Jump to content

Pensionarii vor plăti integral costul călătoriilor rutiere


dcp100168

Recommended Posts

Veteranii şi pensionarii vor plăti integral costul călătoriilor cu transportul rutier de persoane

Pensionarii şi veteranii nu mai pot circula de astăzi pe baza tichelor de călătorie, după ce membrii Federaţiei Operatorilor Români de Transport au decis să nu le mai primească spre decontare. Membrii Federaţiei Operatorilor Români de Transport spun că au purtat discuţii cu Ministerul Transporturilor şi Ministerul Economiei şi au solicitat compensarea datoriilor către transportatori. "Nu s-a obţinut nimic iar statul prin Ministerul de Finanţe a refuzat nonşalant compensarea trimiţând în faliment transportul rutier de persoane. Cu toate că aceste fonduri au fost puse la dispoziţia Ministerului Transporturilor încă din luna ianuarie, ele au fost însă dirijate dupa voia şi «priceperea» mai marilor ministerului către CFR - sacul fără fund atât de necesar în ani electorali", se arată într-un comunicat al Federaţiei Operatorilor Români de Transport.

Mai mult, Consiliul Naţional al Transportatorilor Rutieri de Persoane din Federaţia Patronală a Operatorilor Români de Transport a anunţat că începând cu data de 01.11.2009 toate cursele regulate judeţene şi interjudeţene efectuate de transportatorii de persoane vor fi suspendate până la achitarea datoriilor de către Ministerul Transporturilor.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=13

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Pensionarii sunt obligaţi să plătească din nou călătoriile pe rutele interjudeţene

Operatorii gălăţeni din transportul judeţean şi interjudeţean le cer pensionarilor şi veteranilor de război să îşi plătească călătoriile, neluând în seamă tichetele gratuite.

Lucrurile păreau să fi reintrat în normal în transportul interjudeţen de persoane după ce Ministerul Finanţelor a plătit o parte din subvenţia datorată operatorilor. După o lună însă, transportatorii dezgroapă securea războiului surd cu autorităţile, în timp ce pensionarii şi veteranii de război cad din nou la mijloc, umiliţi, nedreptăţiţi. Miza o reprezintă contravaloarea tichetelor gratuite de care beneficiază cele două categorii sociale menţionate. În timp, s-a acumulat o datorie de 30 de milioane de lei către transportatori, iar Ministerul Finanţelor nu pare să aibă de gând să-i achite prea curând, cu toate că a promis. „Am fost minţiţi în faţă. Am aşteptat să vedem dacă îşi onorează promisiunea. Nu au făcut-o până acum. În consecinţă, am luat decizia ca, până la achitarea restanţelor băneşti către noi, pensionarii şi veteranii de război să plătească pentru transport”, ne-a declarat preşedintele Federaţiei Operatorilor Rutieri din România, filiala Galaţi, Gheorghe Dumitru.

Pensionarii nu vor să mai audă de conflictul dintre transportatori şi Ministerul Transporturilor, ci doar să le fie respectate drepturile. Din discuţiile cu câţiva pensionari, am aflat că aceştia doresc ca „ostilităţile” dintre cele două părţi să se încheie cât mai repede. „Nu înţeleg de ce trebuie ca eu să plătesc pentru ceva care nu mă priveşte. Păi dacă legea spune că eu am dreptul să circul gratuit, de ce sunt pus să plătesc călătoria? Întotdeuna cineva se ceartă cu altcineva. Să nu bage şi pe alţii în treburile lor”, ne-a declarat Marian Solomon (61 de ani), pensionar.

Unele dintre persoanele de vârsta a treia sunt mult mai radicale şi cer ca pensionarii să nu mai fie folosiţi ca monedă de schimb în disputele de acest gen. „Vă spun sincer că nu mai am bani să plătesc cursele, dintr-o pensie de 600 de lei. Trebuie să le vină mintea la cap acestor oameni. Să înţeleagă că noi avem nişte drepturi şi ele trebuie respectate, nu negociate cum le vine lor”, susţine George Manea (70 de ani), pensionar.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... n-nou.html

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Transportatorii ameninţă cu greva şi cu Tribunalul

Operatorii privaţi din transportul judeţean şi interjudeţean din Galaţi susţin că nu vor mai ieşi pe trasee dacă Guvernul nu găseşte resursele financiare necesare pentru a plăti subvenţiile, care totalizează 12 milioane de lei la nivelul întregii ţări. "În luna iulie 2009, ni s-a plătit 50% din subvenţie. La Galaţi, s-au achitat 100.000 de lei, pentru 5-6 operatori. Aşa nu se mai poate", ne-a declarat Gheorghe Dumitru, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, filiala Galaţi.

Mulţi transportatori privaţi din Galaţi sunt pe punctul de a da faliment din cauza datoriilor neplătite de stat pe ultimele şase luni. Cel mare operator privat din transportul judeţean din Galaţi, SC Dumony, a dat în judecată Guvernul şi cere plata sprijinului financiar pentru pensionari şi persoanele cu handicap, în total 300.000 de lei. Transportatorii privaţi vor încerca să obţină executarea silită a Ministerul Finanţelor, pentru a-şi primi banii. Au ales să recurgă la această măsură extremă după ce negocierile cu Ministerul Transporturilor nu au dus la nici un rezultat.

Acţiunile transportatorilor vin după ce autorităţile nu au părut prea impresionate de hotărârea anterioară a acestora de a obliga pensionarii să îşi plătească integral biletele.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Transportatorii_ameninta_cu_greva_si_cu_Tribunalul_0_286171449.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.