Jump to content

Cristinel Irimia - specializat în semimaraton


dcp100168

Recommended Posts

Cristinel Irimia - locul 65 la Mondialele de semimaraton

La Campionatul Mondial de semimaraton de la Birmingham, a XXVIII-a ediţie, România a fost prezentă în competiţie cu trei sportivi, printre care si Cristinel Irimia (CSM Galaţi - Steaua). Vremea a fost marele duşman, cursele de 21,0975 metri desfăşurându-se pe o ploaie mocănească, presărată pe toată durata întrecerii de un vânt rece şi tăios. Din cei aproximativ 500 de sportivi anunţaţi ca participanţi, la Birmingham au ajuns doar 174 de sportivi (73 la feminin şi 101 la masculin). La prima vedere, rezultatul galateanului (locul 65 în cursa masculină) nu este spectaculos, dar trebuie remarcat faptul că tanarul Cristinel Irimia (1h 05:51) şi-a realizat cel mai bun timp al carierei pe această distanţă. A fost o experienţă mai mult decât utilă pentru Cristinel Irimia, tanar atlet de mare distanţă care are o întreagă carieră sportivă în faţă şi are şanse să revină în Marea Britanie, în 2012, la Londra, pentru maratonul olimpic.

http://www.gds.ro/Sport/2009-10-17/De+l ... &tip=toate

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Cristinel Irimia, campion naţional la semimaraton

La Slănic Prahova s-a desfăşurat, în weekendul trecut, o nouă ediţie a Campionatului Naţional de semimaraton, competiţia organizată de Federaţia Română de Atletism adunând la start 101 participanţi (76 la masculin, 25 la feminin), de la 42 de cluburi.

Un remarcabil succes l-a obtinut Cristinel Irimia, castigator al cursei masculine, cu timpul de 1 ora, 6 minute si 16 secunde, performanta care ii mai aduce un titlu de campion national. Colegii lui de la C.S.Universitatea Galati s-au situat astfel: locul 10 - Arthur Ianos Miklos (1h 10:45), locul 14 - Constantin Gabriel Mineran (1h 11:19), locul 19 - Ioan Latis (1h 12:50), locul 23 - Maricel Gaman (1h 14:08) si locul 35 (cu dubla legitimare CSS Galati/CSU) - Ionut Mihai (1h 18:09). Pe echipe, sportivii de la CSU pregatiti de antrenoarea Veronica Budileanu Marinescu au obtinut un titlu de vicecampioni prin CSU 2 (Miklos, Mineran, Irimia) si un loc 6 prin CSU 1 (Gaman, Ionut Mihai, Lates).

In cursa feminina reprezentantele clubului studentesc galatean s-au clasat astfel: locul 3 si medalia de bronz - Simona Raula Maxim - 1h 16:45 si locul 8 - Ana Hecico (1h 20:54).

La echipe masculin s-a impus CSM Oneşti, iar la echipe feminin a castigat CSM Zalău.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Cristinel Irimia, la CM de semimaraton din China

In orasul Naning, din sudul Chinei, capitala regiunii Guangxi, se vor desfasura sambata dimineata Campionatele Mondiale de semimaraton, competitie ajunsa la a 13-a editie, ce va fi organizata pentru prima oara de marele stat asiatic.

Paula Todoran va reprezenta Romania la Naning in proba individuala feminina de 21,100 kilometri, o bucla ce va fi parcursa o singura data de cele 56 de atlete inscrise. Paula are 25 de ani si este legitimata la CSM Zalau, reusind sa devina anul acesta campioana balcanica la maraton, dar este si dubla campioana nationala la semimaraton. La Slanic Prahova a fost cronometrata in 1h 11,40.

Printre cei 77 de atleti care au anuntat ca vor concura la Naning se afla si Cristinel Irimia, 26 ani, legitimat la CSU Galati, dublu campion de semimaraton in 2009 si 2010, medaliat cu bronz la Europenele de juniori de la Tampere in proba de 5.000 metri. Este antrenat de Ioan Avram si Augustin Barbu. Cel mai bun timp realizat – 1h 05,15.

Conform previziunilor specialistilor, lupta pentru primele locuri se va da intre reprezentantii Kenyei, Etiopiei si Eritreei.

Organizatorii au anunţat că valorea premiilor cu care vor fi recompensaţi primii şase clasaţi, la individual şi pe echipe, se ridică la suma de 245.000 de dolari. De asemenea, pentru stabilirea unui nou record mondial se va acorda un bonus de 15.000 dolari. Competiţia va lua startul sâmbătă de la ora locală 9.00 (16.00 ora României).

http://www.cronicaromana.ro/index.php?editie=2235&art=109375

Link to comment
Share on other sites

Irimia - locul 60 la Mondialele de semimaraton

75 de atleti si 55 de atlete, reprezentand 32 de natiuni, au luat startul sambata dimineata la Nanning - China in cea de-a 13-a editie a Campionatelor Mondiale de semimaraton. Reprezentantii Romaniei: campionii nationali Paula Todoran, care concura a patra oara la campionatele lumii si Cristinel Irimia, la a treia participare consecutiva.

Am consemnat superioritatea incontestabila a atletilor si atletelor din Kenya, care au castigat probele la individual si pe echipe. S-au impus: Florence Jebet Kiplagat, in 1:08,24 si Wilson Kiprop - 1:00,07.

Todoran a sosit pe locul 33, la 7,05 minute de castigatoare, iar Irimia - pe 60, la 11,02, rezultate apreciate de antrenorul federal Leonidas Karaiosifoglu, seful delegatiei, la nivelul posibilitatilor sportivei din Zalau si departe de ce se astepta de la galatean.

http://www.cronicaromana.ro/articol.php?art=109425

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Cristinel Irimia – atletul gălăţean numărul 1 în 2010

Profesorul Dumitru Văduvoiu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism, ne-a făcut cunoscut clasamentul final al acestui an al alergătorilor gălăţeni.

Locul întâi este ocupat de CRISTINEL IRIMIA (CSU – antrenor Veronica Budileanu Marinescu), care a acumulat 42 puncte. Cristinel este campion naţional la 10.000 m, campion naţional la semimaraton, vicecampion naţional la cros, vicecampion naţional cu echipa la semimaraton şi locul 3, cu echipa, la cros.

Pe următoarele poziţii, funcţie de punctajele acumulate, s-au poziţionat:

Locul 2 – Simona Raula Maxim (CSU, antrenor Veronica Marinescu) – 21 puncte;

Locul 3 – Ionuţ Mihai (CSS–CSU, antrenori Marinescu şi Daniel Leopa) – 20 puncte;

Locul 4 – Maricel Necula (CSS – antrenor Daniel Leopa) – 6 puncte.

Iată şi ierarhia pe echipe:

1. CSU Galaţi – campioană naţională de cros montan (Ioan Latiş, Artur Mikloş, Marcel Găman şi Constantin Mineran);

2-3. CSU – vicecampioană naţională de maraton

CSU – vicecampioană naţională de semimaraton (Cristinel Irimia, Constantin Mineran şi Artur Mikloş);

4. Liceul cu Program Sportiv – locul 3 la Campionatul Naţional de cros juniori (în componenţa; Nicoleta Hodorogea, Andreea Dobre, Mihaela Sârmache şi Carmen Ştefan – antrenori: Marlena Chiţu şi Maricica Bernea Ciocan).

http://www.viata-libera.ro/articol-Cristinel_Irimia_%E2%80%93_numarul_1_al_atletilor_galateni__2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.