Jump to content

Avem cinema 3D în Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Avem cinema 3D în Galaţi

* Şapte lei, atât costă vizionarea unui film 3D, în noua sală de proiecţie care funcţionează, de ieri, în Galaţi.

Primul cinematograf tridimensional din oraş este găzduit de Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, ne-a anunţat, ieri, Florin Matei, responsabil cu relaţiile publice la muzeu. Firma care aduce filme 3D a închiriat o sală la parterul instituţiei. În mini-studioul de cinema sunt disponibile 24 de locuri. Cel puţin pentru început, în programul proiecţiilor apare o singură peliculă, un film de animaţie numit „Insula dinozaurilor”.

Experienţa vizionării unui film tridimensional este senzaţională, cu totul diferită faţă de una obişnuită. Spectaculosul vine din faptul că ţi se creează senzaţia că lucrurile şi persoanele văzute pot fi şi atinse. De fapt, e doar un truc, unul foarte credibil, realizat cu ajutorul unor ochelari speciali.

Atenţie, cei care vor să vadă un film la Grădina Botanică trebuie să ştie că vor plăti şi contravaloarea unui bilet de intrare la muzeu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Avem ... ati_2.html

Link to comment
Share on other sites

Supercinematograful de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

* Prima peliculă românească tridimensională, realizată de o mână de gălăţeni * Câteva mii de euro, atât i-a costat investiţia în sala de cinema * S-au apucat de lucru din curiozitate * Le-a ieşit un scurtmetraj spectaculos, la care se înghesuie copiii, dar şi părinţii lor

N-au văzut încă un film la un cinematograf obişnuit, dar se înghesuie să vadă primele pelicule tridimensionale proiectate la Galaţi. Primul mini-cinema 3D din oraş, deschis joi într-o sală de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, strânge spectatori cu duiumul. În oraşul cu un singur cinematograf e loc destul şi pentru al doilea, ba chiar pentru unul unde se poate vedea un film de animaţie făcut, cap-coadă de gălăţeni. Câţiva tineri pasionaţi mai degrabă de informatică decât de cinematografie au citit, s-au informat, şi-au pus mintea la contribuţie şi au construit, de la zero, un film tridimensional, plus sala de cinematograf specială pentru asemenea filme. S-ar putea să fie afacerea vieţii lor, pentru că e vorba despre primul film 3D realizat în România.

Sunetul şi imaginea nu mai fac de mult senzaţie la cinema, asta pare să demonstreze o vizionare în 3D, în care obiectele şi personajele par să te lovească sau să te înhaţe de-a dreptul. La „Insula dinozaurilor”, creaţia de şapte minute a gălăţenilor, copiii ţipă, se liniştesc şi strigă din nou, pentru ca la sfârşit să iasă din sală cu zâmbetul pe buze, ca după o tură în caruselele din parcurile de distracţii. „Da, m-am speriat, dar m-aş mai duce încă o dată să-l văd”, ne-a spus Daniela Violeta Hâncu (10 ani). „Eu n-am mai fost la cinema până acum, e primul film pe care-l văd într-o sală. A fost foarte spectaculos, altfel decât pe calculator”, ne-a spus şi Cristina, care are deja 19 ani.

Realizatorii spun că filmul le place la fel de mult şi adulţilor, care sunt interesaţi să trăiască starea de 3D. Doar că ei nu se sperie. În sala foarte cochetă, cu 24 de scaune tapiţate în catifea roşie, se proiectează din 15 în 15 minute. Ecranul e mult mai mic decât în cazul unui cinematograf obişnuit, dar asta nu reduce din senzaţii. Scurtmetrajul nu are, practic, o acţiune, ci e un voiaj printre dinozauri.

Joaca de-a filmul

Totul s-a născut dintr-un joc, aşa ne-au spus cei trei tineri care îi primeau, ieri, pe spectatori, la film. Liviu Ciubotaru (27 de ani) este absolvent de Arte, la Iaşi, pe când Dorin Cânepă (32 de ani) şi Teodor Tănase (29 de ani), deşi au terminat facultăţi în alte domenii, sunt foarte pricepuţi la programare. De fapt, pelicula „Insula dinozaurilor” înseamnă în totalitate muncă pe calculator. Opt persoane şi-au adus contribuţia la realizarea filmului, fie că au semnat scenariul, au pus cadrele pe hârtie sau au realizat, tot pe calculator, filmări din două unghiuri diferite. Şi proiecţiile, pe ecranul special din sală, se fac tot din două unghiuri diferite. Efectul final, cel de spaţializare, se obţine cu ajutorul ochelarilor polarizanţi. „Tehnologia pe care o utilizăm noi este una pasivă, nu creează oboseală sau dureri de ochi din cauza concentrării asupra proiecţiei. Am creat un fel de cinema ambulatoriu de tip Disneyland. Nu avem încă o producţie de lungmetraj sau una artistică. Filmul nostru este făcut doar pentru a gusta senzaţia 3D”, explică Teodor Tănase. Tinerii au un nou proiect la care lucrează şi promit să vină cât mai rapid cu un alt film. Una dintre ideile lor este să transpună pe calculator poveştile româneşti „Punguţa cu doi bani” sau „Capra cu trei iezi”.

O afacere profitabilă

Tinerii autori au văzut primul film 3D anul acesta, „Călătorie spre centrul pământului”, într-un MoviePlex din Bucureşti. Realizat după cartea lui Jules Verne, pelicula este prima producţie care a rulat în România, începând cu sfârşitul anului 2008. Ca urmare, tehnologia 3D este una nouă pentru majoritatea oraşelor din România, iar ideea gălăţenilor ar putea prinde şi în alte zone. Motiv pentru care vor să facă un fel de caravană prin ţară. „Nu am înregistrat încă filmul, dar ne gândim şi la asta. De regulă, o investiţie într-o asemenea tehnică ajunge la 60.000 – 100.000 de euro. Acestea sunt preţurile pe care le veţi găsi pe 3Dshop.ro. Noi vă putem spune că am investit mai puţin de 60.000 de euro”, povesteşte tot Teodor. Afacerea sună profitabil, deşi tinerii spun că nu s-au gândit în mod necesar la acest aspect. Ca să vă faceţi o idee: încasările primului film 3D de lungmetraj difuzat în România le-au depăşit pe cele ale „Titanicului”. La Galaţi, vizionarea peliculei de şapte minute costă 11,5 lei pentru adulţi şi 8,15 lei pentru copii (în care e inclus şi costul biletului de intrare la instituţie). În medie, 1,4 lei pe minut… la câteva zeci de difuzări pe zi. Atunci pe când un 4D sau 5D, tehnologii la fel de puţin răspândite la noi? „Mai târziu”, ne-au răspuns tinerii.

http://www.viata-libera.ro/articol-Supe ... ii__2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Cred că cel de 7 minute a fost doar ca să-și facă intrarea pe piață. Trebuie să fie și filme mai lungi. Ideea e că nu am văzut până acum prea mare zarvă... De exemplu în Iași în Iulius mereu e coadă la așa ceva.

Link to comment
Share on other sites

Sau va puteti cumpara un kit 3 d de pe net si puteti vedea cateva filme. Recomand Calatorie spre centrul Pamantului, varianta 3 d, este foarte foarte interesanta. Evident cu un kit puteti viziona filmele acasa. Am achizitionat un astfel d e kit (ochelari si dvd original) si a fost foarte ok!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Iubitorii filmelor 3D sunt sfătuiţi ca, înainte de a abuza cu mersul la cinematograf sau de a-şi achiziţiona televizoarele de ultimă generaţie a căror imagine este difuzată 3D, să meargă să consulte un oftalmolog.

În timp ce noua tehnologie digitală este considerată mult mai confortabilă de majoritatea consumatorilor, specialiştii avertizează că expunerea prelungită la vizionări în 3D s-ar putea solda, pe termen lung, cefalee (cu dureri de cap - n.r.).

“Mulţi oameni au probleme de vedere minore, cum ar fi un strabism uşor, care, în condiţii normale, nu afectează creierul în niciun fel”, este de părere oftalmologul Michael Rosenberg, de la Universitatea de Medicină din Chicago. În cazul vizionării unui film 3D, experienţele senzoriale prin care trec aceste persoane sunt cu totul inedite, deoarece creierul este supus unui efort mult mai mare decât un om care nu are niciun fel de problemă de vedere. “În cele din urmă, se ajunge la puternice dureri de cap”, adaugă specialistul, care explică procesul.

“În cazul unei vederi normale, fiecare ochi percepe lucrurile dintr-un unghi uşor diferit. Când imaginile sunt procesate la nivelul creierului, este creată o percepţie în profunzime. Iluziile generate de filmele tridimensionale solicită mai mult atât ochiul, cât şi creierul, astfel că, în cazul în care ochii au chiar şi cea mai mică problemă, creierul este supus unui efort mult prea mare pentru a recepţiona imaginile cât mai clar. Aceste neconcordanţe provoacă dureri de cap persistente în timp”, spune medicul oftalmolog.

Deosebit de precauţi trebuie să fie şi cei care au probleme cu vederea de la distanţă. Potrivit specialiştilor, aceştia nu pot vedea deloc în 3D. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul persoanelor cu strabism sau care au musculatura oculară slăbită ( au tendinţe de strabism).

"Expunerea constantă la proiecţiile tridimensionale pot provoca dureri de cap mai ales persoanelor cu probleme de vedere. De aceea, se recomandă moderaţie în vizionarea filmelor 3D”, spune medicul

oftalmolog Mircea Filip, de la Ama Optimex.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... ri-de-cap/

Link to comment
Share on other sites

Un nou film 3D la Galaţi

Anul acesta, copiii, dar şi adulţii, pot viziona un nou film 3D la minicinematograful de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi. Pelicula se numeşte „Lumea subacvatică” şi durează 10 minute, fiind realizată de aceeaşi gălăţeni care semnează şi filmuleţul despre dinozauri. De altfel, la cerere, spectatorii pot viziona şi cealaltă producţie rulată de la deschiderea primului minicinema din Galaţi, „Lumea dinozaurilor”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Invi ... zeu_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Se zvoneste ca in Bucuresti urmeaza sa se lanseze filmulete 7D, ceea ce presupune miscarea scaunului, curenti de aer, incadrare si unghiuri perfecte, etc... Eu abia am reusit sa vad Avatar-ul in 3D si nu m-a impresionat cu nimic. N-am de gand sa dau 100 ron sau cat o fi, pentru 6-7 minute de 7D. Ma bucura faptul ca la videoproiectoare se implementeaza tehnologia DLP 3D, ceea ce va creea o adevarata competitie cu cinema-urile.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Trei scurte documentare 3D la Galaţi

Complexul Muzeal oferă gălăţenilor o alternativă 3D. Însă e vorba de scurte documentare româneşti, nu de mega-producţii hollywoodiene. „Trebuie precizat faptul ca în sala de cinema 3D de la complexul muzeal rulează producţii 3D româneşti 100%. Sunt primele producţii 3D din România. Un bilet costă 7 lei, iar sala are o capacitate de 24 locuri", ne-a declarat Florin Matei, responsabil relaţii publice de la Complexul Muzeal. Filmele proiectate aici sunt: „Insula Dinozaurilor", „Călătorie în Ocean" şi „Aventurile lui Tilu", iar până acum au fost vizionate de peste 4.000 de persoane.

Filme 3D de lung metraj, doar la Brăila

Locuitorii din Galaţi, Focşani şi Buzău trebuie să meargă până la Brăila pentru a viziona un film de lung metraj tridimensional. Cinematograful „Luna" din Brăila are singura sală de cinema unde sunt proiectate pelicule 3D în această parte a ţării.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galatenii_trebuie_sa_mearga_la_Braila_pentru_viziona_un_film_3D_0_299970046.html

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Filmele, talambe dupa parerea mega-mazgalitoarei de articole de la VL Elena Parapiru, vad ca sunt apreciate de foarte multi galateni...Probabil madam' Para e putin talamba, avand gandirea mai precara decat a unei maimute:))

Link to comment
Share on other sites

Te referi la ala de la gradina botanica ?

La ala am fost vara trecuta, si e frumos are afecte 3D destul de reusite, si sala e buna, pacat ca n ubaga filme lungi 3D. are 2 filme scurte de 7-10 min

Mi sa parut efectele 3D mai bune ca la braila, in fine poate conteaza si filmul si altele...

Edited by cosx25
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

imi place mult aceast cinematograf e o buna investitie nu lam vazut dar din auzite e ceva deosebit si totusi un lucru bun sa facut in galati

o sala cocheta cu 24 de scaune supercinematograful de la conplexul muzeal de stintele naturi e o afacere profitoare ma bucur ca e un lucru bun mai ales ptr copii

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.