după vreun jefuitor!

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... imbat.html

Link to comment
Share on other sites

Tot personalul băncii jefuite a fost schimbat

* Paznicul şi casierele au fost suspendaţi temporar din funcţie

Niciuna dintre funcţionarele BRD şi nici agentul de pază care erau de serviciu luni, la momentul jafului, nu mai lucrează în acel punct. Angajatele au fost înlocuite cu altele, însă unităţile unde au fost transferate casierele din ziua jafului sunt ţinute secrete. Sunt informaţii chiar că personalul de la agenţia jefuită a fost trimis în concediu fără plată. La agenţia din Port lucrează acum două funcţionare aduse de la sediul central al BRD Galaţi precum şi un alt agent, al aceleiaşi firme de pază. Una dintre angajate ne-a spus ieri că e ciudat şi periculos ce a păţit colega pe care a înlocuit-o şi că se aşteaptă să mai fie astfel de jafuri. Noul paznic este un cetăţean robust, dar care pare să aibă probleme serioase cu silueta. Ferească Sfântul să fie nevoit să fugă după vreun jefuitor!

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... imbat.html

.......se asteapta sa mai fie astfel de jafuri...........cu asta s-a spus tot.

autorii....... tot necunoscuti, tot neprinsi

Link to comment
Share on other sites

Cetăţean sârb reţinut în legătură cu jaful de la Galaţi

Un cetăţean sârb de 39 de ani, suspect în cazul jafului armat de la sucursala BRD din zona Portului Galaţi, a fost reţinut, astăzi, de poliţiştii de frontieră timişeni, la Moraviţa, în timp ce încerca să iasă din ţară cu un camion. Cetăţeanul sârb era dat în consemn la frontieră. În momentul în care a fost reţinut, bărbatul nu a opus rezistentă, spunând doar că este vorba de o confuzie, după care nu a dorit să facă alte declaraţii. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş, camionul pe care îl conducea bărbatul şi care era încărcat cu detergenţi a fost sigilat de poliţiştii timişeni. Liliana Constanda, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Galaţi, a declarat că, dacă este vorba despre un suspect în cazul jafului armat de la o sucursală bancară din Galaţi, procedura impune aducerea acestuia la Galaţi pentru audieri şi pentru emiterea unui mandat de reţinere dacă va fi cazul.

http://www.libertatea.ro/stire/cetatean ... 59442.html

Link to comment
Share on other sites

Nu cred ca este cetateanul sarb. Politia face abuzuri ca nah asa e Politia Romana. Trebuie sa gaseasca un fraier sa il scoata tap ispasitor. A-ti vazut la tv poate ca era foarte calm cand vorbea. Un hot ar fi fost asa calm? si in al 2-lea rand nu s-a gasit banii furati asupra lui. Credeti ca 1 miliard se poate cheltui asa repede? :lol:

Link to comment
Share on other sites

Nu cred ca este cetateanul sarb. Politia face abuzuri ca nah asa e Politia Romana. Trebuie sa gaseasca un fraier sa il scoata tap ispasitor. A-ti vazut la tv poate ca era foarte calm cand vorbea. Un hot ar fi fost asa calm? si in al 2-lea rand nu s-a gasit banii furati asupra lui. Credeti ca 1 miliard se poate cheltui asa repede? :lol:

Grea limba Romania...gramatica mamei ei...

Da "a-m" vazut. Si tu traiesti cu teorii ale conspiratiei in fapt??? Iar vorbesti in necunostiinta de cauza.

Ai fi surprins cum poti scapa de 100 000 lei sau cheltui.

Link to comment
Share on other sites

Sârbul bănuit de jaf a schimbat bani la agenţia prădată

Bărbatul reţinut la vama Stamora Moraviţa se pregătea să iasă din ţară la volanul unui camion. Autorităţile l-au dat în urmărire după ce i-au văzut chipul pe camerele de supraveghere ale agenţiei BRD din Galaţi, unde acesta mersese de două ori ca să schimbe bani.

Zoran Boic s-a prezentat aseară în punctul de frontieră de la Stamora Moraviţa (jud. Timiş), cu intenţia de a ieşi din ţară. Autorităţile din vamă care i-au verificat documentele i-au interzis să-şi continue călătoria, după ce au constatat că acesta era dat în consemn de miercuri. Au decis pe loc reţinerea sârbului, acesta neopunând niciun fel de rezistenţă.

Boic, căsătorit şi tată a trei copii, a susţinut însă că el fusese cu treburi în România şi a negat că ar fi implicat în jaful comis luni la agenţia BRD din Galaţi. A recunoscut în schimb că a trecut pragul băncii de câteva ori, dar pentru a schimba niştte bani, nicidecum să fure, şi din acest motiv chipul său ar fi apărut pe imaginile camerelor de supraveghere. „Vin de la Galaţi, unde am descărcat nişte marfă şi acum mă duc acasă. Nici n-am ştiut că sunt urmărit, acum am aflat. La bancă am fost, dar ca să schimb nişte bani că era drumul lung până la Timişoara şi voiam să am de mâncare” a declarat Zoran Boic imediat după ce a fost reţinut.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... adata.html

Suspectul jafului din Galaţi a fost predat anchetatorilor

Suspectul jafului armat din Galaţi, care conducea un camion încărcat cu detergent a încercat să treacă graniţa în Serbia. „În timpul efectuării formalităţilor de frontieră lucrătorii noştri au constat că bărbatul se află în atenţia poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, fiind suspect în cazul unui jaf armat comis în Galaţi”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş, Ciprian Gaic. După reţinerea sârbului a planat suspiciunea că frontieriştii au comis o eroare şi au reţinut o altă persoană. „Nu a fost o eroare. Persoana reţinută era cea dată în consemn la frontieră, având toate datele personale identice cu suspectul căutat de anchetatorii jafului de la Galaţi. Chiar a recunoscut că a fost în bancă”, au spus surse importante din Poliţia de Frontieră Timiş. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Timiş, Marinela Apostolache, poliţiştii din Galaţi au venit azi-noapte în Banat pentru a-l duce la audieri la Galaţi pe suspectul sârb.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/timi ... rilor.html

Link to comment
Share on other sites

Suspectul în cazul jafului de la o sucursală BRD a ajuns la Galaţi şi este audiat de poliţişti

Suspectul în cazul jafului armat săvârşit luni, la o agenţie BRD din Galaţi, a ajuns la Galaţi în jurul orei 13.00, fiind dus la sediul Poliţiei Judeţene, pentru noi audieri, transmite corespondentul NewsIn. Bărbatul de 39 de ani, cu cetăţenie sârbă, reţinut joi seară în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa din judeţul Timiş, a fost adus vineri, în jurul orei 13.00, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi. El a fost introdus în curtea instituţiei în secret, cu o maşină particulară. Aici suspectul este audiat din nou, după ce poliţiştii timişeni l-au audiat joi seară, iar poliţiştii gălăţeni care l-au preluat de la Timişoara l-au supus acolo unei audieri preliminare.

Anchetatorii trebuie să acţioneze foarte repede, în condiţiile în care suspectul nu poate fi reţinut mai mult de 24 de ore, adică până în jurul orei 18.00, dacă nu există probe solide împotriva lui. Surse apropiate anchetei au declarat că, în momentul de faţă, nu sunt probe directe care să-l incrimineze pe bărbatul de 39 de ani, în afară de unele imagini surprinse de camerele de supraveghere ale unităţii bancare jefuite. În imagini, suspectul vine la bancă înainte de comiterea jafului să schimbe valută şi, după jaf, este văzut din nou. Suspectul a recunoscut că a fost acolo pentru că fusese înştiinţat că trebuie să efectueze un transport de marfă către Serbia şi avea nevoie de bani pentru rovinietă şi pentru călătorie.

În cazul în care, în timpul audierilor de vineri, apare o informaţie solidă care să îl pună pe suspect în legătură directă cu jaful, el va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie cu consecinţe agravante.

Link to comment
Share on other sites

Suspectul în cazul jafului de la BRD Galaţi, eliberat din lipsă de probe după opt ore de audieri

Suspectul în cazul jafului armat săvârşit luni, la o agenţie BRD din Galaţi, a fost eliberat, vineri seara, de anchetatorii gălăţeni, după ce a fost audiat timp de opt ore şi la mai bine de 26 de ore de când a fost reţinut, transmite corespondentul NewsIn. Suspectul a fost eliberat de anchetatori deoarece aceştia nu au avut nicio probă directă care să-l pună pe suspect în legătură cu jaful. "Suspectul a fost audiat, dar, fiindcă vinovăţia lui nu a putut fi probată, a fost dispusă eliberarea lui de către procurorul care coordonează ancheta în acest dosar. Cercetările continuă pentru identificarea autorilor jafului armat", a declarat, vineri seară, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, subcomisarul Cristina Tatulici. Suspectul, Zoran Boic, în vârstă de 39 de ani, cu cetăţenie sârbă, a fost eliberat de autorităţile judiciare după mai bine de 26 de ore de la reţinerea sa în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa din judeţul Timiş.

Link to comment
Share on other sites

Am spus eu ca nu el e vinovat. Adica ce? daca eu m duc la banca de 2 ori pe zi sa schimb niste bani si intre cele doua vizite ale mele se comite un jaf, sa intel;eg ca sunt retinut eu ca sunt fraier? Vedeti ca politia face doar sa isi faca norma si nu datoria? :lol: in lipsa de probe l-a eliberat si acus cauta alt fraier.

Link to comment
Share on other sites

Am spus eu ca nu el e vinovat. Adica ce? daca eu m duc la banca de 2 ori pe zi sa schimb niste bani si intre cele doua vizite ale mele se comite un jaf, sa intel;eg ca sunt retinut eu ca sunt fraier? Vedeti ca politia face doar sa isi faca norma si nu datoria? :lol: in lipsa de probe l-a eliberat si acus cauta alt fraier.

George, tu ești un mic monument de spirit civic și admir asta.

poliția, așa cum se procedează în toată lumea, a reținut un suspect pe baza unor probe. a fost prezentat în fața instanței de judecată și aceasta a considerat că probele sunt insuficiente pentru a decide reținerea lui. punct.

de aici incep speculatiile. tu spui din start ca e un ”fraier”. și că nu el e autorul jafului. ai un fel foarte interesant de a vedea lucrurile, trebuie să recunosc, sau poate că tu știi cine e adevăratul autor ca să poți exclude pe altcineva. apoi, dacă tu-ți închipui că o persoană versată recunoaște din start comiterea unei fapte penale (”A-ti vazut la tv poate ca era foarte calm cand vorbea”), atunci dă-mi voie să cred că... probabil... tu lucrezi cu obiecte sau cu noțiuni abstracte, nicidecum cu oameni, și nu-mi îngădui să presupun mai mult pentru că te-aș jigni. hai totuși să-ți spun că un asemenea jaf se comite cu sânge rece, iar un individ ce e capabil de un asemenea comportament în condiții de stres va fi foarte degajat atunci când va vorbi la un post de televiziune pentru a se disculpa. cetățeanul sârb nu a fost reținut DOAR pentru că a schimbat ceva bani la acea filială, ar trebui să iei de bună informația asta.

ca să închei, te asigur că greșelile gramaticale nu constituie contravenție sau infracțiune, cel puțin dacă sunt făcute pe un forum. deci stai liniștit, ai șanse mai mici de a fi luat de ”fraier” ;) .

Link to comment
Share on other sites

Unul din suspecţii jafului armat de la BRD a fost pus în libertate

După două ore de audieri, poliţiştii gălăţeni au fost nevoiţi să-l pună în libertate pe Zoran Boic, suspectul reţinut în vama Stamora Moraviţa, întrucât nu aveau suficiente probe care să îl lege de jaful comis la una din filialele BRD din Galaţi. Reţinerea cetăţeanului sârb Zoran Boic şi aducerea lui la Galaţi s-au dovedit până la urmă doar un balon de săpun. Anchetatorii gălăţeni nu au reuşit să dovedească că acesta este unul dintre autorii jafului de la filiala BRD Galaţi situată în zona portului iar o serie de acţiuni ale oamenilor legii sunt cel puţin bizare. De pildă, suspectului nu i-au fost luate amprentele pentru a fi comparate cu fragmentele de urme papilare identificate la locul jafului. În schimb, i-a fost luată măsura de la pantofi, cel mai probabil pentru a fi comparată cu urmele de bocanci descoperite la faţa locului.

În cursul audierilor Zoran Boic nu a recunoscut implicarea în comiterea jafului. „Indiferent de întrebările care i se puneau, răspundea că el lucrează, are trei copii şi nu a făcut aşa ceva”, ne-a declarat avocatul Mădălin Munteanu, care l-a reprezentat pe cetăţeanul sârb. Singurul lucru care îl lega de banca unde s-a comis jaful era faptul că în ziua atacului a mers la BRD şi a schimbat nişte valută pentru a avea bani de drum. Nici verificarea telefonului mobil al lui Zoran Boic nu le-a adus poliţiştilor mai multe indicii, care să conducă la concluzia că bărbatul a participat la jefuirea băncii.

Martorii au păreri diferite

Balanţa a fost înclinată decisiv în favoarea lui Zoran Boic în timpul recunoaşterii din grup, la care au participat patru dintre martorii care au asistat la jaf şi fuga atacatorilor. Doi dintre martori, respectiv casieriţa şi paznicul băncii, nu l-au recunoscut, în timp ce alte două persoane l-au indicat în mod sigur ca fiind unul dintre autorii jafului de la BRD Galaţi. De menţionat este că personalul băncii nu avea cum să-l recunoască pentru că atacatorii aveau cagule pe faţă şi doar după ieşirea din imobil aceştia şi le-au dat jos. Prin urmare, doar martorii care se aflau pe stradă în acel moment putea spune cu siguranţă dacă este unul din autorii atacului armat, însă finalmente declaraţiile acestora nu au contat prea mult. Să mai spunem că nici până la această oră Poliţia nu a reuşit să prelucreze imaginile video luate de pe camerele de supraveghere din bancă şi exteriorul acesteia, motiv pentru care nu s-a putut face o comparaţie serioasă cu persoanele care au participat la jaf.

A plecat spre Timişoara

În aceste condiţii, anchetatorii gălăţeni nu au avut de ales şi l-au pus în libertate pe Zoran Boic după două ore de audieri. Imediat după ce a părăsit sediul Poliţiei, bărbatul a plecat spre Timişoara, unde va ajunge mâine în jurul orei 12,00. După ce va face rost de un mijloc de transport până la vama Stamora Moraviţa, îşi va recupera camionul cu care urma să plece în Serbia şi se va întoarce în oraşul Beograd, unde locuieşte. Trebuie amintit că Zoran Boic rămâne în continuare suspect în comiterea jafului de la BRD Galaţi şi în viitorul apropiat este posibilă reaudierea sa. Pe de altă parte, poliţiştii gălăţeni nu au cerut autorităţilor sârbe să ia vrea măsură de limitare a circulaţiei împotriva bărbatului, ceea ce înseamnă că acesta este liber să plece în orice ţară doreşte.

http://www.adevarul.ro/articole/galati- ... rtate.html

Link to comment
Share on other sites

Gabi, eu voi urmari ziarele si in special acest topic. As avea curajul sa pun pariu pe cateva beri ca mass-media va inceta la un moment dat sa scrie articole despre acest jaf, fara ca publicul sa afle cine e cu adevarat autorul lui.

Link to comment
Share on other sites

Gabi, eu voi urmari ziarele si in special acest topic. As avea curajul sa pun pariu pe cateva beri ca mass-media va inceta la un moment dat sa scrie articole despre acest jaf, fara ca publicul sa afle cine e cu adevarat autorul lui.

In momentul in care subiectul va fi "consumat" normal ca se va opri. Stirea a reprezentat "senzatie" la inceput, insa usor usor se stinge. In final de ce crezi ca ma intereseaza pe mine, de exemplu, cum decurge ancheta la acest caz? Te asigur ca nu ma intereseaza deloc, si ca mine sunt destui care au alte "probleme" mai importante si care dormim linistiti noaptea chiar daca autorii jafului inca sunt cautati de politie. :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Jaful armat de la BRD Galaţi, încă neelucidat

Au trecut 3 luni de când doi indivizi înarmaţi au jefuit sucursala BRD din Port. Deocamdată, singura persoană cercetată penal este casieriţa, pentru neglijenţă în serviciu

Autorii jafului de la sucursala BRD din zona Portului din Galaţi nu au fost încă prinşi, deşi au trecut aproape trei luni de la incident. Poliţia a reţinut la un moment dat un suspect, originar din Serbia, dar la scurtă vreme s-a dovedit că omul este complet nevinovat, iar arestarea lui a fost un simplu exces de zel. În contextul recentului jaf de la Timişoara, întâmplat, culmea, tot la o agenţie BRD, cazul de la Galaţi, încă neeelucidat revine în actualitate. Se pune întrebarea, legitimă, dacă filialele băncilor sunt într-adevăr pregătite pentru a face faţă atacatorilor şi, mai presus de orice, dacă poliţia română are forţa profesională pentru a rezolva astfel de cazuri.

Vă reamintim că, pe 5 octombrie, două persoane au jefuit sucursala BRD din zona Portului Galaţi, după ce i-au ameninţat cu pistoale pe casier şi pe agentul de pază al unităţii, atacatorii luând din casa de bani suma de aproximativ 100.000 de lei. Conform poliţiei, cei doi bărbaţi, care purtau cagule, au luat din casa de bani, care - bizar! - era deschisă, suma de aproximativ 100.000 de lei, după care au ieşit din sediul băncii şi au dispărut.

Cristian Dobre, directorul sucursalei bancare unde a avut loc jaful, a declarat că în momentul incidentului în sediul băncii se aflau agentul de pază şi două funcţionare, iar sub ameninţarea armei una dintre angajate a deschis seiful. "A deschis seiful, respectând astfel politica băncii noastre, potrivit căreia viaţa angajaţilor este mai presus decât banii", a spus Dobre. El a precizat că angajaţii au acţionat butonul de panică imediat după comiterea jafului, iar în câteva minute la faţa locului au ajuns atât poliţiştii, cât şi angajaţi ai firmei de pază cu care unitatea are contract. Deocamdată, singura persoană care a avut de suferit de pe urma jafului este casieriţa de la bancă. Femeia este cercetată penal pentru neglijenţă în serviciu.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Ja ... 81873.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

A fost prins unul dintre tâlhari

În urma unei descinderi domiciliare, poliţiştii gălăţeni l-au reţinut pe unul dintre cei doi suspecţi în cazul tâlhăriei comise la începutul lunii octombrie 2009, la o agenţie bancară din municipiul Galaţi

La data de 05.10.2009, IPJ Galaţi a fost sesizat prin intermediul Apelului Unic de Urgenţă 112, despre faptul că la o agenţie a unei bănci comerciale din municipiul Galaţi, două persoane necunoscute l-au ameninţat pe paznic cu un pistol şi au sustras din casa de bani suma de 160.000 lei. La faţa locului s-a deplasat cu operativitate o echipă complexă de cercetare şi, în urma primelor verificări efectuate, poliţiştii au stabilit că în cauză este vorba de doi indivizi, unul cu înălţimea de aproximativ 1,60 m şi celălalt de 1,90. După comiterea faptei, cei doi au fugit printre blocurile din spatele agenţiei bancare, fiind urmăriţi de agentul de pază care, în prealabil, a acţionat butonul de panică.

În urma exploatării imaginilor surprinse de camerele interioare şi exterioare de supraveghere ale băncii, coroborat cu investigaţiile ulterioare şi activităţile specifice de cercetare, poliţiştii au stabilit că unul dintre cei doi suspecţi de comiterea faptei este M. Lucian de 21 ani, din Galaţi, fără ocupaţie, fără antecedente penale. Acesta a fost reţinut în dimineaţa zilei de 14.04.2010, în jurul orei 07.00, de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a IPJ Galaţi, sprijiniţi de un pluton din cadrul Serviciului pentru Intervenţii Rapide, în urma unei descinderi la locuinţa acestuia din municipiul Galaţi. Tânărul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă instanţei de judecată, care a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Poliţiştii continuă verificările şi investigaţiile în vederea identificării şi celui de-al doilea suspect şi recuperării integrale a prejudiciului.

http://gl.politiaromana.ro/index.php?act=articol_detaliu&id=3023

Edited by AndreiM
Link to comment
Share on other sites

Acuzatul nu recunoaşte!

Lucian Mocănel, în vârstă de 21 ani, a fost ridicat de către poliţişti, chiar din propria casă. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a IPJ Galaţi, împreună cu un pluton din cadrul Serviciului pentru Intervenţii Rapide, au au descins la locuinţa tânărului de unde l-au luat ca din oală. „În urma exploatării imaginilor surprinse de camerele interioare şi exterioare de supraveghere ale băncii, coroborat cu investigaţiile ulterioare şi activităţile specifice de cercetare, poliţiştii au stabilit că unul dintre cei doi suspecţi de comiterea faptei este M. Lucian de 21 ani, din Galaţi, fără ocupaţie, fără antecedente penale”, a declarat Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

Banii nu au fost recuperaţi

Cei 160.000 de lei cu care au dispărut cei doi nu au fost recuperaţi nici până acum. Mai mult, Mocănel se declară nevinovat, negând toate acuzaţiile care i se aduc de către poliţişti. În acelaşi timp, oamenii legii nu au reuşit să scoată de la el nicio informaţie legată de complicele său. „Bărbatul a fost arestat dar nu recunoaşte absolut nimic. Despre cel de-al doilea nu ştim deocamdată nimic. Nu ştim unde se află”, a mai spus Cristina Tatulici.

Greşeli esenţiale

Tensiunea şi agitaţia de la faţa locului i-au determinat pe cei doi să comită câteva greşeli, ceea ce i-a ajutat pe poliţişti în ancheta lor. După ce au reuşit să pună mâna pe cei 160.000 de lei, cei doi au rupt-o la fugă, moment în care a apărut şi prima eroare. Autorii şi-au scos gagulele de pe faţă la ieşirea din bancă, fiind surprinşi de camere de supraveghere, dar şi de câţiva trecători. Un alt aspect important în anchetă este faptul că Mocănel şi-a aruncat geaca la gunoi, într-un container din zonă. „Poliţiştii au extins cercetările şi au găsit geaca în container. Pe baza probelor s-a demonstrat că el este unul dintre autori”, a spus Cristina Tatulici.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Unul_dintre_autorii_jafului_armat_de_la_BRD_fost_arestat-celalalt_se_plimba_liber_0_244175809.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.