Jump to content

Mandat european "născător" de situaţii hilare


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Mandat european "născător" de situaţii hilare

La Curtea de Apel s-a judecat ieri un alt mandat european, referitor la un tip care a comis două tâlhării în formă agravantă, în Italia.

Mandatele europene au adus însă şi situaţii de-a dreptul amuzante. În primăvara acestui an, un gălăţean a fost prezentat la Curtea de Apel pentru a i se confirma un mandat emis de autorităţile austriece pentru tentativă la tâlhărie. După ce acest lucru s-a întâmplat, tânărul a fost preluat de poliţiştii români şi dus la aeroport. Numai că odată ajuns în avion, omul l-a chemat pe comandantul aeronavei, spunându-i că are acte că suferă de afecţiuni psihice. Când a auzit asta, comandatul le-a cerut poliţiştilor austrieci să coboare din avion cu tot cu infractor. Şi asta pentru că normele interne le cer celor responsabili de siguranţa zborurilor să nu ia în avion astfel de persoane. Pentru că două curse la rând au refuzat să-i ia, deoarece deja se dăduse alarma printre comandaţii de aeronave, austriecii i-au chemat pe români să-l ia în custodie pe individ. Interesant este că în ciuda afecţiunilor psihice a ştiut exact ce să facă pentru a împiedica trimiterea sa în Austria. Mai mult decât atât deşi susţinea că este nebun, bărbatul avea permis de conducere. Tânărul a fost din nou adus în sălile Curţii de Apel Galaţi, unde i s-a reconfirmat mandatul, după care austriecii însoţiţi şi de personal medical au venit să-l ia cu maşina. S-a reţinut în motivarea mandatului că tipul a participat la un grup criminal organizat care avea drept scop comiterea de tâlhării şi furturi.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=8

Link to comment
Share on other sites

Extrădat cu ambulanţa pentru că a refuzat să urce în avion

Un gălăţean acuzat de comiterea mai multor tâlhării în Austria a creat un precedent internaţional după ce a anunţat că este bolnav psihic, situaţie în care nici un comandant de aeronavă român nu a mai acceptat să-l transporte pe calea aerului. Procurorii gălăţeni au fost nevoiţi să pună în libertate un infractor periculos, care a reuşit să aducă probe că nu este sănătos mintal doar pentru a nu fi transportat cu avionul în Austria în vederea punerii sub acuzare.

Traian Brandabur s-a dus glonţ la comandantul aeronavei în care fusese îmbarcat sub escortă şi i-a spus că are probleme psihice, moment în care comandantul i-a dat jos pe toţi. Interesant de amintit este că acelaşi lucru l-au făcut şi următorii doi comandanţi de avioane iar poliţiştii austrieci au fost nevoiţi să renunţe la punerea în executare a mandatului de extrădare. „Nu s-a mai putut face nimic. L-am pus în libertate pentru că efectele mandatului iniţial se epuizaseră. Nimic nu anunţa acest lucru. Nimeni nu a crezut că are astfel de probleme pentru că avea permis de conducere şi alte acte, care nu se eliberează oricum”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, procurorul Marcel Codiţă.

Gălăţeanul se poate lăuda că preţ de câteva luni a scăpat de răspundere penală, în condiţiile în care a comis în Austria fapte de o gravitate extremă. La sfârşitul anului 2006 Traian Brandabur a fost complice la săvârşirea unei tâlhării în formă agravantă împreună cu fratele său, Vasile Brandabur, pentru ca la începutul lui 2007 să fie implicat în comiterea altor tâlhării şi furturi calificate prin efracţie. Organele judiciare din Austria nu au renunţat la ideea de a-l aduce în faţa justiţiei, astfel că au cerut din nou autorităţilor române să-l extrădeze, dar de această dată cu... ambulanţa. O maşină cu echipaj medical complet însoţit de poliţişti austrieci s-a deplasat în România iar bărbatul nu a mai putut face nimic pentru a împiedica extrădarea.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... avion.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.