dcp100168 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Gălăţenii suportă cu greu frigul din apartamente* Deşi viaţa noastră s-a europenizat, tremurăm şi la şcoală, şi la serviciu, şi acasă, ca pe vremea „împuşcatului”Frigul din apartamente este din ce în ce mai dificil de suportat. Pentru a se încălzi, gălăţenii sunt nevoiţi să stea sub plapume, să ardă prizele cu caloriferele electrice sau să ţină aragazurile aprinse. Şi nici speranţe de mai bine nu sunt, cel puţin deocamdată. Potrivit directorului SC Apaterm SA, George Cubasa, cel mai apropiat termen de la care ar putea fi furnizată căldura către populaţie este 1 noiembrie.Cei mai afectaţi de frig sunt copiii şi vârstnicii, în atare situaţie, nefiind de mirare faptul că, în ultimele două săptămâni, numărul afecţiunilor acute respiratorii a crescut alarmant, înregistrându-se peste 2.000 de cazuri, inclusiv pneumonii şi bronhopneumonii. “Locuiesc la căminele de familişti şi am copil de doi ani. Noaptea sunt nevoită să pun caloriferul în priză pentru a ne încălzi. Îmi este teamă să nu se îmbolnăvească fetiţa”, ne-a spus şi Irina Gherghiu, de 28 de ani. "Locuiesc în blocul R 10 din Micro 19 şi încă nu avem căldură. Stăm îmbrăcaţi ca pentru afară. Dacă eu sunt dispus să plătesc pretul integral al gigacaloriei, de ce să fiu obligat să tremur? Şi dacă vremea e mai rece decât ar fi normal, de ce nu se acordă subvenţia începând din 15 octombrie”, se întreabă retoric Sorin Felea, în vârstă de 25 de ani.Există, totuşi, şi veşti bune. “Tebuie să ţinem cont şi de faptul că sunt multe persoane care suportă foarte greu frigul. Toţi cei care doresc furnizarea căldurii, şcoli, spitale, asociaţii de proprietari, trebuie doar să depună o cerere la noi”, a spus şeful Apaterm.http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... a-fel.html
dcp100168 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Avalanşă de cereri de furnizare a călduriiTemperaturile scăzute din ultimele zile i-au deterninat pe administratorii multor asociaţii de proprietari, dar şi conducerile unor unităţi şcolare sau spitale, să solicite conducerii Apaterm furnizarea căldurii. Potrivit directorului general al Apaterm, George Cubasa, 80 de asociaţii de proprietari din Galaţi multe şcoli, grădiniţe precum şi unele spitale au cerut furnizarea căldurii. "Numai de la asociaţiile de proprietari am primit 80 solicitări de furnizare a căldurii, oamenii plângându-se de frigul din locuinţe din ultimele zile, când temperaturile de afară au scăzut considerabil. Voi vorbi cu reprezentanţii Primăriei pe această temă", ne-a declarat directorul general al Apaterm, George Cubasa.Potrivit aceleiaşi surse, condiţiile de furnizare a căldurii sunt îndeplinite în mod legal, în sensul că în ultimele 3 zile în intervalul orar 18.00 - 6.00 temperaturile exterioare s-au situat sub 10 grade Celsius.Dacă teoretic sunt îndeplinite condiţiile de furnizare a căldurii, o problemă care se naşte este cea legată de faptul că subvenţia pentru acordarea ajutorului de încălzire se acordă de la 1 noiembrie, ceea ce înseamnă că, teoretic, dacă primesc căldură până la data de 1 noiembrie, gălăţenii nu pot beneficia de sprijinul financiar al statului pentru plata căldurii.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=11
dcp100168 Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 Fără căldură înainte de 1 noiembrieGălăţenii vor fi nevoiţi să suporte în continuare cu stoicism frigul din apartamente, mai ales noaptea, şi în următoarele două săptămâni. Primarul Dumitru Nicolae a anunţat că abia după 1 noiembrie se va da căldură în sistem centralizat. Potrivit spuselor primarului, principala problemă o reprezintă instalaţiile vechi, iar în momentul de faţă se fac doar probe. "Problema care ne preocupă la ora actuală este cea a instalaţiilor de încălzire. 80 la sută din instalaţii sunt pline cu apă, dar 20 la sută nu au rezistat. Trebuie făcută următoarea probă cu apă caldă, cea de acum este rece, cu apa în circulaţie. Este o problemă că instalaţiile sunt vechi şi mare lucru la asociaţii nu s-a făcut. În următoarele zile, încetul cu încetul, o să facem proba şi la cald", a declarat primarul.http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=3
dcp100168 Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 Apaterm începe probele de presiune la caldSC Apaterm SA Galaţi aduce la cunoştinţa tuturor consumatorilor săi că, începând cu 21.10.2009, încep probele de presiune la cald, cu prioritate spitalele, şcolile şi grădiniţele, urmând apoi furnizarea de agent termic în tot municipiul, conform condiţiilor din contractul de furnizare a energiei termice. În cazul apariţiei unor avarii în instalaţiile interioare, vă rugăm să vă adresaţi dispeceratului societăţii la numărul de telefon 0236.311018 sau sectoarelor de termoficare la care este arondat blocul respectiv, prin centrala telefonică 0236.473100.http://www.viata-libera.ro/articol-Apat ... ald_2.html
dcp100168 Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 Căldura vine mai repede decât speramÎncepând de astăzi, gălăţenii nu vor mai fi nevoiţi să suporte frigul din apartamente. “Toate locuinţele şi instituţiile din Galaţi racordate la sistemul centralizat de încălzire primesc, începând de astăzi (miercuri, n.r.) agent termic”, susţine viceprimarul Nicuşor Ciumacenco. Potrivit directorului general al Apaterm, George Cubasa, s-a luat această decizie deoarece 80 de asociaţii de proprietari, precum şi o serie de unităţi de învăţământ şi sanitare au făcut cereri în care solicitau furnizarea agentului termic.În urma probelor, căldura va fi oprită doar în locaţiile unde se sesizează avarii sau în baza unei cereri din partea asociaţiei de locatari, însoţită de un tabel semnat de toţi locatarii, în care să arate că nu vor să beneficieze de ea.http://www.adevarul.ro/articole/galati- ... peram.html
EMIL Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 vrajeli electorale, pe mine sau vecinii mei, recunosc, mare parte de vartsa apropiata cu primarul, nu ne-a intrebat nimeni si este frig in calorifere. Dar la vot vor vedea acelasi frig pe buletine din partea celor peste 50 de familii tinere cu copii mici. Ca cei in vasta nici nu cred ca mai ajung pana la urne. Nu sunt rau. Dar i-am auzit ca nici ei nu au cu cine sa voteze ca Geoana nu este Nicolae. Care? Nu stiu.
dcp100168 Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 Unităţi şcolare fără căldurăPotrivit directorului general al Apaterm, George Cubasa, pe 21 octombrie a început efectuarea probelor la cald necesare pentru furnizarea agentului termic, excepţie făcând blocurile care prezintă defecţiuni tehnice în subsoluri sau unele unităţi de învăţământ unde există avarii sau se fac anumite lucrări de modernizare. "La 1.321 de blocuri se efectuează probele la cald în timp ce în cazul a 32 de blocuri se fac probele la rece. La 180 de blocuri există avarii sau defecţiuni la subsoluri, fapt care face imposibilă furnizarea căldurii", ne-a declarat directorul general al Apaterm, George Cubasa. Potrivit aceleiaşi surse, societatea locală a început furnizarea căldurii către unităţile sanitare şi de învăţământ, existând puţine cazuri în care nu s-a realizat acest lucru din diferite motive. "Este vorba de Grădiniţa nr. 59, Colegiul Dimitrie Cantemir, Liceul Emil Racoviţă, unde există o avarie interioară, Şcoala Generală nr. 41, unde există o avarie, Şcoala Generală nr. 38 şi Şcoala Generală nr. 17, unde se înlocuiesc caloriferele, lucrarea fiind executată de o firmă particulară. Nu pot să vă spun când aceste unităţi vor primi căldură deoarece lucrările de reparaţii sau de modenizăre nu sunt efectuate de angajaţii Apaterm, ci de salariaţii unor firme particulare", ne-a mai precizat directorul general al Apaterm.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=5
copoi10 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 de ieri, 27.10.209, primesc si eu caldura insa la cota de avarie.
elena1955 Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Rectificare!Gradinita nr.59 Galati are caldura din 27.10.2009, dupa ora pranzului! Nu a existat nici o avarie la Gradinita nr.59 Galati! Defectiuni tehnice au fost in centrala de cartier/Tiglina I( tevi sparte)!
dcp100168 Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 Zilele călduroase s-au încheiatFrig pe băncile şcoliiPotrivit unei informări primite din partea viceprimarului municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, în continuare 5 unităţi şcolare din municipiu nu primesc agent termic. Printre ele sunt Liceul Sportiv, Colegiul „Emil Racoviţă” şi Şcoala generală nr. 41, unde se lucrează la remedierea avariilor apărute. Tot o avarie interioară este motivul pentru care nici Şcoala generală nr. 38 nu are căldură, aici lucrările de modernizare a unităţii şcolare fiind realizate cu fonduri Phare. Nici Şcoala generală nr. 17 nu primeşte agent termic, aici fiind în derulare acţiunea de montare a caloriferelor.http://www.viata-libera.ro/articol-Frig ... ii__2.html
dcp100168 Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 Mii de familii gălăţene întâmpină iarna cu caloriferele bocnăŞi în acest weekend, câteva mii de familii gălăţene au îndurat cu stoicism frigul din apartamente.În pragul iernii, frigul s-a instalat şi în locuinţe, iar locatarii ţin aragazul aprins şi stau cu plapumile până la nas. Potrivit directorului SC Apaterm, George Cubasa, în acest moment sunt circa 300 de blocuri cu avarii la subsoluri: „Multe dintre blocurile cu probleme sunt în partea de nord a oraşului, acolo unde, anul acesta, nu s-au făcut deloc reparaţii. Îndeosebi, în zona Micro 13, Micro 39, Micro 40”, spune şeful Apaterm. Nici în alte zone ale oraşului, situaţia nu este strălucită. De pildă, în Ţiglina 1, la blocul G3, locatarii se plâng că, din cauza frigului, sunt nevoiţi să consume curent scump utilizând caloriferele electrice. „Nu am primit căldură până acum. Avem un calorifer în dormitor, pentru copii. Nu îmi convine, dar nu am ce face. Sunt mulţi pensionari şi cred că ei nu vor căldură, deoarece se gândesc numai la economie”, ne-a declarat Luminiţa C., de 33 de ani. „Caloriferele sunt tot reci. Este frig, dar nu am ce face. Am o plapumă bună, iar ziua stau în bucătărie şi mă încălzesc la aragaz. Pensia e mică, doar 460 lei. Sunt necăjită tare. Anul trecut am mai primit subvenţie de la Primărie, dar anul acesta nu ştiu dacă-mi vor mai da”, ne-a spus Maria Prodan, în vârstă de 83 de ani. Şi în Micro 21, la blocul X6, căldura este cu “ţârâita”, iar locatarii sunt cu nervii la pământ. Spre exemplu, nea Vasile ni s-a plâns că din cinci calorifere, primeşte caldură doar la două, la unul dintre dormitoare şi în baie. “În celelalte, este apă în instalaţie, dar e rece. Bănuiesc că trebuie facută aerisirea la instalaţia blocului. Este anunţată problema, ar trebui să se rezolve curând, mai ales că a venit frigul. Ziua mai merge, dar peste noapte e jale. Stăm cu aerul condiţionat pe caldură şi cu un calorifer electric în celelalte camere”, ne-a declarat Vasile Jintu, de 53 de ani.http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... -reci.html
Recommended Posts