Jump to content

Premiu pentru un magazin online gălăţean


dcp100168

Recommended Posts

La Gala Premiilor eCommerce

Premiu pentru un magazin online gălăţean

Cea de-a patra ediţie a Galei Premiilor eCommerce s-a desfăşurat marţi, 20 octombrie, la Bucureşti şi a reunit peste 270 de participanţi, reprezentanţi ai instituţiilor financiar-bancare şi ai industriei online: magazine, distribuitori de produse, dezvoltatori de soluţii e-commerce, servicii de curierat rapid, agenţii şi regii de publicitate, agenţii de web-design, bloggeri şi jurnalişti de profil. În cadrul competiţiei au participat 63 de magazine online, care au trecut prin 96 de criterii de jurizare. În urma jurizării, cel mai important premiu al galei a fost câştigat de un magazin online din Galaţi – http://www.vexio.ro. Firma Vexio a primit titlul de magazinul anului 2009. Este al doilea an când magazinul gălăţean a primit o distincţie la concursul eCommerce pentru vânzările online.

http://www.viata-libera.ro/articol-Prem ... an__2.html

Link to comment
Share on other sites

Ce mai tare firmă de comerţ pe Internet din România este a unor studenţi gălăţeni

* Trei studenţi şi un „veteran al informaticii” au pus bazele unei afaceri de succes, care a fost premiată

Fără o experienţă deosebită în materie de web-design, patru tineri au creat „Vexio.ro”, un site de unde poţi cumpăra produse IT şi electronice. La Gala premiilor „eCommerce 2009”, site-ul gălăţenilor a primit premiul pentru cel mai bun magazin virtual al anului. Adrian Hânganu, Adrian Pintilie, Adrian Ionaşcu şi Victor Ciornenschi sunt prieteni de câţiva ani, iar în 2008, s-au hotărât să intre împreună în afaceri. Toţi au aceeaşi pasiune: computerele. Trei dintre ei, studenţi la Ştiinţe Economice, concep deja site-uri, având chiar propria agenţie web, „UIS”. „Victor Ciornenschi, veteranul grupului în materie de IT&C, a mai creat un magazin on-line pentru o companie din Galaţi, însă ideea sa nu a fost agreată. În atare situaţie, ne-am gândit că ar fi interesant să facem un magazin virtual al nostru, de la care, pasionaţii de tehnologie, indiferent de vârstă sau locaţie, să poată cumpăra componente şi periferice pentru calculatoare, precum şi aparatură electronică şi electrocasnică”, declară Adrian Hânganu.

Cu banii câştigaţi din activităţile anterioare şi cu un plan bine stabilit, cei patru tineri s-au apucat de muncă pe la începutul anului 2008. În şase luni, „Vexio.ro” a fost gata. „A fost destul de greu. Am muncit mult, de dimineaţă, până seara târziu. În perioada aceea, orice altă activitate a fost trecută pe planul doi. Chiar şi familia”, spune Adrian Ionaşcu. Băieţii povestesc că proiectul a fost greu de realizat deoarece ştiind cât de mare este concurenţa, şi-au dorit să ajungă cei mai buni de pe piaţă. Şi au reuşit. „Proiectul este în totalitate românesc fiind original în implentări, cu o multitudine de module pe care alte site-uri de pe piaţa on-line din ţara noastră nu le deţin”, adaugă Adrian Ionaşcu.

Trei premii naţionale

În prezent, cei patru gălăţeni conduc un business de succes, recunoscut ca atare reuşind să obţină mai multe premii naţionale. „La doar patru luni după lansare, Vexio.ro a fost desemnat cel mai bun „Start-up la Gala Premiilor eCommerce 2008. În acelaşi an, am luat şi premiul doi pentru cel mai bun desing, fiind la egalitate cu Heineken România, în cadrul evenimentului RoNewMedia Awords. În 2009, dintr-un total de 63 de participanţi, am fost desemnaţi magazinul virtual al anului” precizează Adrian Pintilie. „Vexio.ro” are peste 2000 de vizitatori unici în fiecare zi. De când au afacerea, cei patru tineri au livrat peste o mie de comenzi, una chiar în Germania.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... nului.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.