Jump to content

417 ani de puşcărie... în lipsă


dcp100168

Recommended Posts

417 ani de puşcărie aşteaptă „clienţi”

Peste o sută de sentinţe penale pronunţate de Tribunalul Galaţi şi judecătoriile arondate în 2008 şi 2009 au rămas simple hârtii în arhivele instanţelor după ce poliţiştii au fost incapabili să reţină persoanele certate cu legea, ale căror pedepse totalizează nu mai puţin de 417 ani de puşcărie. Situaţie incredibilă în justiţia gălăţeană. În momentul de faţă sunt daţi în urmărire generală 116 infractori condamnaţi, care, de ani de zile, se sustrag de la executarea pedepselor, multe dintre acestea depăşind 10 ani de închisoare. 20 dintre infractorii de negăsit au fost judecaţi de Tribunalul Galaţi, dar cel mai mare număr de condamnaţi dispăruţi, 44 de persoane, au de ispăşit condamnările magistrţilor de la Judecătoria Galaţi. Alţi 28 de infractori nu au mai fost de găsit după pronunţarea sentinţelor de către Judecătoria Tecuci, în aceeaşi situaţie găsindu-se încă şase persoane condamnate de Judecătoria Lieşti şi 18 de cea de la Târgu-Bujor. În total, este vorba de sentinţe însumând 417 ani de puşcărie neexecutaţi în baza unor sentinţe penale pronunţate de instanţele gălăţene doar în ultimii doi ani, ceea ce face dovada ineficienţei sistemului judiciar românesc. Infractorul cu cea mai mare pedeapsă este Georgică Ciucă, care are de ispăşit 15 ani pentru înşelăciune după ce a cauzat un prejudiciu de 564.100 de lei.

Oamenii legii sunt la fel de ineficienţi şi în arestarea persoanelor condamnate pentru infracţiuni de proxenetism şi trafic de persoane. Cea mai cunoscută este una din membrele unui clan din lumea interlopă, Nicoleta Sefer, care trebuie să stea patru ani după gratii pentru că a racolat mai multe tinere, cărora le facilita practicarea prostituţiei în Turcia. Mariana Georgeta Panaitescu (trei ani de închisoare), Liliana Bratu ( patru ani), Lazăr Dorinel (cinci ani) şi Ionel Coman (patru ani) au fost judecaţi pentru că s-au îmbogăţit de pe urma prostituţiei, dar nici ei nu au făcut vreo zi de puşcărie până acum. Nu lipsesc nici gafele instanţelor de judecată. Costică Sandu, condamnat pentru tâlhărie la 8,6 ani de închisoare, a beneficiat de o întrerupere a executării pedepsei pentru motive medicale şi a „uitat” să se mai întoarcă în penitenciar. Chiar şi un condamnat pentru infracţiuni de corupţie, Gabi Marian Zaharia, a fost pierdut fără urmă şi nimeni nu pare interesat de soarta lui.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... ienti.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.