Jump to content

Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

După ani buni în care a funcţionat „prin vecini”

Sediu pentru Facultatea de Medicină

Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” va avea, în sfârşit, un sediu al ei. După mai mulţi ani în care studenţii au făcut naveta între diverse săli de cursuri împrăştiate prin tot oraşul, conducerea „Dunării de Jos” a reuşit să convingă Ministerul Educaţiei că are nevoie de bani pentru achiziţionarea unor spaţii mai mult decât necesare în desfăşurarea activităţii. „Am cerut fonduri pentru achiziţionarea unui imobil. Este vorba despre sediul Cozamin de la ieşirea din Galaţi spre Brăila, acolo unde se va muta Facultatea de Medicină. Iniţial, vom folosi banii neutilizaţi anul acesta pentru mansardări, pe care nu le-am mai putut face din cauză că firmele cu care lucram au intrat în reorganizare, ca multe alte firme din domeniul construcţiilor”, a declarat rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, Viorel Mînzu. Suma totală pentru care se va face tranzacţia este de 12 milioane de lei, însă achiziţia se va face în două tranşe. Mai întâi vor trece în proprietatea universităţii nişte spaţii pentru suma de 7 milioane de lei, urmând ca anul viitor să fie achitate şi celelalte 5 milioane de lei. „Am ales acest sediu pentru că ne convine foarte mult felul cum e construit. Sunt de fapt nişte hale foarte mari, dotate foarte bine, pe care urmează să le compartimentăm după nevoile noastre, iar investiţiile pe care ar urma să le facem nu sunt foarte mari”, a mai spus rectorul „Dunării de Jos”. Alt avantaj al acestui sediu ar fi apropierea de Spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei” şi de viitorul spital regional, care potrivit unui proiect, ar urma să se construiască între Galaţi şi Brăila. „Aveam mare nevoie de un sediu pentru «Medicină» pentru că e o facultate cu 1.600 de studenţi, iar lucrurile deveniseră foarte serioase şi presante”, a spus Viorel Mînzu, care a avansat ca dată probabilă pentru mutarea în noul sediu primăvara anului viitor.

http://www.viata-libera.ro/articol-Sedi ... ina_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

desi sunt foarte off-topic..... sunt in toamna lui 2010 si studentii de la Facultatea de Medicina si Farmacie se plimba pe strazile Galatiului alergand de la un laborator la altul. vorbesc in cunostinta de cauza, deoarece sunt studenta la farmacie anul 3, si am facut si 1 an de medicina. amplasarea la cozamin aduce multe beneficii celor din braila, care sunt in nr f mare. pe de o parte este bine ca totul se va face intr-un singur loc unitar, caci de umblat toata ziua in galati dupa locurile unde domnii/doamnele doctorite si farmaciste le convine, m-am saturat pana peste cap. pe de alta parte, exista dezavantajul ca, daca intarzii, nu te mai poti scuza ca a fost traficul infernal, sau maxi-taxi sa misct greu. deh, ca oriunde, avantaje si dezavantaje. dar dupa cum avanseaza treburile in romania, cred ca voi termina facultatea si tot umbland prin galati se va face facultatea!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Sediu reabilitat pentru studenţii la Farmacie

Cei aproape 500 de studenţi de la specializarea Farmacie din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi şi-au început ieri cel de-al doilea semestru al anului de studiu într-un spaţiu reabilitat.

Fostul sediul al firmei Cozamin din Micro 21 a fost cumpărat de Universitate, recompartimentat şi dotat anume pentru a le crea studenţilor gălăţeni un cadru în care să facă performanţă. „Trebuie să subliniem faptul că avem aici, în faţa noastră, studenţi la farmacie în anul V de studiu. Este vorba despre 78 de studenţi care vor ieşi de pe băncile şcolii în curând şi care, cred eu, vor fi buni profesionişti”, a precizat decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, prof. dr. Aurel Nechita.

http://www.viata-libera.ro/articol-Sediu_reabilitat_pentru_studentii_la_Farmacie__2.html

Link to comment
Share on other sites

In acel sediu, unul din cele cinci sau sase, se invata de un an. Acuma s-au adus niste substante la laboratoare (pentru vreo 2 saptamani) si profesori de la Bucuresti si Constanta. Da' trebuia sa vina si popii! Sa-si dea cu parerea. Si astia nu au avut timp pana ieri.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Facultatea de Medicină din Galaţi, sub tutela Iaşiului

Universităţile tradiţionale de medicină şi farmacie din România vor tutela programele de rezidenţiat organizate noile facultăţi de medicină din România. Practic, "fiecare universitate îşi va asuma tutela unei facultăţi noi, pentru a asigura standardizarea acestui program", a declarat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj, Constantin Ciuce.

Astfel, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş va tutela Facultatea de Medicină din Sibiu, iar Universitatea din Iaşi va tutela facultatea din Galaţi. De asemenea, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti va tutela facultatea de medicină din Constanţa, iar Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova va tutela facultatea de medicină din Braşov. În partea de vest a ţării, Unversitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara va coordona Facultatea de Medicină şi Farmacie din Arad, iar Universitatea din Cluj va tutela facultatea de profil din Oradea. Scopul acestei măsuri este păstrarea calităţii acestui sistem de învăţământ. În plus, medicii rezidenţi vor putea, din acest an, să îşi petreacă 30 la sută din timp într-un alt centru universitar ori într-o altă clinică universitare care desfăşoară programe de rezidenţiat.

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Calificativ maxim pentru prima promoţie de farmacişti gălăţeni

Prima promoţie de farmacişti a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a obţinut la licenţă rezultate excepţionale. Dintre cei 80 de absolvenţi, 79 s-au înscris şi au susţinut examenul de licenţă în faţa comisiei alcătuită din cadre didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Examenul a constat în două probe, una teoretică (un test grilă cu întrebări din farmacologie, tehnică farmaceutică, chimie farmaceutică, biochimie, toxicologie, management şi marketing farmaceutic) şi o probă practică (la chimie farmaceutică şi tehnică farmaceutică), după care a urmat susţinerea lucrării de diplomă.

Dintre cei 79 de absolvenţi înscrişi în examen, 90 la sută au obţinut note finale peste, 8,00 iar, dintre aceştia, 38 la sută au promovat examenul de licenţă cu note peste 9.00. Cea mai mare notă la examenul de licenţă - 9,74, a fost obţinută de Pachela Tuluceanu.

„Rezultatele sunt excepţionale şi stabilesc un standard înalt în ceea ce priveşte calitatea învăţământului superior la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii”, se arată într-un comunicat semnat de Luiza Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Universităţii gălăţene.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 12 years later...

Laboratoare inaugurate la Facultatea de Medicină și Farmacie

La Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității „Dunărea de Jos”, mai exact la sediul din strada Portului nr. 23, s-au inaugurat, marți, 5 decembrie, mai multe laboratoare de anatomie, unde studenții gălățeni pot învăța în condiții moderne.

Investițiile în aparatura specifică laboratoarelor se ridică la aproape un milion de lei, potrivit Universității, iar pentru reabilitarea spațiului, instalații electrice, sanitare și de climatizare, s-au mai cheltuit 600.000 de lei. Laboratoarele au fost dotate cu aparatură performantă specifică anatomiei didactice: celule frigorifice, mese de autopsie cu aspirație și elevație, cărucior elevator electric, truse de autopsie etc. Rectorul Universității, prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, a tăiat panglica împreună cu prof. dr. habil. Gabriela Gurău, de la Facultatea-gazdă, invitații trecând apoi în revistă sălile destinate seminarelor, precum și laboratoarele propriu-zise.

Rectorul a precizat că aparatura contractată vine în tranșe, alte două fiind așteptate pe 8, respectiv 12 decembrie, recunoscând că au mai fost întârzieri și mulțumindu-le profesorilor facultății pentru înțelegere, cu mențiunea că toate dotările se vor finaliza până la sfârșitul lui 2023. Printre soluțiile inovative folosite pentru predare, rectorul a menționat și lucrul în sistem hibrid - fizic și online - în care studiul pe cadavru făcut efectiv de un număr de studenți este transmis video în alte săli, pentru ceilalți studenți, care urmăresc pe ecrane disecția. Evident, se lucrează prin rotație, astfel încât toată lumea să ajungă efectiv să facă studiu practic pe cadavru, considerat cea mai bună formă de învățare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.