Jump to content

Căsătorii de convenienţă stricate de poliţişti


dcp100168

Recommended Posts

Patru căsătorii de convenienţă stricate de poliţiştii de la Imigrări

Numărul celor care trec pe la Serviciul pentru Imigrări Galaţi şi solicită permis de şedere în baza faptului că s-au căsătorit cu cetăţeni români a crescut cu 37% în trimestrul III al anului 2009 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Majoritatea sunt persoane din Republica Moldova. Dar nu în toate cazurile este vorba de dragoste pur şi simplu, deoarece nu sunt deloc de neglijat avantajele pe care le obţine un cetăţean dintr-o ţară ce nu aparţine de Uniunea Europeană în urma căsătoriei cu un cetăţean UE. "Această creşterea a numărului solicitărilor de permise de şedere în baza căsătoriei cu un cetăţean român ne-a făcut să verificăm în teren toate aceste cupluri, iar în patru cazuri am putut proba că este vorba de aşa-zisele căsătorii de convenienţă, unde miza era obţinerea unei cărţi de rezidenţă valabilă pe 5 ani de către persoana din străinătate ce a contractat căsătoria. Pe baza acesteia, persoana în cauză se poate deplasa oriunde în UE. În cele patru cazuri în care am descoperit căsătorii de convenienţă, în urma investigaţiilor cetăţenii români care au contractat căsătorie cu patru cetăţence moldovence au recunoscut tacit că la mijloc a fost vorba şi de sume de bani, variabile de la caz la caz. Cele patru cetăţence moldovence au primit decizie de returnare când am putut proba că acele căsătorii pe care le contractaseră erau de convenienţă", a declarat comisarul şef Ion Andrei, şeful Serviciului pentru Imigrări Galaţi. Nu în toate cazurile străinii care cer permis de şedere pentru că s-au căsătorit cu gălăţeni vor doar un bilet spre UE. Dar trebuie notat faptul că probarea existenţei unei căsătorii de convenienţă este extrem de dificilă, chiar dacă intuiţia şi datele celor doi proaspeţi însurăţei ar putea indica acest lucru.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=12

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Din dragoste pentru… dreptul de ședere în Galați!

Un albanez și-a pierdut dreptul de a locui în Galați după ce s-a însurat doar din... interes!

Poliţiştii de la imigrări din Galaţi au refuzat prelungirea dreptului de şedere unui bărbat de 37 de ani, din Albania, în urma constatării căsătoriei de convenienţă cu o româncă de 36 de ani. Pe numele său a fost emisă decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească ţara în 30 de zile şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 600 de lei. Totodată, la ieşirea din ţară va fi instituit consemn de nepermitere a intrării în România pe o perioadă de 3 luni.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul s-ar fi cunoscut cu femeia de 36 de ani, în municipiul Galaţi şi au hotărât să se căsătorească pentru a obţine un permis de şedere în România. Astfel, la sfârşitul lunii iulie 2017 aceştia au încheiat căsătoria în faţa ofiţerului de stare civilă român, ulterior prezentându-se cu documentele necesare la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Galaţi, în vederea obţinerii dreptului de şedere, în calitate de membru de familie a unui cetăţean român.

Conform procedurilor, poliţistii au început verificările specifice în cazul celor doi soţi, iar în urma interviului, considerat un instrument important în reliefarea vieţii reale de familie, au reieşit neconcordanţe în declaraţiile celor doi soţi. „De asemenea, în urma verificărilor efectuate la adresa de reşedinţa comună, poliţiştii de imigrări au constatat că cei doi soţi nu au o coabitare matrimonială, soţia locuind la altă adresă. Toate aceste aspecte au dus la concluzia că această căsătorie a fost încheiată de convenienţă cu scopul de a eluda condiţiile de intrare/şedere pe teritoriul României a străinului.

Urmare a celor constatate, conform legislaţiei în vigoare, poliţiştii de imigrări au refuzat prelungirea dreptului de şedere cetăţeanului albanez iar pe numele său a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile. Totodată, străinul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 600 de lei, conform prevederilor O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, iar la ieşirea din ţară va fi instituit consemn de nepermitere a intrării în România pe o perioadă de 3 luni.

Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, Inspectoratul General pentru Imigrări întreprinde toate măsurile necesare pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea acestei practici, luând în considerare atât importanţa vieţii de familie, cât şi respectarea legislaţiei în domeniul migraţiei.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.