Jump to content

PDL vrea să care buletinele de vot cu maşinile personale!

Recommended Posts

Posted

Propunere contestată privind transportul materialelor electorale

Purtătorul de cuvânt al organizaţiei PSD Galaţi, Claudiu Brânzan, susţine că prefectul judeţului, Cosmin Păun, ar fi propus la ultima şedinţă de instruire a primarilor pe tema pregătirii alegerilor prezidenţiale, ca transportul materialelor electorale către secţii să fie făcut cu maşinile personale ale primarilor. "Până acum, inclusiv la alegerile pe care le-am coordonat în calitate de prefect, buletinele de vot, celelalte materiale, ştampile, etc., erau transportatate cu mijloace de transport închiriate de Prefectură, sub paza militarizată, poliţie, jandarmerie, şi aşa mai departe, erau predate acolo primarilor de faţă cu poliţia, jandarmerie, poliţie de fontieră, cine avea în obiectiv paza secţiei de vot, se sigilau încăperile şi nimeni nu mai avea acces la ele. Ei bine, în cadrul acestei şedinţe, domnul prefect Păun a propus ca fiecare primar să vină cu maşina personală sau a unui prieten, să care buletinele de vot şi celelalte materiale la secţiile de votare, neînsoţit. Din fericire, am înţeles că nu s-a luat încă această hotărâre", a declarat Claudiu Brânzan.

Acesta a mai spus că PSD Galaţi se va opune unei astfel de variante privind transportul materialelor electorale. "Ne opunem categoric altei proceduri de organizare a alegerilor decât s-a uzitat în ultimii 20 de ani în acest judeţ. Buletinele de vot, ştampilele, nu trebuie nicio clipă să intre în posesia oricărei persoane indiferent cine ar fi - primar, preşedinte - altfel decât sub paza jandarmeriei, poliţiei, sau a celorlalte organisme. Nu a fost doar PSD la conducerea Prefecturii, dar nimeni nu a îndrăznit să schimbe acest proces. Mi se pare îngrijorător - un primar care pleacă cu buletinele de vot de capul lui, până în comuna respectivă poate să facă orice cu acele buletine de vot", a mai spus Brânzan.

Prefectul Cosmin Păun nu a dorit încă să comenteze afirmaţiile social-democratului, înainte de a şti exact care au fost comentariile pe această temă şi ce anume s-a înţeles din propunerile sale, a spus purtătorul de cuvânt al prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea Crângan.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=5

Posted

Actualul prefect, despre acuzaţia fostului: „Interpretare greşită”

* Prefectul Cosmin Păun respinge acuzaţiile legate de "transportul dubios" al materialelor electorale în secţiile de votare *

După ce fostul prefect, Claudiu Brânzan susţinea în cadrul unei conferinţe de presă că noul reprezentant al Guvernului în teritoriu, Cosmin Păun, le-a propus primarilor din judeţ o modalitate "ciudată" de transport al materialelor electorale la fiecare secţie de vot din judeţ, acesta din urmă a organizat o conferinţă de presă în care a încercat să demonteze acuzaţiile. Mai exact, prefectul a susţinut că există prevederi legale precise referitoare la organizarea alegerilor şi că propunerile făcute de către el au fost interpretate tocmai pe dos. "Este o minciună! Am încercat identificarea unor soluţii pentru economie de bani şi eficienţă de timp. Mai precis am propus o modalitate de transport care se poate face cu microbuzele şcolare sau maşinile primăriilor, urmând ca transportul să fie decontat.

Nu s-a pus niciun moment problema ca transportul să nu fie însoţit de pază. Este un neadevăr! Legea 370/2004 face referire precisă la modul în care se transportă materialele electorale, iar acestea sunt tot timpul însoţite de pază. Până acum transportul se făcea cu microbuze închiriate, iar în fiecare astfel de maşină se afla un şofer, un jandarm, un membru al BEJ şi un reprezentant al Prefecturii. Am încercat identificarea unor soluţii mai simple, desigur, cu respectarea tuturor prevederilor legale. Acest lucru a fost interpretat greşit", a declarat Cosmin Păun. În cele din urmă, el a adăugat că nici măcar nu s-a adoptat o decizie în ceea ce priveşte felul în care se va face transportul materialelor electorale şi că această decizie va reveni Birolului Electoral Judeţean.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cosm ... %9D_2.html

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.