Jump to content

Bătrân jefuit de apartament, prin fals notarial


dcp100168

Recommended Posts

Trei gălăţeni au fost reţinuţi după ce au încercat să vândă un imobil care nu le aparţinea

Trei bărbaţi din municipiul Galaţi au fost reţinuţi de poliţişti după ce, anul trecut, au încercat să vândă un imobil care nu le aparţinea, folosind acte false, transmite corespondentul NewsIn. "În perioada august-octombrie 2008, B. Georgică de 21 ani, B. Sorin de 43 ani şi T. George de 35 ani, toţi din Galaţi, prin substituire de persoane, au întocmit în fals acte notariale pe care le-au folosit pentru a intra în mod injust în posesia unui imobil din Galaţi ce aparţine unui bărbat în vârstă de 83 de ani, imobil pe care ulterior au încercat să-l vândă lui R. Gheorghe, din Galaţi, pentru 155.000 de euro. De asemenea, aceştia au întocmit în fals, prin prelucrare computerizată, un antecontract de vânzare-cumpărare pe care l-au prezentat instanţei de judecată pentru a dispune ca actul să ţină loc de act autentic", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, subcomisarul Cristina Tatulici. Cei trei au fost reţinuţi luni, în urma unei descinderi efectuate de ofiţerii Servicilui de Investigaţii Criminale la cinci imobile din Galaţi. Ei vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. "În baza probelor administrate la dosar, cei trei au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, instigare la fals privind identitatea, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă", a spus subcomisarul Cristina Tatulici.

Link to comment
Share on other sites

Mafia imobiliarelor a încercat să mai dea un „tun”

Tribunalul Galaţi a emis mandate de arestare pe numele a trei indivizi, care au încercat să vândă terenul unui octogenar situat în centrul Galaţiului, pe strada Morilor, după ce i-au furat actele de proprietate din casă. Valoarea imobilului este estimată la un sfert de milion de euro. Gheorghe Bălănuţă, în vârstă de 83 de ani, a fost foarte aproape de a rămâne fără casă după ce a primit în imobilul său trei persoane, care s-au prezentat ca fiind angajaţi ai Primăriei Galaţi. Din spusele vecinilor, bătrânul, care acum locuieşte în Pechea, le-a deschis uşa celor trei. Sub pretextul că fac anumite verificări, indivizii i-au furat actele de proprietate ale casei şi terenului, situat în centrul Galaţiului, pe strada Morilor. La scurt timp după ce au intrat în posesia actelor, escrocii au încercat să vândă casa şi terenul octogenarului chiar vecinului său, la un preţ cu 100.000 de euro sub preţul pieţei. Din fericire, toată povestea a ieşit la iveală iar poliţiştii i-au identificat şi reţinut pe infractori. Tribunalul Galaţi a emis ieri noapte mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele lui George Timofte (35 de ani), Sorin Balaban (43 de ani) şi Georgică Bulete începând cu data de 19.10.2009.

„Ţepe” cu repetiţie

Cei trei sunt acuzaţi de tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals privind identitatea, uz de fals în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. „S-a reţinut că cei trei au intenţionat să cauzeze un prejudiciu de 155.000 de euro. Sorin Balaban împreună cu George Timofte au redactat în fals un antecontract de vânzare-cumpărare, pe care l-au folosit în instanţă în vederea producerii de efecte juridice. Georgică Bulete în complicitate cu alte persoane, prin substituire de persoană, au obţinut procuri notariale false în baza cărora au încercat să îl inducă în eroare pe Gheorghe Bălănuţă prin vânzarea unui imobil care îi aparţinea”, ne-a declarat vicepreşedintele Tribunalului Galaţi, judecătorul Florin Meleacă.

Trebuie precizat că aceasta nu este prima încercare de "ţeapă" imobiliară din Galaţi. În urmă cu un an, persoane rămase încă neidentificate au falsificat două hotărâri judecătoreşti, prin intermediul cărora au încercat să vândă două terenuri în suprafaţă de câteva mii de metri pătraţi. Ancheta Curţii de Apel Galaţi şi cea a Parchetului privind posibila implicare a unor grefieri nu a dus la nici un rezultat.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... n-tun.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Deputatul Boldea este suspectat de implicare într-un tun imobiliar

Numele deputatului Mihail Boldea este menţionat în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, în legătură cu o înşelăciune de 155.000 de euro.Parlamentarul gălăţean neagă acuzaţiile şi susţine că dosarul a fost „fabricat" doar pentru ca el să fie trimis în judecată.

Procurorii au finalizat rechizitoriul în cazul escrocheriei care a avut drept obiect casa şi terenul de pe strada Morilor, numărul 130. În respectivul imobil a locuit Gheorghe Bălănuţă, în vârstă de 82 de ani, asupra căruia, după cum susţin Parchetul şi Poliţia, s-au făcut presiuni pentru a-l determina să-şi vândă proprietatea. Protagoniştii scandalului sunt Maricel Harabagiu, Georgică Bulete şi George Timofte, care, în perioada iulie-octombrie 2008, au încercat să-l convingă pe bătrân să le cedeze casa şi terenul la o valoare mult sub preţul pieţii. Deoarece nu au reuşit, i-au furat actele de proprietate asupra terenului şi imobilului. Bulete a acceptat să se dea drept nepotul lui Gheorghe Bălănuţă pentru a i se întocmi la notar mai multe procuri, care îi dădeau dreptul să vândă imobilul.

Oferta de vânzare, pentru suma de 155.000 de euro, i-a fost făcută unui vecin al bătrânului, pe nume Radu Gheorghe, care este în prezent consilier local. Conform rechizitoriului, consilierul local a refuzat să semneze actele la notariat şi a anunţat Poliţia după ce în prealabil a cerut ca Gheorghe Bălănuţă să fie prezent la efectuarea tranzacţiei. Bălănuţă însă nu a putut fi adus.

„Dă-mi-l pe Boldea şi eşti liber"

Bulete şi Timofte au fost arestaţi sub acuzaţia de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, dar Harabagiu a reuşit să fugă din ţară. În tentativa de escrocherie, Parchetul gălăţean l-a implicat şi pe deputatul Mihail Boldea, care a fost prezent la notariat când s-a încercat perfectarea tranzacţiei. Poliţiştii susţin că Harabagiu a sunat din străinătate şi a recunoscut că a încercat să-l păcălească pe bătrân, dar susţine că, ulterior, „pe fir a intrat Boldea".

Contactat de noi, deputatul Mihail Boldea a negat acuzaţiile, despre care spune că sunt o tentativă de discreditare. „Radu Gheorghe m-a rugat să merg cu el la notariat, deci aşa se explică prezenţa mea acolo. Nu s-a adus nici o dovadă din care să reiasă că Harabagiu a sunat la Poliţie şi a spus ceva despre mine. Bulete şi Timofte mi-au spus că în timpul audierilor la Poliţie li s-a spus: <<Dă-mi-l pe Boldea şi eşti liber>>, deci este clar cine era ţinta", ne-a declarat deputatul Mihail Boldea.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/DDeputatul_Mihail_Boldea_este_suspectat_de_implicare_intr-un_tun_imobiliar_0_190781003.html

Link to comment
Share on other sites

Victima unei escrocherii imobiliare a fost bătută până şi-a pierdut memoria şi a ajuns la azil

* Terenul a atras atenţia la numeroase persoane dubioase datorită valorii imobiliare foarte mari

Bătrânul proprietar al casei de pe strada Morilor, numărul 130 a fost bătut de indivizii care doreau să i-o vândă şi astfel a ajuns pe străzi. Poliţiştii gălăţeni l-au internat la Centrul Medico Social de la Pechea, considerându-l caz social, cu toate că octogenarul avea o casă care valorează câteva sute de mii de euro.

În spatele intereselor celor care puseseră ochii pe imobilul de pe strada Morilor, numărul 130, se ascunde drama lui Gheorghe Bălănuţă, octogenarul care a ajuns la bătrâneţe să fie torturat pentru a renunţa la casă şi la terenul aferent acesteia. Potrivit rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, bătrânul a fost contactat de mai mulţi indivizi, care au încercat să-l determine să le vândă casa la un preţ derizoriu, iar când acesta a refuzat, au început să-l agreseze sistematic. Erau atât de violenţi încât bietul om nu a mai rezistat şi în cele din urmă s-a refugiat pe străzi. Vagabondând, aşa a fost găsit de poliţişti, care, în lipsa altor date despre Gheorghe Bălănuţă, au considerat că este om al străzii şi l-au trimis la Centrul Medico-Social de la Pechea. Când au văzut că nu îl pot convinge să le cedeze proprietatea asupra imobilului, Maricel Harabagiu, unul dintre autorii tentativei de escrocherie imobiliară, a vorbit cu un cerşetor din localitatea gălăţeană Suceveni, Vasile Zamfir, pe care l-a convins să se dea drept Gheorghe Bălănuţă.

Notarul a legalizat înşelăciunea

Momentul culminant al escrocheriei s-a consumat la un notariat din localitatea gălăţeană Bereşti, unde s-au prezentat Georgică Bulete, care acceptase să se recomande drept nepotul bătrânului şi Vasile Zamfir, care a substituit identitatea lui Gheorghe Bălănuţă. Deşi avea în faţă alte persoane, actele de identitate au fost falsificate, iar notarul Zâna Barău şi-a dat acceptul pentru întocmirea unei procuri în baza căreia Bulete primea acceptul să vândă casa şi terenul de pe strada Morilor, numărul 130, din Galaţi. „Mi-a prezentat cartea de identitate şi nu am avut dubii că nu ar fi aceeaşi persoană. Avea şi un certificat medical, din care rezulta că avea discernământ şi poate semna acte notariale", a declarat notarul Zâna Barău la Poliţie.

Deputatul Mihail Boldea, despre care Parchetul susţine că este implicat în tentativa de escrocherie, ne-a declarat că, de fapt, bătrânul era bătut chiar de către fiul său, Georgel Bălănuţă, iar la secţia 1 de Poliţie ar exista şi o declaraţie a octogenarului în acest sens. Gheorghe Bălănuţă nu ne mai poate spune cine l-a bătut de fapt, pentru că a murit în decembrie 2009, la fel ca şi Vasile Zamfir, cerşetorul care acceptase să îi fure identitatea.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Victima_unei_escrocherii_imobiliare_a_fost_batuta_pana_a_fugit_de_acasa_0_191380903.html

Link to comment
Share on other sites

Escrocii au lucrat pentru deputatul Boldea

Georgică Bulete şi George Timofte, escrocii trimişi în judecată de Parchet, au lucrat pentru deputat în campania electorală din 2009. Mihail Boldea spune că totul este o minciună şi că cei doi au fost folosiţi de Ministerul de Interne şi Parchet cu scopul de a-l scoate din cursa electorală.

Escrocheria imobiliară pusă la cale pentru a pune mâna pe terenul şi casa de pe strada Morilor, numărul 130, depăşeşte orice limită. Procurorii susţin că cei trei inculpaţi din dosarul tunului imobiliar au schimbat yalele de la casă înainte ca procurile falsificate de ei să producă efecte juridice. Maricel Harabagiu, Georgică Bulete şi George Timofte se comportau deja ca nişte adevăraţi proprietari, lucru pe care l-au constatat fiul şi ginerele proprietarului casei, care nu au mai reuşit să intre în casă după dispariţia bătrânului.

Îi cer mortului 70.000 de euro

Fiul victimei, Georgel Bălănuţă, s-a deplasat la agenţia imobiliară Still, prin intermediul căreia se încercase iniţial vânzarea imobilului, unde, surpriză, a găsit actele de proprietate ale casei şi cartea de identitate a bătrânului, care îi fuseseră furate anterior. Acesta a anulat ulterior şi actele notariale false întocmite la Bereşti. Chiar şi în aceste condiţii, protagoniştii tentativei de escrocherie nu s-au lăsat păgubaşi şi au întocmit un antecontract de vânzare-cumpărare, care atesta că bătrânul a primit de la ei suma de 70.000 de euro. Ei au cerut în justiţie recunoaşterea documentului ca act autentic, dar până în momentul de faţă nu au adus originalul, iar instanţa de judecată nu a putut pronunţa nici o hotărâre.

Boldea: „Au lucrat pentru mine"

Deputatul Mihail Boldea, catalogat de procurori ca suspect în acest dosar, ne-a declarat că proprietarul casei de pe strada Morilor, Gheorghe Bălănuţă, a primit cei 70.000 de euro de la George Timofte iar acesta îşi vrea acum banii înapoi. Este doar o mică problemă: proprietarul a murit. Parlamentarul aruncă bomba după ce recunoaşte că doi dintre inculpaţii din acest dosar, Bulete şi Timofte, au lucrat pentru el în campania parlamentară din 2009. „Se ştia că cei doi au lucrat pentru mine şi s-a dorit punerea lor sub acuzare pentru a mă implica şi pe mine. Ei nu au nici o legătură cu această poveste", explică deputatul Mihail Boldea. Timofte a refuzat să le dea explicaţii anchetatorilor iar Harabagiu a plecat din ţară şi se bănuieşte că ar fi în Norvegia sau Finlanda.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Escrocii_au_lucrat_pentru_deputatul_Boldea_0_191980874.html

Link to comment
Share on other sites

lucrurile erau făcute pe fata de mult timp... lumea stia cine e Boldea și cu cine joaca el în hora, însa nimeni nu a făcut nimic... și pot sa pun pariu ca nu se întâmpla nimic mai departe... Boldea e inocent o:-) și i s-au înscenat toate mârșăviile... după cum bine știe toata lumea :rolleyes:

traiască PCR :YMSICK:

Link to comment
Share on other sites

„Îi puneau un prosop în cap lui tata şi îl băteau ca să semneze actele de vânzare”

* Georgel Bălănuţă a rămas şocat de avalanşa de falsuri făcute în numele tatălui său

Fiul proprietarului de pe strada Morilor susţine că escrocii care urmăreau să pună mâna pe teren intrau în casă peste tatăl său şi îl loveau fără să lase urme. Expertiza grafoscopică a relevat faptul că semnătura lui Gheorghe Bălănuţă a fost copiată prin scanare de pe o altă declaraţie notarială a acestuia.

Georgel Bălănuţă face dezvăluiri importante în legătură cu ultimele luni de viaţă ale tatălui său, Gheorghe Bălănuţă (82 de ani), proprietar al unui teren situat pe strada Morilor din Galaţi, teren a cărui valoare este evaluată la câteva sute de mii de euro.

Acuzat de deputatul Mihail Boldea că şi-a bătut tatăl pentru a pune mâna pe teren şi casă, fiul se apără şi povesteşte calvarul prin ce a trecut părintele său. „Nu este adevărat că mi-am bătut tatăl. Dacă se spune că este o declaraţie a tatălui meu dată la secţia 1 de Poliţie, cum că l-am agresat, este falsă. Eu am casă, am maşină. Eu şi fraţii mei am încercat să îl apropiem de noi, dar n-a vrut", ne-a declarat Georgel Bălănuţă.

Fiul octogenarului afirmă că tatăl său a fost victima unor agresiuni repetate din partea mai multor tineri, în urma bătăilor ajungând, de mai multe ori la spital. „Îi puneau lui tata un prosop pe cap şi îl loveau ca să semneze actele de vânzare ale casei. Tata stătea nespălat pentru că schimbaseră yalele la casă", ne descrie momentele dramatice prin care a trecut Gheorghe Bălănuţă.

„Vrei să te îmbogăţeşti? Ţi-ai luat avocat"

Fiul proprietarului de pe strada Morilor ne dezvăluie că a fost luat la bani mărunţi, ca un infractor, de poliţistul condamnat recent pentru luare de mită, G.D. „Mi-a spus: vrei să te îmbogăţeşti? Ţi-ai luat avocat. Mi-am luat avocat după ce am constatat că vor să-i fure terenul lui tata şi ca să anulez toate actele false pe care le făcuseră în numele lui", se dezlănţuie Georgel Bălănuţă.

Bărbatul a deschis o acţiune la Judecătoria Galaţi şi a obţinut suspendarea efectelor procesului deschis de Sorin Balaban, una dintre persoanele arestate în scandalul tentativei de escrocherie. Balaban ceruse instanţei să constate valabilitatea unui antecontract de cumpărare a terenului de pe strada Morilor, care atesta că i-ar fi dat bătrânului Gheorghe Bălănuţă suma de 70.000 de euro.

Ca o culme a tupeului, escrocii au falsificat semnătura proprietarului fotocopiind-o chiar după un act prin care acesta anula o procură falsificată de ei. În urma expertizei grafoscopice supervizate de comisarul de Poliţie Daniel Miron, s-a constatat că semnătura şi amprenta digitală a lui Gheorghe Bălănuţă au fost copiate prin scanare.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Ii_puneau_un_prosop_in_cap_lui_tata_si_il_bateau_ca_sa_semneze_actele_de_vanzare_0_193780703.html

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Victima e în mormânt, escrocii în libertate

* Georgel Bălănuţă se teme pentru viaţa sa după eliberarea agresorilor tatălui său

Tribunalul Galaţi a hotărât la sfârşitul acestei săptămâni să înlocuiască arestarea preventivă, cu obligaţia de a nu părăsi localitatea, pentru trei bărbaţi acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Maricel Harabagiu, Georgică Bulete şi George Timofte au încercat, în perioada iulie-octombrie 2008, să îl convingă pe Gheorghe Bălănuţă, de 82 de ani, să le cedeze casa şi terenul situate pe strada Morilor, la o valoare cu mult sub preţul pieţii. Aceştia au şocat opinia publică gălăţeană după ce fiul victimei, Georgel Bălănuţă, ne-a relatat că, pentru a nu rămâne cu semne de la batăile zilnice ale celor trei agresori, tatălui său i se punea un prosop pe cap. "Sunt uimită de decizia instanţei de judecată. Clientul meu se teme pentru viaţa sa după ce aceste persoane au fost puse în libertate", ne-a declarat Beatrice Martiş, avocata lui Georgel Bălănuţă.

Legalizarea unei escrocherii de 70.000 de euro

Nemaisuportând chinurile la care era supus, Gheorghe Bălănuţă a cedat şi şi-a părăsit casa refugiindu-se pe străzi. În final, a fost internat la Centrul Medico-Social de la Pechea, unde a murit, anul trecut. După ce i-au furat actele de proprietate, escrocii au încercat să pună mâna pe teren şi pe imobil fără acceptul octogenarului. Nereuşind, au încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare al terenului, documentul atestând că i-ar fi plătit bătrânului 70.000 de euro, în schimbul proprietăţii.

Pe rolul Tribunalului Galaţi, în prezent se judecă un proces prin care s-a cerut recunoaşterea antecontractului ca act autentic. Dacă vor câştiga procesul, escrocii le-ar putea cere banii celor trei moştenitori ai proprietarului de pe strada Morilor.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Victima_e_in_mormant-escrocii_in_libertate_0_212378779.html

Link to comment
Share on other sites

Escrocii care au nenorocit un vârstnic rămân în puşcărie

Cei trei tineri care l-au bătut pe un bătrân de 82 de ani pentru a pune mâna pe un teren în valoare de sute de mii de euro vor petrece alte 29 de zile după gratii în urma unei decizii a Curţii de Apel Galaţi. Răsturnare de situaţie în cazul celor trei escroci care au încercat să vândă un teren şi casa de pe strada Morilor din Galaţi, evaluate la câteva sute de mii de euro, fără acordul proprietarului.

După ce Tribunalul Galaţi a decis vineri să înlocuiască măsura arestării preventive pentru Maricel Harabagiu, Georgică Bulete şi George Timofte şi să-i elibereze, ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi au admis recursul formulat de Parchet şi au decis ca escrocii să rămână după gratii. "Nu înţeleg cum au putut să decidă să îi lase liberi, când ştiau foarte bine ce i-au făcut tatălului meu", ne-a declarat Georgel Bălănuţă, fiul proprietarului terenului de pe strada Morilor. Procurorii susţin că bătrânul, de 82 de ani, a fost bătut sistematic, în perioada iulie-ctombrie 2008, pentru a le ceda proprietatea la o valoare derizorie.

Gheorghe Bălănuţă a decedat după ce a fost internat la Centrul medico-social de la Pechea. Escrocii au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-l deposeda de teren şi de casă. Mai întâi i-au furat actele de proprietatei şi cartea de identitate în încercarea de a obţine vânzarea terenului printr-un fals pentru suma de 155.000 de euro. Ei au realizat uin antecontract de vânzare-cumpărare a terenului, conform căruia bătrânul decedat ar fi primit 70.000 de euro ca un avans pentru terenul de pe strada Morilor. Interlopii au cerut Tribunalului Galaţi să îl recunoască ca act autentic, iar instanţa a început procesul cu o confuzie. Georgică Bulete este considerat autorul antecontractului, pe când, în realitate, actul a fost redactat de Maricel Harabagiu, în prezent, fugit din ţară.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Escrocii_care_au_nenorocit_un_varstnic_raman_in_puscarie_0_214178772.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

DRAGA REDACTIE VA SCRIE AN PERSOANA NUMITUL HARABAGIU MARICEL DIN GALATI ASA PRESUPUSUL ESCROC AL IMOBILULUI DIN STRADA MORILOR NR 130 DIN GALATI FIIND ANVINUIT LA UN LOC CU NUMITII BULETE GIORGICA TIMOFTE GIORGE BALABAN SORIN SI MAI NOU UN AVOCAT PE NUMELE DE BOLDEA MIHAIL.EU SUNT PLECAT DE ACUM 7 LUNI DIN TARA NICI DECUM FUGIT CUM SE SPUNE NU CUNOSC CINE E BALABAN SORIN NU CUNOSC CINE E TIMOFTE GIORGE CU ACEL AVOCAT NU AM AVUT NICIODATA CEA MAI MICA COMBINATIE .PE BULETE GIORGICA AL CUNOSC DIN CARTIER E UN COPIL PE LANGA MINE NU AM AVUT CU ACESTA NICIODATA COMBINATII AN GENERE CAND SE FAC COMBINATII DE BANI MULTI NU SE RECRUTEAZA TINERI FARA EXPERIENTA SI SCOALA VIETII.NU ANTELEG CINE PE CINE SE APARA SI CINE DORESTE A FI SCOS DINTRO CURSA FARA MOTIVE BINE INVOCATE.ANTRADEVAR LA ACEL IMOBIL AU CALCAT FOARTE MULTI ESCROCI DAR NU PARATI CI ESCROCI DE ELITA SI NU UNUL CA BULETE GIORGICA CARE NU A MAI AUZIT DE O ASA SUMA DE BANI DARAMITE SA O FI PRIMIT.EU PERSONAL AM SPUS CA AM ANCERCAT SA ABORDEZ ACEL BATRAN DE AI OFERI ALTCEVA AN SCHIMBUL ACELUI TEREN DAR EL NU A FOST NICIODATA AN CU-TOTUL DE-ACORD .EU CUNOSC BATRANUL DIN ANUL 2007 DAR RENUNTASEM LA TERENUL SAU CU FOARTE MULT TIMP AN URMA.POVESTEA ANCEPE CU FIUL ACESTUIA CEL BATEA SISTEMAT DEAI VINDE EL CASA ACELUIASI CONSILIER PE NUMELE DE RADU GHEORGHE.DECI CUMPARATOR ERA CU MULT TIMP AN URMA NU TRBUIA SAL ADUCA CINEVA ANUME CUM SE PRESUPUNE CA AR FI AV. BOLDEA MIHAIL.BATRANUL LA ORICINE POVESTEA CA ERA BATUT DE FIUL SAU PENTRU A DA CASA CONSILIERULUI DAR NIMENI NU-L CREDEA FIINDCA ERA SI PUTIN DUS CU CAPUL AN SPECIAL SEARA MERGEAI LA EL A DOUA ZI NU TE CUNOSTEA.BATRANUL POVESTEA CA ODATA CEL VA VIZITA FIUL SAU SE VA APLECA CATRE PANTOFII SAI DE A SE FACE CA SE VA ANCHEIA SI ATUNCI VA SCOATE CUTITUL SIL VA DESPICA AN DOUA PENTRU TOATE RELELE FACUTE LUI.NUI ADEVARAT CAL BATEA NIMENI CU ACEL PROSOP PE CAP ACESTEA SUNT LOZINCI COMUNISTE INVENTATE DE FIUL SAU SI MA FACE SA CRED ACEST LUCRU CA LA ANII CARE AI ARE SIGUR A APUCAT ACEA ERA CAND SE FOLOSEA PROSOPUL.

FAPTUL CA CINVA A MERS AN FALS CU DOCUMENTELE E TOT DIN ACEIASI CAUZA DEOARECE OMUL NU VOIA A VINDE.DAR NUI PROBLEMA MEA ASTA SUNT ANCHETATORI AN CAUZA SA DESCOPERE AUTORII PRINCIPALI DOAR VREAU SA SUBLINIEZ FAPTUL CA NU SUNT VINOVAT DE ACESTE NELEGI SI NU AM SAMI LAS EU GIOBUL DIN STRAINATATE SA VIN PERSONAL SA DAU CU SUBSEMNATUL LA CE AU FACUT ALTII. CHIAR NU MA INTERESEAZA DE ACEASTA CAUZA DOAR CA CE SE SCRIE PRIN ZIARE LASA DE DORIT.PANA LA URMA CE E?

O CRIMA?

SA ZGUDUIT TARA CU ACEL BOLDEA CA NU AU LUAT NICI BANII SI UN SUBIECT DE DISCUTII PE UN ARTICOL DE NIMIC TENTATIVA DE ANSELACIUNE. DAR CINE PE CINE A TENTAT SA ANSELE?PE RADU GHEORGHE LIDERUL MAFIOTILOR DE LA GALATI?CARE A DATO AN POLITIE? CREDETI CA EL NU ARE PARTICIPATIE?EI BINE CA DA.TOTI AU STIUT IAR ACUM ATI ARESTAT UN COPIL CE NU STIE NICI CE E CU EL.

.

.

IAR ACEL FIU ANGRIJORAT DE TERENUL TATALUI SAU SA NUI MAI FIE FRICA CA NUL OMOARA NIMENI .TREBUIA OMORAT DE PRIMA DATA SI NU DE NIMENI ALTUL DECAT DE TATAL SAU.SA NU SE MAI DEA PARTE VATAMATA CA NU TINE . UNDE A FOST ANI DE ZILE DE NUL VIZITA NIMENI SI BATRANUL MANCA DE LA CONTAINERE ORI DIN CEI ADUCEAU ESCROCII DE MANCARE?

ACUM SE TEME? PENTRU CE?

PAI EL CREDE CA AIA MOR ACOLO AN 2-3 ANI CAREI VOR FACE?

POATE VA AVEA NOROC SA VANDA TERENUL PANA CE VOR IESI EI DESI MA ANDOIESC CA AR TREBUI SA JUDECE CU CEI DIN ADMINISTRATIA FOSTULUI HOTEL SOFIN FIINDCA BATRANUL AVEA TERENUL PANA INCLUSIV 3 METRI AN HOTEL ASA CHIAR NUMI DAU SEAMA CUM PUTEAU VINDE CEI AN CAUZA CEI 800 METRI TEREN DECAT DACA BATRANUL AR FI FOST DEACORD SA RENUNTE O PARTE DIN TEREN RESPECTIV LA VREO 200 METRI CEIA CE MA ANDOIESC,MACAR DEAR FI ASA DAR AN ACEST CAZ SUNT MULT MAI MULTI IMPLICATI NU ACEL COPIL . E DOAR O PARERE NU???NU CRED CA SE SUPARA CAREVA.

.

Link to comment
Share on other sites

Victima unui jaf imobiliar îşi acuză fiul ca îl bătea ca să vândă terenul

Proprietarului unei teren din Galaţi susţine că a fost agresat de fiul său pentru a semna actul de vânzare. Georgel Bălănuţă, fiul acuzat că şi-a bătut părintele, se apără şi declară că tatăl său nu ştia să scrie iar declaraţia a fost falsificată de poliţistul care s-a ocupat de caz.

Întorsătură de situaţie în cazul tentativei de escrocherie imobiliară de pe strada Morilor din Galaţi. Gheorghe Bălănuţă (82 de ani) a fost până anul trecut, când a murit, (ne)fericitul proprietar al unui teren evaluat la aproape 200.000 de euro în centrul oraşului Galaţi, lângă hotelul "Turist". Bătrânelul a început să fie vizitat de diverse persoane, care i-au propus să le vândă terenul la un preţ derizoriu, intuind valoarea de piaţă a suprafeţei de 800 de metri pătraţi. Respectivii nu s-au limitat doar la amabilităţi, ci i-au aplicat şi numeroase corecţii fizice.

George Timofte, unul dintre inculpaţii din dosar, îşi recunoaşte parţial vina în cele întâmplate. "Clientul meu a semnat ca martor un antecontract de vânzare-cumpărare fals, dar acesta nu şi-a mai produse efectele pentru că nu a fost depus în original în instanţă", ne-a declarat avocatul Gigel Potrivitu, care îl apără pe Timofte. Incredibil este că la fila 22 a dosarului de urmărire penală se mai găseşte o declaraţie a octogenarului, în care îşi acuză fiul că îl bătea cu acelaşi scop: să vândă terenul. "Am adus la cunoştinţa lucrătorilor de Poliţie că nu doresc să mă întorc în spital şi nici să-i permit fiului meu, Georgel Bălănuţă, să mă conducă acolo, deoarece nu am încredere în el. Declar că nu doresc să merg cu fiul meu deoarece acesta şi în alte situaţii mi-a luat banii din pensie şi în prezent nu mai am încredere în el deoarece mă şi bate", susţinea Gheorghe Bălănuţă.

"Minciună sfruntată"

Contactat de noi, Georgel Bălănuţă, fiul victimei, ne-a declarat că declaraţia acuzatoare nu este reală. "Tatăl meu nu ştia să scrie, deci el nu putea verifica ce s-a scris acolo. Este o minciună sfruntată că l-aş fi bătut. Ce motiv aş fi avut pentru că eu eram oricum moştenitorul lui împreună cu surorile mele? Poliţistul care s-a ocupat de caz, Dorobăţ, era vădit împotriva noastră şi cred că el a putut scrie în declaraţia aia ce a vrut", susţine Bălănuţă.

Interesant este că aceleaşi acuzaţii i le aduce şi Marcel Harabagiu, unul dintre inculpaţii din dosarul de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, care în prezent este fugit din ţară. "Bătrânul la oricine povestea că era bătut de fiul său pentru a da casa consilierului Radu Gheorghe, dar nimeni nu-l credea fiindcă era şi puţin dus cu capul", susţine Harabagiu.

Harabagiu recunoaşte că l-a abordat pe bătrân pentru a-i propune să vândă terenul, dar a fost refuzat de Gheorghe Bălănuţă. "Într-adevăr, la acel imobil au călcat foarte mulţi escroci, dar nu pârâţii, ci escroci de elită şi nu unul ca Bulete Georgică, care nu a mai auzit de o aşa sumă de bani, darămite să o fi primit. Vreau să subliniez faptul că nu sunt vinovat de aceste nelegiuiri şi nu am să-mi las eu jobul din străinătate să vin personal ca să dau cu subsemnatul la ce au făcut alţii", ne-a declarat Maricel Harabagiu.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi i-a trimis în judecată pe Maricel Harabagiu, Georgică Bulete şi George Timofte sub acuzaţia de tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Procurorii au reţinut că cei trei ar fi vorbit cu un cerşetor din localitatea gălăţeană Suceveni, Vasile Zamfir, pe care l-au convins să se dea drept Gheorghe Bălănuţă. Ulterior, au mers la un notariat din localitatea gălăţeană Bereşti, unde au primit acceptul pentru întocmirea unei procuri în baza căreia puteau vinde casa şi terenul de pe strada Morilor, numărul 130, din Galaţi. Judecătorii le-au menţinut mandatele de arestare preventivă iar procesul va avea un nou termen pe 18 martie 2010. Maricel Harabagiu este dat în urmărire generală prin Interpol.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Victima_unui_jaf_imobiliar_isi_acuza_fiul_ca_il_batea_ca_sa_vanda_terenul_0_226777447.html

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Ţepari imobiliari din Galaţi condamnaţi la Bacău

Tribunalul Bacău i-a condamnat pe cei care au vrut să vândă casa gălăţeanului Gheorghe Bălănuţă, din strada Morilor. Bătrânul considerat, până acum mai bine de un an, un om al străzii şi internat ca atare într-un adăpost, fusese, de fapt, cum au aflat ulterior anchetatorii, agresat şi forţat în toate felurile pentru a renunţa la imobilul din strada Morilor 130. Peste toate astea, agresorii au reuşit să-i fure actele casei, dar şi pe cele de identitate.

Pentru că nu a mai suportat situaţia, bătrânul a preferat să stea pe străzi. În tot acest timp, 4 indivizi au încercat să-i vândă casa cu 155.000 de euro. Potrivit rechizitoriului Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, în acest caz s-au folosit persoane care au luat identitatea lui Bălănuţă şi s-au falsificat acte.

Tot în acelaşi rechizitoriu, procurorii gălăţeni au declinat cauza către Parchetul Înaltei Curţi în ceea ce-l priveşte pe deputatul Mihail Boldea. Acesta a fost acuzat de implicare în vânzarea imobilului din strada Morilor de către Harabagiu. Deocamdată, nu cunoaştem soluţia dată de procurorii bucureşteni în ceea ce-l priveşte pe deputat.

Cert este că procesul înşelăciunii cu imobilul din Morilor a fost strămutat la Bacău la cererea părţilor, iar pe 21 ianuarie a fost dată sentinţa care poate fi atacată.

George Timofte a primit 3 ani de închisoare cu suspendare şi nu are voie să ia legătura cu ceilalţi participanţi la faptă. Maricel Harabagiu a primit 6 ani de închisoare, individul a fost trimis în judecată în lipsă, dar în timpul procesului de la Bacău a fost recuperat. Georgică Virginel Bulete a primit 5 ani de puşcărie, la fel ca Sorin Balaban.

În decizia Tribunalului Bacău, acolo unde a fost strămutat dosarul, s-a luat act de faptul că partea vătămată Radu Gheorghe, cel care voia terenul vecinului Bălănuţă, nu a avut nicio pretenţie.

Hotărârea anulează şi actele notariale, făcute la biroul notarului Barău Zâna, declarându-le false.

http://www.viata-libera.ro/articol-Tepari_imobiliari_din_Galati_condamnati__la_Bacau_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

„Eroii”, judecaţi şi „diminuaţi” de la o instanţă la alta

Maricel Harabagiu, Georgică Bulete, George Timofte şi Sorin Balaban, acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi de tentativă la această infracţiune s-au ales acum, mai puţin unul, cu pedepse diminuate. Mai exact, singurul care a rămas cu o decizie grea, şase ani de puşcărie, este Harabagiu. Inculpaţii şi-au strămutat dosarul la Tribunalul Bacău la momentul când au fost trimişi în judecată.

Tot atunci, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, dosarul a fost disjuns la Parchetul Înaltei Curţi în ceea ce-l priveşte pe deputatul Mihail Boldea, pentru care existau indicii de implicare în această cauză. Contactat telefonic, Boldea ne-a declarat că nu a fost chemat niciodată pentru a da vreo declaraţie în acest caz.

În ceea ce-i priveşte pe cei care au fost trimişi în judecată, deşi au trecut pe la două instanţe, cazul lor nu este finalizat, deoarece mai au calea recursului la Înalta Curte. Ei au pledat „nevinovat” şi au cerut achitarea. Ce se poate observa este că, de la o instanţă la alta, pedepsele au fost diminuate pentru unii dintre inculpaţi, unul dintre ei fiind deja liber.

Povestea din rechizitoriu

Este vorba despre o înşelăciune căreia i-a picat victimă un bătrân din Galaţi, care a trăit pe străzi mult timp din cauză că indivizii au vrut să-i vândă casa aflată în buricul târgului.

Victima a fost Gheorghe Bălănuţă, proprietarul unui imobil situat pe strada Morilor, în spatele Casei de Cultură a Sindicatelor. Cei patru au fost acuzaţi că au încercat să-i vândă casa bătrânului, cu 155.000 de euro, lui Radu Gheorghe, care nu s-a constituit parte vătămată în acest proces.

De altfel, potrivit rechizitoriului, Radu Gheorghe a fost cel care i-a spus fiului victimei că vânzarea imobilului nu este în regulă. Pentru că omul nu ştia nimic de vânzare a mers să vadă despre ce este vorba, şi aşa s-a ajuns la descoperirea dramei bătrânului. Potrivit procurorilor, Gheorghe Bălăuţă s-a trezit fără acte de identitate, dar şi fără cele ale casei. Indivizii doreau să-i vândă imobilul, iar el s-a împotrivit şi a preferat să stea pe drumuri, fiind, de altfel, internat la un centru medico-social. Cel care a vrut să cumpere era vecin cu victima şi în momentul în care nu l-a văzut la notar ca să semneze actele nu a mai dorit să cumpere.

Unul liber, doi cu pedespe mai mici, unul a rămas tot cu şase ani

La prima instanţă, Timofte a primit trei ani cu suspendare, Harabagiu a luat şase ani de puşcărie, iar Bulete şi Balaban s-au ales cu câte cinci ani de închisoare. În afară de Timofte care a fost pus în libertate, toţi ceilalţi au atacat sentinţa primei instanţe.

La finele lunii septembrie, magistraţii Curţii de Apel au decis ca Harabagiu să rămână cu aceeaşi pedeapsă, de şase ani de închisoare, cu singura modificare ca acesta să aibă dreptul de a vota şi nu putem remarca faptul că alegerile îl vor prinde în Penitenciar. Balaban şi Bulete s-au ales cu pedepse diminuate, ei primind de la Curte câte patru ani de puşcărie. Rămâne de văzut care va fi decizia la Înalta Curte în acest caz.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Deputatul Boldea, cercetat penal în povestea halucinantă din strada Morilor

O casă aflată în buricul târgului a fost oferită spre vânzare în timpul unui dialog între un deputat şi un consilier local. Povestea ascunde în spate întâmplări încâlcite chiar de cei care au participat la „operaţiune”. Au fost implicate persoane moarte, care nu au putut vorbi niciodată, şi multă vreme a fost ignorat un bârlădean care s-a aflat în centrul acestei poveşti halucinante. Autorităţile spun că au aflat despre el prea târziu.

Presa anului 2010 relata despre cazul unui bătrân, Gheorghe Bălănuţă, care a fost nevoit să fugă de acasă din cauza unor indivizi ce doreau să-i vândă proprietatea. De frica lor, la cei 82 de ani, omul a stat pe străzi până când a fost internat la un aşezământ social, iar de acolo a fost recuperat de familie. După ce Bălănuţă a dispărut din peisaj, indivizii l-au înlocuit, au întocmit nişte acte false şi au încercat să-i vândă casa consilierului local Gheorghe Radu, cu 155.000 de euro. Tranzacţia a fost întreruptă deoarece acesta din urmă, vecin de multă vreme cu Bălănuţă, a realizat că cei din faţa lui nu prea aveau nimic de-a face cu persoana ştiută de el şi a plecat din notariat, nu înainte de a le anunţa pe rudele lui Bălănuţă. Aceasta este varianta pe scurt a rechizitoriului întocmit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. Mai trebuie spus că înainte ca urmărirea penală să fie finalizată, mai exact în decembrie 2009, victima, Gheorghe Bălănuţă, a decedat.

Piesa lipsă din puzzle-ul „Morilor 130”

Pentru această „afacere”, întreruptă practic de potenţialul cumpărător, au fost găsiţi vinovaţi: Maricel Harabagiu – 6 ani de puşcărie, Sorin Balaban – 5 ani, Georgică Virginel Bulete – 5 ani de închisoare şi George Timofte – 3 ani cu suspendare. Toţi sunt acuzaţi de tentativă la înşelăciune deosebit de gravă şi, după caz, de fals în înscrisuri, instigare la această infracţiune şi uz de fals. Ei au trecut deja de două instanţe, acum aflându-se la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Prin rechizitoriu s-au făcut două declinări: una la Parchetul General pentru deputatul Mihail Boldea şi alta la Serviciul Investigaţii pentru Costică Caranfil, un individ al cărui nume apare doar în acte şi care pare să fie piesa lipsă dintr-un puzzle.

Scrisori din penitenciar

În afară de Timofte, care este liber la acest moment, Sorin Balaban, Georgică Bulete şi Maricel Harabagiu ne-au scris rugându-ne să-i contactăm în penitenciar. Unii sunt la Galaţi, iar alţii la Bacău şi legea este foarte clară – nu putem purta un dialog cu persoanele care nu sunt condamnate definitiv sau mai au şi alte fapte pentru care sunt cercetate sau judecate. Punctul de plecare al acestui material l-au constituit însă un memoriu şi scrisorile lor, trimise pe adresa redacţiei.

Balaban, Bulete şi Harabagiu au decis să rupă tăcerea la mai bine de doi ani de zile de la trimiterea lor în judecată. De ce? Pentru că au sentimentul că tot chinul lor este degeaba. Ei susţin că au dat zeci de declaraţii la Parchetul General, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi nu s-a întâmplat nimic. Ei afirmă că în dosarul înşelăciunii prin care s-a încercat vânzarea unui imobil, din strada Morilor, cu 155.000 de euro, creierul „afacerii” ar fi fost deputatul Boldea şi nimeni altcineva.

„Suntem victimele sale, prin faptul că Boldea a început cu mine, Bulete Virginel şi Caranfil Costel şi a terminat cu Balaban Sorin şi Timofte George, persoane pe care nu le-am văzut şi nu le-am cunoscut decât în Penitenciarul Galaţi”, ne-a scris Maricel Harabagiu. Toţi trei au punctat acelaşi lucru: se tem de presiunile care se fac asupra instanţelor „când sunt implicate personalităţi de rang înalt”.

Nouă ni s-a scris acum despre ceva ce se ştia de multă vreme

Pe aceeaşi cale, Harabagiu ne-a spus că a făcut cunoscut Parchetului Galaţi că Bălănuţă a fost înlocuit în faţa notarului de Ion Dorobăţ. „În rechizitoriu, anchetatorii şi d-na procuror … au cuprins un alt bătrân şi anume pe Zamfir Vasile, din comuna Suceveni, care era decedat, doar pentru a nu fi audiat”. Într-adevăr, în rechizitoriul din ianuarie 2010 este pomenit acest nume şi se precizează că nu a putut fi audiat niciodată pentru că era decedat la momentul când se desfăşura ancheta. În acest sens, am cerut un răspuns de la Parchet. Ni s-a spus că „aspectele” au fost aduse la cunoştinţa unităţii, dar după ce actul de sesizare fusese întocmit, iar dosarul ajunsese la instanţă. Cu alte cuvinte, procurorii ar fi primit aceste amănunte când nu mai puteau face nimic.

Un pic cam târziu

Din rechizitoriu reiese faptul că, după începerea anchetei, Harabagiu, plecat din ţară, l-a contactat pe un ofiţer, care lucra în dosar, căruia i-a spus despre implicarea lui Boldea. Poliţistul l-a informat că urmărirea penală a fost finalizată şi că a fost trimis în judecată în lipsă. Din hotărârile Tribunalului şi Curţii de Apel Bacău reiese că inculpaţii au avut o atitudine oscilantă, dar că au sfârşit prin a-şi recunoaşte faptele, aspect folosit de Mihail Boldea, cel acuzat în mod direct de Balaban, Harabagiu şi Bulete.

„Ei şi-au recunoscut faptele”

„Cine sunt cei care mă acuză pe mine? Nişte oameni condamnaţi în acest dosar, dar şi în altele. Harabagiu este recidivist, altul este condamnat pentru o altă înşelăciune. Ei au făcut plângeri penale împotriva mea şi nu numai, au făcut plângeri împotriva tuturor. Despre cine vorbim? Să ne uităm în dosar – ei şi-au recunoscut faptele”, ne-a declarat iniţial deputatul Boldea. Ştie ce s-a mai întâmplat în cazul penal care se află la Bucureşti? „Niciodată, nimeni nu m-a chemat nicăieri. Singura care m-aţi deranjat aţi fost dumneavoastră”, a spus Boldea. De la Parchetul General, ca urmare a unor adrese trimise de „Viaţa liberă”, ni s-a răspuns, în decembrie 2011, că dosarul există şi ar fi în curs de soluţionare. Surse din DIICOT, Serviciul Teritorial Galaţi ne-au confirmat că ar exista un astfel de caz şi în urbea noastră.

Adevărul condamnaţilor şi adevărul lui Boldea

Deputatul a vorbit şi despre adevărul său. „Tot acest dosar a fost făcut în campania din 2008. Marele adevăr acesta este. Când i-au ridicat, poliţiştii le-au spus: „Daţi-ni-l pe Boldea şi totul va fi bine. Dintr-un anumit punct de vedere au dreptate să ţipe ăştia. Din punctul meu de vedere Balaban Sorin chiar stă degeaba în puşcărie. Este vorba de un dosar penal în care nu există prejudiciu şi nici parte vătămată”, ne-a spus deputatul. De unde ştie Boldea atâtea amănunte din dosar? Deputatul ne-a spus că Sorin Balaban are soţia angajată la cabinetul său parlamentar, iar avocaţii l-au ţinut la curent cu tot ce s-a întâmplat de-a lungul timpului.

„L-am contactat pe Radu Gheorghe”

Ştie de un anume Ion Dorobăţ? Boldea ne-a precizat că habar nu are cine este, dar a auzit că a fost audiat la Parchetul General. Nici în rechizitoriul de la Galaţi şi nici judecătorii care au intrat în acest dosar nu au aflat cum a ajuns parlamentarul gălăţean să-i ofere casa din buricul Galaţiul consilierului local Gheorghe Radu. Exact asta l-am întrebat pe Mihail Boldea. Costică Caranfil, care-l cunoştea de pe vremea când era avocat, a venit la el cu nişte acte. „Erau alegerile din 2008, când Caranfil, care locuia în colegiul meu, a venit la mine cu nişte acte. A venit la ţintă la mine. Vroia să discut cu Gheorghe Radu, pentru că ştia că suntem prieteni de partid. Ştiam că avusese probleme cu legea, în imobiliare, i-am verificat actele, mi s-au părut în regulă. L-am contactat pe Gheorghe Radu şi i-am spus: este un băiat, care zice că este nepotul vecinului tău, care are acte pe casă. Te interesează? Asta a fost toată discuţia”, a afirmat Boldea.

„Acum casa este a mea”

La notar, a mai susţinut deputatul, Gheorghe Radu ar fi venit şi a spus că nu cumpără decât dacă vine şi bătrânul. „El ştia că bătrânul adevărat revocase procura prin care Bulete vroia să vândă casa, aşa cum ştia că bătrânul nu avea nici un nepot. De aia vă spun că nu există prejudiciu şi nici parte vătămată”, a mai punctat Boldea.

Acest fapt ne-a fost confirmat şi de consilierul local Gheorghe Radu. Contactat telefonic, consilierul a susţinut că imobilul i-a fost oferit spre vânzare de Mihail Boldea. „Acum casa este a mea, am cumpărat-o ulterior, dar atunci nu am făcut tranzacţia pentru că îl ştiam pe bătrân, am fost vecini atâţia ani, normal că îl ştiam şi l-am vrut pe el. Nu m-am constituit parte civilă, pentru că nu am fost prejudiciat. Nu ştiu care este cursul dosarului, dar am dat declaraţii şi nu am altceva de adăugat”, ne-a spus Gheorghe Radu.

Au căutat printre morţi pe cel ce era printre vii

O simplă recapitulare arată faptul că a existat un bătrân care avea o casă, dorită de nişte indivizi pentru a o vinde în profitul lor. Când s-au trezit descoperiţi, au găsit un înlocuitor care să se dea drept Bălănuţă Gheorghe în faţa unui notar. Cine l-a găsit pe bătrân? Costică Caranfil, acelaşi care a dus apoi actele la Boldea. Cine ne-a spus despre Caranfil? Ion Dorobăţ, pe care l-am găsit la Bârlad, la finele lui noiembrie 2011. Are 77 de ani şi trăieşte cum poate şi pe unde poate. Este un om cât se poate de obişnuit şi, în momentul în care-l vezi, nimic nu anunţă că face parte din povestea halucinantă derulată în Galaţiul lui 2008.

A făcut-o pentru 40 de milioane de lei vechi

Are o pensie de doar 400 de lei, iar casa, la care figurează că ar locui, este o dărăpănătură. Acesta este motivul pentru care stă în chirie. L-am găsit la Poliţie şi după ce am vorbit cu el, ne-a rugat să-l ducem la gară, acolo unde-şi face veacul. Trăieşte la limita sărăciei şi asta l-a şi făcut să accepte cu uşurinţă propunerea lui Costel Caranfil, fratele vitreg al lui Ion Lupu. „Îi ţigan, stă pe la Obor aici la noi (în Bârlad, n.a.). Fratele lui vitreg, care stă la Galaţi, m-o întrebat: „Vrei să mergi la Galaţi? Da, i-am spus şi m-o luat cu maşina. Era prin august. Caranfil… Caranfil … Costel, ăsta este cel care m-o luat la Galaţi”, ne-a povestit Ion Dorobăţ, scotocindu-şi prin minte.

„Cine ştie ce-o să mă aştepte acum?”

Omul a recunoscut cinstit că a fost angrenat într-o faptă despre care ştie că nu a fost curată. De ce a făcut-o? Pentru 40 de milioane de lei vechi, pe care i-a pus la bancă, şi din care a scos puţin câte puţin până nu i-a mai rămas nimic. Ce a făcut? A semnat nişte acte în faţa unui bărbat, prezentându-se ca fiind un anume Bălănuţă. I s-a cerut vreun act? Nu, pentru că totul era aranjat în aşa fel încât el doar să semneze. Sunt cuvinte pe care le-a spus şi în faţa anchetatorilor de la Bucureşti. În timp ce vorbeam cu el, ochii lui nu m-au privit decât în clipa în care s-a întrebat retoric: „Cine ştie ce-o să mă aştepte acum? O să intru şi eu. Calculatoarele astea cam ştie tot. Cred că o să mă internez”. O spune cu voce tare, vorbind însă cu el însuşi. Este conştient că nimic bun nu se va ivi pentru el. L-a chemat cineva în ultimii trei ani pentru vreo anchetă penală? „Nu, până în noiembrie 2011, când mascaţii au năvălit şi l-au dus la Bucureşti, la Parchetul General”. În ce calitate? De învinuit. Rămâne de văzut dacă Parchetul General a pornit tăvălugul peste cei care au luat parte la această poveste cu iz penal, mai ales că acum omul care s-a aflat în centrul afacerii şi pe spatele căruia s-au făcut nişte acte false, anulate de instanţă, a vorbit. Şi nu doar cu noi…

Reţetă penală / Cum să vinzi o casă care nu-ţi aparţine

Gheorghe Bălănuţă a fost victima perfectă. Singur, în vârstă, mai puţin vizitat de rude din cauza felului său de a fi, Bălănuţă a fost imediat „atacat” de cei care stăteau la pândă. Aceştia i-au intrat pe sub piele, câştigându-i încrederea, chiar dacă nu pentru mult timp. Când a început să-i suspecteze de lucruri necurate, bătrânul s-a îndepărtat de ei, cerându-şi înapoi actele casei, dar şi pe cele de identitate. Nu a scăpat însă de „vizite”, în urma cărora i-au dispărut actele din casă. Fiul său i-a scos un alt buletin, neştiind ce se întâmplase de fapt cu documentele „pierdute”. Cu toate hârtiile necesare, băieţii l-au substituit pe Bălănuţă cu un alt bătrân, care a declarat că doreşte să vândă casa. Pe baza acestei procuri s-a încercat vânzarea imobilului din strada Morilor. Norocul lui Bălănuţă a fost chiar cumpărătorul, care era vecin cu el şi îl cunoştea. El a fost cel care i-a spus fiului bătrânului ce se întâmplase la biroul notarial, unde a refuzat să facă tranzacţia pe motiv că adevăratul proprietar nu era prezent. Chiar dacă încercarea de substituire a bătrânului a mers mai departe, tranzacţia originală s-a „blocat”. Dar asta numai printr-o întâmplare norocoasă, situaţie destul de puţin întâlnită în realitate. În cele mai multe dintre cazuri, tranzacţia ar fi fost o reuşită, iar un om ar fi rămas fără casă, în timp ce alţii s-ar fi îmbogăţit vânzând ceva ce nu le-a aparţinut niciodată. Iar şansele de a fi demascaţi ar fi fost infime din cauza vârstei înaintate a victimelor pe care şi le aleg.

***

S-a introdus răspunderea notarului

În Codul civil, modificat la finele anului trecut, s-au introdus o serie de lucruri care schimbă un pic faţa problemei. Astfel, potrivit articolului 1258 din Cod, orice parte care încheie în faţa unui notar un contract, care ulterior se dovedeşte că nu este în regulă, poate cere instanţei să constate nulitatea acestuia din culpa notarului. După ce este îndeplinită această formalitate, partea vătămată poate să-i ceară daune notarului. Nu este foarte mult, dar nici foarte puţin, atâta vreme cât i se oferă omului o portiţă de salvare, iar notarului posibilitatea să se gândească de două ori înainte de a autentifica actele. Practic, în cazul de faţă, avem nişte documente anulate de instanţă, dar nu avem o parte prejudiciată care să facă o astfel de acţiune.

***

Spuneţi-ne povestea dumneavostră!

Materialul de faţă a plecat de la memoriile unor oameni care nu susţin că ar fi nevinovaţi, ci doar că vor să plătească pentru ceea ce au făcut, nu şi pentru fapte ce nu le aparţin. Articolul se bazează pe un rechizitoriu, pe decizii judecătoreşti şi pe acte în care apar toate numele menţionate. Dacă mai există gălăţeni care au astfel de istorii penale şi sunt dispuşi să ni le împărtăşească îi invităm la redacţie. Şi asta pentru că suntem convinşi că „Morilor 130” nu este un caz singular.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pedepse reduse în "Cazul Morilor"

Toţi cei implicaţi în dosarul înşelăciunii cu terenul din strada Morilor 130 s-au ales cu pedepse foarte mici, care-i aduc fie în situaţia de a fi puşi în libertate, fie în cea de a-şi finaliza condamnările.

Sorin Balaban, Maricel Harabagiu şi Georgică Virginel Bulete sunt cunoscuţi drept cei mai înverşunaţi inamici ai deputatului Mihail Boldea. Cei trei sunt oamenii care au decis să facă publică implicarea parlamentarului, trimiţând redacţiei noastre mai multe scrisori şi memorii în legătură cu „activitatea” acestuia.

Din câte se ştie, ei au fost şi cei care au dat numeroase declaraţii împotriva lui Boldea, la toate structurile statului, unul din rezultatele demersurilor lor fiind şi dosarul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), făcut public de curând. Ironia sorţii este că inculpaţii au avut termen pe 2 aprilie, exact în aceeaşi zi în care Boldea încerca, fără să reuşească, să-i convingă pe cei cinci judecători de la Curtea Supremă să-l lase liber.

Pedepse mici, statul suportă totul

La Înalta Curte, Sorin Balaban a primit trei ani, faţă de patru ani, cât avea. Pentru că mai are un dosar de înşelăciune, el nu va putea părăsi penitenciarul. Maricel Harabagiu are trei ani, faţă de şase ani, cât primise iniţial, ceea ce înseamnă că mai are câteva luni de executat din pedeapsă. Georgică Virginel Bulete a primit trei ani, de la patru cât avea, ceea ce-i asigură o eliberare grabnică. Cheltuielile judiciare rezultate din ancheta lor şi din procese au rămas în sarcina statului, iar avocaţii din oficiu pe care i-au avut la Curtea Supremă vor fi plătiţi din fondurile Ministerului Justiţiei. Sentinţa este definitivă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Un denunţător al lui Boldea şi-a dat în judecată anchetatorii

Maricel Harabagiu, unul dintre denunţătorii parlamentarului Mihail Boldea, s-a plâns Curţii de Apel de modul în care s-a făcut ancheta în dosarul ce a avut ca obiect imobilul din strada Morilor. El îi trage la răspundere pe procurorii şi poliţiştii care au făcut cercetările în primul dosar în care s-a făcut referire la numele deputatului gălăţean, trimis spre cercetarea Parchetului General, prin acel rechizitoriu.

Reamintim că o grupare a pus ochii pe o casă din buricul târgului şi pentru a o vinde avea nevoie de acordul proprietarului. Pentru că nu l-a obţinut, bătrânul a fost înlocuit cu un altul, căruia i s-au dat 4.000 de lei, ca să se dea drept proprietar şi să spună că vrea să-şi vândă casa. Acest dosar a fost trimis instanţei de judecată în urmă cu doi ani, doar cu patru inculpaţi: Harabagiu, Georgică Bulete, Sorin Balaban şi George Timofte. Harabagiu a plecat din ţară înainte de finalizarea anchetei, iar după ce a fost prins a făcut mai multe declaraţii la mai multe unităţi de parchet şi servicii teritoriale, inclusiv la cei care l-au anchetat în lipsă, precizând că adevăratul proprietar a fost înlocuit de Ion Dorobăţ şi nu de Zamfir Vasile, un bătrân de care se îngrijise Harabagiu, dar care nu a fost audiat niciodată pentru că era mort.

Interesant este că, după doi ani de la acest prim dosar, în ancheta celor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care a şi dus la arestarea deputatului Boldea, se face referire la exact situaţia reliefată de Harabagiu. Procurorii au stabilit cu probe că proprietarul din strada Morilor a fost înlocuit de către cei cu care lucrase fostul politician. Cu toate acestea, Curtea de Apel i-a respins plângerea lui Harabagiu, ca fiind nefondată, mergându-se, probabil, şi pe faptul că acesta a pomenit numele respective după ce procurorii Parchetului Tribunalului îşi încheiaseră ancheta.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

12 ani de închisoare pentru un tun imobiliar de 155.000 de euro

Instanţa supremă a pus punct recent dosarului, în care au fost inculpaţi protagoniştii unei escrocherii de peste 100.000 de euro. În “afacere” a fost implicat fără voia sa un fost consilier local din municipiul Galaţi, fiind vehiculat şi numele fostului deputat Mihail Boldea. Înşelăciunea viza casa şi terenul de pe strada Morilor, numărul 130, estimate la peste 150.000 de euro.

Imobilul i-a aparţinut lui Gheorghe Bălănuţă (82 de ani) care, conform Parchetului, ar fi fost forţat în perioada iulie-octombrie 2008 de Maricel Harabagiu, Georgică Bulete, Sorin Balaban şi George Timofte să le cedeze casa şi terenul la o valoare mult sub preţul pieţei. Pentru că nu au reuşit, i-au furat actele de proprietate asupra terenului şi imobilului. Bulete s-a dat drept nepotul lui Gheorghe Bălănuţă şi a întocmit la notar mai multe procuri, pe baza cărora a încercat să vândă casa şi terenul unui fost consilier local, Radu Gheorghe, pentru 155.000 de euro.
Clemenţă din partea justiţiei
Radu Gheorghe a anunţat Poliţia după ce escrocii nu l-au putut aduce la notariat pe bătrân pentru a face dovada că este de acord cu tranzacţia. Cei trei bărbaţi au fost trimişi în judecată pentru tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, iar Tribunalul Bacău, unde fusese strămutat dosarul de la Galaţi, i-a condamnat în 2011. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Maricel Harabagiu, fiind vorba de şase ani după gratii, Georgică Bulete şi Sorin Balaban au primit câte cinci ani de închisoare, iar George Timofte a fost condamnat la trei ani de puşcărie cu suspendare. La un moment dat în dosar s-a vehiculat şi numele deputatului Mihail Boldea, dar faţă de acesta s-a dispus disjungerea cazului datorită calităţii sale de deputat la acea vreme, iar dosarul a fost trimis la Parchetul General.

Curtea de Apel Bacău şi finalmente Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie le-au redus semnificativ pedepsele celor trei gălăţeni. Astfel, Georgică Bulete va avea de executat trei ani de închisoare, ca şi Sorin Balaban, în timp ce Maricel Harabagiu va sta doar trei ani şi patru luni în spatele gratiilor.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.