Jump to content

Tecuci - oraşul fără ziare


dcp100168

Recommended Posts

Oraşul fără ziare

Deşi municipiul Tecuci se poate considera din anumite puncte de vedere un oraş modern, suferă de ceva vreme la capitolul informaţie. La sfârşitul lunii august chioşcurile de ziare ale reţelei de distribuţie Rodipet au fost închise. Din acel moment, la Tecuci, s-au citit doar ziare aduse de rude şi cunoştinţe de la Galaţi, deoarece presa distribuită prin cele trei chioşcuri particulare care mai funcţionează în prezent se epuizează de la primele ore ale dimineţii. Singurele publicaţii care rămân pe rafturi sunt revistele lunare, dâre care nu prezintă un foarte mare interes pentru cititorii tecuceni.

O altă oportunitate de informare a tecucenilor, Radio Tecuci, a dispărut şi acesta cu mult înainte că cetăţenii oraşului să se fi putut obişnui cu noua facilitate. La ora actuală în oraş singurele surse de informare au rămas internetul şi programele de ştiri TV. Presa scrisă a devenit un lux de care nu pot beneficia decât o mică parte dintre cetăţeni, cei care au abonamente lunare la diverse ziare, ori cei care sunt mai matinali şi îşi permit să stea la rând încă de la primele ore ale dimineţii pentru a cumpăra presă la zi. Cei mai supăraţi sunt tecucenii care cumpărau până acum ziarele cu cărţi. Acum aceştia şi-au întrerupt colecţiile de cărţi achiziţionate cu mare răbdare, rămase acum incomplete datorită închiderii chioşcurilor Rodipet, reţea ce distribuia presa în toate zonele oraşului.

În concluzie, doar tecucenii care se înţeleg bine cu vânzătoarele de la cele câteva chioşcuri rămase mai pot cumpăra publicaţiile la zi.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=9

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.