Jump to content

Campioanei olimpice Magdalena Irincu i s-a furat medalia


dcp100168

Recommended Posts

Campioana olimpică Maria Magdalena Irincu a fost jefuită de medalie

* Casa fostei canotoare Maria Magdalena Irincu, fostă Dumitrache, a fost călcată de hoţi * Ţinta jafului a fost tocmai medalia olimpică de aur cucerită în 2000, la Sydney, în barca de 8+1

După câte ne-a povestit fosta campioană, în casa din Galaţi a familiei Irincu nu s-a aflat nimeni, duminica trecută, doar timp de o oră. A fost de ajuns pentru ca hoţii să spargă un geam, în miezul zilei, şi să-i fure ce avea mai de preţ: medalia olimpică de aur. Au rămas neatinse, printre multe alte medalii, cele două de aur şi cea de argint de la Campionatele Mondiale. “Locuiesc împreună cu socrii. Eu eram în Bucureşti şi i-am rugat să ducă copilul, pe Alin (n.r – opt ani), la un festival de film 3D. La întoarcere, au găsit geamul spart. Hoţii au urmărit şi au aşteptat să nu fie nimeni acasă", povesteşte campioana. "Când m-au sunat socrii, i-am pus să se uite direct la vitrina cu medalii, altceva nu mă mai interesa. Lipsea doar una, cea mai dragă sufletului oricărui sportiv, aurul olimpic. Nu au luat alte lucruri importante din casă, este clar că medalia olimpică a fost ţinta jafului”, continuă Maria Magdalena Irincu.

A fost o seară de coşmar pentru fosta sportivă. “Am plâns continuu ore bune. Muncisem nouă ani pentru ea, am umflat Dunărea cu ceva centimetri, de Snagov nu mai vorbesc, la câtă transpiraţie a curs pentru medalia asta. Dacă veneau atunci Elisabeta (n.r. - Lipă), Susanu, Gafencu sau orice altă fată, care a fost în barcă cu mine la Sydney, să-mi dea medalia lor ca să mă liniştesc, aş fi refuzat categoric. O vreau doar pe a mea”, a mărturisit fosta campioană.

Profesoară de educaţie fizică la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri”, a trecut peste starea de şoc şi este convinsă că poliţiştii gălăţeni îi vor recupera medalia. Există deja un cerc de suspecţi. “Nici nu o scoteam din cutie, nu voiam să se prăfuiască panglica, arată groaznic după ce o speli. Abia acum, după nouă ani de la Olimpiadă, am realizat cu adevărat ce înseamnă să fii campioană olimpică, ce valoare are pentru mine medalia olimpică de aur. Am simţit pierderea ei ca pe o mare tragedie. Apoi m-am gândit la ce simt cei cărora le dispar copiii şi am înţeles că nu e chiar o dramă. Este tot medalia mea şi aşa va rămâne pe vecie, indiferent la cine este acum”, a mai spus Maria Magdalena Irincu, vehiculată ca o posibilă variantă pentru conducerea Direcţiei Judeţene pentru Sport.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... dalie.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.