Jump to content

Guvernul Boc 1, 2, 3, 4...

Recommended Posts

Posted

Guvernul Boc, demis prin moţiune de cenzură

Moţiunea de cenzură "11 împotriva României" a fost adoptată marţi, 254 de parlamentari votând pentru, în timp ce 176 au votat împotrivă, iar patru voturi au fost anulate, dintr-un total de 448 de parlamentari prezenţi, şi un număr de 434 voturi au fost valabil exprimate. Rezultatele oficiale au fost citite de la tribuna Parlamentului de către deputatul PSD Valeriu Zgonea. "Din acest moment, Guvernul Emil Boc a pierdut încrederea Parlamentului", a declarat preşedintele Senatului, Mircea Geoană, care a condus şedinţa comună a legislativului. Astfel, Guvernul Boc II este primul guvern demis prin moţiune de cenzură.

Potrivit articolului 110 din Constituţie, Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate. În acest caz, se arată în Constituţie, se aplică prevederile articolului 103, potrivit cărora preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

În continuare, potrivit articolului 103, candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Conform articolului 110, Guvernul al cărui mandat a încetat îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că va susţine o declaraţie de presă, la ora 16,30, la Palatul Cotroceni.

Posted

PSD+PC, PNL si UDMR au inceput negocierile pentru un guvern cu mandat limitat, condus de un independent

Liderii PSD+PC vor avea consultari cu cei ai PNL si UDMR marti seara, pentru constituirea unei majoritati "transparente", care sa sustina un guvern cu mandat limitat, pana la alegerile prezidentiale, potrivit unui anunt facut de purtatorul de cuvant al social-democratilor, Bogdan Niculescu Duvaz, citat de NewsIn. Consultarile intre cele trei formatiuni au inceput cu putin timp inaintea orelor 20.00, anunta Antena 3.

Posted

Sunt curios daca romanii vor inghiti, prin prisma viitoarelor alegeri locale si parlamentare, gogoasa Klaus Johannis.. Din punct de vedere politic, este cea mai buna resursa pe care PSD si (abia mai apoi) PNL o pot scoate pe piata voturilor in vederea bataliei din noiembrie, chiar daca actualul primar al Sibiului nu va va candida direct cu Traian Basescu (ci doar se va incerca indreptarea electoratului actualului presedinte spre alte partide). E pacat, insa, daca romanii nu vor fi inteles nici dupa mai bine de 150 de ani ca nu este nevoie sa vina altii sa ne arate cum se conduce o tara/un guvern/o primarie etc.

Posted
... E pacat, insa, daca romanii nu vor fi inteles nici dupa mai bine de 150 de ani ca nu este nevoie sa vina altii sa ne arate cum se conduce o tara/un guvern/o primarie etc.

Ma rog... e trist... insa se pare ca ESTE NEVOIE !

Romanii nu si-au insushit niciodata maorala disputei dintre "broasca, racul si cu stiuca". Asa suntem "noi", balcanici. E in sangele nostru si de aceea poate ca e mai bine sa vina altii sa puna ordine in lucruri.

PS

Stiu cum arata Sibiul si stiu si cum arata inainte... In plus stiu ca acest neamt a fost votat de majoritatea... romanilor. Au stiut ei de ce!

Chiar daca anumite partide il pun in fata (din lipsa de oameni credibili) si spera sa castige electorat - cred ca nu ne-ar strica un "neamt" care sa aduca o anumita rigoare si seriozitate.

Posted

daca ajunge,desi nu cred,Klaus Johannis premier chiar cred ca mai avem o sansa.sper sa fie asa.ma cam sterg la dos cu mandria de a fi condus de un roman.

Posted
E pacat, insa, daca romanii nu vor fi inteles nici dupa mai bine de 150 de ani ca nu este nevoie sa vina altii sa ne arate cum se conduce o tara/un guvern/o primarie etc.

Eu as zice ca, din pacate, este nevoie. Chiar ma gindeam ca ar fi bine daca intreaga structura, incepind cu presedinte, guvern, parlament si terminind cu primariile (cel putin are marilor orase) sa fie formata din nemti. Bineinteles ca nu se poate asa ceva, dar nu m-ar deranja.

Nu prea cunosc nici un roman capabil sa conduca fara a fi mincat de "prieteni". Iar in gogosi electorale... Nu mai cred de multa vreme.

Stiu cum arata Sibiul si stiu si cum arata inainte...

Cind am facut armata acolo (cam in aceeasi perioada cu Toto :)), credeam (si poate si era) unul din cele mai jegoase orase din Romania, cu toata zona istorica la pamint, plin de tigani si mizerie.

Omul asta a facut minuni in Sibiu. Poate e mai bine sa ramina acolo, decit sa il manince ciinii astia.

Posted

Klaus Johannis, susţinut de PSD, PC, PNL, UDMR şi minorităţi la funcţia de premier

Liderii PSD, PC, PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale au ajuns la un consens, marţi seară, în urma negocierilor purtate pe tema noului Cabinet. Cele patru partide îl vor propune şi îl vor susţine pe Klaus Johannis, primarul Sibiului, la funcţia de premier, pentru rezolvarea crizei politice. "Am convenit ideea susţinerii unui prim-ministru independent", a anunţat preşedintele PSD, Mircea Geoană, la finalul negocierilor dintre partide. "Noul guvern va avea mandatul să asigure alegeri libere şi corecte şi să restabilească încrederea", a continuat acesta. Mircea Geoană a mai declarat că liderii partidelor, precum şi primarul Sibiului, au fost invitaţi la o rundă finală de negocieri pe această temă. Şedinţa va avea loc la Senat, luni dimineaţă, începând cu ora 11:00.

http://www.antena3.ro/stiri/politica/co ... 82571.html

Posted

Sau vor sa il propuna ca premier fiindca la alegeri a nu poata candida la presedintie ca independent? Dar pe orice parte o intoarcem, e ca e mai bine sa fie priministru decat doar candidat independent si sa nu obtina nimic.

Posted
Ma rog... e trist... insa se pare ca ESTE NEVOIE !

Romanii nu si-au insushit niciodata maorala disputei dintre "broasca, racul si cu stiuca". Asa suntem "noi", balcanici. E in sangele nostru si de aceea poate ca e mai bine sa vina altii sa puna ordine in lucruri.

Nimic mai neadevarat..

PS

Stiu cum arata Sibiul si stiu si cum arata inainte... In plus stiu ca acest neamt a fost votat de majoritatea... romanilor. Au stiut ei de ce!

Chiar daca anumite partide il pun in fata (din lipsa de oameni credibili) si spera sa castige electorat - cred ca nu ne-ar strica un "neamt" care sa aduca o anumita rigoare si seriozitate.

Eram sigur ca asta imi veti aduce ca argument, dar pentru mine nu e destul faptul ca Sibiul a devenit sau ca au fost refacute cateva zone centrale, de dragul vremurilor demult apuse, sau mai bine zis, de dragul intereselor unei maini de consilieri locali. A fost votat de majoritatea romanilor? Pai pe Iliescu nu tot majoritatea l-a votat? Si au stiut ei de ce.. Sau pe Nicolae la Galati, tot majoritatea romanilor il aleg si cu siguranta au ei habar de ce.. Un alt motiv il reprezinta si faptul ca "anumite" partide il pun in fata.

a mai fost un neamț, în țara asta, ...care ne-a scos din rahat.

Ba nu. Au fost romani care ne-au scos din rahat. Ca au lucrat la imagine prin aducerea unui neamt, e cu totul altceva.

daca ajunge,desi nu cred,Klaus Johannis premier chiar cred ca mai avem o sansa.sper sa fie asa.ma cam sterg la dos cu mandria de a fi condus de un roman.

Nu aduceam in discutie mandria de a fi condus de un roman, Gabi :)

Eu as zice ca, din pacate, este nevoie. Chiar ma gindeam ca ar fi bine daca intreaga structura, incepind cu presedinte, guvern, parlament si terminind cu primariile (cel putin are marilor orase) sa fie formata din nemti. Bineinteles ca nu se poate asa ceva, dar nu m-ar deranja.

Nu prea cunosc nici un roman capabil sa conduca fara a fi mincat de "prieteni". Iar in gogosi electorale... Nu mai cred de multa vreme.

Tocmai asta vreau sa observati: ca printr-o campanie mediatica de 2 bani, dusa pe parcursul a 3 ani de zile, omul Klaus Johannis a ajuns "un baiat destept" la nivel national, prin "treaba pe care a facut-o la Sibiu". Nu se intreaba nimeni cu ce costuri, sau, macar ce parere au oamenii de tipul de acolo cu privire la activitatea lui? :)) Dar nici macar cum de ne fac sa ni-i dorim pe cei dinafara (cum spuneai tu, katman, de la presedinte pana la primari)? Personal, nu vad vreo scapare din situatia asta decat prin forte proprii, iar orice atitudine de genul nu poate fi decat cel putin paguboasa.

Cind am facut armata acolo (cam in aceeasi perioada cu Toto :)), credeam (si poate si era) unul din cele mai jegoase orase din Romania, cu toata zona istorica la pamint, plin de tigani si mizerie.

Omul asta a facut minuni in Sibiu. Poate e mai bine sa ramina acolo, decit sa il manince ciinii astia.

DIn partea mea, acest Mesia poate sa ramana fericit acolo, unde poti fi sigur ca n-a facut minuni de unul singur. Daca nu, un Guvern (si aici ma refer ca perioada de timp scursa) in plus sau in minus pierdut, oricum nu se va mai cunoaste in lunga perioada a generatiilor de sacrificiu, insa se va reinnoi un precedent pe care vom ajunge sa-l regretam cand, poate, va fi prea tarziu.

Posted
Nu se intreaba nimeni cu ce costuri, sau, macar ce parere au oamenii de tipul de acolo cu privire la activitatea lui?

No offence, dar as vrea sa vad facut la Galati ce a facut el la Sibiu, ca banii pe taxe si impozite ii dam exact la fel si noi si ei.

Iar parerea mea e personala, pe vazutelea si deci nu ma intereseaza citusi de putin ce zic altii, tot ca pareri personale.

A fost votat de majoritatea romanilor? Pai pe Iliescu nu tot majoritatea l-a votat?

Si care e legatura? Din 89 incoace, toti presedintii, primarii, parlamentarii etc au fost votati pentru ca au obtinut o majoritate. Faptul ca la suta de mii de lepre s-a gasit un om care face treaba nu poate decit sa ma bucure. Nu ma astept sa faca minuni ca nu poate de unul singur, dar si a forma o echipa tot un merit este. Pe care altii nu il au.

Parerea mea PERSONALA :lol:

Posted

Misto e ca inca Johannis nu e inca premier. Nu prea cred ca Basescu ar fi de acord. Dar, cine stie?

Altfel, cred ca aproape oricine (exagerand putin) e mai bun ca Boc.

Ca a facut sau nu singur, ca a avut bani mai multi sau mai putin e o discutie. Mi se pare mult mai interesanta situatia ca intr-un fel, exceptand partidul prezidential, clasa politica romaneasca si-a recunoscut impotenta, alegand un independent (ma rog, nu 100%, dar orisicat). Ca el e si neamt, asta e, poate e un plus. Poate n-ar fi rau ca si in locul lui Basescu sa vina (sau sa revina :d ) un neamt.

Posted

Vă propun un scenariu...

Oamenii ăştia de prin opoziţie s-au înţeles să-l desemneze pe Santa Klaus premier, dar cu şefu' ăl mare n-a aranjat nimeni afacerea. Dacă dom' prezident se şucăreşte şi îl menţine pe Bok încă 45 de zile cât are dreptul la interimat (că n-au fost încă schimbaţi toţi şefuleţii de prin teritoriu şi tare ar avea nevoie de toate posturile-cheie), iar apoi îl numeşte tot pe el (ca să nu fie reschimbaţi oamenii aia, de-abia puşi). Şi-aşa, până la o nouă cădere a lui Bok, trec alegerile. Că doar ăsta e scopul suprem... Iar după aia îl punem şi pe Johannis, dacă-l mai vrea cineva!

Posted
Dacă dom' prezident se şucăreşte şi îl menţine pe Bok încă 45 de zile

Basescu trebuie sa aprobe/dezaprobe un candidat propus de partidul majoritar sau de mai multe care impreuna formeaza majoritatea.

Mister Flutur, ieri, spunea cu nonsalanta ( a se traduce nesimtire) ca PD-L il va propune tot pe Bocanel. Deci nu m-ar mira ca scenariul tau sa devina realitate.

In orice caz, in 6 saptamini cite mai sint pina la alegeri, nici Dzeu pus premier nu mai poate face vreo minune. Ideea e cine va fi dupa.

Posted

Riaji, esti foarte vehement si categoric. De ce ? Ca omul ala din Sibiu are sange de neamt?

Pai hai sa facem o analiza plecand de la niste date initiale care sunt constante, sunt date certe.

Primarul Sibiului a iesit primar fiind propus de catre Forumul Democrat al Germanilor din Romania. Nu de catre un partid romanessc!

In Sibiu au ramas foarte putini sasi. Intelegi ca acest om a fost votat de majoritatea romanilor?

Daca in anul 2000 Klaus Johannis a fost ales primar în al doilea tur de scrutin in 2004 a fost reales ca primar cu 88,7% din voturi. La alegerile locale din 2008 a obţinut un nou mandat de primar, întrunind 83,2% din opţiuni. Acestea cifre spun ceva - sunt fapte concrete intangibile.

Adica cu tot "nationalismul" pe care il bravam noi romanii - acei oameni au votat un neamt ! Si care-i problema? Acei romani, din acea arie geografica, au facut lucrul asta tocmai pentru ca au avut incredere in trasaturile nemtilor castigate in sute de ani.

Si daca tot vorbesti de imagine, intradevar, in tara noastra nemtii o au cea mai buna. Ia sa fi fost ungur! Iti dai seama ca ar fi fost imposibil sa vina o asa propunere!

Pe urma spui de costurile pe care le platesc sibienii... pai ce aici nu dai bani? Se vede pe undeva? Noi avem un bosorog care doarme si cand se trezeste debiteaza numai prostii. Ideea este ca nu-i poti multumi pe toti, carcotasi vor exista intotdeauna.

Oricum, parerea mea este ca acest Klaus va fi sacrificat intre rechinii din PSD si PNL... PDL-ul - vrand-nevrand o sa-i dea si el in cap.

Riaji, din punctul tau de vedere, pe care aspirant la postul de prim ministru l-ai vedea acceptat de majoritatea fortelor politice? As vrea sa tii cont de realitatile politice actuale ale Romaniei. OK, am inteles sa fie roman pur sange -fiu de dac si de roman. Dar da-mi un nume din PSD sau PNL care sa fie acceptat reciproc.

Posted

Oricum, parerea mea este ca acest Klaus va fi sacrificat intre rechinii din PSD si PNL... PDL-ul - vrand-nevrand o sa-i dea si el in cap.

rechinii din psd si pnl??????????? si cu pdl-ul care vrand- nevrand???????? da astia din pdl sunt niste fecioare? sunt cumva ingerashi prin comparatie cu rechinii din psd si pnl????????esti tare....incerc sa-mi inchipui corul ingerasilor din pdl cu aripioarele zglobii stand la coada la pupat curul prezidential ca la luat mir.... :lol::lol::lol: ...recunosc ...am vederi liberale si urasc visceral psd-ul....da prin comparatie prefer de 1000 de ori snapanii din psd decat corul de fecioare pupatoare de cur prezidential . sa fim seriosi...imbecilitate crasa ca la guvernul asta....recunosc ceva...regret ca nu l-am votat pe bombonel....am spus si asta.nu credeam vreodata sa ajung sa spun asa ceva.

cat despre varianta cu klaus....binenteles ca marinarul nu are sa accepte in veci asa ceva....dar imaginea publica este ca liberalii l-au propus pe neamt iar pdl-ul pe ...mister boc.ghici cine a punctat la imagine.si cum imaginea conteaza enorm la alegeri....bravo lui crin....tocmai psd-ul si pnl-ul au aratat ca pot ajunge la un compromis si sa propuna un profesionist independent.adica in ochii pwlimii au aratat ca sunt capabili sa nu se gandeasca macar in timpurile astea la ciolan.adica cam tocmai au dat un pic de goarna piratului.care pirat l-a propus tot pe boc.ca doar nu mai crede cineva in independenta pdl-ului.misto miscare la crin.marinarul se cam afla in sah dupa parerea mea

Posted

Băsescu NU vrea guvern de tehnocraţi

Preşedintele Traian Băsescu spune NU unui guvern de tehnocraţi. El le-a cerut liderilor partidelor politice să îşi asume guvernarea. Motivul, spune preşedintele, este că România nu îşi poate permite încă o perioadă de instabilitate politică. "Partidele să îşi asume guvernarea. Nu putem merge pe varianta "punem nişte tehnocraţi", după care să vină politiceniii să le spună să plece acasă" a spus Băsescu. Preşedintele a avansat ideea unui guvern de uniune naţională. "Este singura soluţie pentru a înceta să vă mai acuzaţi unii pe alţii. Orice partid care rămâne în afară îi va acuza pe ceilalţi de fraudă la alegeri. Mi se pare o exagerare, dar dacă aveţi această idee, trebuie să fiţi toţi la guvernare" a spus Băsescu.

http://www.antena3.ro/stiri/politica/ba ... 82656.html

Liderii Coalitiei PSD-PNL-UDMR il sustin in continuare pe Klaus Johannis

Blocajul politic continua, dupa ce liderii coalitiei PSD-PNL-UDMR-minoritati au continuat sa-l sprijine pe Klaus Johannis ca posibil premier la finalul consultarilor cu presedintele Traian Basescu, consultari desfasurate miercuri, la ora 17.00. Liderii tuturor partidelor, cu exceptia PDL, au respins ideea unui guvern de uniune nationala - idee lansata de Traian Basescu, si i-au cerut presedintelui sa recunoasca existenta unei majoritati transparente.

Posted
by katman on Wed Oct 14, 2009 10:20 am

riaji wrote:

Nu se intreaba nimeni cu ce costuri, sau, macar ce parere au oamenii de tipul de acolo cu privire la activitatea lui?

No offence, dar as vrea sa vad facut la Galati ce a facut el la Sibiu, ca banii pe taxe si impozite ii dam exact la fel si noi si ei.

Iar parerea mea e personala, pe vazutelea si deci nu ma intereseaza citusi de putin ce zic altii, tot ca pareri personale.

riaji wrote:

A fost votat de majoritatea romanilor? Pai pe Iliescu nu tot majoritatea l-a votat?

Si care e legatura? Din 89 incoace, toti presedintii, primarii, parlamentarii etc au fost votati pentru ca au obtinut o majoritate. Faptul ca la suta de mii de lepre s-a gasit un om care face treaba nu poate decit sa ma bucure. Nu ma astept sa faca minuni ca nu poate de unul singur, dar si a forma o echipa tot un merit este. Pe care altii nu il au.

Parerea mea PERSONALA

Pai intocmai, ca era vorba de pareri personale, indraznesc sa spun ca aia, care locuiesc acolo si se plang de activitatea lui, o fac cu un motiv mai intemeiat decat bucuria ta pentru timpul (cu siguranta mai putin decat al locuitorilor) petrecut acolo. Dsigur, intotdeauna vor fi nemultumiti si multumiti, aducandu-mi argument (cum deja a facut-o toto :P) procentele zdrobitoare cu care a fost votat.. insa iti pot da, la fel de usor, exemple gen Radu Mazare sau Eugen Durbaca in zilele de glorie (si sper ca macar ultimul sa te duca cu gandul acolo unde bateam de fapt). Legat de majoritate: e normal, asta e baza democratiei, dar la argumentul cu echipa te contrazic: echipa lui e formata din fosti si actuali consilieri PSD si PNL, cu care a fost obligat sa lucreze de catre alegatori, deci inca nu vad unde-i sta meritul (a "evoluat" ca orice alt primar de oras mare din Transilvania, cu cateva exceptii.

Riaji, esti foarte vehement si categoric. De ce ? Ca omul ala din Sibiu are sange de neamt?

Pai hai sa facem o analiza plecand de la niste date initiale care sunt constante, sunt date certe.

Primarul Sibiului a iesit primar fiind propus de catre Forumul Democrat al Germanilor din Romania. Nu de catre un partid romanessc!

In Sibiu au ramas foarte putini sasi. Intelegi ca acest om a fost votat de majoritatea romanilor?

Daca in anul 2000 Klaus Johannis a fost ales primar în al doilea tur de scrutin in 2004 a fost reales ca primar cu 88,7% din voturi. La alegerile locale din 2008 a obţinut un nou mandat de primar, întrunind 83,2% din opţiuni. Acestea cifre spun ceva - sunt fapte concrete intangibile.

Adica cu tot "nationalismul" pe care il bravam noi romanii - acei oameni au votat un neamt ! Si care-i problema? Acei romani, din acea arie geografica, au facut lucrul asta tocmai pentru ca au avut incredere in trasaturile nemtilor castigate in sute de ani.

Si daca tot vorbesti de imagine, intradevar, in tara noastra nemtii o au cea mai buna. Ia sa fi fost ungur! Iti dai seama ca ar fi fost imposibil sa vina o asa propunere!

Pe urma spui de costurile pe care le platesc sibienii... pai ce aici nu dai bani? Se vede pe undeva? Noi avem un bosorog care doarme si cand se trezeste debiteaza numai prostii. Ideea este ca nu-i poti multumi pe toti, carcotasi vor exista intotdeauna.

Riaji, din punctul tau de vedere, pe care aspirant la postul de prim ministru l-ai vedea acceptat de majoritatea fortelor politice? As vrea sa tii cont de realitatile politice actuale ale Romaniei. OK, am inteles sa fie roman pur sange -fiu de dac si de roman. Dar da-mi un nume din PSD sau PNL care sa fie acceptat reciproc.

Sunt vehement si categoric pentru ca nu e decat o alta gogoasa politica promovata de partidele din opozitie, prezentata drept solutie tehnocrata mulata pe momentul actual, in conditiile in care insusi Klaus Johannis e o rotita politica a lor. N-are a face cu caracterul nationalist, de unde si inutilitatea continuarii discutiei pe subiectul asta. Pur si simplu se puteau gasi alte solutii, la fel de dezastruase. Vrei o astfel propunere pe care ar accepta-o absolut toate partidele intrate in parlament? Mugur Isarescu.

Posted
Sunt vehement si categoric pentru ca nu e decat o alta gogoasa politica promovata de partidele din opozitie, prezentata drept solutie tehnocrata mulata pe momentul actual, in conditiile in care insusi Klaus Johannis e o rotita politica a lor. N-are a face cu caracterul nationalist, de unde si inutilitatea continuarii discutiei pe subiectul asta. Pur si simplu se puteau gasi alte solutii, la fel de dezastruase. Vrei o astfel propunere pe care ar accepta-o absolut toate partidele intrate in parlament? Mugur Isarescu.

Ai dreptate 100%, Johannis e folosit aici doar ca imagine electorala. Am convingerea ca dupa alegeri, nimeni nu se va mai gindi sa puna un premier tehnocrat, ci toti vor sari sa apuce o bucata cit mai mare din ciolan.

Pai intocmai, ca era vorba de pareri personale, indraznesc sa spun ca aia, care locuiesc acolo si se plang de activitatea lui, o fac cu un motiv mai intemeiat decat bucuria ta pentru timpul (cu siguranta mai putin decat al locuitorilor) petrecut acolo. Dsigur, intotdeauna vor fi nemultumiti si multumiti,

Eu il apreciez extraordinar de mult pe primarul Sibiului pentru ca a aratat ca se poate face treaba. Domnii nemultumiti de acolo pot veni la noi la Galati, caz in care isi vor face sepuku. :lol:

Sa zicem ca Nicolae ar face in 4 ani din Galati un oras curat, intretinut de care sa fim cu totii mindri. Bineinteles ca ar mai fi destui nemultumiti, pe buna dreptate. Intotdeauna mai e ceva de imbunatatit.

Ideea este ca, intre atitia alti alesi care ori nu au facut nimic, ori au distrus si din ce era, dl. Johannis lasa ceva bun in urma.

Posted

@ gabiano

Cand m-am referit la rechinii din PSD si PNL stii si tu foarte bine la ce m-am referit. In PDL sunt poate si mai mari rechini.

Ca m-am exprimat "PDL-ul - vrand-nevrand o sa-i dea si el in cap"... pai asta e situatia, . Nu-ti trebuie cine stie ce capacitati empatice ca sa prevezi acest lucru. Doar n-o sa crezi ca PDL-ul va accepta propunerea venita din partea cealalta !!? Si-ar pune singuri cenusa-n cap. Fii absolut convins ca si celelalte partide daca ar fi in locul partidului prezidentiabil - si altele ar fi aliantele... la fel ar fi facut.

La fel ca si tine am pareri LIBERALE si tot la fel ca si tine NU SUPORT PSD-ul. Asta nu ma face sa gandesc emotional si nu-mi altereaza perceptia de a gandi "la rece", obiectiv realitatea.

PS

Chiar de va fi Klaus sau nu - prim ministru, opozitia a dat o lovitura de imagine.

Posted

Lucian Croitoru, desemnat premier de Traian Băsescu

Lucian Croitoru este numele noului premier desemnat de către preşedintele Traian Băsescu joi la Palatul Cotroceni. Băsescu a explicat că nu mai putea prelungi perioada de consultări între partide, în condiţiile în care România are de îndeplinit o serie de angajamente internaţionale, precum obligaţiile asumnate prin acordul de împrumut cu FMI şi Banca Mondială, imposibil de onoarat în lipsa unui guvern plin instalat în funcţie. Băsescu a avertizat partidele politice şi parlamentul că în cazul în care vor invalida noul premier desemnat, ţara riscă pe viitor blocarea viitoarelor tranşe de finanţare din partea organismelor internaţionale. Şeful statului făcut elogiul calităţilor lui Croitoru, amintind că a lucrat cu acesta pe vremea când era ministru şi a putut vedea profesionalismul noului premier. Băsescu a dezvăluit că i-a mai oferit în trecut funcţia de premier lui Croitoru în momentul constituirii coaliţiei PDL-PSD, dar economistul a declinat oferta la acea vreme.

http://www.antena3.ro/stiri/politica/tr ... 82727.html

Geoană spune că Lucian Croitoru nu va trece de Parlament

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat joi că şeful statului a propus un nume "despre care se ştie că nu are susţinere" în Parlament şi că Traian Băsescu apelează "la un şantaj politic şi constituţional" pentru a păstra Guvernul Boc până la alegeri. Geoană a precizat că acesta este punctul de vedere al majorităţii constituite de PSD, PNL şi UDMR. Liderul PSD a spus că desemnarea lui Lucian Croitoru ca premier este "un fapt de gravă iresponsabilitate politică" din partea preşedintelui Traian Băsescu şi că premierul desemnat nu are cum să treacă de Parlament.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.