Jump to content

Zi de naştere din patru în patru ani

Recommended Posts

Posted

Zi de naştere din patru în patru ani

Un bărbat din Galaţi susţine că, deşi e născut în 1968, are doar... zece ani. Şi nu greşeşte prea tare dacă îşi numără doar petrecerile de aniversare, programate în 29 februarie, o dată la patru ani. Şi dacă tot sunt atât de rare, măcar să fie memorabile, şi-a spus sărbătoritul. Aşa că şi-a strâns toţi prietenii la un chef de pomină. De fapt s-au strâns 40 de ani, dar sărbătoritul i-a numărat din patru în patru, iar petrecerile n-au lipsit însă în niciun an. Când ziua lui nu figura în calendar, prietenii tot au găsit momentul să-i cânte la mulţi ani.

În România, 12.600 de persoane şi-au sărbătorit ziua de naştere pe 29 februarie. Şi cei mai mulţi au întins petrecerea până dimineaţa ca să le ajungă până la următoarea.

http://www.protv.ro/stiri/social/cei-na ... u-ani.html

52 de ani si doar 13 aniversari

Sa fii nascut intr-un an bisect, pe 29 februarie, poate sa nu fie neaparat un motiv de bucurie, de vreme ce iti poti sarbatori, practic, ziua de nastere din 4 in 4 ani. “In tot judetul, 346 de persoane, 171 de femei si 175 de barbati, si-au sarbatorit vineri ziua de nastere, lucru pe care pot sa-l faca doar o data la patru ani. Dintre cei 346 de locuitori ai judetului nascuti pe 29 februarie, doar 176 sunt locuitori ai orasului Galati, restul fiind din judet”, a precizat directorul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanei Galati, scms. Mariana Palade.

Tot vineri, pana la ora 16.00, in cele doua maternitati galatene au venit pe lume patru bebelusi. Cei nascuti in aceasta zi pot fi felicitati la timp doar o data la patru ani, in rest felicitarile vin ori cu o zi prea devreme, ori cu una prea tarziu. Nu inseamna insa ca aceia dintre noi care sunt nascuti intr-un an bisect nu se pot simti oarecum mai speciali.

Unul dintre galatenii care isi serbeaza ziua de nastere din patru in patru ani este Constantin Trif. Barbatul a implinit ieri 52 de ani, dar, daca isi socoteste aniversarile, ii ies numai 13. “Fetita mea cea mica implineste anul acesta 14 ani si isi va serba cea de-a 14-a aniversare. Asa cum un profesor se bucura cand un elev il depaseste sau un parinte se bucura cand copilul lui are mai mult success, eu pot spune ca fetita mea mi-a luat-o inainte. Ea sarbatoreste acum a 14-a aniversare, pe cand eu, desi implinesc 52 de ani, voi avea de-abia a 13-a aniversare”, spunea Constantin Trif. Barbatul mai spune, mai in gluma, mai in serios, ca oaspetii invitati la aniversarile sale pot spune ca au dificultati in a-l felicita. Cei care il felicita pe 28 februarie, atunci cand nu este an bisect, o fac cu o zi mai devreme, pe cand cei care il sarbatoresc pe 1 martie, o fac cu o zi mai tarziu.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=4

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.