Jump to content

Oţelul, în pericol de faliment


dcp100168

Recommended Posts

Oţelul, pericol de faliment

Directorul general de la FC Oţelul, Marius Stan, a declarat astăzi că obiectivul echipei a fost schimbat: „Din obţinerea unui loc în cupele europene, acum obiectivul nostru este supravieţuirea. Atât în prima ligă, cât şi financiar. Asta e situaţia, încercăm să evităm falimentul”.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... tivul.html

Link to comment
Share on other sites

Clubul Oţelul trece la măsuri antifaliment

Clubul de fotbal Oţelul Galaţi a ajuns într-o situaţie financiară la limita falimentului. Conducerea grupării este obligată să reducă lefurile tuturor angajaţilor, de la portar, până la directorul general. Fotbaliştii care nu vor accepta diminuarea valorii contractelor, vor părăsi echipa.

„Este un an groaznic pentru toată lumea. Evitarea falimentului la sfârşitul lui va fi pentru orice club o performanţă sinonimă cu obţinerea titlului de campioni”, spunea Marius Stan în prima lună a lui 2009. Previziunile directorul general de la FC Oţelul s-au adeverit din plin. Clubul gălăţean este într-o situaţie financiară critică, care l-a determinat pe Marius Stan să anunţe că singurul obiectiv realist în acest moment este evitarea falimentului. „Dacă la începutul campionatului vorbeam de cupe europene, acum ne gândim doar la supravieţuire. Şi nu doar la rămânerea în Liga I, ci la evitarea falimentului. Dacă vom reuşi să trecem peste acest sezon cu bine, va fi o mare performanţă. Pare forţat ce spun, dar nu e. Aceasta este realitatea”, a declarat Marius Stan.

Cu salarii restante de aproape două luni, Stan a anunţat că este obligat să apeleze la măsuri drastice pentru a păstra clubul în viaţă. „Am avut o discuţie cu jucătorii, sper să fie ultima pe această temă, a restanţelor băneşti. Vom trece la reducerea salariile jucătorilor. Indiferent de nume, ne vom despărţi de cei care nu vor accepta. Nu mai putem tolera să plătim salarii de cupe europene, când noi suntem pe un loc retrogradabil. Dacă vor salarii mari, jucătorii trebuie să producă banii necesari. Înfrângerea de la Bistriţa, ca să dau doar ultimul meci ca exemplu, poate însemna cam 300.000 de euro mai puţin din drepturile de televizare”, a spus Marius Stan.

Se intenţionează o reducere a salariilor tuturor angajaţilor cu cel puţin zece procente, ceea ce înseamnă o economie de aproximativ 250.000 de euro pe an.

Stan a adăugat că aproape toate cluburile din prima ligă se află într-o situaţie similară, dar puţini sunt cei care vor să o recunoască public. „Noi suntem printre puţinii care nu ascundem sub preş situaţia. Poate doar cei de la Urziceni sunt la zi cu plata salariilor fotbaliştilor. Însă fotbaliştii de acolo şi-au produs singuri banii, prin performanţă pe teren. Câştigarea campionatului le-a adus cam trei milioane de euro numai din drepturile de televizare, plus încă vreo zece milioane de euro prin participarea şi rezultatele din Liga Campionilor. Nu e mare filozofie, obţii bani pe măsura rezultatelor, acest lucru trebuie să-l înţeleagă şi fotbaliştii noştri”, a concluzionat Marius Stan.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... iment.html

Link to comment
Share on other sites

Faliment? Cu marele Stan??

Totusi, unde sunt muluoanele de euro care au intrat in clubul asta? Investitii - zero, sau aproape zero, achizitii "de marca" = ioc, vanzari de jucatori la greu, a mai dat si Primaria etc., etc. :-O

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Haos la Oţelul

La Galaţi, nemulţumiri sunt peste tot! Suporterii sar la gâtul jucătorilor, iar lipsa banilor aduce atacuri noi, de data aceasta dinspre fotbaliști către conducere. În visteria echipei, banii sunt aproape inexistenţi, iar bulgarii de la Oţelul ameninţă cu reclamaţiile. "M-am săturat să mai aştept. Mă duc la Federaţie!", a spus Jelev. Reacţia conducerii n-a întârziat. "E şi vina lor. Gonim suporterii, bilete nu vindem. Am luat bani puţini pe drepturi de televizare, pentru că suntem pe locul 12", a spus Marius Stan (foto), directorul general al oțelarilor, adăugând că s-a sacrificat pentru a face rost de bani pentru club. "Şi eu sunt angajat. Mi-am ipotecat casele. Am făcut sacrificii, nu numai ei!", a continuat şeful Oţelului.

Şi Grig vrea bani

Fostul tehnician a depus şi el memoriu pentru a-şi primi banii restanţi. "N-am vrut să se ajungă până aici, dar s-a depăşit termenul-limită. Am fost îngăduitor, dar acum îmi vreau drepturile!", a spus Grigoraş.

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/li ... ul-5079942

Link to comment
Share on other sites

Grigoraş va fi platit la sfârşitul anului

Marius Stan nu a obiectat la iniţiativa lui Petre Grigoraş, Marian Dinu şi Dan Moţei (n.r. toţi trei foşti tehnicieni la Oţelul Galaţi), care au depus memorii pentru recuperare unor restanţe financiare: "Au dreptate şi am convenit să amânăm plăţile până la sfârşitul anului, pentru că nu avem bani. Sunt în jur de 50.000 de euro care trebuie achitaţi şi o să rezolvăm şi problema asta pentru toţi trei".

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Otelul Galati este SINGURA echipa din Romania care a demonstrat si demonstreaza cum se poate razbi in viata fara surse de finantare, in saracie si lipsa de fonduri. Otelul Galati este un exemplu de viata. O echipa ce a infruntat si infrunta greutati de la infiintare si pana in prezent.Asta e demn de laudat si exemplu de viata...exact scoala vietii: numai cine trece prin greutatile si neajunsurile vietii face performanta! Si exemple de jucatori de acest gen: Paraschiv, Ochirosii, Jelev, Paraschiv, Szekely, Goian, etc. Baieti care au plecat de jos si au ajuns acolo unde sunt azi.Daca am omis nume cunoscute de dvs,...imi cer scuze! Otelul Galati mereu a fost impotriva jocurilor de culise si vanzarilor de meciuri.Iar daca s-a banuit acest lucru( eu nu am vazut acest lucru) poate au facut-o pentru suporteri in anumite situatii,...sau au jucat toate cartile posibile pentru a evita retrogradarea...desi nu cred ca otelul,..la jocuri de culise a depasit sau...AJUNS echipe gen...dinamo,...steaua sau rapid!Sa fim seriosi...Aia sunt vanzatori de meciuri...Iar daca vreti TALCIOC fotbalistic.....vedeti pe malurile dambovitei ce se petrece avand ca gladiatori pe marii si greii jocurilor de culise: becali, copos, turcu, argaseala,borcea. Fata de acesti gladiatori...Otelul galati este GLOB DE CRISTAL: curat si fara zgarieturi!Si asta o zic cu toata seriozitatea si sinceritatea!

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.